ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2023 17:05
* «ΕΧΟΥΜΕ χρέος να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους ευθύνες» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών στο γραφείο του στη Βουλή. Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες των αρμοδίων στους εμπλεκόμενους οργανισμούς υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση για την τραγική ολιγωρία και αδράνεια ως προς την εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενώ τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπόμνημα με το οποίο μεταξύ άλλων ζητούν και την αξιοποίηση των κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η βουλευτής Λάρισας και γραμματέας Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη. * «ΕΧΟΥΜΕ χρέος να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους ευθύνες» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών στο γραφείο του στη Βουλή. Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες των αρμοδίων στους εμπλεκόμενους οργανισμούς υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση για την τραγική ολιγωρία και αδράνεια ως προς την εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενώ τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπόμνημα με το οποίο μεταξύ άλλων ζητούν και την αξιοποίηση των κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η βουλευτής Λάρισας και γραμματέας Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι αιχμές του γιατρού


* ΟΣΟ αργεί το ΠΑΣΟΚ να ανάψει το πράσινο φως στον εκλεκτό του, για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τόσο θα ανάβουν τα αίματα στο πράσινο στρατόπεδο. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μετά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, υπό την προεδρία του Κώστα Σκανδαλίδη, τα ονόματα που εξετάζονται σοβαρά για να τεθούν αντίπαλοι του Κώστα Αγοραστού είναι του καρδιοχειρουργού Νίκου Τσιλιμίγκα, της δικηγόρου Μαρίας Γαλλιού και του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει ο κ. Τσιλιμίγκας για να έχει μία ακόμη ευκαιρία ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Αποφασιστικότητα την οποία φρόντισε να επιδείξει στην πρόσφατη συνεδρίαση, εκτιμώντας ότι σήμερα οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τον ίδιο και το κόμμα είναι σαφώς καλύτερες απ’ ότι ήταν στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, ενώ υπενθύμισε τη συνέπεια που επέδειξε ο ίδιος απέναντι στο κόμμα, σε αντίθεση με άλλους που ...πάνε όπου φυσάει ο άνεμος. Άφησε αιχμές για τον Δ. Κουρέτα τον οποίο κατήγγειλε ότι «με διάφορα τεχνάσματα εμφανίζεται δήθεν ως ενωτικός, έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, χωρίς αυτό να ισχύει» και τόνισε πως «η πρόσφατη εκλογική του επίδοση στις εθνικές εκλογές ήταν αξιόλογη, αν και πάλευε μόνος, χωρίς μηχανισμούς, απόδειξη ότι ο κόσμος συνεχίζει να τον εκτιμά».

ΜΕΘ Παίδων
* ΕΝΤΟΝΗ κινητικότητα παρατηρείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά την απόφαση του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους να εγκρίνει τη μελέτη για την κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων δωρεάς της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια.
Στο νοσοκομείο υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για την τελευταία υπογραφή που χρειαζόταν για να εγκατασταθεί η κατασκευάστρια εταιρεία την οποία θα επιλέξει ο δωρητής -εκτιμάται ότι η εγκατάσταση θα γίνει στα τέλη Αυγούστου.
Στην υπόθεση πέραν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εμπλέκεται και η 5η ΥΠΕ, ο διοικητής της οποίας Φώτης Σερέτης συγκάλεσε για χθες το μεσημέρι ειδική σύσκεψη για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων. Ανακοίνωση με τα συμπεράσματα της σύσκεψης ότι όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δεν εκδόθηκε, όπως αρχικώς σχεδιαζόταν. Εκτός και αν δεν πρόλαβαν χθες και το άφησαν για σήμερα...
Δ.Κ.

Κλέων
* ΤΙ είναι τούτος ο «Κλέων» ήρθε, μας κατσικώθηκε και δε λέει να φύγει. Ο καύσωνας συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα, ενώ ήδη κυκλοφορούν τα σενάρια περί ακραίων υψηλών θερμοκρασιών το Σαββατοκύριακο που θα αγγίξουν και τους 45 βαθμούς. Το κακό είναι ότι και για την άλλη εβδομάδα τα ίδια λένε. Προς το τέλος του Ιούλη λένε θα δροσίσει. Τώρα τι σημαίνει δροσιά, είναι και αυτό μεγάλη κουβέντα.
Ν.Π.

Αντικειμενικοί
* ΤΙ σου είναι αυτή η αντικειμενική δημοσιογραφία. Όταν κάηκε το Μάτι, το μόνο που έφταιγε ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα που καίγονται τα Δερβενοχώρια, διαβάζουμε στον φιλοκυβερνητικό Τύπο πως για όλα ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, ενώ... πιο φιλοκυβερνητικοί χρησιμοποιούν πια δημογραφικά κλισέ τύπου Αρμαγεδών κ.λπ.
Όπου η δυσκολία της κατάστασης απενοχοποιεί πιο εύκολα τις (εκάστοτε) κυβερνήσεις. Για όλους όσοι αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα, προβάλλουν και ένα ρεπορτάζ με φωτιές και σε άλλες χώρες. Υποσχόταν πολλά η ΝΔ και οι πολίτες κάθε φορά, κάθε καλοκαίρι είναι θεατές στο ίδιο έργο. Πυροπροστασία υπάρχει όταν προστατεύονται, κατά προτεραιότητα ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες. Γι’ αυτό οι πολίτες, αδιαφορώντας για τον κυβερνητικό απολογισμό και την επικοινωνιακή εικόνα, μπαίνουν μπροστά να σώσουν τα σπίτια τους...
Β.Κ.

Διακοπές
* «ΠΡΕΠΕΙ να μειωθεί το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, για να μπορέσουν περισσότεροι ‘Ελληνες να κάνουν διακοπές στα νησιά μας», λένε και ξαναλένε τουριστικοί πράκτορες.
Όμως, το ίδιο θα πρέπει να πουν και για την «αρπαχτή του Αυγούστου» στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα ξενοδοχεία των νησιών μας.
Και εξηγώ: το ίδιο δωμάτιο κοστίζει 50 ευρώ τη βραδιά αρχές Ιουλίου και 150 ευρώ αρχές Αυγούστου!
Δηλαδή τι άλλαξε στο δωμάτιο και τριπλασιάστηκε η τιμή του;
Λ.Κ.

Στρατηγός
* ΟΙ εκάστοτε κυβερνώντες λοιπόν για να δικαιολογήσουν, είτε την κατάσταση του κρατικού μηχανισμού (σ.σ. συνεπεία των πολιτικών τους) είτε να κουκουλώσουν την ανυπαρξία των πολιτικών τους, επικαλούνται, όλοι μα όλοι ως δικαιολογία την κλιματική κρίση, η οποία ως γνωστόν είναι η αιτία και όχι η... δικαιολογία.
Αλλά έχουν πει και καλύτερες δικαιολογίες, με κορυφαία, ασυναγώνιστη, αυτήν που ο Βύρων Πολύδωρας είχε επικαλεστεί τον... «στρατηγό άνεμο». Πρέπει να ήταν εκείνη η χρονιά (σ.σ. μπορεί και να κάνουμε λάθος) που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βύρωνας και σύσσωμη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν στην περιφορά, βαστώντας την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.
Βοήθειά μας, έτσι κι αλλιώς...
Β.Κ.

Μηνύματα
* ΣΤΗΝ προχθεσινή... ματαιωθείσα τελικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, δεν πέρασε απαρατήρητη η σύντομη τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου – πρώην αντιδημάρχου Διονύση Κουρομπίνα, που έστειλε μηνύματα.
«Εδώ και καιρό, το βλέπουμε όλοι, ότι κάποιοι το έχουν δει το Δημοτικό Συμβούλιο... ως τουρισμό. Τους ψηφίζει ο κόσμος να παρίστανται εδώ, να λένε τις ιδέες τους, τις διαφωνίες τους. Δεν είναι μόνο το θέμα να εκλεγεί κάποιος. Το θέμα είναι να έχει συναίσθηση των ευθυνών του και να παρίσταται σε όλες τις συνεδριάσεις. Είναι ευθύνη των δημοτικών συμβούλων να παρίστανται στα δημοτικά συμβούλια και να τιμούν την ψήφο του κόσμου. Όχι μόνο στις εκλογές ή μόνο κοντά στις εκλογές... Πρώτοι στα πανηγύρια, τελευταίοι στα Δημοτικά Συμβούλια...».
Αν μη τι άλλο, θα συζητηθεί...
Ι.Μ.

Ελπίδα
* ΤΟ θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου. Η γυναίκα φεύγει από το σπίτι για την απογευματινή βάρδια στη δουλειά.
Κάνει μια στάση σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ.
«Γεια σας κυρία μου, τι κάνετε;» Την καλωσορίζει ευγενικά η υπάλληλος.
«Αγοράζω ελπίδα... και ονειρεύομαι να τα καταφέρω να πάω διακοπές» της λέει και συμπληρώνει τα νούμερα του Τζόκερ, περιμένοντας την τύχη, γιατί με 700 ευρώ τον μήνα, ούτε οι λογαριασμοί δεν καλύπτονται.
Λ.Κ.

Παράταση
* ΓΙΑ μια ακόμη σχολική χρονιά οι νυν Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, θα λάβουν πιθανότατα παράταση της θητείας. Από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές οι 7 είναι διορισμένοι και εκτελούν χρέη αναπληρωτή όπως και της Θεσσαλίας, εκτός και αν ο νέος υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, ανάψει «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των κρίσεων. Πάντως δε φαίνεται πιθανό κάτι τέτοιο να γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Έχει πολλά μπροστά του ο νέος Υπουργός.
Ν.Π.

Άλλα θέλω...
* ΣΕ σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, να διαβεβαιώνει στη Βουλή, ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν καταργείται.
«Δεν ήταν» είπε ο Υπουργός «και δεν είναι αποτυχημένος θεσμός η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών. Σαφέστατα, δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως λανθασμένα λέχθηκε, και δεν ετοιμάζει η κυβέρνηση κάποια σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».
Για να επισημάνει ότι απαιτείται ένα συγκροτημένο ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας για κάθε πανεπιστήμιο και αυτό είναι και ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Δηλαδή, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατήρτισε ολοκληρωμένο σχέδιο; Τι τα θέλει και ο υπουργός...
Β.Κ.

Καλά το πάει
* ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ με διάθεση να ακούσει και να συζητήσει εμφανίστηκε στις συναντήσεις με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και εκείνο που φάνηκε να θέλει να περάσει ως μήνυμα είναι ότι ο αιφνιδιασμός δεν θα αποτελέσει τακτική. Στα ζητήματα που του τέθηκαν για ορισμένα όπως για παράδειγμα τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος πριν από οποιαδήποτε νομοθέτηση, ενώ για το θέμα της αξιολόγησης των νεοδιόριστων δεν έκανε πίσω αφού ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και είχε ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης. Καλά το πάει μέχρι τώρα...
Ν.Π.

Επανάληψη
* ΓΙΑ την ιστορία, που επαναλαμβάνεται, στέλεχος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) μας θυμίζει: «Σαν σήμερα το 2014, εκτός ιδιωτικοποίησης έμειναν οι ΕΥΔΑΠ (Αθήνα) και ΕΥΑΘ (Θεσσαλονίκη), με συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου. Η εξέλιξη αυτή ήταν συνέπεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (1906/2014) για αντισυνταγματικότητα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Είχε προηγηθεί και η δυνατή «φωνή» των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο δημοψήφισμα του Μαΐου κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού.
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η μόνη κοινωνικά επωφελής διαχείρισή του είναι η δημόσια ή η δημοτική».
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Λ.Κ.

Ανάστατοι
* ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ τηλεφώνησαν στην «Ε», πολίτες που διαμένουν στην οδό Μιαούλη, διαβάζοντας το ρεπορτάζ στις σελίδες της, σχετικά με την απόπειρα που έκανε κάποιος άγνωστος-η/άγνωστοι, να «κάψουν» μια «Ginkgo Biloba», στο πεζοδρόμιό τους, ρίχνοντας αλάτι στη δενδροδόχο της.
Εκτός του ότι εμφανίστηκαν θυμωμένοι με αυτήν την πράξη, και συγκεκριμένα με το θράσος κάποιων να καταστρέψουν το δέντρο, υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται αυτό. Παλαιότερα κάτοικος που διαμένει κοντά στο δέντρο είχε δει ξανά ποσότητα αλατιού στη βάση του, και την αφαίρεσε νομίζοντας ότι είναι δηλητήριο για αδέσποτες γάτες που υπάρχουν στην περιοχή, για τις οποίες κάποιοι παραπονιούνται». Επίσης, όσον αφορά στο κακό κλάδεμα του δέντρου, που έγινε την περασμένη άνοιξη (έκοψαν όλα τα κλαδιά του), οι κάτοικοι τονίζουν ότι «το έκαναν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα που είχαν καταθέσει να κλαδέψει όλα τα δέντρα κατά μήκος της οδού».
Λ.Κ.

Πυρκαγιές
* ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν κάθε καλοκαίρι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Άλλοι μιλούν για κλιματική αλλαγή, άλλοι για εμπρησμούς, το αποτέλεσμα είναι όμως ένα... Χιλιάδες στρέμματα πρασίνου κάθε χρόνο γίνονται στάχτη και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι; Αλήθεια τώρα; Στο ίδιο έργο θεατές, κάποτε οι επαναλήψεις κουράζουν...
Ν.Π.

Η εξομολόγηση
* H γυναίκα είναι πολύ άρρωστη και δεν θα ζήσει για πολύ ακόμα. Ζητάει από τα πέντε παιδιά της να βγουν έξω από το δωμάτιο και να την αφήσουν για λίγο μόνη με τον άντρα της.
Του ψιθυρίζει με μεγάλη προσπάθεια :
– Άντρα θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι...
– Τι είναι γυναίκα;
– Ξέρεις το πέμπτο παιδί μας, ο Γιαννάκης...
– Τι, δεν είναι δικό μου;
– Όχι, αυτό είναι το δικό σου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass