Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 17:16
* ΤΡΙΤΟ καλοκαίρι από τότε που τοποθετήθηκε στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο των Φαρσάλων, άκουγε τον αμέριμνο τζίτζικα να γλεντάει όσο εκείνος δούλευε, μαύρισε η ψυχή του του Μέρμηγκα, του Μυρμιδώνα η ασπίδα σκούριασε. Τώρα που το βλέπουν, θα επιληφθούν για συντήρηση από τον Δήμο. Γ. Γ. * ΤΡΙΤΟ καλοκαίρι από τότε που τοποθετήθηκε στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο των Φαρσάλων, άκουγε τον αμέριμνο τζίτζικα να γλεντάει όσο εκείνος δούλευε, μαύρισε η ψυχή του του Μέρμηγκα, του Μυρμιδώνα η ασπίδα σκούριασε. Τώρα που το βλέπουν, θα επιληφθούν για συντήρηση από τον Δήμο. Γ. Γ.

Οι τυχεροί
* ΝΑ και μίνι καύσωνας, δωράκι για τους αδειούχους του Αυγούστου. Ζευγάρια, οικογένειες και παρέες νέων παιδιών στις θάλασσες. Κι ας τους πάρουν και κάνα τηλέφωνο οι εν Λαρίση, «Καιγόμαστε εδώ, τυχεροί που είστε...»
***
* Ο άλλος πάλι, διάβαζε Ιστορία. Είχε φτάσει στην Αίγυπτο της Ρωμαϊκής εποχής.
- Κλεοπάτρα με απατάς;
- Κοίτα Ιούλιε... Η αλήθεια είναι ότι μπήκε ο Αύγουστος.
Ζ.

Με τα τζιτζίκια
* ΣΕ αντιπαράθεση με τον Αύγουστο του Νίκου Παπάζογλου που ανεβάζουν όλοι, μα όλοι, να οι έμμεσες αυγουστιάτικες αναφορές του Οδυσσέα Ελύτη, με τη δροσερή φωνή του Μιχάλη Βιολάρη.
Και ‘γώ μέσα στους αχινούς στις γούβες στ’ αρμυρίκια
Σαν τους παλιούς θαλασσινούς ρωτούσα τα τζιτζίκια
E, σεις τζιτζίκια μου άγγελοι γεια σας κι η ώρα η καλή
Ο βασιλιάς ο ήλιος ζει
Κι όλοι αποκρίνονται μαζί
Ζει, και ζει και ζει, και ζει και ζει, και ζει και ζει
Ο βασιλιάς ο ήλιος ζει. (Και τσουρουφλίζει όμως...)
Ζ.

Ωραίες νύχτες
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών -και των νυκτών- οι Λαρισαίοι.
- Κοίτα την πανσέληνο και πες μου τι σκέφτεσαι...
- Να παραγγείλουμε σουβλάκια και καμιά μπύρα;
***
* - ΤΟ σκέφτεσαι; Να παίξεις την πανσέληνο κορώνα γράμματα και να σου κάτσει η σκοτεινή πλευρά...
***
* - ΚΑΛΟΣ μήνας είναι ο Αύγουστος όταν επιστρέφεις 1 Σεπτεμβρίου.
Ζ.

Και ο Σταμπουλής
* ΚΙ έρχεται από τον Βόλο ο πανεπιστημιακός Γ. Σταμπουλής, παλιό και αναγνωρισμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειακός σύμβουλος στην προηγούμενη θητεία, να δηλώσει δημοσίως κουρελιάζοντας κι αυτός την κομματική επιλογή: «Ποια αριστερά επιλέγει πρόσωπα χωρίς προγραμματική βάση και συλλογική αναφορά; Ποια αριστερά μπορεί να έχει μέλλον με παράγοντες και δίχως συλλογικές διαδικασίες;» (Και καλά στη Λάρισα η οποία έχει αναμνήσεις, ούτε στον Βόλο περνάει;)
Ζ.

Ελεγχόμενα
* ΛΕΥΚΕΣ και κίτρινες διαγραμμίσεις, νέες ταμπέλες και πινακίδες στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, μας προετοιμάζουν για τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης με τους εναπομείναντες -λόγω Αυγούστου- κατοίκους να εμφανίζονται επιφυλακτικοί να παρκάρουν γιατί ποτέ δεν ξέρεις, όπως έλεγε γνωστός Λαρισαίος.
 Έστω και αν η ελεγχόμενη στάθμευση θα αρχίσει να λειτουργεί επισήμως την 1η Ιανουαρίου 2024 -μετά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εννοείται… Το δίπλωμα
* ΕΠΙ της επικαιρότητας η κουβεντούλα στην τριγωνοπλατειακή παρέα, η οποία βρέθηκε εκτάκτως καθώς επέστρεψαν στην πόλη να εισπράξουν τη σύνταξη.
- Πολλοί αναρωτιούνται πώς έγινε και δεν λειτούργησε το σύστημα αντιπυρικής προστασίας του στρατοπέδου. Οι υπόλοιποι έχουμε πάει στρατό.
***
* - ΤΟ μόνο καλό με τη δυνατότητα σύνταξης στα 74, που λάνσαρε η κυβέρνηση, είναι που θα προκύψουν αγγελίες «Ζητείται νέος μέχρι 62 χρονών».
***
* - ΤΕΛΟΣ το δίπλωμα λέει για τους άνω των 70 ετών. Εγώ πάντως ούτε στα 60 μου δίπλωνα, ούτε και τώρα στα 65 διπλώνω.
Ζ.

Κοινή ησυχία
* - ΠΟΛΥ ορθώς έπραξαν οι αρχές με το Φρούριο προστατεύοντας την κοινή ησυχία και τη ζωή των κατοίκων του Λόφου…
Συμφωνεί ο Π. Κ. Δραττόμενος ωστόσο της ευκαιρίας αναρωτιέται.
- Φυσικά και πρέπει να προστατευτεί το δικαίωμα 100 ανθρώπων να κοιμούνται τα βράδια. Με τους 10.000 που δεν κοιμόμαστε στη Νέα Σμύρνη τι γίνεται; (Κανείς δεν επεμβαίνει εκεί. Άλλο κράτος; Τι ρωτάς…)
Ζ.

Φουλ σκόνη
* ΕΞΑΛΛΟΣ ο Π. Στ. όπως και τόσοι άλλοι, δεν αντέχει άλλο: Πόση σκόνη πρέπει να εισπνεύσουμε ακόμη, για να επέμβει ο εισαγγελέας; Εμείς οι κάτοικοι της Σωτηρίτσας, από το οικόπεδο στον δρόμο Αγιoκάμπου-Βελίκας, που δεν επιτρέπουν οι ιδιοκτήτες την ασφαλτόστρωση... Ήδη έχουν κλειδώσει τα σπίτια τους και έφυγαν πολλοί περίοικοι. Το πρόβλημα εκτείνεται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Αν υπάρχει ηχορύπανση υπάρχει και αυτόφωρο. Για το περιβάλλον μήπως αναφέρει κάτι η νομοθεσία;
Ζ.

Καθάρισαν
* ΤΑ καλύτερα είχε να πει ο πρόεδρος της κοινότητας Πυργετού Αθ. Λαϊνας για τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού. Που με πρωτοβουλία της διοίκησής του, λέει, προέβη στον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων από τα χορτάρια που θύμιζαν ζούγκλα και δυσκόλευαν τη μετακίνηση στα χωράφια. Όσο για τη δημοτική αρχή Τεμπών της χρεώνει «απουσία για ακόμη μια φορά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας.»
Ζ.

Ψόφιο σκυλί (ΙΙ)
*ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ο Δ. Ξ. από το Καστρί Αγιάς και προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως λέει, στέλνει και φωτογραφία με το ψόφιο σκυλί, το οποίο δεν είχαν βρει από τον Δήμο, «το οποίο βρίσκεται σε μη περιφραγμένο και εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, όμορο της ιδιοκτησίας μου. Η φωτογραφία απεστάλη μέσω της εφαρμογής viber, την οποία, ο προϊστάμενος της Καθαριότητας ανέγνωσε στις 28/7/2023». Και αισιοδοξεί πως «την Κυριακή που θα επισκεφτώ το πατρικό μου, ο σκύλος να έχει ζωντανέψει και εξαφανιστεί ή κάποιος να έχει μπει στο μη περιφραγμένο και εγκαταλελειμμένο οικόπεδο απομακρύνοντας τον ψόφιο σκύλο, χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη.»
Ζ.

Σύσταση
* ΓΙΑ τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη η σύσταση επισκέπτη της Καλλιπεύκης. Λίγο προσοχή στον υπέροχο δρόμο προς Πλαταμώνα είναι τουλάχιστον αναγκαία. Να κλαδευτούν κάποια δέντρα για να βελτιωθεί η ορατότητα -τουλάχιστον μέχρι τα όρια του Δήμου, γιατί μετά από αυτά άλλος αιρετός έχει την ευθύνη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διαδρομή ύμνο στη φύση, που προτιμούν όσοι τον γνωρίζουν… Προσωπικά
* ΚΑΙ τελικώς αποφασίστηκε στο ΠΑΣΟΚ η στήριξη της υποψηφιότητας Δημήτρη Κουρέτα και με σφραγίδα Νίκου Ανδρουλάκη! Διότι την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος αφού είχε στο συρτάρι του γραφείου του τις τελευταίες ημέρες τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις λεπτομέρειες της διαδρομής για τη λήψη της απόφασης.
Από τις διαβουλεύσεις και την τελική αρνητική απάντηση του Κώστα Μπαργιώτα κάπου ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το ενδιαφέρον της Μαρίας Γαλιού και του Γιάννη Αναστασίου από τον Βόλο, το αναμενόμενο ενδιαφέρον του Νίκου Τσιλιμίγκα μετά τις εκλογές και τις (σφοδρές) αντιδράσεις των συντρόφων από Καρδίτσα και Τρίκαλα για το πρόσωπο του Λαρισαίου γιατρού. Τόσο σφοδρές ώστε έριξαν στο τραπέζι το όνομα του Δημήτρη Κουρέτα, που τυγχάνει φίλος γνωστού αυτοδιοικητικού παράγοντα της Δυτικής Θεσσαλίας.
Μπροστά στο αδιέξοδο της Επιτροπής, την ευθύνη της απόφασης ανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και την πήρε προκαλώντας την οργή του Νίκου Τσιλιμίγκα και ανοίγοντας άλλο μέτωπο με τους Λαρισαίους, που δυσκολεύονται να στηρίξουν την επιλογή του προέδρου. Τουλάχιστον έκλεισε, όπως λένε, το μέτωπο των Καρδιτσοτρικαλινών…
Δ.Κ.

Με το αμάξι;
* ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ πράγματα για τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Τα καλύτερα έρχονται.
- Αργούν πολύ;
***
* - ΚΑΙ πώς μπορώ να έχω έκπτωση ως φοιτητής;
- Με το πάσο σου.
- Ok δε βιάζομαι.
***
* - ΟΤΑΝ θα είμαι κάτω από το σπίτι σου, θα κορνάρω να κατεβείς
- Θα έρθεις με το αμάξι;
- Όχι, μόνο με την κόρνα.
Ζ.

Το ζεϊμπέκικο
* ΜΕΤΑ την αποπομπή Πατούλη, το Κουλούρι αποκαλύπτει: φαίνεται πως ο νυν περιφερειάρχης δεν πρόκειται να μείνει «ορφανός» από κομματική στήριξη, αφού στο ΠΑΣΟΚ κάνουν σκέψεις να του δώσουν εκείνοι το χρίσμα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο κ. Πατούλης συγκίνησε τόσο ιστορικά στελέχη της παράταξης, όσο και παλιούς του ψηφοφόρους, με κύκλους του κόμματος να κάνουν λόγο για «φιλοσοφία, στάση ζωής και ιδανικά που ταιριάζουν διαχρονικά με τις αρχές μας».
***
* ΣΕ ρίψεις νερού πάνω από τον Γ. Πατούλη προχώρησαν χθες δύο Καναντέρ της Πυροσβεστικής, καθώς σημειώθηκε μεγάλης έκτασης φωτιά στα μπατζάκια του, ενημερώνει το Βατράχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μπατζάκια του κ. Πατούλη πήραν φωτιά μετά από βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο, στο οποίο ο περιφερειάρχης Αττικής και ανεπίσημος αρχηγός όλων των κλαρινογαμπρών της χώρας εμφανίζεται να χορεύει ζεϊμπέκικο, την ώρα που η υπόλοιπη χώρα χόρευε σαν τους αναστενάρηδες από τις φωτιές.
Ζ.

Πάει η δωρεά…
*ΚΑΙ να που το Υπουργείο σχεδιάζει να κατατμήσει τις 7 Υγειονομικές Περιφέρεις σε 13, όπως έγραψε χθες η «Ε», όσες δηλαδή και οι διοικητικές της χώρας, επιδιώκοντας πιο εύρυθμη λειτουργία. Άρα οι νυν ΥΠΕάρχες, εφόσον παραμείνουν, υποβαθμίζονται εκ των πραγμάτων. Πάντως εάν εφαρμοζόταν νωρίτερα η διαίρεση, τότε δεν θα προλάβαινε να επωφεληθεί το Νοσοκομείο Λαμίας εις βάρος του Πανεπιστημιακού της Λάρισας.
***
* ΕΑΝ τα δύο νοσοκομεία υπάγονταν σε διαφορετικές ΥΠΕ δεν θα μπορούσε να μεριμνήσει ο διοικητής Φ. Σερέτης ώστε να μεταφερθεί στη Λαμία η δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, ευνοώντας την εκλογική του περιφέρεια. Η οποία πέραν της δικής του εντοπιότητας διαθέτει και ισχυρούς κυβερνητικούς παράγοντες, όπως ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Γ. Οικονόμου, ο Στ. Πέτσας, κάποιοι τον τοποθέτησαν άλλωστε ως διοικητή. Επιπλέον, εκ Στυλίδας προέρχεται και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Δ. Κατσικονούρης, δεν θα πρέπει να αντέδρασε και σθεναρά στη μεταφορά του δώρου. (Έρμη, ανίσχυρη νεοδημοκρατικά, Λάρισα.)
Ζ.

Αλληλοκαρφώματα
* ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ υπό σκιά, στον φράκτη, σε κεφαλοχώρι του κάμπου.
- Μαρή Τασούλα, είδα τουν γιατρό να μπαινουβγέν στου σπιτις ιψές αργά, άρουστ΄ μαρή ήσαν;
- Γιατί Μαριγούλα μ; Όταν μπαινόβγενι η στρατηγός στου θκος, πόλεμο είχαμι;
Ζ.

PREVEZA.jpg

* ΑΥΤΟΣ που λάμπει αριστερά δεν έχει καταπιεί ραδιενεργό υλικό, απλώς απουσίαζε από τη φωτογράφιση της δημοτικής παράταξης στην Πρέβεζα και προστέθηκε μετά με Photoshop. Μπορεί να γέλασε το πανελλήνιο, αλλά δεν ήξεραν ότι κάτι τέτοια γίνονταν από πολύ πριν στον κάμπο της Λάρισας. Και μετά σου λέει χωριά…
Ζ.

 

XIOYMOR.jpg

* ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ το σκηνικό του χειμώνα σε πολλά νοικοκυριά. Τρέμουν να έχουν ανοιχτό για ώρες το κλιματιστικό μη και φτάσει στο σπίτι κάνας λογαριασμός ρεύματος που θα τους τσουρουφλίσει. Χιουμοράκι στο σκίτσο, αλλά με ολίγη δόση πραγματικότητας.
Ν.Π.

 

LOGARIASMOS.jpg

* ΕΚΔΟΘΗΚΕ κάπου στις Κυκλάδες, ίσως εκεί που έχουν δώσει δικαιώματα, η απόδειξη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η γνησιότητά της φυσικά ελέγχεται. Όμως, εντάξει οι Dom Perignon κι οι αστακοί, αλλά κι ο ταπεινός αχινός ένα κατοστάρικο; Το νερό 8 ευρώ το μπουκαλάκι; Και τα πούρα, γιατί ακρίβυναν τόσο; Με τόσα λεφτά, που έλεγε και κάποιος, αγοράζεις διαμέρισμα και παίρνεις και ρέστα.
Ι. Μ.

 

SOYZA.jpg

* ΓΙΑ κάτι τέτοιες σούζες τον απέλυσαν από τη δουλειά, τον μπουλντοζιέρη. Μα γιατί;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass