ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2023 17:01
* Ήρεμο το ματς χθες στο Καστρί-Λουτρό, δεν χρειάστηκε σφυρίχτρα ο πρόεδρος * Ήρεμο το ματς χθες στο Καστρί-Λουτρό, δεν χρειάστηκε σφυρίχτρα ο πρόεδρος

Ενόψει ΔΕΘ


* ΚΑΤΑ τα ειωθότα, πληροφορούμαστε πως το οικονομικό επιτελείο θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό (ή ο πρωθυπουργός εξετάζει τις προτάσεις που θα εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο κ.λπ.) τα μέτρα στήριξης των οικονομικά ευπαθέστερων ομάδων.
Ενόψει ΔΕΘ λοιπόν αναμένεται να εξαγγελθούν ...νέα pass. Στο μεταξύ δεν υπάρχει... δίφραγκο ούτε για ταξί. Όπου ταξί, σούπερ μάρκετ, βενζίνη κ.λπ. Σκεφτείτε και τους γονείς που ψάχνουν σπίτια για τους νέους φοιτητές. Λόγω της κατάστασης, ακόμη και τα pass βοηθάνε. Όχι όσο θα βοηθούσε η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Καλημέρα λες στο μάρκετ και πληρώνεις 50 ευρώ...
Β.Κ.

Στα δάχτυλα
* ΣΤΗ ΝΔ ο πρωθυπουργός παίζει τους υποψήφιους περιφερειάρχες (Αττικής) στα δάχτυλα και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν εισηγήσεις, ψηφοφορίες, ολομέλειες και... δημοκρατικές διαδικασίες.
Στη ΝΔ δεν άνοιξε ρουθούνι και στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε τάση κατεβάζει και τον δικό της. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και τόσους αιρετούς και, αφού δεν είχε, τι να χάσει δηλαδή, χαμένος είναι.
Αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τη ΝΔ να μιλήσει για μπλε κυριαρχία. Το ΠΑΣΟΚ να δούμε τι... μπογιά θα πιάσει, μετά την «ανάταση» των εθνικών εκλογών. Το παράδοξο πάντως είναι πως τα κόμματα είναι αυτά που ελέγχουν τη διαδικασία και δίνουν χρίσματα. Αλλά και πού δεν παρεμβαίνουν οι... θεσμοί της δημοκρατίας;
Β.Κ.

Περί δημοκρατίας
* ΘΑ διαβάσατε πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε ενώπιον του δικαστή στη Νέα Υόρκη μετά την απαγγελία κατηγοριών για τέσσερα κακουργήματα σχετικά με τις προσπάθειές του να υπονομεύσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες, ενώ μετά τη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μιλάμε για τον πρώην πλανητάρχη. Στη χώρα μας έναν βουλευτή προσπαθούν να παραπέμψουν, μετά από έρευνα, με στοιχεία κ.λπ. και σείεται η Βουλή.
Εδώ διώκονται και όσοι ερεύνησαν την υπόθεση...
Β.Κ.

Διά πάσα νόσο
* ΜΕ το 112 να ενημερώνρι για τις φωτιές, τώρα και για τις καταιγίδες. Γενικά με τα SMS μας εκπαίδευσαν την περίοδο της πανδημίας να λαμβάνουμε μήνυμα για το αν θα μετακινηθούμε. Να ζητάμε άδεια δηλαδή.
Εκπαιδευθήκαμε στον μαζικό εγκλεισμό, οπότε δεν θα φοβηθούμε τις ολιγόωρες καταιγίδες. Κάποτε λέγαμε, μπόρα είναι θα περάσει, τώρα πρέπει να λάβουμε μήνυμα για να εξέλθουμε της... θυέλλης.
Β.Κ.

24/7
* ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μερικές από τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιό του, προαναγγέλλοντας τη θέσπιση της 16ωρης ημερήσιας εργασίας.
Για την οποία δήλωση υπήρξε διευκρινιστική, αλλά όλοι γνωρίζουν πλέον πως όταν ο κ. Γεωργιάδης λέει κάτι, τότε... συμβαίνει.
Και να λένε πάλι καλά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα γιατί ο Υπουργός θα μπορούσε να είχε ανακοινώσει 24ωρη εργασία, 7 ημέρες τη βδομάδα. Μην είμαστε και αχάριστοι...
Β.Κ.

Ρύπανση
* ΜΕΤΑ τις σακούλες στα μάρκετ και τα πλαστικά καλαμάκια, οι ευαισθητοποιημένες περιβαλλοντικά κυβερνήσεις μπορούν να αισθάνονται ικανοποίηση.
Για τα μέτρα που έλαβαν να σωθεί... το περιβάλλον. Βράζουν οι ωκεανοί, βράζει ο τόπος και κάθε πέρυσι και καλύτερα με τις διαπιστώσεις. Μόνο στον Καναδά από τις 5.000 φέτος πυρκαγιές -και η περίοδος των πυρκαγιών δεν έχει ακόμη περάσει- έχουν απελευθερωθεί 1 δισεκατομμύριο τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περίπου όσο εκπέμπει η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία σε έναν χρόνο ή όσο εκπέμπουν για έναν χρόνο περισσότερα από 222 εκατομμύρια αυτοκίνητα με κινητήρα φυσικού αερίου.
Β.Κ.

Γύρω - γύρω

* ΣΤΗΝ πρώην αποικία της Γαλλίας, στον Νίγηρα και με αφορμή ισχυρά οικονομικά συμφέροντα (σ.σ. το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο εξόρυξης ουρανίου) πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου, ενώ υπάρχει ο φόβος για πολεμική σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή.
Οι εμπόλεμες συρράξεις, όπως η φτώχεια, η πείνα κ.λπ. αποτελούν τις βασικές αιτίες της δημιουργίας μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Η οποία εδώ και έναν χρόνο έχει και αυτή ένα... ενεργό μέτωπο, αυτό του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία. Κρίσεις, γύρω - γύρω το διεθνές περιβάλλον κάθε άλλο παρά ασφάλεια εμπνέει. Ευτυχώς, από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη έχει προβλεφθεί, αλλά και με τις υπογραφές της σημερινής κυβέρνησης (της Β’) της ΝΔ θα γίνουν επενδύσεις στα νησιά μας.
Β.Κ.

Συνταγές
* ΤΟΝ φόβο, αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων της Μαρμαρίνης μεταφέρει ο δάσκαλος Γιάνν. Κουτσογιαννούλης σημειώνοντας «την αδιαφορία και χρόνια επικινδυνότητα» που δημιουργήθηκε «στον κεντρικό δρόμο του χωριού».
Ζητούν λοιπόν την παρέμβαση του Δήμου Αγιάς και της τοπικής αρχής. Στο μεταξύ ευχαριστούν δημοσίως για την άμεση παρέμβαση τον αντιπεριφερειάρχη Βασ. Πινακά, με αποτέλεσμα να επιλυθούν προβλήματα και πλέον η γιατρός έχει τη δυνατότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων των κατοίκων του χωριού.

Κι αλλού...
* ΜΕΤΑΞΥ άλλων γράφουν επιστολές, εκδίδουν ανακοινώσεις, θέτουν ερωτήματα, κάνουν αναρτήσεις στο Facebook (σ.σ. αλίμονο) οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας με αφορμή την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του έγκλειστου για τη δράση της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.
Ο ένας λέει πως δεν χωράει μαύρο, ο άλλος ερωτά τι νόημα έχει να εκλεγεί κάποιος και μετά να τεθεί σε αργία. Όταν το ερώτημα είναι, γιατί οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη υπερψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα.
Τελευταίο παράδειγμα οι «Σπαρτιάτες». Οι οποίοι εντελώς αθόρυβα κατέβηκαν στις εκλογές και με τη στήριξη Κασιδιάρη πήραν 5%. Τώρα κατεβαίνουν και στις δημοτικές εκλογές. Όχι μόνο στην Αθήνα. Συναντήσεις γίνονται και αλλού...
Β.Κ.

Μεταμόρφωση
* ΣΤΟ τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αναφέρθηκε προχθές ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος στον εσπερινό στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στην 1η Στρατιά.
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε λοιπόν «στα τραύματα που η ανθρώπινη κακία επιφέρει στην κοινωνία μας», κάνοντας αναφορά και στο τελευταίο «απαράδεκτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το οποίο προσβάλλει την πόλη» και τόνισε ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ η εορτή της Μεταμορφώσεως καθίσταται επίκαιρη, καθώς καλεί τον άνθρωπο να μεταμορφώσει τον κακό του εαυτό σε Θείο».
Το ενδιαφέρον του Σεβασμιότατου για τη 44χρονη δεν θα περιοριστεί μόνο σε επίπεδο κηρύγματος...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass