ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2023 17:01
* Ο Β.Ζ. διαπιστώνει διαρκή αναβάθμιση της νεοελληνικής αισθητικής. (Μήπως λείπει ένα σκρίνιο;). Ζ. * Ο Β.Ζ. διαπιστώνει διαρκή αναβάθμιση της νεοελληνικής αισθητικής. (Μήπως λείπει ένα σκρίνιο;). Ζ.

Κανονικότητα


* «ΩΡΑΙΑ μέρα σήμερα...» άκουγες χθες παντού στη Λάρισα. Το καλοκαιράκι επιτέλους ήρθε, δροσερό κι ανάλαφρο. Θα πήγαν μάλλον κι οι μετεωρολόγοι διακοπές, κανένας δεν ανησυχεί για το τι καιρό θα κάνει στις 20 Αυγούστου. Που ζεστούλα θα έχει και τότε δηλαδή.
Ζ.

74-16-δοκιμαστικά
* ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τον υπουργό, τον Άδωνι, ο Λαρισαίος.
- Νομοθετεί τις 16 ώρες δουλειά την ημέρα σε δύο εργοδότες. Έτσι κάνει πράξη την προεκλογική υπόσχεση του Μητσοτάκη για 1.500 ευρώ μέσο μισθό. Τα 750 από τον έναν εργοδότη και τα 750 από τον άλλον.
***
* ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ αμέσως ευκαιρίες: Ζητείται κύριος 70 με 74 ετών για 6μηνη δοκιμαστική εργασία, με 16ωρη απασχόληση σε λατομείο. (Κι έτσι συνδυάζονται όλες μαζί οι κυβερνητικές νέες ιδέες στα εργασιακά).
***
* Ο άλλος είδε αμέσως τη θετική πλευρά των πραγμάτων.
- Μπορεί να έχουν γίνει απλησίαστες οικονομικά οι διακοπές στην Ελλάδα, αλλά δουλεύοντας 16 ώρες και λεφτά θα έχετε και χρόνο να πάτε δεν θα έχετε.
Ζ.

Παραθερίζουν
* ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΟΙ στις θεσσαλικές θάλασσες οι κορυφαίοι συριζαίοι. Αυτές τις μέρες, η υποψήφια πρόεδρος και επικρατέστερη να εκλεγεί, η Έφη Αχτσιόγλου, βρίσκεται οικογενειακώς, με τον Δημ. Τζανακόπουλο, στο Καλαμάκι, εκεί στο κεντρικό Πήλιο. Κι ο Σωκράτης Φάμελλος, προσωρινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο πολλοί προτείνουν να θέσει υποψηφιότητα για κανονικός, βρίσκεται στη Σκήτη, εξορμώντας στις παραλίες της Λάρισας.
Ζ.

Καστρί Λουτρό
* ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ δρόμος η Αγ. Αναργύρων στο Καστρί Λουτρό, αλλά χωρίς φώτα, αναφέρουν κάτοικοι του παραλιακού οικισμού. Παραπονέθηκαν, μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς, στην Κυριακάτικη Συνέλευση του Εξωραϊστικού -παρουσία του Δημάρχου, βουλευτών και άλλων αιρετών-, αλλά απάντηση δεν πήραν. Κι άμα μας «ξεχνούν» τώρα που έρχονται εκλογές, λένε μέσω της «Ε», πότε θα ασχοληθούν;

Η τετράς
* ΜΟΝΟ τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι αυτήν τη φορά; Σπάνιο στα χρονικά του Τυρνάβου. Ο Γιάννης Κόκουρας, που θα επιδιώξει να επανεκλεγεί, σπάζοντας την ισχυρή τοπική παράδοση των δημάρχων μιας χρήσης, υποστηρίζεται από τη ΝΔ που έφερε στις βουλευτικές στον Τύρναβο ποσοστό 37%, με στενό φίλο του κιόλας τον Χρ. Καπετάνο, που τα κατάφερε περίφημα κι εκλέχθηκε βουλευτής.
Ανανέωση στο ΚΚΕ, με ποσοστό πλέον 13%, υποψήφιος ο πρόεδρος των αγροτών Στέλιος Τσικριτσής. Το ΠΑΣΟΚ με 12% έχει ορίσει υποψήφιο για άλλη μια φορά τον γιατρό Αθανάσιο-Σάμερ Αμάρι. Κι η ανεξάρτητη Βαρβάρα Ζαχαρακούλη, υποψήφια δήμαρχος κι αυτή, έχει διατελέσει στο παρελθόν δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος Τυρνάβου επί Θανάση Νασίκα και νομαρχιακή σύμβουλος Λάρισας επί Λουκά Κατσαρού.
Το σχέδιο του Χρ. Τσιόπα για έναν ακόμα συνδυασμό δεν ευοδώθηκε. Κι ακόμη δεν έγινε γνωστό τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Τύρναβο; Και κυρίως τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι του, που αποτελούν το 18%...
Ζ.

Χωρίς χέρια
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ απαντήσεις, ανακάλυπταν, όμως, και καινούργια προβλήματα οι Λαρισαίοι, εκεί παραθαλασσίως.
- Είχα κάτσει σε ένα παγκάκι και όποιος περνούσε από μπροστά μου σταυροκοπιόταν, λέω πόσο χάλια είμαι, τελικά είχε εκκλησία πίσω μου.
***
* - ΜΕΓΑΛΗ ανακάλυψη η φωνητική πληκτρολόγηση. Κυριολεκτικά σου λύνει τα χέρια όταν οδηγείς. Με τον καφέ στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο.
***
* - ΙΠΤΑΜΕΝΟ αυτοκίνητο λένε. Να το φέρουν εδώ, να γεμίσει ο ουρανός διόδια.
Ζ.

Δυσκολίες
* ΨΑΧΝΟΥΝ εναγωνίως στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να βρουν υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Είναι και οι μέρες που απομένουν πλέον λιγοστές, λείπει κι ο κόσμος σε διακοπές...
Δεν είναι μόνο ότι πολλοί στον χώρο διαφωνούν με την κομματική επιλογή για υποψήφιο περιφερειάρχη, είναι που θεωρούν ότι δεν έχουν και πολλές πιθανότητες εκλογής. Έστω ότι πάνε για αξιωματική αντιπολίτευση, αξιωματική, με την εκ του νόμου μείωση των περιφερειακών συμβούλων, πόσους θα εκλέξει το ψηφοδέλτιο στη Λάρισα; Και πόσες θέσεις θα περισσέψουν από τους ακαταμάχητους στις σταυροφορίες πασοκτζήδες συνεταίρους;
Κι εκείνο που κουρε-λιάζει το ηθικό στα στελέχη του κόμματος, οι οποίοι κάνουν τις κρούσεις, είναι η απάντηση που εισπράττουν υπό τύπον ερωτήσεως: «Και γιατί δεν βάζεις υποψηφιότητα εσύ σύντροφε;».
Ζ.

Δέκα χρονάκια
* ΚΡΥΦΑΚΟΥΓΕ ο Λαρισαίος Ν. Μπ. τη συζήτηση των κοριτσιών από δίπλα, εβδομηντάρες καλοστεκούμενες ήταν. Έλεγαν και για τους ογδοντάρηδες συζύγους τους. Και εν κατακλείδι, το αίτημά τους έδειχνε κοινωνικά δίκαιο. Με τις διαφορές ηλικίας στα ζευγάρια και το ψηλότερο προσδόκιμο των γυναικών. Τι θεωρούσαν απολύτως λογικό;
- Δεν δικαιούμαστε δέκα χρόνια ευτυχισμένης χηρείας; (Ούτε λίγο ούτε πολύ...).
Ζ.

Ψωνίζοντας
* ΣΕ θέματα ζωηρού ενδιαφέροντος η κουβεντούλα των νεαρών Λαρισαίων.
- Στο κρεβάτι προτιμάς να είσαι από πάνω ή από κάτω;
- Γιατί, έχεις κρεβάτι κουκέτα;
***
* - ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ επιτέλους πού βρίσκεται το σημείο G στη γυναίκα.
- Πού ρε;
- Είναι στο τέλος του ShoppinG.
***
* - ΚΟΠΕΛΙΑ, ελπίζω να έχεις δίπλωμα οδήγησης γιατί με οδηγείς στην τρέλα.
Ζ.

Ο εαυτός του
* ΠΟΛΙΤΙΚΗ παραβολή προς κυβερνώντες, από τη Ν.Ρ.: Απορώ, λοιπόν. Τόσο βαθείς γνώστες της αρχαιότητας και τον Ερυσίχθονα δεν; Ποτέ δεν άκουσαν για την περιπτωσάρα του;
Μυθικός βασιλιάς ήταν ο Ερυσίχθων. Εγγονός του Ποσειδώνα. Παλάτι τρομερό ορέχτηκε. Γνωστός ήδη για την ασέβειά του, δούλους δεκάδες πήρε και στο ιερό, παρθένο δάσος της θεάς Δήμητρας πήγε, διατάσσοντάς τους όλα τα δέντρα να κοπούν, ώστε το μέρος όπου θα τρώει και θα γλεντάει με τους φίλους του να χτίσει. Ένα δέντρο, μία λεύκα πανύψηλη, ήταν η αγαπημένη της θεάς. Δρυάδες νύμφες χόρευαν γύρω της και η φύση γλύκαινε για τους ανθρώπους και ημέρευε.
***
* Ο ασεβής και αλαζόνας βασιλιάς το δέντρο να κόψουν θέλησε. Η θεά δεν τον άφησε. Όχι μόνο με όλη της τη θεϊκή μεγαλοπρέπεια μπροστά του εμφανίστηκε, μα τον τιμώρησε με αυτό ακριβώς που του ταίριαζε. «Ναι, λοιπόν, φτιάξε το δώμα, σκύλε, να τραπεζώνεις συχνά. Αφού αυτό είναι που επιθυμείς, από εδώ και πέρα συχνά πυκνά θα τρως. Και όσο τρως, τόσο ακόρεστα δεν θα χορταίνεις ποτέ», του είπε. Ο ίδιος του ο εαυτός να γίνει τον έκανε: Ένας ξιπασμένα κι άκρατα πεινασμένος για τα πάντα. Το όνομά του να γίνει τον καταδίκασε: Αυτός που σχίζει, που χαράζει, που τη γη πληγώνει.
***
* Ο Ερυσίχθων άρχισε να τρώει. Τα πάντα. Με μανία. Ό,τι υπήρχε στο παλάτι, τα ζώα γύρω, ακόμη και τις προσφορές στους βωμούς. Κανείς δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, ούτε καν ο ίδιος ο Ποσειδώνας. Ακριβώς γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθηθεί: Ο εαυτός του είχε γίνει. Και απ’ αυτόν δεν μπορεί να ξεφύγει ποτέ κανείς. Ο Ερυσίχθων έφαγε τα πάντα. Δεν χόρτασε ποτέ. Αλλοτριωμένος δεν ήταν. Ασεβής ήταν, αλαζόνας και υβριστής. Στο τέλος, ξέσκισε με τα δόντια του τις ίδιες του τις σάρκες. (Ο Ερυσίχθονας ο Θεσσαλός έτσι; Μυθικός γιος του Μυρμιδόνα).
Ζ.

Ταξιδάκι
* ΠΟΛΥ ενημερωτικό το άρθρο του φίλου Κ. Μεζάρη, στην εφημερίδα, για το φράγμα Grande Dixence (G.D.) στην Ελβετία, εύστοχες και καταλυτικές εις βάρος μας οι συγκρίσεις με τη χώρα αυτή, σχολιάζει ο εκ των Υδρονομέων της Θεσσαλίας Κ. Γκ. Προτείνω, οι κυβερνητικοί, οι οποίοι εδώ και 4 χρόνια δεν μπορούν ούτε καν να ξεκινήσουν πάλι τα εγκαταλελειμμένα έργα Αχελώου, να οργανώσουν μια επίσκεψη στο έργο αυτό της Ελβετίας και να «διδαχθούν» από τον πρωτοποριακό, γρήγορο και εντυπωσιακά αποτελεσματικό τρόπο κατασκευής μεγάλων έργων. Ναι, πολύ θα ήθελα να με πάρουν μαζί τους. (Τι να τον κάνουν, αυτοί τα ξέρουν όλα ως άριστοι).
***
* ΜΕΤΑΞΥ σοβαρού και αστείου, συνεχίζει, αν θέλουμε να συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της περιοχής μας και όχι μόνο αυτής, να κανονίσουμε να στείλουμε στην Ελβετία, με έξοδα των Θεσσαλών, και μια αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσει τη διαδικασία «ακύρωσης», δηλαδή πώς κατεδαφίζεται ένα «φαραωνικό» έργο, όπως έγραφαν στην κοινή τους δήλωση Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα. Ίσως έτσι ξεδώσουν και καταφέρουμε να γλιτώσουμε το δικό μας φράγμα, της Συκιάς, από την «οικολογική τους μήνιν». (Και να μπλέξει έτσι και το φράγμα των Ελβετών;).
Ζ.

Με υπνωτιστή
* Η Λαρισαία είπε μια μέρα στον άντρα της. «Ξέρεις πως είχα συνέχεια πονοκεφάλους... Δεν θα το πιστέψεις, αλλά εξαφανίστηκαν».
«Πώς είναι δυνατόν; Πώς τα κατάφερες;» ρώτησε εκείνος.
«Η φίλη μου η Μαρία μου έδωσε το όνομα του υπνωτιστή της και πήγα να τον δω. Μου είπε να σταθώ μπροστά στον καθρέφτη και να επαναλαμβάνω «Οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν. Οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν». Και δούλεψε. Δεν έχω ούτε έναν πια», του εξήγησε η γυναίκα του.
«Αυτό είναι σπουδαίο», πανηγύρισε αυτός.
«Ναι, το ξέρω. Γιατί δεν το δοκιμάζεις και εσύ; Είσαι κάπως εκτός φόρμας στο κρεβάτι. Μήπως ο υπνωτιστής μπορεί να κάνει κάτι και για σένα;».
Είχε τις αμφιβολίες του, αλλά αποφάσισε να το δοκιμάσει.
***
* ΚΙ όταν επέστρεψε, έσκισε τα ρούχα της, πέταξε τη γυναίκα του στο κρεβάτι και της ζήτησε να περιμένει ένα λεπτό, ενώ μπήκε στο μπάνιο. Σε λίγο γύρισε και έκαναν το καλύτερο σεξ της ζωής τους.
Ενθουσιασμένη η γυναίκα αναφώνησε «Ω Θεέ μου... Ήταν εκπληκτικό».
Ενθαρρυμένος από το σχόλιό της, ο άντρας ξαναπήγε στο μπάνιο, επέστρεψε και επανέλαβε τα ίδια. Κι ενώ λίγο αργότερα ετοιμαζόταν για τρίτο γύρο πηγαίνοντας ξανά στο μπάνιο, η γυναίκα του στάθηκε στα κρυφά στην πόρτα να μάθει τι μπορεί να έλεγε στον εαυτό του. Καθώς πλησίασε, τον άκουσε. «Δεν είναι η γυναίκα μου. Δεν είναι η γυναίκα μου. Δεν είναι η γυναίκα μου».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass