ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2023 18:00
* ΦΟΥΛ της Λάρισας στην κοσμοπολίτικη Σαμαρίνα. Παρών και ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, μαζί με Γιάννη Λέτσιο, Νίκο Μητσογιάννη, Τάκη Μαντέλα, Ηρακλή και Ευλαμπία Γερογιώκα και τον Γιώργο Μπασδέκη. Ζ. * ΦΟΥΛ της Λάρισας στην κοσμοπολίτικη Σαμαρίνα. Παρών και ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, μαζί με Γιάννη Λέτσιο, Νίκο Μητσογιάννη, Τάκη Μαντέλα, Ηρακλή και Ευλαμπία Γερογιώκα και τον Γιώργο Μπασδέκη. Ζ.

Αυτός αποφεύγει
* - ΜΗ σας παίρνει από κάτω Κυριακάτικα...
Είχε συμβουλή να δώσει ο νεαρός Λαρισαίος.
- Σκεφτείτε μόνο πόσοι συνάνθρωποί μας παντρεύονται αυτήν τη μέρα.
Ζ.

Με τα λεφτά
* ΤΟ θέμα λεφτά και θάλασσα απασχολούσε τους Λαρισαίους λουόμενους.
- Είχα 50 ευρώ στο μαγιό μου, ξεχάστηκα και μπήκα θάλασσα. Κολυμπάω στο χρήμα.
***
* - ΜΟΥ είπε ο άλλος να πάμε σε παραλία γυμνιστών. Μα, πάει καλά; Και τα λεφτά για τον λουκουμά πού θα τα βάλω;
Ζ.

Αναχωρητές
* ΠΟΛΛΟΙ επιστρέφουν πια στη Λάρισα, μα και αρκετοί είναι που φεύγουν τώρα. Ή και την επόμενη εβδομάδα, με το που θα τελειώνει ο Αύγουστος. Σε κάποιους έτσι τους αρέσει, σε άλλους αρέσει δεν αρέσει. Πολύπλοκη η κοινωνία και σύνθετες οι ανάγκες των ανθρώπων.
Ζ.

Πολλά ζήτησαν
* ΤΟ καλοκαίρι συνεχίζεται. Και τα αστειάκια της εποχής επίσης.
- Πήγα σε οργανωμένη παραλία και εκεί μου είπαν πως οι 2 ξαπλώστρες κάνουν 60 ευρώ. Τις πήρα μαζί μου και τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί με κυνηγάνε, αφού τις πλήρωσα.
***
* - ΑΥΡΙΟ θα ψήσω στην αυλή κι είστε όλοι καλεσμένοι. Φέρτε μόνο κρέατα και μπίρες. Α και μια ψησταριά.
Ζ.

Ουρανοκατέβατα
* - ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ πόσο θα μας έρθει το ρεύμα τον άλλον μήνα, με τόσο αιρκοντίσιον φέτος το καλοκαίρι...
Το ζευγάρι των Λαρισαίων έκανε τους υπολογισμούς τους, με το κλιματιστικό να συνεχίζει φυσικά να λειτουργεί.
- Τι πόσο... Όσο και το φυσικό αέριο τον χειμώνα.
- Ναι-αι;
- Ε, βέβαια, Ψύξη-Θέρμανση, μαζί παν’ αυτά...
***
* ΚΑΙ συνέχισαν εμβαθύνοντας.
- Φυσικά, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το φυσικό αέριο είναι οι ίδιοι που έχουν και τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα ουρανοκατέβατα κέρδη τους, που έτσι τα είχαν ονομάσει τον χειμώνα, συνεχίζουν να ρέουν...
- Μη σου πω ότι με τόσες ζέστες και τέτοιον καυτό ήλιο αποδίδουν ακόμα περισσότερο και τα φωτοβολταϊκά τους. Οι μεγάλες μονάδες δικές τους είναι κι αυτές.
***
* ΜΕΤΑ έσκαψαν ακόμα βαθύτερα.
- Βρε, μήπως αυτοί προκαλούν και τις αλλαγές στο κλίμα;
- Ή μήπως και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που αύξησε τις τιμές στα καύσιμά τους;
- Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποκλείεται, είναι μικροί κι ανίσχυροι για τέτοια. Για τους μεγάλους, όμως, παίχτες, παγκοσμίως, μην το αποκλείεις καθόλου.
Ζ.

Η ελεύθερη
* ΕΙΧΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις οι Λαρισαίες και τις εξέφραζαν στην παρέα.
- Όταν σας μιλάει η γυναίκα σας στο τηλέφωνο εκτός από «ναι, ναι...», μπορείτε να λέτε και «εννοείται» και «αλίμονο», μην αφήνετε τη σχέση σας να λιμνάζει.
***
* - Ο κάθε άνθρωπος μας βγάζει κάτι διαφορετικό.
- Εγώ, μωρό μου, τι σου βγάζω;
- Την Παναγία.
***
* - ΜΕ ρωτούν γιατί είμαι ελεύθερη ακόμη και δεν ξέρω αν εννοούν που δεν παντρεύτηκα ή που είμαι εκτός ψυχιατρείου.
***
* - ΚΑΙ τι ζητάει η γυναίκα; Έναν άντρα να μην την παραμελεί, αλλά να την αγνοεί για να τον θέλει, αλλά να μην τη θέλει, έτσι ώστε να τον θέλει πολύ.
Ζ.

Ζωολογία
* - ΝΑ έχετε, προέτρεπε ο παλιός Λαρισαίος:
Καρδιά λιονταριού.
Ψυχή μικρού παιδιού.
Μνήμη ελέφαντα.
Υπομονή γαϊδάρου.
Πείσμα μουλαριού.
Κι όλα καλά θα πάνε.
Ζ.

Υπερεκατοντούτης
* Η Λάρισα έναν αιώνα και βάλε πριν, με τη συνδρομή του φωτοθηκάριου Γ. Γρ. και δημοσιευμάτων της θρυλικής εφημεριδούλας «Μικρά», από το 1907:
Παρεπιδημούσιν από της προχθές εις την πόλιν μας ο ανθυποπλοίαρχος κ. Μπούμπουλης και δύο σημαιοφόροι του Βασιλικού Ναυτικού αποσπασθέντες υπό του Υπουργού των Στρατιωτικών εις την χαρτογραφικήν υπηρεσίαν. Οι ανωτέρω αξιωματικοί του Ναυτικού εν συνεργασία μετ’ άλλων του Πεζικού θα χωροσταθμίσωσι το έδαφος του Αγυιοκάμπου, περί τα μέσα δε Αυγούστου, αφικνομένου εις Τσάγεζι και του πολεμικού πλοίου (ποταμού) «Ευρώτα» θα εκτελέσωσι και βυθομετρήσεις της εκεί θαλάσσης.
***
* Η Λάρισσαουρητήριον. Τοιουτοτρόπως θα εκφρασθή διά την πόλιν μας πας ξένος, επισκεπτόμενος αυτήν και διερχόμενος την οδόν Φιλελλήνων, όπου τα δημοτικά μαγαζεία. Όλος ο χώρος, ο μεταξύ της Λέσχης και των δημοτικών μαγαζείων, ως και ο απέναντι, όπου ήτο το παλαιόν τηλεγραφείον, μετεβλήθησαν εις μεγάλα ουρητήρια και αποχωρητήρια, καταντά δε αδύνατος η διαμονή των πέριξ καταστηματαρχών εις τα μαγαζεία των. Κύριε Δήμαρχε, κύριε Νομάρχα, κύριοι Αστυνόμοι, κύριε Νομομηχανικέ, χάριν αυτού του καλού της πόλεως, αν όχι διά την υγείαν των συμπολιτών μας, διατάξατε τους κατόχους των χώρων εκείνων να τους περιφράξουν, όπως μη μας πιάση χολέρα.
***
* ΘΑ γνωρίζητε, βεβαίως, ότι πέραν της γεφύρας και παρά την δεξιάν όχθην του Πηνειού υπάρχει σύδενδρον τι μέρος, το οποίον πολύ δικαίως απεκλήθη «Άλσος των νυμφών». Δυστυχώς, όμως, ο γεωπόνος του Δήμου κ. Ι. Τσίκος, αγνοώ πού στηριζόμενος, διέταξε γενικόν ξεκλήρισμα εις τα δένδρα εκείνα, παρά τους κανόνας της δενδροκομίας, ήτις το τοιούτον κλάδεμα επιβάλλει μόνον εις τας δενδροστοιχία, ουχί δε και εις τα άλση, άτινα, ως εκ της πυκνότητος των δένδρων, φέρουσι το όνομα τούτο. Αθανάσιος Χατζημέμος γεωπόνος.
***
* ΤΗΝ 9ην πρωινήν ώραν της προσεχούς Τετάρτης, ο πασίγνωστος Έλλην αθλητής Παναγής Κουταλιανός, ελθών χθες εκ Κωνσταντινουπόλεως μετά των δύο υιών του, θα δώση λαμπράν παράστασιν εις το παρά το Αλκαζάρ Καφφενείον του κ. Μιχ. Αγραφιώτου. Είσοδος ελευθέρα.
Ζ.

Επί σκοπώ
* ΜΕ πολυδιασπασμένη την αντιπολίτευση, στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, όπου ο καθένας προσπαθεί να προστατέψει το μαγαζάκι του, καθώς αυτοί θα αλληλοτρώγονται, δείχνει ορατό το ενδεχόμενο να περάσει τελικά ο Κασιδιάρης στον β’ γύρο. Πέραν του θορύβου που θα προκληθεί, προκύπτει έτσι εξασφαλισμένη η εκλογή του Κ. Μπακογιάννη.
***
* ΚΑΘΟΤΙ, σ’ αυτήν την περίπτωση, τον εκλεκτό της ΝΔ θα τον ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή, με κατεβασμένα τα χέρια, απαξάπαντες από το κέντρο και την αριστερά. Οι οποίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί αδιαφορεί η Κυβέρνηση και επιμένουν να τη ρωτούν γιατί δεν αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία, όπως έκανε στις βουλευτικές, για απαγόρευση καθόδου του νεοναζιστικού μορφώματος και στις δημοτικές. Εκεί είχε κόψιμο με τη διαρροή ψήφων, τώρα μάλλον διευκολύνεται. (Κι όλοι μαζί μετά, μα όλοι, θα κατηγορούν τον λαό για ακροδεξιά στροφή).
***
* Η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, λένε οι αναλυτές, θα αποτελεί «πιλότο» για ακροδεξιές υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα, τροφοδοτώντας τες με περισσότερη δυναμική. Τοπικά, αυτό θα λειτουργούσε εις βάρος της «Λαρισαίων Κοινόν», καθώς οι ούλτρα δεξιοί του Κ. Βαϊούλη μπορεί να είναι και εθνικόφρονες, ακόμη και φιλοχουντικοί, σχέση με τα χρυσαυγίτικα μορφώματα, όμως, δεν θέλουν να έχουν.
Ζ.
Ερωτήματα
* ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΕΣ Λαρισαίοι μαθητές σε θεμελιώδη ερωτήματα.
- Σκάκι ξέρεις;
- Ναι, αλλά μόνο πόρτες.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ μου, θα με επισκέπτεσαι όταν φύγω απ’ το νοσοκομείο;
- Όχι, δεν μου αρέσουν τα νεκροταφεία.
***
* - ΤΗ συγγνώμη στους πόσους βαθμούς τη βράζουμε;
***
* - Ο άλλος κοτζάμ γαϊδούρι, στην ηλικία μου, κάνει τραμπάλα. Σήκω ρε να κάνουμε κι εμείς.
Ζ.

Τον κατέπληξαν
* ΕΙΔΕ στο γραμματοκιβώτιό του γράμμα από τον ΕΦΚΑ και γέμισε ελπίδα ο Λαρισαίος Μ.Κ. Από το 2019 είναι που περιμένει την έκδοση της προσαύξησης της σύνταξής του λόγω παράλληλης ασφάλισης. Έχοντας αποχωρήσει από το Δημόσιο με τον βαθμό του διευθυντή ΕΣΥ, λαμβάνει προς το παρόν 674 ευρώ. Και περιμένει, προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία και περιμένει. Τέσσερα χρονάκια. Κι ύστερα ήρθε το γράμμα.
***
* ΝΑΙ μεν από τον ΕΦΚΑ, ναι από τη Διεύθυνση Συντάξεων, αλλά του ζητούσαν να πληρώσει 486,73 ευρώ για αχρεωστήτως καταβληθείσα σύνταξη Νοεμβρίου 2022 του πατέρα τους που τον είχαν χάσει μέσα στον Οκτώβριο. Η επιστολή είχε, μάλιστα, ημερομηνία 21 Ιουνίου, αλλά έφτασε με δίμηνη καθυστέρηση. Σε χρόνο dt κινήθηκε αυτήν τη φορά ο ΕΦΚΑ, εντός εξαμήνου εντόπισε την οφειλή, βρήκε και τα παιδιά του οφειλέτη και τις διευθύνσεις τους, έβγαλε και την απόφαση επιστροφής των χρημάτων. Άρα, όταν θέλουν μπορούν. «Όταν είναι να δώσει χρήματα, για να πάει ένα έγγραφο από το ένα γραφείο στην Αχαρνών στο άλλο στη Σταδίου κάνει και 1 και 2 χρόνια», όπως πολύ καλά ξέρει ο Λαρισαίος. Στον οποίο εκεί που του χρωστούσαν, του πήραν και το βόδι. (Δεν είναι άξιοι συγχαρητηρίων;).
Ζ.

 

KARAVI.jpg

*Η Λαρισαία Μ.Θ. συνάντησε το καράβι στον κάμπο. Το πιο περίπλοκο; Ήταν σπίτι.
Ζ.

 

LOULOUDIA.jpg

*ΜΙΑ Κυριακή τ’ Αυγούστου, αγνάντευε ο Κ.Μ. (Ε, όχι και τόσο κοντά στη ροδαυγή).
Ζ.

 

MESAGGALA.jpg

*H εικόνα είναι προχθεσινή, Παρασκευή, στα Μεσάγγαλα.
Εντάξει, έχει κόσμο αυτήν την εποχή. Και; Επιτρέπεται να μη λαμβάνεται μέριμνα από τον Δήμο Τεμπών; Ειρωνευόμενοι παραθεριστές κάνουν λόγο για «αξιοθέατο», διαμαρτυρόμενοι για την «απαράδεκτη έως τραγική κατάσταση».
Ι. Μ.

 

KARITSA.jpg

* Οι καλύτερες μαγείρισσες είναι οι γυναίκες της Καρίτσας! Οι καλεσμένοι στη Γιορτή Γαστρονομίας δεν άφησαν ψίχουλο! Ο Μάστερ σεφ Σ. Κοντιζάς πήγε στην Καρίτσα να δει τι σημαίνει τοπική κουζίνα και «να γλείφει τα δάχτυλά του»;                                           

Λ.Κ.

 

PARKING.jpg

*ΑΦΟΥ ήταν κλειστό το περίπτερο στην Παναγούλη, λόγω διακοπών, γιατί να μην αξιοποιηθεί ο χώρος… Πεζοδρόμιο, πεζοί τώρα και χαζομάρες… Είχε και ισκιάκο, μια χαρά…
Ζ.

 

PINAKIDA.jpg

*ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ οι γείτονες, που κάποιοι πετούν συνέχεια ογκώδη σκουπίδια έξω απ’ τα σπίτια τους, εκεί στην οδό Παιωνίου, στον Λαχανόκηπο. Γιατί, άραγε, δεν τ’ αφήνουν έξω από τα δικά τους, να ειδοποιούν κατόπιν και την Υπηρεσία του Δήμου, να περάσει να τα μαζέψει;
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass