ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2023 18:00
* ΕΝΑ και μόνο δέντρο είναι αρκετό κάποιες φορές. Δεδομένη η αξία του. Ζ. * ΕΝΑ και μόνο δέντρο είναι αρκετό κάποιες φορές. Δεδομένη η αξία του. Ζ.

Με λιακάδα
* ΚΑΤΙ λίγες συννεφιές, όχι όμως και βροχή, που την έχει πάρει ο κόσμος από φόβο στην περιοχή, νεφελώδης γενικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες, να μην ιδρώνουν κι οι υποψήφιοι που τρέχουν ολημερίς. Την Κυριακή, όμως, οι Λαρισαίοι θα πάνε να ψηφίσουν με ήλιο λαμπρό.
Ζ.

Καλά, τράβα...
* ΠΕΡΙ του σοβαρού προβλήματος στο ΟΑΚΑ σχολιάζει από τη Λάρισα ο Γ.Ο., που μόνο άσχετο δεν τον λες. Κάνει και ενδιαφέροντα πρόλογο: Παρότι ο Καλατράβα έχει και πτυχίο Αρχιτεκτονικής, το ότι είναι και πολιτικός μηχανικός δεν του το έχουν συγχωρέσει ποτέ οι αρχιτέκτονες παγκοσμίως. Στα χρόνια της δόξας του, όλες οι χώρες και πόλεις θέλανε να αποκτήσουν κι αυτές «έναν Καλατράβα», όπως θα λέγαμε μια Μπουχάρα ή έναν Πικάσο. Κι όσες είχανε και διαθέτανε τα λεφτά το κάνανε. Μερικοί, βέβαια, τοπικό αυτό, που ούτε στο όνειρό τους δεν είχαν αυτά τα λεφτά, βαφτίζανε «Καλατράβα» οποιαδήποτε κατασκευή μιμούνταν έργα του σε υποπολλαπλάσια κλίμακα. (Παραθαλασσίως, μα και στην ενδοχώρα, δυτικά).
***
* ΚΑΙ τώρα τι γίνεται; Η πρόταση: Συντομότερη και φθηνότερη λύση είναι η καθαίρεση και απομάκρυνση του στεγάστρου. Απ’ όσα, μάλιστα, διαβάζουμε ούτε καν προστατεύει επαρκώς από τη βροχή. Άρα, είτε θα περάσουν 3-4 χρόνια μέχρι να μελετηθεί η παρέμβαση και μετά αυτή να στοιχίσει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια, με το ΟΑΚΑ να παραμένει αχρησιμοποίητο άλλα 2 τουλάχιστον χρόνια, είτε θα αποφασιστεί η αφαίρεσή του που θα γίνει σε 8 μήνες και θα στοιχίσει γύρω στα 20 εκατομμύρια, αλλά με σοβαρή πιθανότητα κάποιο αξιόλογο ποσό να εισπραχθεί από το υλικό του. (Επ’ αυτού, κάποιος συμπλήρωσε ότι θα μπορούσαν να ειδοποιηθούν τα παιδιά απ’ την Αγιαβαρβάρα και τα Λιόσια, που είναι και πιο γρήγοροι. Οι οποίοι, όμως, δεν θα άφηναν ούτε τα τσιμέντα).
Ζ.

Πολυπληθείς
* ΠΛΗΘΟΣ κόσμου και στον Πλατύκαμπο, για τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Θανάση Νασιακόπουλο, μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. «Με δύναμη και πάθος θα πάμε μέχρι την 8η Οκτωβρίου, ώστε την επόμενη ημέρα να είμαστε και πάλι η Δημοτική Αρχή των έργων», διατρανώνει στις ομιλίες του. Και μια πρόταση: Να δημιουργηθεί άμεσα μια επιτροπή των παρακάρλιων χωριών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι θεομηνίες «Daniel» και «Elias»...
Ζ.

Με τον κόσμο
* ΠΡΟΣΦΕΡΕ πολλά στην πρώτη γραμμή, ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, ο Βασίλης Πινακάς, τώρα ξανά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, στο πλευρό του Κ. Αγοραστού πάντα. Ο γνωστός γιατρός, επιστημονικά υπεύθυνος παθολογικού τμήματος στο «ΙΑΣΩ», εκλεγμένος όλα αυτά τα χρόνια στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, αναγνωρισμένος και από τους συναδέλφους του, βρισκόταν πάντα κοντά στους απλούς ανθρώπους: «Μια αγκαλιά για κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη βοήθειας. Η φτώχεια δεν αποτελεί ανθρώπινο ελάττωμα, αλλά μιά από τις χειρότερες μορφές βίας κατά του ανθρώπου. Ανθρώπινο ελάττωμα αποτελεί η αδιαφορία, η απραξία και η αδράνεια, που αποστερούν το δικαίωμα στην υγεία, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας», επισημαίνει με κάθε ευκαιρία.
Ζ.

Χαμηλά την μπάλα
* ΑΘΟΡΥΒΟΣ, πλην, όμως, αποτελεσματικός ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος, μετριοπαθής εκ φύσεως, πάντα με χαμηλά την μπάλα, αθόρυβος εργάτης της Δημαρχίας, δεν παρασύρθηκε από τις σειρήνες της πρωτιάς σε σταυρούς το 2019. Αντιθέτως, συνέχισε μεθοδικά το έργο στην Αντιδημαρχία Οικονομικών, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Απ. Καλογιάννης. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, τα κατάφερε και με το παραπάνω. Το επιχείρημά του εξάλλου αφοπλιστικό: Πώς είναι δυνατόν ένας Δήμος να λαμβάνει τόσο γενναία, και κοστοβόρα, μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, αν δεν έχει χτίσει στέρεες βάσεις πάνω σε μια ισχυρή και επιτυχή οικονομική πολιτική; Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά με τη «Συμπαράταξη», ελπίζει βάσιμα ότι θα λάβει στην κάλπη την ανταμοιβή των κόπων του.
Ζ.

Αμέτρητα
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες
- Στις 8.30 γιαουρτάκι για βραδινό. Στις 10.30 στο τηλέφωνο «Ναι, γεια σας, μια παραγγελία θα ήθελα...».
***
* - ΟΤΑΝ θες να φας δύο μπουγάτσες, αλλά τελικά τρως μία, δεν θεωρείται δίαιτα.
***
* - ΕΦΑΓΕΣ είκοσι κεφτεδάκια;
- Μετρημένα δέκα έφαγα.
- Και πού πήγαν τα υπόλοιπα;
- Αυτά δεν τα μέτρησα.
Ζ.
11+1
* ΤΟΥΣ 11 άξονες του προγράμματός τους για την επόμενη θητεία, που όπως διευκρινίζει είναι οι άξονες της πολιτικής μας αυτά τα τέσσερα χρόνια, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι απαντούν στις καθημερινές και επιτακτικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας, καταγράφει ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γάτσας: Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα με τη συντήρηση των αγροτικών υποδομών οδοποιίας και δίκτυα άρδευσης, η ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία των ευάλωτων και την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων της περιοχής μας, η ασφάλεια για την ύδρευση και το πόσιμο νερό, η φροντίδα για την τρίτη ηλικία, η ενίσχυση του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τουριστικής προβολής, αλλά και πάνω από όλα η στήριξη στο παιδί και την οικογένεια.
***
* ΚΑΙ ο δήμαρχος Ελασσόνας προσθέτει: Συνεχίζουμε σε αυτούς τους άξονες και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και όλες τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, με την ενδυνάμωση της Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει γίνει πιο επίκαιρη από ποτέ.
Ζ.

Ηλεκτρολόγος
ΕΜΠ
* ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, μεγάλωσε και ζει στην Ελασσόνα, ο Βασίλης Βαρνάς, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού. Ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ, που δραστηριοποιείται στον Νομό Λάρισας, με έδρα την Ελασσόνα, παντρεμένος με τη Μαίρη Χατζούλη. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελασσόνας και δραστηριοποιείται στα κοινά ως μέλος εθελοντικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Ζ.

Ο προπονητής
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δ. Κουρέτα, ο Δημήτρης Τσέτσιλας από το Μακρυχώρι Λάρισας, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδίκευση στην προπονητική ποδοσφαίρου, υπάλληλος του Υπουργείου Προ Πο και φύλακας της εξωτερικής φρουράς του Κ.Κ. Λάρισας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με δήμαρχο τον Κ. Κολλάτο στον Δήμο Τεμπών. Απασχολείται ως προπονητής ποδοσφαίρου επί σειρά ετών σε ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής και τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με την ΕΠΣΛ ως προπονητής των μικτών ομάδων του Νομού Λάρισας και φυσικά βοηθάει τώρα την παράταξη να «παίξει μπάλα» στις εκλογές.
Ζ.
Είδηση
* ΔΕΝ παύει να λειτουργεί δημοσιογραφικά, παρά το γεγονός πως είναι νομικός η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λίτσα Λιακούλη. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η τοποθέτησή της με την οποία ζητάει την άμεση μεταφορά στη Θεσσαλία, των κρίσιμων υπηρεσιών Υπουργείων που εμπλέκονται στις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες. Όχι μόνο έγινε άμεσα γνωστή η πρότασή της, αλλά προέκυψε και συνέχεια, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος το είδε πολύ θετικά και θα το εξετάσει. Εύστοχη πρόταση, ουσιαστική παρέμβαση, καλή είδηση...
Κ.Γ.

Στο πεδίο
* «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ τον θυμό, την οργή και την αγανάκτηση κάθε πληττόμενου. Αν του ζητήσω συγγνώμη είναι λίγο, αν του πω ότι λυπάμαι είναι μικρό» δηλώνει στην εφημερίδα με ευθύτητα ο εντεταλμένος σύμβουλος Υδάτων και πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος: «Δεσμεύομαι μέσα από την καρδιά μου και την ψυχή μου ότι θα κάνω ό,τι μπορώ. Γιατί από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα στον κόσμο, στο πεδίο της μάχης, όχι στην ασφάλεια του γραφείου. Και πρώτος απ’ όλους ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Εργατικότατος, πολύ έμπειρος και πανέξυπνος...».
***
* ΚΑΙ συμπληρώνει ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος: «Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Για να στηρίξουμε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τους συνανθρώπους μας, με τη φυσική μας παρουσία, με την πολιτική μας διεκδίκηση, με την καθημερινή μας προσφορά... Εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν παίζουμε ρόλους, ασκούμε πολιτική. Οι ρόλοι που καλούμαστε να εκτελέσουμε ανήκουν στον κόσμο, μα πάνω από μας υπάρχει μία κοινωνία που ό,τι κάνουμε πρέπει να το εγκρίνει και όχι να το υποβαθμίζει, πρέπει να το τιμά και να το αποδέχεται. Μέχρι σήμερα ο κόσμος αυτός δείχνει ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, παρά την κριτική που δεχόμαστε...».
Ζ.

Με 4 λέξεις
* ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ σε όλα τα χωριά του Δήμου Τεμπών, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Μανώλης. Όπως, άλλωστε, έκανε και σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Πανταχού παρών. Και με τέσσερις μόνο λέξεις τα λέει όλα: Ανανέωση - Εμπειρία - Αξιοπιστία - Σταθερότητα.
Ζ.
Κάρτες
* ΔΕΝ υπήρχε αρκετός χρόνος σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο για τους υποψήφιους τόσο σε Δήμους όσο και στην Περιφέρεια. Οι λόγοι γνωστοί, καθώς οι πλημμύρες και οι καταστροφές δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν όσο θα ήθελαν και με τον τρόπο που θα προτιμούσαν. Ωστόσο, αρκετοί εξ αυτών κατάφεραν να καταγράψουν έντονη δραστηριότητα με τις κάρτες και τα ψηφοδέλτια από πόρτα σε πόρτα. Χωρίς, όμως, να λείπουν και οι αντιδράσεις από πολίτες που δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν κάτι τέτοια αυτές τις ημέρες. Για να δούμε, πόσο θα φτάσει η αποχή;
Κ.Γ.

Ο γεωπόνος γιος
* ΜΕ κληρονομικό χάρισμα στα αυτοδιοικητικά ο Κώστας Κακούσιος, γεωπόνος και κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, εισέρχεται στον στίβο της κοινωνικής προσφοράς πατώντας στα χνάρια του πατέρα του. Του γνωστού γεωπόνου Νίκου Κακούσιου, διευθυντή Γεωργίας παλιότερα, ο οποίος είχε διατελέσει παλιότερα επιτυχημένος αντινομάρχης.
Τώρα, ο σαραντάχρονος γιος, παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Διάλλα και πατέρας δύο παιδιών, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Ζαχαριά στον Δήμο Κιλελέρ, φιλοδοξώντας να έχει μια γόνιμη και παραγωγική πορεία για τον τόπο του. Και με την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει.
Ζ.
Πολυεργαλείο
* ΚΑΙ τι δεν έχει κάνει στην προηγούμενη θητεία στη Δημαρχία η Αγορίτσα-Ρίτα Απρίλη: Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, πρόεδρος του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού. Πολυεργαλείο, που κατέρχεται τώρα ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη» του Απ. Καλογιάννη.
Ζ.

Δίπλα του
* ΔΥΝΑΜΗ να συνεχίσει παίρνει από τον κόσμο που τον υποδέχεται παντού με εμπιστοσύνη ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Τζατζάκης, εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό Μαμάκου. «Δίπλα στον Θανάση Μαμάκο θα δώσω και την ψυχή μου για τη Λάρισα που αγαπώ», διαβεβαιώνει ο οικονομολόγος.
Ζ.
Βλάβη ΑΤΜ
* ΕΚΤΟΣ λειτουργίας τις τελευταίες τρεις μέρες το ΑΤΜ της Εθνικής στον πεζόδρομο της Πατρόκλου. Με αποτέλεσμα αν μη τι άλλο να δημιουργείται συνωστισμός και μεγάλες ουρές στα κεντρικά της πλατείας. Κι όσο σκέφτονται οι πελάτες της τράπεζας ότι πέρυσι το ίδιο μηχάνημα έκανε κάτι μήνες να αποκατασταθεί...
Ζ.

Βλάβη ΟΤΕ
* ΔΥΟ εβδομάδες χωρίς τηλέφωνα έμειναν οι συνδρομητές του ΟΤΕ σε μεγάλο κομμάτι της Ν. Σμύρνης μεταξύ Αισχύλου, Αριστοφάνους και Σωκράτους. Από τις πλημμύρες προφανώς η βλάβη, διαμαρτύρονται καθημερινά στον ΟΤΕ, αλλά άκρη δεν βρίσκουν. Θα πάει μακριά η ταλαιπωρία;
Ζ.

Φιστικάκια
* ΤΗ χθεσινή φάση διηγούνταν η νεαρή Λαρισαία στην παρέα.
- Κοίτα το καημένο πώς τα τρώει... Πρέπει να πεινάει πολύ, φέρε ακόμη μερικά φιστίκια να του δώσουμε, μου λέει ο παππούς. Εν τω μεταξύ, τάιζε τη ρομποτική σκούπα.
Ζ.

Το Σάββατο θα σας σκίσουμε
* ΕΒΑΛΕ το μπάσκετ -μαζί με τον Γκάλη και τη θρυλική ομάδα του Άρη- τότε στα 80’s σε κάθε ελληνικό σπίτι. Άνθρωπος δυναμικός, έξυπνος, εργατικός με προσωπικότητα που δεν χωρούσε σε καλούπια, μα και αμφιλεγόμενη. Έντονα θρησκευόμενος, αλλά όταν κάτι στράβωνε έβριζε τα θεία. Ο Γιάννης Ιωαννίδης «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Το πέρασμά του από την μπασκετική Λάρισα μνημονεύεται ακόμη και ακολούθησε την πρώτη του θητεία του στον Άρη, πριν γίνει ακόμη θρύλος. Το μπάσκετ το αγάπησε από μικρό παιδί, έφηβος στην ομάδα του Άρη και φοιτητής στη Γεωπονία στο Αριστοτέλειο παίκτης και προπονητής στην ομάδα της Σχολής του. Ακόμη κυκλοφορεί ως αστικός μύθος στο καμπ του Αριστοτελείου πώς πήρε η Γεωπονία το τρόπαιο στον τελικό με την Ιατρική.
***
* Η ομάδα της Ιατρικής Σχολής ήταν το απόλυτο φαβορί του τελικού, είχε κερδίσει όλους τους αγώνες στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα του Α.Π.Θ. με 30 και 40 πόντους. Η ομάδα της Γεωπονίας ήταν μεν καλή, είχε τον Ιωαννίδη παίκτη-προπονητή να αφήνει τα πρώτα δείγματα της προπονητικής γραφής, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να κοντράρει την Ιατρική.
***
* ΠΗΓΑΙΝΕ ο Ιωαννίδης σε κάθε προπόνηση της Ιατρικής στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο, έπιανε τους νεαρούς ασκληπιάδες και τους έλεγε «το Σάββατο στον τελικό θα σας σκίσουμε». Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παίκτη της ομάδας της Ιατρικής «το Σάββατο στον τελικό θα σας σκίσουμε». Τελικά το τρόπαιο κατέληξε στην ομάδα του. Πώς; Ο αγώνας ήταν την Παρασκευή, η Ιατρική δεν κατέβηκε, αφού πίστευε ότι ο αγώνας ήταν όντως το Σάββατο και το πήρε άνευ αγώνα η ομάδα της Γεωπονίας.
ΘΑ.

 

KASELAK.jpg

* TON έταξαν άραγε οι ντόπιοι συριζαίοι ή έρχεται ως Μεσσίας; Σύνθετη η ερμηνεία του στιγμιότυπου με τον Στεφ. Κασσελάκη στις Εργατικές της Γιάννουλης, όπου ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με τον κόσμο. Αδιαμεσολάβητα.
Ζ.

GANTIA.jpg

 

* ΠΑΡΟΧΗ φροντίδας και προστασίας, κάπου στο κέντρο της Λάρισας. Στο πάρκινγκ; Στο κολωνάκι της οικοδομής ή σε ό,τι σκεπάζουν οι πέτσινες παλάμες;
Ζ.

 

SKITSO_KALATRABA.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass