ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2023 17:01
* ΜΕ την ευχή της μάνας Αλεξάνδρας και σ’ αυτήν τη μάχη ο Κ. Αγοραστός. Ζ. * ΜΕ την ευχή της μάνας Αλεξάνδρας και σ’ αυτήν τη μάχη ο Κ. Αγοραστός. Ζ.

Υποσχέσεις


* ΤΟ ομολογεί ευθαρσώς ο Σπ. Κ.
- Μέχρι στιγμής έχω υποσχεθεί σε περίπου πενήντα άτομα ότι θα τους ψηφίσω. Και αυτό, αγαπητοί μου συμπολίτες, είναι δέσμευση. (Ανταποδίδει τα ίσα;).
Ζ.

Στην όχθη
* ΤΟ δις πλημμυρισμένο Σωτήριο, στην παρακάρλια ζώνη, σε δημοσίευμα της «Ε» από το μακρινό 1939, το οποίο εντόπισε ο Φωτοθηκάριος Γ. Γρ.: Η Επιτροπή του άρθρου 2 του Νόμου 5800 «περί εξασφαλίσεως των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των αποκαλυπτομένων εν Μακεδονία γαιών», αι διατάξεις του οποίου επεξετάθησαν και εν Θεσσαλία, Γνωστοποιεί: Την 20ήν Οκτωβρίου ε.ε. ημέραν Παρασκευήν και ώραν 10ην π.μ. πρόκειται να μεταβή εις την παρά το χωρίον Σωτήριον (Γιαχαλάρ) όχθην της λίμνης Κάρλας, προς καθορισμόν της κατά την τελευταίαν πενταετίαν ανωτάτης και κατωτάτης στάθμης της λίμνης και προσκαλεί πάντα ενδιαφερόμενον ίνα παραστή κατά την επιτόπιον εξέτασιν και υποβάλη τους τυχόν ισχυρισμούς του. (Τώρα, βέβαια, έσπευσε κι ο ξέχειλος Πηνειός με πολύ πάθος, να υποβάλει τους δικούς του).
Ζ.

Μα όλες...
* ΜΠΟΡΕΙ να φάνηκε σαν ήττα, το μοιραίο για τον Γιάννη Ιωαννίδη. Αυτό που ακολούθησε, όμως, ήταν θρίαμβος για τον Ξανθ-ε-ό. Πέραν όλων των άλλων, η είδηση του θανάτου του έγινε πρωτοσέλιδο χθες σε όλες τις εφημερίδες, μα όλες, κι όχι μονάχα όλες τις αθλητικές. Παντού με εγκωμιαστικούς τίτλους. Πήρε κι αυτός το σακάκι του κι έφυγε...
Ζ.

Δεν πειράζει...
* ΓΙΑΤΙ παραιτήθηκε, πάλι, ο προπονητής της ΑΕΛ; Ποιος κατάλαβε; Αποκάλυψε, λοιπόν, ο Παν. Γκουτσίδης: Κάτι δεν λειτουργούσε καλά στην ομάδα. Δεν έχει παράπονο από κανέναν. Δεν θέλει να επεκταθεί για μια συνεργασία που έχει λυθεί. (Διότι, ποιος το αποκλείει να ξαναδεθεί, σάμπως δεν έχει ξαναγίνει; Γιατί να εκτεθεί; Να κλείσει την πόρτα...).
Ζ.

Είναι φίλοι
* ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ, λένε, μεγάλη διεισδυτικότητα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Αδάμ, τόσο σε πολιτικούς χώρους όλων των αποχρώσεων όσο και στον επαγγελματικό και γενικότερα τον επιχειρηματικό κλάδο. Οι φίλοι του πληροφορούν, επίσης, πως η συνεργασία του με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη οφείλεται στη μακροχρόνια και αμοιβαία εκτίμηση και φιλία που τους συνδέει. «Βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια», που λέει κι ο Ν.Μ., επιστήθιος φίλος του, ο οποίος τρέχει για τις εκλογές περισσότερο ακόμη κι από τον ίδιο τον υποψήφιο...
Ζ.

Η οδοντίατρος
* ΩΣ υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού κατέρχεται η Λαρισαία οδοντίατρος Ιωάννα Τσακμακίδου. Η οποία είναι αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Συλλόγου ατόμων με διαβήτη. Έχει δε, αναπτύξει μακροχρόνια εθελοντική δράση σε προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής του Οδοντιατρικού Συλλόγου σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και φορείς που αναδεικνύουν την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας. Ενώ υπήρξε αθλήτρια του στίβου. Είναι παντρεμένη με τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας Αθανάσιο Αποστόλου και έχουν δύο παιδιά.
Ζ.

40 λέξεις
* Ο Δημήτρης Μπουρντένας είναι οικονομολόγος και εργάζεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τώρα, με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου, δηλώνει λακωνικά, μ’ όλες κι όλες 40 λέξεις: «Θέλω και εγώ να στηρίξω το όραμα ενός νέου ανθρώπου για τη Λάρισα που μας αξίζει. Στόχος η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η ανάπτυξη ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Καλώ όλους να μας δώσουν αυτήν την ευκαιρία, στις εκλογές».
Ζ.

Φιλόζωη
* ΥΠΟΨΗΦΙΑ δημοτική σύμβουλος στον αδέσμευτο πατριωτικό συνδυασμό «Λαρισαίων Κοινόν», με υποψήφιο δήμαρχο τον Κ. Βαϊούλη, η Ελένη Μπαρμπαλιού. Η οποία, πέραν των άλλων, δραστηριοποιείται γενικότερα στον χώρο των φιλόζωων, ως υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων της Πανελλαδικής Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων «Ελεύθερος», με έδρα τη Λάρισα και στην πενταμελή επιτροπή για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων του Δήμου Κιλελέρ.
Ζ.

Ο κ. καθηγητής
* Ο Αλέξανδρος Γκόβαρης γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Είναι καθηγητής Κτηνιατρικής, συνταξιούχος πια, θήτευσε στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικότητα την Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, ενώ διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα, στα Τμήματα Κτηνιατρικής, Ιατρικής και Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για θέματα που αφορούν την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Με ένα βαρύ βιογραφικό επιστημονικά, συντάσσεται με την προσπάθεια του Θαν. Μαμάκου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του. Πάντα με κοινωνική ευαισθησία, έχει διατελέσει μέλος των Συλλόγων Γονέων και στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των παιδιών του, ενώ είναι ταμίας στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Λάρισας.
Ζ.

Πού χάθηκε...
* ΣΑΡΚΑΖΟΥΝ οι Λαρισαίοι στον απόηχο των περιπετειών.
- Έστειλα εγώ τώρα μήνυμα στο 112, «Πού χάθηκες εσύ;».
* * *
* - Α, εν τω μεταξύ, οι πίθηκοι αρχίζουν να αρνούνται ότι είναι πρόγονοί μας.
* * *
* - ΥΠΟΜΟΝΗ βρε παιδιά, ζωή είναι, θα περάσει.
Ζ.

Ενημερώνει
* Η εκπαιδευτικός Εβελίνα Μαμέκα είναι υποψήφια σύμβουλος στη 2η Δημοτική Κοινότητα της Λάρισας με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου. Πρακτικός άνθρωπος και εξοικειωμένη με τα σχολεία, φροντίζει να ενημερώσει τους ψηφοφόρους εκείνων των συνοικιών που μπορούν να τη σταυρώσουν, ανάλογα με τα σχολικά κτίρια όπου ψηφίζουν: Λοιπόν, στο 12ο Γυμνάσιο και στο 8ο Λύκειο στα Ταμπάκικα, και εκείνοι του ευρύτερου κέντρου στα 4ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο.
Ζ.

Δημιουργία
* ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ζωγραφικών κατασκευών και ιδιωτική υπάλληλος η Κατερίνα Ντόντου-Ανάργυρου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου. Κι η λέξη που την ακολουθεί στα προεκλογικά της μότο: «Ονειρεύομαι - Δημιουργώ - Αλλάζω» ή και «Δημιουργώ - Νοιάζομαι - Μοιράζομαι». Και προτρέπει τους εκλογείς: «Η Πόλη μας, η Λάρισά μας: Για μια Πόλη που την Αξίζεις. Με δυναμική, ανανέωση, κοινότητα και ανοιχτή συνεργασία, θα φέρουμε τη Λάρισα στο επόμενο επίπεδο. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη Λάρισα να λάμψει περισσότερο από ποτέ».
Ζ.

Ο λογιστής
* ΣΤΟ πλευρό του Θαν. Μαμάκου κατέρχεται στον στίβο των εκλογών ο οικονομολόγος Χαράλαμπος Γιοντζής, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και κατοικεί ως σήμερα. Είναι γιος του Μάκη και της Ρένας Γιοντζή, παντρεμένος με την Ηλιάνα Μπουρίτα και πατέρας δύο παιδιών. Από το 2003, μετά το στρατιωτικό του, έφεδρος αξιωματικός στην Αεροπορία, διατηρεί το λογιστικό γραφείο της οικογένειας, το οποίο λειτουργεί στη Λάρισα από το 1971.
Ζ.

Μοναχικά
* ΟΡΕΞΑΤΕΣ οι νεαρές Λαρισαίες.
- Το οικογενειακό παγωτό τρώγεται καλύτερα όταν η οικογένεια λείπει.
* * *
* - ΒΡΑΣΤΑ αυγά γιατί είμαι σε διατροφή καλέ και παγωτίνια γιατί είμαι στενοχωρημένη.
* * *
* - ΤΙ, γιατί έφαγα όλο το οικογενειακό παγωτό; Σε δυο χρόνια θα έληγε και ξέρεις τώρα πώς περνάει ο καιρός...
Ζ.

Προς επάνοδο
* «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» του Δήμου είναι η λέξη που χρησιμοποιεί στις ομιλίες του ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Γιατί, όπως σημειώνει, «η τετραετία που πέρασε είναι σε γενικές γραμμές μια χαμένη περίοδος και μια απωλεσθείσα ευκαιρία για όλη την περιοχή. Γεγονός που αναγκάζει την επόμενη Δημοτική Αρχή να «τρέξει» μελέτες και σχέδια από την πρώτη κιόλας μέρα, ώστε έργα να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα».
Οι περιοδείες Κολλάτου ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή στη γενέτειρά του, τον Πυργετό. Από παντού δέχεται μηνύματα ότι οι συνδημότες του αγκαλιάζουν τον συνδυασμό του, ο οποίος είναι ανανεωμένος κατά 70%, ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώην Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, διαβεβαιώνοντάς τον πως είναι κοινή η παραδοχή ότι μπορούν πλέον να συγκρίνουν, πρόσωπα αλλά και έργο. Ο ίδιος, πάντως, επιμένει σε χαμηλούς τόνους, καλώντας σε ενότητα και εγρήγορση, με ψηλά το κεφάλι, αλλά σεμνό το βλέμμα... (Με κεντρικό σύνθημα: Εμπειρία - Αξίες - Προοπτική - Ασφάλεια).
Ζ.

Τα κατάφερε
* Ο Γιάννης Ζαχαριάς ανέλαβε επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στα δύσκολα και τώρα, περνώντας από χίλια κύματα, κατάφερε να συγκροτήσει συνδυασμό και τώρα, ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, ηγούμενος ενός ενωτικού, προοδευτικού, πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση σε όλους τους δημότες των χωριών του Κιλελέρ, «που ταυτίζονται με τις αρχές και αξίες, όπως είναι το ήθος, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η διαφάνεια, η σύνθεση και η συνεννόηση για το κοινό καλό», φιλοδοξώντας να εκφράσει η προσπάθειά τους «κάθε πολίτη του Δήμου ο οποίος αγωνιά για το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του και προβληματίζεται με τη σημερινή, απογοητευτική κατάσταση...».
Ζ.

Ο καρδιολόγος
* «ΜΕ μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του προσωπικού μου φίλου Θανάση Μαμάκου να συμμετάσχω στον συνδυασμό» λέει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δαλαμπύρας. «Γνωρίζοντας την από εικοσαετίας ανιδιοτελή προσφορά του στα κοινά και εκτιμώντας τόσο τις γνώσεις του πάνω στις ανάγκες της πόλης μας, αλλά και το όραμά του για ισόρροπη ανάπτυξη, βελτίωση της αστικής κινητικότητας και διαβίωσης των πολιτών, αποφάσισα να γίνω συνοδοιπόρος στην κοινή προσπάθεια».
Ο γνωστός Λαρισαίος καρδιολόγος γιατρός έχει να παρουσιάσει σημαντική συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ, έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και εκείνης του Ερυθρού Σταυρού. Γέννημα θρέμμα Λαρισαίος, είναι γιος των παλιών εκπαιδευτικών, του θεολόγου Στέφανου Δαλαμπύρα και της δασκάλας Αικατερίνης Λιούλια, παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και πατέρας δύο παιδιών.
Ζ.

Παζάρι
* ΠΟΛΥ κουβέντα έγινε τις τελευταίες ημέρες για το παζάρι της Λάρισας. Ρωτούσαν κάποιοι αν θα γίνει σε άλλη ημερομηνία, αλλά χθες η Δημοτική Αρχή το ξέκοψε τελείως. Δεν θα γίνει είπε, τέλος. Οπότε βρακιά και χαλβάδες του χρόνου αν είμαστε καλά. Εδώ που τα λέμε, δεν θα το άντεχαν οι άνθρωποι που πλημμύρισαν να βλέπουν προετοιμασίες για τέτοια γιορτή. Στήριγμα θέλουν τέτοιες στιγμές που έχασαν περιουσίες. Όχι τραγούδια και αγορές. Λύσεις ουσιαστικές με γερές βάσεις. Σε σωστή κατεύθυνση η απόφαση, λοιπόν, άσχετα από τις «μπηχτές»...
Κ.Γ.

Οδηγός
* ΕΝΑ μεγάλο μπράβο αξίζει στα παιδιά του 12ου Λυκείου Λάρισας που προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Ας αποτελέσουν τον οδηγό για να ξεκινήσει ένα «κύμα» από τους μαθητές όλων των βαθμίδων που θα έρθει να φέρει χαμόγελα στους πλημμυροπαθείς όλης της περιοχής. Τα παιδιά δείχνουν τον δρόμο.
Κ.Γ.

Ξέρει τι και πώς
* ΩΣ ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Απ. Καλογιάννη, ο Αιμίλιος Νταγιάννης μετείχε στο έργο της Δημοτικής Αρχής, συνεισφέροντας σημαντικά και στα δύσκολα, σ’ αυτά κυρίως. Τώρα φιλοδοξεί να συνεχίσει ως αιρετός στην επόμενη θητεία, όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη». Εκλεγμένος στην κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, παλιότερα πρόεδρος του τοπικού Τμήματος, με διοικητική εμπειρία έχοντας διατελέσει διευθυντής στην Αγροτική Τράπεζα και μετέπειτα στην Πειραιώς, έχει αποδείξει τις ικανότητές του και το ενδιαφέρον του και για τους συναδέλφους του και για τον απλό κόσμο, σε πολλά και ειδικά θέματα. Είναι και Βλάχος, τα καταφέρνει.
Να, στο πολύ σοβαρό θέμα που είχε ανακύψει στην οδό Σανδράκη και το επίφοβο ανάχωμα προς Ιπποκράτη, ο Αιμ. Νταγιάννης, τον έβλεπαν οι γείτονες, πρώτος πήγε με τους μηχανικούς του Δήμου, παρότι οικονομολόγος, και τελευταίος έφυγε. Αλλά και τώρα, ενώ οι άλλοι τρέχουν προεκλογικά, αυτός έτρεχε στην Εφορία για να ξανανοίξει το σύστημα και να γίνουν δεκτές οι διορθωτικές Ε9 των πλημμυροπαθών. Και στον ΟΑΕΔ για τα προγράμματά του, ώστε να παραταθούν κατ’ εξαίρεση λόγω πλημμύρας οι συμβάσεις εργαζομένων του Δήμου και να επιτραπούν επιπλέον προσλήψεις που χρειάζονται αυτήν την ειδική περίοδο οι δημοτικές υπηρεσίες.
Ζ.

Ταιριαστό
* - ΨΑΧΝΩ όνομα για το μπαρ που θ’ ανοίξουμε, έλεγε ο νεαρός Λαρισαίος
- Και τι σκέφτεσαι;
- Κάτι που να παραπέμπει σε μπαρ και να προδιαθέτει τον πελάτη να πιει...
- Α... Πες το μπαρούφα, ρε...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass