ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2023 17:00
* ΣΤΟ πλευρό του πατέρα του, ο Αναστάσης Αγοραστός, στη μάχη της Περιφέρειας. Ζ. * ΣΤΟ πλευρό του πατέρα του, ο Αναστάσης Αγοραστός, στη μάχη της Περιφέρειας. Ζ.

Πρόγνωση
* «ΣΙΓΟΥΡΗ η κακοκαιρία στα τέλη Οκτώβρη», είπε και ελάλησε ο μετεωρολόγος τηλεοπτικός αστέρας


- Α στο καλό... αντέδρασε η Λαρισαία. Σοβαρά; Και γω σας λέω από τώρα ότι στα μέσα Γενάρη μάλλον θα χιονίσει, κυρίως στα ορεινά.
Ζ.

Για την κάλπη
* ΜΑΝΑΔΕΣ και πατεράδες Λαρισαίοι σε άγριες προεκλογικές υπερωρίες. Γονείς υποψηφίων, ακόμη και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, τρέχουν περισσότερο ακόμη κι από τους ίδιους. Οικογενειακές φιλοδοξίες.
Ζ.

Στρέβλωση
* ΟΛΗ η οικογένεια δηλαδή, τρέχει προεκλογικά, αν υφίσταται κιόλας και ζήτημα μετάθεσης και επιστροφής στη Λάρισα. Διότι όποιος εκλεγεί δικαιούται να μετατεθεί στην περιοχή του, όπου και να υπηρετεί στη χώρα, για όσο διαρκεί ή θητεία, για την επόμενη πενταετία δηλαδή. Κι είναι πλήθος οι υποψηφιότητες εκείνων που δεν είχαν και καμιά όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά, βρήκαν απλώς τον τρόπο να βολευτούν, γεμάτοι οι συνδυασμοί, ιδίως για τις τοπικές και τις δημοτικές κοινότητες, εκεί χαμηλά στα ψηφοδέλτια, κυρίως από αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς. Δίκιο έχουν οι άνθρωποι, δύσκολα στην ξενιτιά, ιδιαίτερα αν υπάρχουν οικογένειες διαιρεμένες και εν πάση περιπτώσει εκείνοι που το ομολογούν τουλάχιστον, ότι γι’ αυτόν τον λόγο βάζουν, τυγχάνουν και της συμπάθειας των εκλογέων. (Φυσικά υπάρχουν και οι κανονικοί υποψήφιοι για τα τοπικά, που βάζουν γιατί νοιάζονται για τις γειτονιές τους).
***
* ΟΜΩΣ δημιουργείται στρέβλωση στην εκλογή, ενίοτε σημαντική αλλοίωση του αποτελέσματος. Αφού το σταυρουδάκι υπέρ του εκείνου που επιδιώκει τη μετάθεσή του, σημαίνει ψηφοδέλτιο υπέρ του υποψηφίου δημάρχου που τον έχει βάλει στον συνδυασμό του. Ποια Δημοκρατία...
- Ποιον θα ψηφίσεις για δήμαρχο;
- Μωρέ κι οι δυό καλοί είναι αλλά δεν έχει σημασία, εμείς θα ψηφίσουμε τον ξάδερφο που είναι υποψήφιος σύμβουλος, δεν γίνεται αλλιώς, καταλαβαίνεις...
- Πάει για δημοτικός σύμβουλος; Από πότε ενδιαφέρεται γι’ αυτά... Έχει ελπίδες να βγει;
- Όχι καλέ, για το τοπικό, να πάρει μετάθεση απ’ το νησί, να γυρίσει σπίτι, δεν είναι δύσκολο...
***
* ΚΑΙ δεν είναι λίγοι που θα ψηφίσουν έτσι. Στη Λάρισα φερειπείν, στις 4 δημοτικές κοινότητες στην οποία είναι χωρισμένη, τα μεγάλα ψηφοδέλτια έχουν σε κάθε μία απ’ αυτές 28 υποψηφίους τοπικούς συμβούλους. Ένας πολλαπλασιασμός δείχνει το μέγεθος του αριθμού των εκατοντάδων συνολικά υποψηφίων και εν τέλει των χιλιάδων ψηφοδελτίων που θα πέσουν υπέρ φιλίας και οικογένειας. Αναλόγως συμβαίνει και στα χωριά. Όχι με όλους τους υποψηφίους, με αρκετούς όμως.
Επομένως τις εκλογές θα κερδίσει αυτός που το επιτελείο του φρόντισε νωρίς να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του με νέους ανθρώπους που η μόνη τους φιλοδοξία είναι να επιστρέψουν εκλεγόμενοι στα πάτρια εδάφη, για να προσφέρουν. Βασικά στον εαυτό τους.
Ζ.

39 +11+3
* ΔΙΑΒΑΖΕ ο ψηφοφόρος για την προεκλογική δραστηριότητα του δημάρχου Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιου, του Νίκου Γάτσα, κι έκανε τους συνδυασμούς του. Καταρχάς τις 3 φράσεις του εκλογικού του συνθήματος: «Δύναμη για την κοινωνία, Συνεργασία για το μέλλον, Δήμαρχος για όλους». Ύστερα για τα 39 μεγάλα έργα στην περιοχή του και κατόπιν για τους 11 άξονες της πολιτικής του.
- Λοιπόν, 3+39 +11=53, λες; Μα 53%;
Ζ.

Αίσθημα ασφάλειας
* ΤΙΣ προτάσεις του συνδυασμού του Θαν. Μαμάκου αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κ. Αργυρόπουλος. Ειδικά αυτές που άπτονται του τομέα του, ως αστυνομικού: «Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας με αγαστή συνεργασία μεταξύ ένστολου προσωπικού - δημότη και νέας δημοτικής αρχής. Ενισχύουμε τις γειτονιές με περισσότερα φωτεινά σημεία. Σταματάμε τους διαχωρισμούς μεταξύ «καλών» και «κακών» δημοτών και δημιουργούμε «παρατηρητήριο συνοικιών» για τη χαρτογράφηση των αναγκών των κατοίκων. Εργαζόμαστε στο μείζον θέμα της «ενδοοικογενειακής βίας» με συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα».
Ζ.


Έργα ή πόθοι;
* Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δεν ενεπλάκη σε προεκλογικές ακρότητες, δεν αντέδρασε σε τοξικό λόγο ή προκλήσεις από την αντίπερα όχθη. Δεν ενέδωσε στον πειρασμό.
Τουναντίον, δείχνει αυτοπεποίθηση όταν μιλά για το έργο της Δημοτικής Αρχής της «Συμπαράταξης». Και όπως εξηγούσε σε ομήγυρη Λαρισαίων, «θα ζητούσα από τους πολίτες να κριθούμε συνολικά γι’ αυτή μας τη διαδρομή και να κριθούμε από αυτά που κάναμε. Γιατί είμαστε όσα κάνουμε και όχι οι ευσεβείς πόθοι που εκφράζουμε».
Για να σχολιάσει ο εκ των παρισταμένων: «Ατάκα με νόημα βρε Θάνο, το πιάσαμε το υπονοούμενο...».
Ζ.

Πολύ δυνατά
* ΤΗΝ κατανοούσε ο νεαρός Λαρισαίος, μιλώντας σε φίλο του.
- Γιατί σε χώρισε;
- Γιατί ροχάλιζα.
- Τόσο δυνατά;
- Ε ναι. Με πήρε ο ύπνος στης γειτόνισσας και με άκουσε.
Ζ.


Μαζί του
* «ΟΧΙ άλλη στασιμότητα. Η πόλη μας θα βρει ξανά τον ρόλο που της ταιριάζει». Πολλά χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι νέος ακόμη, ο Χρήστος Τερζούδης, που έχει συνήθειο να εκλέγεται μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά, με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου, του οποίου αποτελεί στενό συνεργάτη, ήταν από τους πρώτους δημοτικούς παράγοντες που υποστήριξε την απόφασή τους να ηγηθεί της παράταξης.
Ζ.

1 προς 3
* Ο διατελέσας αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού, ένα σταυρό ζητάει στις εκλογές, τρία πράγματα προτείνει στους εκλογείς: Επιλέγεις Υπευθυνότητα, Διαλέγεις Αποφασιστικότητα, Εκλέγεις Αγωνιστικότητα.
Ζ.

Στην πρώτη γραμμή
* «ΗΜΟΥΝ, είμαι και θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή αναδεικνύοντας και λύνοντας τα σημαντικά προβλήματα όλων των πολιτών του Δήμου μας. Γιατί είμαι παρών για όλους τους δημότες.
Γιατί θέλω και μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας και να δώσουμε ελπίδα στη ζωή μας», τονίζει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Θανάσης Νασιακόπουλος.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος, ζητώντας από τους πολίτες να εμπιστευτούν τον ίδιο και την ομάδα του για ακόμα μία φορά, μετά από δύο θητείες στο τιμόνι του Δήμου, διαβεβαιώνει ότι στη νέα πενταετία «θα ολοκληρώσουμε την οικονομική και τη διοικητική μεταρρύθμιση και θα επουλώσουμε τις πληγές της θεομηνίας στις υποδομές του Δήμου μας». Ενημερώνει ακόμα ότι για τους πληγέντες καλλιεργητές και τις πληγείσες επιχειρήσεις επιδιώκει «με κάθε μέσο και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, να βρούμε μία ειδική φόρμουλα αποζημίωσης.
Έχω τη διαβεβαίωση των υπουργών, γιατί συμμετείχα σε όλα τα συντονιστικά όργανα αντιμετώπισης της θεομηνίας ότι πράγματι θα βρεθεί μία ιδιαίτερη λύση...».
Ζ.

Πρώτο ραντεβού
* ΛΕΕΙ η άλλη....
- Πες μου κάτι να νιώσω μοναδική.
- Μόνο εσύ μας έλειπες. (Έκαναν τον μάγκα οι εργένηδες Λαρισαίοι).
***
* - ΣΚΥΒΩ που λέτε να δέσω το κορδόνι κι αμέσως μου λέει «I do». Μα έχει χαζέψει εντελώς ο κόσμος;
***
* - ΣΤΟ πρώτο ραντεβού πάντα πληρώνω εγώ. Γιατί η άλλη δεν έρχεται.
Ζ.

Πολλές μαζί
* ΙΣΧΥΡΗ προσωπικότητα και με ευρεία αποδοχή στον δικηγορικό χώρο η Νικολέττα Μπασδέκη, έχει εκλεγεί άλλωστε και πρόεδρος του ΔΣΛ. Πάντοτε υπερκομματική, όπως και τώρα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη» του Απ. Καλογιάννη.
Καθόλου τυχαίο που μια πολυμελής ομάδα από δικηγορίνες βρέθηκαν στο πλευρό της βοηθώντας φιλότιμα και ακούραστα στην προεκλογική της προσπάθεια και με τον κόσμο και στα πρακτικά ζητήματα.
Ζ.

Της ανάπτυξης
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου, ο Βαγγέλης Παπαλέξης. Νέος και δραστήριος, οικονομολόγος περιφερειακής ανάπτυξης και σύμβουλος επιχειρήσεων εκλεγμένος στην κεντρική διοίκηση Οικονομικού Επιμελητηρίου, διετέλεσε και πρόεδρος ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ. Με ποικίλη και έντονη δράση.
Ζ.


Χαμηλό προφίλ
* ΣΕ αποκαλύψεις προχωρούσαν οι ορεξάτοι νεαροί Λαρισαίοι.
- Θα κρατούσα χαμηλό προφίλ, αλλά φαίνεται το προγούλι.
***
* - ΟΤΑΝ δεν μπορώ να λύσω ένα πρόβλημα τρώω προφιτερόλ.
***
* - Ο γιος μου άφησε δυο κομμάτια πίτσα εκτεθειμένα κι απροστάτευτα, πολύ ανέμελος, καημένο παιδί, ίσως πρέπει να δει τη σκληρή πραγματικότητα.
Ζ.

Εκ Φαρσάλων
* Η Ιουλία Αγγελακοπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης, κατόπιν μεταπτυχιακό στην Αθήνα, ασκεί μάχιμη δικηγορία εδώ και είκοσι χρόνια διατηρώντας γραφείο στα Φάρσαλα. Με σημαντική παρουσία ως νομική σύμβουλος σε Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τη Θεσσαλία. Στις περασμένες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος του Δήμου Φαρσάλων με τον συνδυασμό της Μ. Ίφου. Παντρεμένη με τον Φυσικό Κ. Δ. Σουλούκο, μητέρα ενός δεκαοκτάχρονου γιου. Τώρα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού.
Ζ.

Όχι όλα ψήφοι
* Η Ελίζα Παπαδοπούλου-Αρζουμανίδη από τη Μάνδρα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος από τον πρώην Δήμο Κοιλάδας, με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου, δεν μασάει τα λόγια της: «Με καθαρή τη συνείδησή μου και αφοσίωση στον αγώνα μας, συνεχίζουμε και βοηθάμε ακόμα και τους συνανθρώπους μας εκτός των ορίων της δημοτικής μας Περιφέρειας γιατί απλούστατα δεν είναι όλη η ζωή μας ψήφοι. Η Πατρίδα μας χάνεται, τα παιδιά μας δεν έχουν μέλλον και οι ίδιοι παλιάς κοπής πολιτικάντηδες συνεχίζουν το βιολί τους...» (Τουλάχιστον νιώθει ικανοποιημένη από τις ευχαριστίες που έχει εισπράξει).
Ζ.

Να έχει τρία
*- ΜΠΑΜΠΑ, ξέρεις ένα ρούχο που να έχει τρία «ου»;
- Μμμ... όχι. Για πες;
- Το μπουφάν.
- Ε; Είσαι χαζό παιδάκι μου; Ένα «ου» έχει το μπουφάν.
- Τι λες; Έχει και την κουκούλα.
Ζ.

Ερωτήσεις
* ΝΕΑ ζευγάρια Λαρισαίων στις προσωπικές τους διερευνήσεις.
- Και με πόσους άντρες έχεις πάει ως τώρα;
- Εσύ, πάντως, δεν πρόκειται να μου αλλάξεις το νούμερο.
***
* - ΑΘΛΕΙΣΑΙ καθόλου;
- Το σεξ μετράει;
- Ναι.
- Τότε όχι.
***
* - ΚΑΙ δεν μου λες, ποια στάση σ’ αρέσει στο σεξ;
- Όλο για σεξ μιλάς, ενώ υπάρχουν τόσα άλλα... Ας μιλήσουμε για μουσική.
- Ωραία... Το έχεις κάνει πάνω σε πιάνο;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass