ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2023 17:00
* ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί έξω από εκλογικό κέντρο. Χαλαρά οι δύο υποψήφιοι Απ. Καλογιάννης και Κώστας Αγοραστός και με περισσή πολιτική αβρότητα εύχονται καλή επιτυχία στον δύσκολο εκλογικό αγώνα... * ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί έξω από εκλογικό κέντρο. Χαλαρά οι δύο υποψήφιοι Απ. Καλογιάννης και Κώστας Αγοραστός και με περισσή πολιτική αβρότητα εύχονται καλή επιτυχία στον δύσκολο εκλογικό αγώνα...

Συνταξιούχος
* ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος ψυχίατρος, συνταξιούχος πια, ρωτήθηκε χθες από γνωστό του

πώς τα πήγε με την προεκλογική περίοδο.
- Α, με πήραν και καμιά εκατοστή υποψήφιοι σύμβουλοι τηλέφωνο...
- Και τι τους είπες;
- Παιδιά, είπαμε, δεν δουλεύω πια. (Τρελοί είστε; δεν τους το είπε αυτό.)
Ζ.

Πριν την κάλπη
* - ΖΩ στην πιο υποβαθμισμένη γειτονιά τελικά...
Έδειχνε στενοχωρημένος ο Α.Α.
- Ούτε ένας γείτονας δεν είναι υποψήφιος.
***
* - ΕΓΩ ψηφίζω μακροζωία. Άσε τα προβλήματα να υπάρχουν...
Κατηγορηματική η Λαρισαία X.M., η οποία εξηγούσε θυμίζοντας το ανεκδοτάκι.
- Ρώτησαν έναν υπερήλικα πώς έχει ζήσει τόσο πολύ, ποιο είναι το μυστικό του κι εκείνος απάντησε ότι στις εκλογές πάντα έλεγε: «Ας βγει κάποιος να λύσει τα προβλήματά μας κι ας πεθάνω...»
Ζ.

Το σχοινί
* - ΑΥΤΕΣ οι εκλογές είναι το σχοινί που μας ρίχνει η ζωή, όχι για να κρεμαστούμε αλλά για να το πιάσουμε και να βγούμε σε στέρεο έδαφος.
Πολύ γλαφυρά έπαιρνε θέση ο Λαρισαίος Ζ.Α. Και συμπλήρωνε.
- Κι ύστερα, εξίσου ψύχραιμα και μεθοδικά να ξανασχεδιάσουμε τη ζωή μας και πολύ περισσότερο να ξαναφτιάξουμε με πιο ανθεκτικά υλικά τις ασπίδες μας.
(Πολύ λογικό, και ταίριαζε με ό, τι και να επέλεγε κάποιος να ψηφίσει.)
Ζ.

98 πόντοι
* ΠΟΥ να βρουν άκρη και ν’ απλώσουν το 98 πόντων δημοτικό ψηφοδέλτιο, στο στενό πάγκο του παραβάν, να εντοπίσουν και να σταυρώσουν τους υποψηφίους της προτίμησής τους. Πολλοί φρόντισαν να πάνε με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη έτοιμο απ’ το σπίτι, όπως έκαναν οι ηλικιωμένοι ή η αναλφάβητοι παλιότερα.
Κάποια σκέφτηκε να βγάλει και το σίδερο να το καλοδιπλώσει, κι αυτό ήθελε τεχνική ώστε να χωρέσει στο φακελάκι. Κι έτσι, με τα έτοιμα ψηφοδέλτια, εξελισσόταν και πιο γρήγορα η ψηφοφορία. Η καταμέτρηση σταυρών το βράδυ θα ήταν επίπονη, συμπαράσταση στους δικαστικούς και τις εφορευτικές...
***
* - ΔΙΠΛΩΣΕ το σεντόνι από τον καναπέ.
- Ψηφοδέλτιο είναι.
Ζ.

Δύο σε μία
* KAI κάποια μπερδέματα με τη διπλή κάλπη και τα ψηφοδέλτια στην τσέπη απ’ το σπίτι. Η Α.Κ. διηγείται τι έλεγε ο μπάρμπα Στέφος στην κυρά, έξω απ’ το σχολείο σε χωριό του κάμπου.
- Σι ‘πα χαζουντάμαρου, αλλού του ένα, αλλού τ’ άλλου. Τα πέτσουσις ούλα μαζί στου κουτί, μι ξιφτίλτσις ντιπ, χαζουντάμαρου...
Ζ.

Αντιφατικό
* ΣΤΗ Λάρισα και στα χωριά ο κόσμος ψήφιζε κανονικά και χαμογελαστά, όπως και σ’ ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια ώρα στη Μέση Ανατολή μιλούσαν τα όπλα, ο απλός κόσμος σφαγιάζονταν κανονικά ουρλιάζοντας από φρίκη. Το παγκόσμιο χωριό, με την ταχύτατη μετάδοση εικόνων από παντού, ανέδειξε τις αντιφάσεις του και την απάνθρωπη σκληρότητα.
Ζ.

Με αποδείξεις
* ΤΙ τραβάνε κι αυτοί οι υποψήφιοι σύμβουλοι. Νεαρός, που κατέβαινε με την παράταξη της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούσε φυσικά την τεχνολογία στην προεκλογική του καμπάνια.
Ανέβασε λοιπόν στο f/b βιντεάκι που είχε τραβήξει σε χωριό του δήμου του. Βρισκόταν μόνος στην πλατεία κι έδειχνε εικόνα εγκατάλειψης όπως έλεγε, με ακούρευτα χόρτα, τραβούσε μόνος του με το κινητό τριγύρω και κατηγορούσε τη δημοτική αρχή ενώ μετακινούνταν.
Και ξαφνικά άνω κάτω το βίντεο, τραβούσε το τίποτα κι ένας θόρυβος μαζί με κραυγή.
Είχε πέσει όπως ομολογούσε αμέσως μετά, τραβώντας το σκαλί όπου υπήρχε σπασμένο μάρμαρο, που δεν το είχε δει καθώς ήταν προσηλωμένος στην οθόνη.
Άλλη μια επιβεβαίωση της εγκατάλειψης, παγίδα. Το ανέβασε λοιπόν, μαζί με μια φωτογραφία ξαπλωμένος στο σπίτι με το ποδάρι τούμπανο.
(Ούτε επίτηδες να το έκανε. Θυσία ο άνθρωπος.)
Ζ.
Ποιο σήμα...
* ΤΑΞΙΔΕΥΕ χθες να πάει να ψηφίσει στο χωριό της η Τρικαλολαρισαία N. Π. Χρειάστηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο, συνοδηγός ήταν, δύσκολο όμως, όλο κοβόταν η γραμμή.
- Μα πού είσαι; Σε τίποτε χαράδρες...
Εξήγησε στη φίλη της ότι ταξίδευαν και βρίσκονταν στον κάμπο, πριν την Φαρκαδόνα, στο ύψος της Πηνειάδας. Και την ξαναπήρε αφού είχε διακοπεί πάλι η συνομιλία.
- Α, μα εκεί είναι το Δοβρούτσι... Δεν μπορεί να μην έχεις σήμα, στην κορυφή του βρίσκονται όλες οι κεραίες...
Φυσικά και δεν πρόλαβε να την ακούσει, ξανακόπηκε η γραμμή. Το σήμα μπορεί να πηγαίνει στα βουνά και τα λαγκάδια, όχι όμως και στα ριζά του όρους των κεραιών. (Σάμπως έχει στο κέντρο της Λάρισας;)
Ζ.

Στην αναμονή
* ΔΕΝ είχε και exit polls χθες στις εκλογές, είχαν καλομάθει όλοι με τις βουλευτικές, να έχουν αποτέλεσμα με το κλείσιμο της κάλπης, έστω ενδεικτικό. Τώρα έπρεπε να περιμένουν όλοι, να συνεχίσουν να αγωνιούν κάποιες ώρες μέχρι να φανεί ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες, στην περιοχή τοπικά μα και στη χώρα.
Ζ.

Από τα μικρά
* ΚΙ ύστερα άρχισαν σιγά-σιγά να εκδίδονται αποτελέσματα. Από τα μικρά χωριά αρχικά, ως συνήθως, με τους λίγους ψηφοφόρους και την ευκολότερη καταμέτρηση. Ενδεικτικά ήταν για το συνολικό, για όσους ήξεραν και μπορούσαν να συγκρίνουν. Λιγάκι υπομονή χρειαζόταν.
***
*ΕΥΚΟΛΗ η καταμέτρηση ακόμα και στην Αθήνα. Μα με αποχή 70%, πόσοι μπορεί να ήταν εν τέλει οι ψηφίσαντες. Μικρά εκλογικά τμήματα κι εκεί, ολιγομελή.
Ζ.

Αυτοκίνητα
* ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ έμπαιναν και έβγαιναν, στην αυλή του σχολείου, που στεγάστηκε εκλογικό τμήμα στη Λάρισα. Ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, μποτιλιαρίστηκαν μέσα στην αυλή και έκαναν μανούβρες για να στρίψουν και να βγουν από την αυλόπορτα, καθώς άλλος τους είχε κλείσει την πρόσβαση, οι πεζοί κατέκλυσαν το προαύλιο... και δεν αργούσε να έρθει και ο εκνευρισμός! Ένας πανικός χωρίς λόγο, καθώς οι περισσότεροι που έμπαιναν μέσα στην αυλή του σχολείου με τα αυτοκίνητά τους, δεν είχαν λόγο να το κάνουν, καθώς ούτε άτομο με κινητικά προβλήματα μετέφεραν, ούτε ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να περπατήσουν αποστάσεις. Γι’ άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ο χαρακτήρας του Έλληνα! Ούτε ένα βήμα παραπάνω δεν κάνει χωρίς αυτοκίνητο! Αν ήταν δυνατόν να του πάνε και την κάλπη στο σπίτι!
Λ.Κ.

Δίπλωμα
* ΚΑΛΟ δίπλωμα ήθελε το ψηφοδέλτιο για να χωρέσει στον φάκελο των Δημοτικών Εκλογών. Πέντε φορές το δίπλωσα, έλεγε ο Λαρισαίος χθες στην παρέα και μετά λίγο σπρώξιμο για να πέσει στην κάλπη. Εμ χθες το δύσκολο δεν ήταν μόνο το σταύρωμα, αλλά και το δίπλωμα...
Ν.Π.

Εφορευτική
* ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από κάθε άλλη φορά η προσέλευση των μελών των Εφορευτικών. Επί πληρωμή για πρώτη φορά, ήταν ένα καλό κίνητρο. Αν και για να λέμε και το σωστό, η αποζημίωση των 40 ευρώ για να είναι κάποιος από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου στο πόστο του, κοντά στο ένα 12ωρο δεν είναι και ακριβώς δίκαιη πληρωμή. Κυριακή για 12ωρο με 40 ευρώ, ε είναι κάπως... Ήταν μια αρχή. Δίκαιο που έγινε πράξη.
Ν.Π.

Εκκλησία
* «ΠΟΤΕ τελειώνει η εκκλησία εδώ;» Ρωτά η δικαστική αντιπρόσωπος, ψηφοφόρο που μπήκε στη σχολική αίθουσα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
«Νομίζω κατά τις 10 π.μ.» απαντά εκείνος διστακτικά (μήπως και κάνει λάθος κανά μισάωρο) και τη ρωτά απορημένος: «Εσύ από πού είσαι; Γιατί ρωτάς;».
«Γιατί η μεγάλη κίνηση ξεκινά όταν τελειώσει η εκκλησία και σε κάθε συνοικία είναι διαφορετική η ώρα. Σε κάποιον ναό τελειώνει 9.30 π.μ., σε άλλον 10.30 π.μ. και ου το καθεξής... Περιμένω λοιπόν, γιατί η ώρα είναι 9.30 π.μ. και έρχεται ψηφοφόρος ανά τέταρτο, μισάωρο στην αίθουσα.
Άσε... στις προηγούμενες εκλογές έγινε το απρόοπτο!»
«Δηλαδή;» ρωτά ο ψηφοφόρος. «Οι γιαγιάδες ήρθαν πριν πάνε στην εκκλησία, από τις 7.15 π.μ. με 7.30 π.μ. για να ψηφίσουν και έκαναν ουρά!»
Τελικά από την εκκλησία εξαρτώνται οι ώρες αιχμής στις κάλπες, το πρωί.
Λ.Κ.

Πηγαδάκια
* ΑΠΟ νωρίς το πρωί σε κάθε σχολείο-εκλογικό κέντρο τα πηγαδάκια των υποψηφίων μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. Με τον καφέ στο χέρι και την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο στέκονταν καρτερικά, ανταλλάσσοντας ευχές με τους συνυποψήφιούς τους και κουβεντιάζοντας με τους πολίτες, κάνοντας εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα με περισσή ευγένεια... Εξάλλου η μέρα απαιτούσε μονάχα χαμόγελα και ευχές... Οι γκρίνιες από σήμερα;
Ν.Π.

Οργάνωση
* ΚΑΠΟΙΕΣ ώρες, έξω από τα εκλογικά τμήματα της Λάρισας, περισσότεροι ήταν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων και συγγενείς τους, παρά οι ψηφοφόροι. Αυτό που φάνηκε ήταν πως πολλοί συνδυασμοί είχαν πολύ καλή οργάνωση, με αδιάλειπτη παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων και υποψήφιων, που έτρεχαν να βοηθήσουν τους ψηφοφόρους.
Λ.Κ.

Έτοιμο
* ΜΠΑΙΝΕΙ η ηλικιωμένη γυναίκα για να ψηφίσει. Δίνει την ταυτότητα και καθώς λαμβάνει τον φάκελο με τα ψηφοδέλτια, τα αφήνει πάνω στην κάλπη, ανοίγει την τσάντα, βγάζει το έτοιμο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο, το βάζει στον φάκελο και ρωτά απευθυνόμενη στη δικαστική αντιπρόσωπο και στην Εφορευτική Επιτροπή; «Τώρα πάω στο παραβάν;» για να λάβει φυσικά την απάντηση: «Δεν χρειάζεται καλή μου, πλέον να πας στο παραβάν! Απλά ρίξε τον φάκελο στην κάλπη».
Λ.Κ.

Παραβάν
* ΚΑΤΑ κοινή ομολογία μελών Εφορευτικών Επιτροπών, οι ψηφοφόροι έμεναν περισσότερη ώρα, σε σύγκριση με άλλες εκλογές, πίσω από το παραβάν. Το απέδιδαν στα μεγάλου μήκους ψηφοδέλτια που είχαν φέτος οι δημοτικές εκλογές (πάνω από 95 πόντους, κοντά στο ένα μέτρο το καθένα), τα οποία εκτός του ότι οι ψηφοφόροι είχαν μια μεγαλύτερη δυσκολία να βρουν το όνομα του υποψηφίου -καθότι πολλά τα ονόματα- ήταν και δύσκολο να τα διπλώσουν για να τα βάλουν στον φάκελο.Πάλι καλά που χωρούσαν να περάσουν οι φάκελοι από τη σχισμή της κάλπης.
Λ.Κ.

Ξανά
* ΚΑΙ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, πάλι στην Καρδίτσα έγιναν συλλήψεις με αφορμή χρηματισμό εκλογέων για να ψηφίσουν... ανεπηρέαστοι. Χθες στις δημοτικές εκλογές αυτή τη φορά, έγιναν τρεις συλλήψεις (σ.σ. μετά από καταγγελία φυσικά) στους Σοφάδες ότι οι τρεις συλληφθέντες, με το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα «είχαν εξαγοράσει 500 ταυτότητες με αμοιβή 50 ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων». Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ». Καθόλου άσχημα αν κρίνουμε από το ποσό που κατασχέθηκε. Η παράδοση που θέλει να χρηματίζονται ψηφοφόροι για να εκλεγεί κάποιος... άρχοντας συνεχίζεται. «Άρχοντας»...
Β.Κ.

Χρήματα
* ‘Η δεν έγινε ευρέως γνωστό ή φοβήθηκαν την αγγαρεία. Στις χθεσινές εκλογές, μετά από πολλά χρόνια και... διαμαρτυρίες, εφαρμόστηκε η αμοιβή των μελών της Εφορευτικής που ανερχόταν στα 40 ευρώ. Υποτίθεται πως τα προηγούμενα χρόνια η έλλειψη οικονομικού κινήτρου είχε ως αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους τα διορισμένα μέλη των επιτροπών. Χθες τι έφταιξε και δεν πήγαν. Δεν το έμαθαν ή φοβήθηκαν τον όγκο εργασίας;
Β.Κ.

Παγίδα
* ΑΥΞΗΜΕΝΗ ήταν χθες η αποχή των ψηφοφόρων από τις κάλπες παρά την κρισιμότητα της εκλογικής διαδικασίας, αφού από τις αρχαιρεσίες αυτές προκύπτουν ο αιρετοί άρχοντες για τα επόμενα 5 χρόνια.
Η συμμετοχή λοιπόν κυμάνθηκε περίπου στο 45%, δηλαδή χθες ψήφισαν ο ένας στους δύο. Αν η αποχή αποτέλεσε ψήφο... διαμαρτυρίας τότε για πολλοστή φορά θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πως ο εκλογικός νόμος είναι έτσι φτιαγμένος έτσι ώστε, με την αποχή, τα άκυρα – λευκά κλπ να ευνοείται ο πρώτος συνδυασμός.
Την «παγίδα» της αποχής έγκαιρα είχε επισημάνει το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι του οποίου με κοινή δήλωση ζητούσαν από τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν (σ.σ. υπερψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση) εντός της κάλπης. Το ΚΚΕ διάβασε σωστά το μήνυμα από τη συμπεριφορά των πολιτών...
Β.Κ.

Ώρα με την ώρα
* ΑΠΟ τα πρώτα αποτελέσματα δημιουργήθηκε ενδεικτική εικόνα και στους Δήμους του Νομού και στον Δήμο της Λάρισας μεταξύ αυτών αλλά και στην Περιφέρεια.
***
* ΚΑΘΩΣ συσσωρεύονταν αποτελέσματα, άρχισε να δημιουργείται πιο ευκρινής εικόνα. Στο 10% των εκλογικών τμημάτων της Λάρισας, διάσπαρτων στην πόλη, ο Θαν. Μαμάκος φαινόταν να θριαμβεύει, με πάνω από 10% διαφορά από τον Απ. Καλογιάννη. Αποτέλεσμα που πολύ δύσκολα θα ανατρεπόταν.
***
* ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ στο 20% των εκλογικών τμημάτων στις περιφερειακές εκλογές, ο Κ. Αγοραστός προηγούνταν με 8 μονάδες του Δ. Κουρέτα, ωστόσο με 42% έδειχνε ότι θα χρειαζόταν να πάει σε δεύτερη Κυριακή.
Με 53% στα Τρίκαλα, αλλά μόνο 40% στη Λάρισα και με μόλις 38% στην Καρδίτσα και 37% στον Βόλο, ο Κ. Αγοραστός βρέθηκε κάτω από τις επιδόσεις του στις προηγούμενες εκλογές. Είχε δρόμο όμως ακόμη.
***
* ΣΤΟΥΣ μικρότερους δήμους, ο Θαν. Νασιακόπουλος κατέγραφε ήδη ιστορικό ρεκόρ με ποσοστό άνω του 70%. Κι ο Μάκης Εσκίογλου στα Φάρσαλα καθάριζε με πάνω από 55%.
Ενώ Θοδ. Ριζούλης στην Αγιά, Ν. Γάτσας στην Ελασσόνα, Γ. Μανώλης στον Δήμο Τεμπών υπερτερούσαν των αντιπάλων τους με διψήφια διαφορά ποσοστών και περίμεναν την εξέλιξη της καταμέτρησης να επιβεβαιώσει την επικράτησή τους.
***
* ΚΑΙ στον Τύρναβο, τον μόνο Δήμο που αναμενόταν εξαρχής, β’ γύρος ως πιθανότερος, ο Αθ. Αμάρι Σάμερ προηγούνταν καθαρά με σαρανταρίσιο ποσοστό, ενώ Γιαν. Κόκουρας και Στ. Τσικριτσής μάχονταν για πρόκριση στήθος με στήθος εκεί στα όρια του 30%, για το ποιος θα βρισκόταν απέναντί του στην ερχόμενη Κυριακή. Αν ο γιατρός δεν έφτανε τελικά το 43%.
Ζ.

Αυτοσαρκασμός
* ΓΙΑΤΡΟΣ ήταν ο Λαρισαίος που είπε το αστείο χθες.
- Μπήκε ένας γιατρός στο παραβάν να ψηφίσει κι από συνήθεια έβαλε τον φάκελο στην τσέπη.
Ζ.

Λίρα εκατό
* Ο δήμαρχος Καλογιάννης δύο θητείες, προφανώς κούρασε. Αν και με τον αμφιλεγόμενο Μπέο δεν συνέβη το ίδιο στον Βόλο, κι εκείνος είχε δύο θητείες στην πλάτη του, ούτε με Νασιακόπουλο στο Κιλελέρ υπήρξε, ίσα-ίσα εκεί.
Αλλά κι ο Κ. Αγοραστός κέρδισε, μετά από τρεις θητείες εκείνος, περιμένει τώρα τον β’ γύρο. Παίζει επομένως ρόλο και ποιον έχει κάποιος απέναντί του. Κι ο δικηγόρος Θαν. Μαμάκος αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τη ΝΔ, η οποία ποτέ δεν κατέγραψε τέτοια ποσοστά στη Λάρισα.
Από την εποχή του παππού Καραμανλή είχε να τα δει. Και στις δημοτικές εκλογές, στον α’ γύρο ποτέ.
Ζ.
Πόσο ψηλότερα
* ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ο Θαν. Νασιακόπουλος επανεκλεγόμενος δήμαρχος Κιλελέρ με θηριώδες ποσοστό πάνω από 75%. Προφήτης και στον τόπο του αφού στο χωριό του, στο Δίλοφο πήρε το 95%.
Ο αντίπαλός του Γιαν. Ζαχαριάς, στα επίπεδα του 20%. Ωστόσο είχε τη δικαιολογία ότι το ψηφοδέλτιό του φτιάχτηκε την τελευταία κυριολεκτικά ώρα, αφού είχαν να περάσουν σαράντα κύματα και παραπάνω, έτσι σε πολλά χωριά δεν είχε καν υποψηφίους κι εκεί βρέθηκε πολύ χαμηλά, ο κόσμος ψηφίζει ως γνωστόν τους δικούς του, τα σόγια, ας πρόσεχε.
Όμως στα μεγάλα χωριά του Δήμου, στην πρωτεύουσα Νίκαια ή στον Πλατύκαμπο, υπερκέρασε το 40% φτάνοντας τον δήμαρχο σε απόσταση αναπνοής.
Ζ.

Άλλαξε;
* ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ, συγκριτικά με αλλού, η έκδοση αποτελεσμάτων στον Δήμο Αγιάς. Η αρχική μεγάλη διαφορά υπέρ Ριζούλη αναφερόταν σε ελάχιστα εκλογικά τμήματα, γρήγορα ο Γκουντάρας ισοφάρισε. Και μετά άρχισε να προηγείται. Είχε δρόμο ακόμη, αλλά επιβεβαιωνόταν ως εφτάψυχος.
Ζ.

Εξεδιώχθη
* Ο δήμαρχος Γιαν. Κόκουρας καταβαραθρώθηκε στον Τύρναβο, από κάποια στιγμή και μετά φαινόταν ότι θα ήταν τρίτος, ασθμαίνοντας. Πρώτον, τηρήθηκε η παράδοση, ποτέ κανένας από τους προκατόχους του δεν επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία, δήμαρχοι μιας χρήσεως και τέρμα.
Δεύτερον, η φημολογούμενη έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, ιδίως μέσα στη ΝΔ, επιβεβαιώθηκε.
Ζ.

Με σύγκριση
* ΣΤΟΝ Δήμο Τεμπών, την προπροηγούμενη τετραετία δήμαρχος ο Κ. Κολλάτος, στην προηγούμενη θητεία δήμαρχος ο Γ. Μανώλης. Ο οποίος έδειχνε να κερδίζει καθαρά με 10 μονάδες. Ο κόσμος είχε να συγκρίνει κι αποφάσισε. Η ίδια ακριβώς κατάσταση και στον Δήμο Ελασσόνας, όπου ο δήμαρχος Γάτσας δεν κινδύνεψε στιγμή από τον πρώην δήμαρχο Ευαγγέλου.
Ζ.

Στα 60
* Ο δήμαρχος Φαρσάλων εξηντάρισε κάποια στιγμή χθες βράδυ. Σε ποσοστά, διότι ηλικιακά του συνέβη προ πενταετίας.
Με τέσσερις συνδυασμούς εκεί, ο Μάκης Εσκίογλου θριάμβευσε στην κάλπη, επανεκλεγόμενος με μεγάλη άνεση.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass