Για γυναίκες

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

 

* ΒΑΓΟΝΙΑ και λεωφορεία μόνο για γυναίκες! Η είδηση, που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», έλεγε ότι ολοένα και πιο δημοφιλής, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύεται η ιδέα διαμόρφωσης ειδικών χώρων μόνο για γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η ιδέα εφαρμόζεται από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας σε αρκετές μεγαλουπόλεις, όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η πόλη του Μεξικού και το Κάιρο. Γιατί όμως; Μα για λόγους ασφαλείας. Φοβία κατέλαβε τις γυναίκες, για τις επιθέσεις που δέχονται, σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Παλιά, οι ειδικοί χώροι για γυναίκες, ήταν εφεύρημα των ανδρών, ως αποτέλεσμα υποτίμησης του ρόλου της γυναίκας, ρατσιστικούς κλπ. Η εξέλιξη της κοινωνίας, την έφερε ισότιμα δίπλα στον άνδρα. Αλλά η περαιτέρω... εξέλιξη της κοινωνίας , έκανε τις ίδιες τις γυναίκες να ζητούν ξεχωριστούς χώρους για αυτές, για να προστατεύονται από επιθέσεις των ανδρών! Το Τόκιο, η μεγαλύτερη πρωτεύουσα του πλανήτη, ήταν η πρώτη που εφάρμοσε το μέτρο, το 2000.

* * *

* ΟΠΩΣ κατέδειξε έρευνα που διενεργήθηκε από το Ίδρυμα Thompson Reuters, σε δείγμα περίπου 6.300 γυναικών στις 15 μεγαλύτερες πρωτεύουσες του πλανήτη και τη Νέα Υόρκη, ποσοστό που αγγίζει το 70%, θεωρεί ότι θα αισθανόταν πιο ασφαλές σε χώρους διαμορφωμένους μόνο για άτομα του ίδιου φύλου, σε τρένα και λεωφορεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου τάσσεται το 94%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό συναντάται στη Νέα Υόρκη, όπου θετική γνώμη εξέφρασε μόλις το 35% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα!

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass