Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2023 17:35
* ΜΕ τέτοιον μπόντιγκαρντ, σαν το κομάντο τον Δημ. Γεωργάκη, τι είχε να φοβηθεί ο Θαν. Μαμάκος… Ζ. * ΜΕ τέτοιον μπόντιγκαρντ, σαν το κομάντο τον Δημ. Γεωργάκη, τι είχε να φοβηθεί ο Θαν. Μαμάκος… Ζ.

Ακεφιές
* ΔΕΝ ήταν και τόσο αισιόδοξος χθες το πρωί ο νεαρός Λαρισαίος. Και καθόλου κεφάτος.
-Καλημέρα...
-Τις προσδοκίες σου να είχα...
Ζ.

Αφραγκίες
* ΣΕ οικονομικά ζόρια, κλασσικά, οι νεαροί Λαρισαίοι.
-Πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις και τα δύσκολα που είναι μπροστά.
-Άφραγκος μέχρι τα τέλη του μήνα, ε;
* * *
* - ΠΑΣ στο κομμωτήριο, παντού πεταμένα μαλλιά. Πας στον μαραγκό, παντού πεταμένα ροκανίδια. Πας στη μοδίστρα, παντού πεταμένα υφάσματα. Πας στην τράπεζα, ακόμα και το στυλό το έχουν δεμένο.
Ζ.

Συριζογλέντια
* ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ γάμος στη Ν. Υόρκη, χθες. Το γλέντι θα γίνει, είπαν, στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
Και την ίδια ώρα πολιτικό διαζύγιο στην Αθήνα. Που σύντομα δείχνει ότι θα οριστικοποιηθεί. (Διπλό μεγάλο γλέντι στον ΣΥΡΙΖΑ.)
* * *
* ΣΤΗ Λάρισα πάλι, ο συριζαίος Σ. Κ. θέτει το ερώτημα ΦουΜπου or not ΦουΜπου; ΦουΜπου είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση. Τι χρειάζεται το συνέδριο; Λύστε τα θέματα εδώ. (Αδιαμεσολάβητα, εννοείται.)
Ζ.
Δεν πήγε
* «ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας». Ενώ ο Μπάιντεν το ρίσκαρε.
Κι ο Παλαιστίνιος, λέει, κοιτούσε απελπισμένος τον ουρανό.
- Φτου σου, γκαντεμιά...
Ζ.

Εκτη φορά
* ΚΑΙ στα Φάρσαλα δημοτικός σύμβουλος που εκλέγεται για έκτη συνεχή φορά. Ο Νίκος Γκατζόγιας, συνταξιούχος αστυνομικός από την Υπέρεια Φαρσάλων, τα έχει καταφέρει με πέντε διαφορετικούς επικεφαλής συνδυασμών. Το αυτοδιοικητικό ταξίδι του ξεκίνησε το μακρινό 2002, οπότε και εκλέχθηκε δύο σερί φορές στον πρώην Δήμο Ενιπέα αρχικά με τον αείμνηστο Γιώργο Λαβδή και στη συνέχεια με τον Χάρη Καρακώστα. Ύστερα στον ενιαίο Δήμο Φαρσάλων με τον Βαγγέλη Μπαλατσό, ακολούθως με τον Χρήστο Καπετάνο και τις δύο τελευταίες φορές με την παράταξη του νυν δημάρχου Μάκη Εσκίογλου. Κι έτσι συμπληρώνει ένα τέταρτο του αιώνα στα αυτοδιοικητικά, μια ζωή...
Γ.Γ.

Οι εξ απέναντι
* ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ στις αυτοδιοικητικές εκλογές η ώσμωση μεταξύ των πολιτικών χώρων. Λειτουργώντας ως ημιπερατές μεμβράνες, οι συνδυασμοί εμπλουτίζονται από παράγοντες της απέναντι κομματικής πλευράς. Οι οποίοι όμως κατά κανόνα δυσκολεύονται να εκλεγούν, κινούμενοι προεκλογικά σε άγνωστο περιβάλλον ψηφοφόρων, δεν σε ψηφίζουν εύκολα οι απέναντι, έχουν τους δικούς τους να σταυρώσουν. Παίρνουν όμως το ρίσκο.
* * *
* ΕΤΣΙ, στον συνδυασμό Καλογιάννη εκλέχθηκε μόνο ο αντιδήμαρχος Ντ. Διαμάντος, ως 8ος σε σταυρούς, καθότι εξοικειωμένος με τον πολιτικό χώρο είναι παλιός πλέον εκεί. Η Νικολέττα Μπασδέκη, στη θέση 14, βρέθηκε β’ επιλαχούσα στην κατάταξη, παρότι έχασε η παράταξη, και παραιτούμενος ο Απ. Καλογιάννης θα είναι α’ επιλαχούσα, pasmal λένε και στα βλάχικα. Ο Δημήτρης Αδάμ 25ος και ο Βάσος Καραμπίλιας 36ος, δεν θα εκλέγονταν ακόμα κι αν κέρδιζαν τον Δήμο. (Που για να συμβεί όμως αυτό θα έπρεπε να είχε αλλάξει και η σύνθεση των ψηφοφόρων και άρα και η γενικότερη κατάταξη σε σταυρούς.)
* * *
* ΠΟΛΥ χειρότερα με τους ξένους στη νικήτρια παράταξη Μαμάκου, δεν είδαν δροσιά στο δεξιό στρατόπεδο οι αυτομολήσαντες, καθώς η μεν της πρώην ΔΗΜΑΡ κατέλαβε την 66η θέση από δε εκ του ΠΑΣΟΚ μόλις 77ος, κοντά στον πάτο της κατάταξης.
Ζ.
Θέματα χρόνου
* ΕΠΑΙΖΑΝ με τους χρόνους οι Λαρισαίοι.
- Το γάλα, έληξε;
- Όχι, στις καθυστερήσεις είναι.
* * *
* - Σ’ ΑΡΕΣΕΙ εδώ μωρό μου;
- Ναι, πάρα πολύ.
- Ωραία, θα περάσω να σε πάρω σε κάνα δίωρο.
* * *
* - ΓΕΜΙΣΕ ο τόπος βρε με 15χρονους 40άρηδες.
* * *
* - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ μελέτες έδειξαν πως το γυναικείο ‘’Σε 5 λεπτά θα είμαι έτοιμη’’ και το αντρικό ’’Σε 5 λεπτά θα είμαι σπίτι’’ είναι ακριβώς το ίδιο.
Ζ.

O tempora...
* ΣΗΜΕΙΑ των καιρών... «Ενοχλημένη η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ», λέει, η διαρροή με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, ναι του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να γίνεται απ’ όλους αντιληπτή κι η συντομογραφία, «ενοχλημένος» ο Λευτ. Αυγενάκης που ο νέος περιφερειάρχης απέφυγε να συναντηθεί μαζί του. O tempora, o mores...
* * *
* ΑΣ διαβεβαιώσει επιτέλους ο Δημ. Κουρέτας ότι είναι ανοιχτές οι πόρτες του για υπουργούς, τώρα που τον χρειάζονται για να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται, από τη δημόσια εικόνα τους, μπας και παραμένουν στην καρέκλα. Γιατί τέτοια σκληρότητα και αδιαφορία από την πλευρά του... Ας δεσμευτεί ότι στέκεται δίπλα στον υπουργικό λαό και πως συμμερίζεται τα προβλήματά του.
* * *
* ΕΝ ολίγοις, πήγε απευθείας στον πρωθυπουργό που τον είχε καλέσει και δεν έκανε δεκτό το αίτημα Αυγενάκη, δεν έκανε μια στάση ολιγόλεπτη έστω και σ’ αυτόν, προκαλώντας τη διαμαρτυρία, σχεδόν καταγγελία του υπουργού, ότι δεν τον δέχεται ο περιφερειάρχης. Μήπως να πάρει κατά τα ειωθότα κάναν Θεσσαλό βουλευτή μαζί του την επόμενη φορά, να τον συνοδεύσει ώστε να επιτύχει τη συνάντηση; (Μα πώς γύρισαν τα πάνω κάτω, ήρθε ανάποδα ο ντουνιάς...)
Ζ.

Ακόμη και τώρα
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να τρέχουν τα δημοτικά συνεργεία αποκομιδής οικοσκευών. Κόσμος που επέστρεψε, λέει, από διακοπές και βρήκαν τα σπίτια τους στη Λάρισα άνω-κάτω απ’ την πλημμύρα, τα αδειάζουν ακόμη και τώρα, τόσο καιρό μετά, βγάζοντας κατεστραμμένα αντικείμενα για πέταμα. Τελειωμό δεν έχει το χάλι της καταστροφής... Προφανώς δεν πρόκειται για πλημμυρισμένα σπίτια στις πατημένες απ’ το νερό γειτονιές, τέτοια ψυχραιμία μέχρις αναισθησίας ποιος ιδιοκτήτης θα έδειχνε, μάλλον για ακίνητα που έβαλαν κάποια νερά, αλλά κι εκεί η ζημιά έγινε.
Ζ.

Δασκαλομισθοί
* ΣΤΗΝ Αυστρία ο μισθός του δασκάλου είναι 54.948 ευρώ τον χρόνο, πληροφορήθηκε ο παλιός δάσκαλος Δ. Π. και το μοιράζεται πικραμένος: Μια εκπαιδευτικός από την Αυστρία ρώτησε την κόρη μου προχθές στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου βρέθηκε με Πρόγραμμα ‘’Erasmus’’.
- Πόσα χρήματα παίρνεις τον μήνα στην Ελλάδα ως εκπαιδευτικός;
- Ως αναπληρώτρια 1.000 ευρώ τον μήνα.
- Και μπορείς να ζήσεις με 1000 ευρώ; (Σημειωτέον ότι σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, οι δασκαλομισθοί είναι ακόμη υψηλότεροι.)
Ζ.

Λασποσκονί
* ΘΕΜΑΤΑ Λαρισαίων με τα αυτοκίνητά τους.
-Όλο δευτέρα το πας κυρία μου το αμάξι και το κόλλησες.
-Όχι καλέ, το πάω κι άλλες μέρες.
* * *
* - ΩΡΑΙΟ αμάξι. Έχω ένα ίδιο σε άλλο χρώμα.
-Το δικό σας είναι, το πλύναμε.
* * *
* - ΠΑΝΤΩΣ και το λασποσκονί, δεν είναι άσχημο σαν χρώμα αυτοκινήτου.
Ζ.

Περίεργη σύμπτωση
* ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ είναι ο Χρ. Αγορίτσας, κατάφερε αυτή τη φορά στις εκλογές να επιλύσει εξίσωση 4ου βαθμού και να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευτυχώς, καθότι έχει αποδειχθεί ότι γενικός τρόπος επίλυσης για πολυωνυμικές εξισώσεις βαθμού μεγαλύτερου του 4 δεν υπάρχει, ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Κι ήταν η 4η προσπάθειά του.
Όλες τις προηγούμενες φορές, κατά μια περίεργη σύμπτωση, καταλάμβανε πάντα τη θέση του α’ επιλαχόντος. Και κατά κανόνα, μέσα στη διάρκεια της θητείας έμπαινε με κάποιον τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο έστω και για λίγους μήνες. Το 2010 α’ επιλαχών με τον συνδυασμό Τζανακούλη. Το 2014 μετακινήθηκε στον συνδυασμό Διαμάντου, πάλι α’ επιλαχών. Το ίδιο και το 2019 οπότε ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό Καραλαριώτου.
Και τώρα με τον συνδυασμό Μαμάκου, επιτέλους θρίαμβος. Ο Χρ. Αγορίτσας κατέλαβε την 23η θέση, τελευταίος μεταξύ των εκλεγέντων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακριβώς στο νήμα. Πάλι στη στάνταρ θέση του πήγαινε, αλλά στο τσακ έσπασε η γκίνια. Ακριβώς πίσω του, α’ επιλαχούσα αυτή τη φορά η Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, με 17 σταυρούς λιγότερους. (Απίστευτο;)
Ζ.
Κυκλοφοριακό
* ΤΑ τελευταία χρόνια, η κυκλοφορία στη Λάρισα, είναι ρυθμισμένη στον «αυτόματο πιλότο». Τις τελευταίες, μετεκλογικές, μέρες όμως δεν υφίσταται καν «πιλότος», διαπιστώνει ο Λαρισαίος γιατρός Γ. Μ. : Στους δρόμους επικρατεί απόλυτη ασυδοσία. Ενδεικτικά αναφέρω την Ηρ. Πολυτεχνείου και κυρίως το τμήμα της από Καρδίτσης έως Φαρσάλων -Παναγούλη, όπου βασιλεύει το χάος και φυσικά το «έτσι γουστάρω « του κάθε οδηγάρα.
Οπότε προτείνει: Μήπως η νέα Δημοτική Αρχή και ο πανηγυρικά εκλεγμένος νέος δήμαρχος, να άρχιζε τις επαφές και συνεννοήσεις με Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία, για να μπει μια σειρά στην πόλη; Οι απερχόμενοι, προφανώς είναι κουρασμένοι και απογοητευμένοι. Όμως η πόλη πρέπει να λειτουργεί.
Ζ.

Το χάλασε
* - ΣΕ πήραν τηλέφωνο από το γυμναστήριο, ενημέρωσε η Λαρισαία τον δικό της.
- Τι ήθελαν;
- Χάλασες είπαν κάποιο μηχάνημα...
- Λες να έβαλα πολλά βάρη πουθενά;
- Για τον αυτόματο πωλητή είπαν...
Ζ.

Ένταση
* ΕΙΝΑΙ προφανές ότι η όποια προεκλογική ένταση επικράτησε στις σχέσεις μεταξύ Κ. Αγοραστού και Δ. Κουρέτα, συνεχίζεται και μετά τις εκλογές. Χθες οι δύο άντρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε εκπομπή αθηναϊκού καναλιού με τον νέο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα να κατηγορεί τον Κώστα Αγοραστό πως «έδωσε εντολή να σταματήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα» και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη να τον διαψεύδει, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στα καθημερινά δελτία τύπου που εκδίδει η Περιφέρεια και στα οποία αποτυπώνεται η πρόοδος των εργασιών.
Και να σκεφτεί κανείς ότι προχθές η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο, όταν και κλείστηκε το ραντεβού για τη συνάντησή τους στην Περιφέρεια έγινε μέσα σε καλό κλίμα, με τον Κώστα Αγοραστό να δηλώνει ότι προτίθεται να ενημερώσει αναλυτικά τον διάδοχό του για την πορεία των εργασιών.
* * *
* Ο τελευταίος μάλιστα σήκωσε περαιτέρω το γάντι και το μεσημέρι σε νέες του δηλώσεις χαρακτήρισε τον Δημήτρη Κουρέτα «παθολογικά ψεύτη». Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός», ο κ. Αγοραστός ανταπάντησε: Και δεν είναι βαριά η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρων που υιοθέτησε ο Δημήτρης Κουρέτας και οι συνεργάτες του προεκλογικά, όταν τα σχόλια και οι δηλώσεις τους, συνοδεύονταν από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου, την ώρα που εμείς ασχολούμασταν με τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία;».
Για να δούμε αν θα αποφορτιστεί η σχέση τους με την επικείμενη συνάντηση στην Περιφέρεια ή θα γίνει περισσότερο ηλεκτρισμένη.

 

KOYRETAS_TSILIMIGKAS.jpg

* ΕΧΟΝΤΑΣ χάσει δύο φορές σερί, ο καθηγητής Ν. Τσιλιμίγκας όλο και κάτι θα είχε να συμβουλέψει τον καθηγητή Δ. Κουρέτα ώστε να κερδίσει εκείνος την τρίτη τον καθηγητή Κ. Αγοραστό. (Τρεις εκλογές, τρεις καθηγητές.)
Ζ.

PARKING.jpg

* ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν μερίμνησε η δημοτική αρχή για πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης; Να ένα άνετο και σε απολύτως επίκαιρο σημείο, στη Ρούσβελτ απέναντι από το Χατζηγιάννειο. Τι θα πει είναι το οικόπεδο μετά την κατεδάφιση και πριν σκαφτούν τα θεμέλια της νέας οικοδομής…
Ζ.

 

PHNEIOS_PSARIA.jpg

* ΚΙ όμως, τόσο καιρό μετά κι ακόμη έχει ψάρια στις όχθες του ποταμού μέσα στη Λάρισα. Να στεγνώνουν στον ήλιο πάνω στην αποξηραμένη λάσπη. Να είναι καμιά καινούργια συνταγή;
Ζ.

 

PODHLATODROMOS.jpg

* ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ποδηλατοδρόμου. Στην Κίνα. Για ασφάλεια.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass