ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2023 17:04
Οι πρώτοι πιστοί του Στέφανου Οι πρώτοι πιστοί του Στέφανου

Καλοκαίριασε…
* ΤΟ καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, για την ακρίβεια δεν έφυγε ποτέ, κι ας άλλαξε η ώρα, γεγονός που μας αφήνει – άνευ λόγου- μια αίσθηση χειμώνα. Υπέροχες μέρες, για υπέροχες αποδράσεις που όμως δεν έγιναν, αφού ο πολύς κόσμος πονάει στην …τσέπη, ενώ τα παράλια και το Πήλιο, που ήταν παραδοσιακοί φθινοπωρινοί προορισμοί δεν είναι και στα καλύτερά τους. Κάπως έτσι επωφελήθηκαν τα μαγαζιά της Λάρισας που έπηξαν στον κόσμο. Όλα καλά…

 

Νέα ήθη
* ΛΑΡΙΣΑ, παρέλαση της «μαθητιώσης» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Κι έμελλε να το δούμε κι αυτό: Μαθητής δημοτικού σχολείου κρατά στο χέρι κινητό και …εν κινήσει (!) τραβάει τον εαυτό του βίντεο!
Συμπτώματα της εποχής μας ασφαλώς και μάλλον δεν είναι μακριά η εποχή που η παρέλαση μπορεί να γίνεται με εικονική πραγματικότητα!

 

Παρασκήνιο
* ΗΡΘΕ ο Στεφ. Κασσελάκης χτες στη Λάρισα και συνάντησε τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα. Με την ευκαιρία αυτή σας αποκαλύπτω ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Ο Κασσελάκης ήθελε να συναντήσει τον Κουρέτα και προεκλογικώς. Όπως ας πούμε ο Μητσοτάκης τον Αγοραστό ένα πράμα. Αντιληφθείς τη …λούμπα στην οποία πήγαινε να πέσει ο Δημ. Κουρέτας διαμήνυσε ευσχήμως πως μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν και η πιο έξυπνη ιδέα. Στο παιχνίδι μπήκαν τότε και οι ΠΑΣΟΚοι λέγοντες πως «αν εσείς φέρετε τον Κασσελάκη, εμείς θα φέρουμε τον Ανδρουλάκη». Κάπως έτσι ο Κουρέτας γλίτωσε παρομοίους … «θανατηφόρους» -ως απεδείχθησαν- εναγκαλισμούς.

 

Στηρίξεις
* ΓΕΝΙΚΑ χαλαρός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ήπιε και μια παγωμένη μπίρα σε κεντρικό καφέ, και σκόρπισε παντού στήριξη και συμπάθεια. Από κοντά του ο βουλευτής κ. Βασίλης Κόκκαλης, ενώ από την άλλη, κάποιες απουσίες έβγαλαν μάτι.

 

Η …μαρκίζα
* ΣΑΡΩΤΙΚΗ επικράτηση Μητσοτάκη δείχνουν οι τελευταίες δημοκοπήσεις παρά τα απανωτά «φάλτσα» της Κυβέρνησής του. Και κάθονται μερικοί και το … αναλύουν. Τι το ψάχνετε παιδιά;
Υπάρχει αλήθεια σήμερα, σε καιρούς όπου καίγεται το πελεκούδι, κάποιος άλλος σοβαρός και έμπειρος να κρατήσει το τιμόνι της χώρας με τρόπο στιβαρό; Ο ΣΥΡΙΖΑ σε περιδίνηση, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη τελματωμένο στη μετριότητα, ποιος είναι άραγε η εναλλακτική; Κι ας έχει φτάσει το λάδι στα 50 ευρώ ο μικρός τενεκές κι ας καίνε οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο Μητσοτάκης ψηφίζεται ως …«μαρκίζα». Όπου τρέχεις να προστατευτείς μόλις πιάσει μπόρα.

 

Ζητείται νέος
* ΟΚ, ας πούμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν οι διαφωνούντες με τον Κασσελάκη και θα φτιάξουν νέο κόμμα. Αλλά ποιον θα βάλουν …επικεφαλής; Τον Φίλη; Τον Βίτσα; Δεν θα τους ψήφιζαν ούτε οι μανάδες τους. Σε εποχές όπου όλα είναι lifestyle χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο, ένας σοβαρός ας πούμε Κασσελάκης κι όχι η …ξινισμένη μούρη ενός Σκουρλέτη, ας πούμε. Χρειάζεται κάποιος νέος, άφθαρτος, ει δυνατόν πλούσιος, πραγματικός επιχειρηματίας και φραγκάτος κι όχι κάποιος με θολό βιογραφικό. Και το όνομα αυτού; Πέτρος Κόκκαλης του Σωκράτη, όπως κυκλοφορεί ήδη. Είναι και ευρωβουλευτής, έχει πια εμπειρία (και τους «γαύρους μαζί του- αυτό πού το πας;). Θα τον …πείσουν όμως να μπει σε μία περιπέτεια με αβέβαιο μέλλον;

 

Οι πρώην
* ΣΤΟ μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας α) σιωπά και δεν απαντά στις εκκλήσεις να πάρει θέση για τα συμβαίνοντα στο κόμμα και β) εθεάθη σε …χασαποταβέρνα στα Τζουμέρκα να απολαμβάνει παϊδάκια κι άλλα κοψίδια, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα sites.
Είναι αυτό που λένε: Η μεγάλη του Κώστα Καραμανλή Σχολή!
Να δεις που σε λίγο ο Τσίπρας, κάμποσα κιλά βαρύτερος, θα αναλάβει μάνατζερ στον …Καρέλια ή τον Παπαστράτο και θα κάνει ομιλίες μόνο για εθνικά θέματα στα οποία θα εκφράζεται με …γρίφους.

 

Κληρονομικές υποθέσεις
* ΓΕΝΙΚΑ δύσκολοι καιροί για τα πολιτικά τζάκια της χώρας.
Όπως εύστοχα λέγεται, μέσα στους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα «κάηκαν» δυο πρόσωπα που δυνητικά, θα μπορούσαν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας λόγω ονόματος και μόνον. Τουτέστιν, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, υπουργός Υποδομών που χρεώθηκε την τραγωδία των Τεμπών και πήγε σπίτι του και ο Κώστας Μπακογιάννης καταψηφισθείς δήμαρχος Αθηναίων, που ήταν το πουλαίν των Μητσοτάκηδων για μελλοντική πρωθυπουργία.
Για τον τελευταίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – λέγεται- …έβαλε τη γάτα του να κλαίει. Γνωστού όντος ότι ο Κυριάκος ετοιμάζει για φυσικό διάδοχο τον υιό του, Κων/νο Μητσοτάκη τον οποίο απέστειλε ήδη για άσκηση ως κοινοβουλευτικό βοηθό στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και τον οποίο παίρνει μαζί του σε διάφορες εκδηλώσεις για να …μαθαίνει τη δουλειά και να τον μαθαίνουν.
Τι να πεις; Κι αυτά τα κληρονομικά μία σκέτη …σκοτούρα είναι.

 

Μέτωπα παντού
* Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σε κατακλύζει με πλάνα από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα, αλλά αν το ψάξεις αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη είναι ανοιχτά κάμποσα πολεμικά ή εμφυλιοπολεμικά μέτωπα. Θυμίζουμε: Ρωσία – Ουκρανία, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Συρία, Υεμένη, Αιθιοπία, Κογκό, Σαχέλ, Λιβύη, Σομαλία, Αιτή, Πακιστάν. Για να μην πιάσουμε τα …ελληνοτουρκικά και την Ταϊβάν με την Κίνα που συνιστούν χαίνουσες πληγές και μόνιμες εστίες διενέξεων. Και να μην αναφερθούμε σε άτυπους πολέμους όπως αυτός των ναρκέμπορων στο Μεξικό και αλλαχού με πάρα πολλά θύματα.
Συμπέρασμα; Δύσκολος πλανήτης η Γη!

 

Παζάρια
* ΠΑΖΑΡΙ γιοκ για φέτος, υπαναχώρησε ξανά η Δημοτική Αρχή μπροστά και στις πιέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.
Αλλά δεν γίνεται κάθε χρόνο να έχουμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Η νέα Δημοτική Αρχή καλύτερα να πάρει μια απόφαση που να είναι οριστική και να …τελειώνει μια και καλή αυτή η άχαρη συζήτηση. Το θέλουμε ή όχι το Παζάρι; Προφανώς και το θέλει ο κόσμος.
Κάνει άραγε τόσο μεγάλη ζημιά στην αγορά; Και δεν κάνει ζημιά όλη αυτή η παζαριώτικη παροικία στις μεγάλες λαϊκές της πόλης όπου πουλάνε τα πάντα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς; Πραγματικά έχουμε κουραστεί από τα … παζάρια των ενδιαφερόμενων μερών.

 

Αύξηση κρουσμάτων
* ΔΕΝ χρειάζονται επίσημες ανακοινώσεις και αριθμοί για να καταλάβουμε ότι ζούμε μέρες έξαρσης του κορονοϊού. Στη Λάρισα δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει κάποιον γνωστό που να νοσεί, ενώ οι συνωστισμοί των τελευταίων ημερών (παρελάσεις, πολυκοσμία στα καφέ του κέντρου κλπ), θα δώσουν και νέες νοσήσεις. Γενικά όσοι νοσούν την περνούν με σχετικά ελαφρά συμπτώματα, ωστόσο οι μεγαλύτεροι αναφέρουν ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που, παρά την αρνητικοποίηση, η κόπωση επιμένει. Όσον αφορά τη μάσκα; Δεν φοράει κανείς.

 

________

Από την παρέλαση…
*ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ μια ματωμένη σημαία του Ισραήλ και λουλούδια στα χέρια άνδρας εισέβαλε στον χώρο της παρέλασης, θέλοντας να περάσει το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο. Κατευθύνθηκε προς την εξέδρα των επισήμων, αλλά η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν έγκαιρη και απομακρύνθηκε άμεσα προτού καν πλησιάσει την εξέδρα.
* * *
* «ΤΑ σύνορά μας είναι στην Κερύνεια» είναι το σύνθημα που φώναζαν οι παρελαύνοντες με τον Σύλλογο Κυπρίων Λάρισας. Δεν ξεχνούν και σε τέτοιες εκδηλώσεις, Εθνικές Επετείους Μνήμης, φροντίζουν να μην ξεχνούμε και εμείς.
* * *
*ΤΟ θέμα του πολέμου στο Ισραήλ σκίαζε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Από τη μία οι κυβερνώντες που πασχίζουν να κρατήσουν τις ισορροπίες και από την άλλη πλευρά όσοι καταδικάζουν τον πόλεμο και ζητούν την άμεση παύση του. Όμως και η Θεσσαλία ήταν βαριά σκιά αφού τόσο ο υπουργός, όσο και οι βουλευτές και οι περιφερειάρχες απερχόμενος και νέος, τόνισαν ότι δεν θα ξεχαστεί και θα συνεχιστεί ο αγώνας για την ανασυγκρότηση της.
* * *
* ΚΑΠΟΙΑ από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν η παρέλαση των Ποντίων με τα παιδιά τους, που επίσης ήταν ντυμένα με τις επίσημες παραδοσιακές φορεσιές. Άλλα στην αγκαλιά και άλλα περπατώντας χέρι χέρι με τη μαμά ή τον μπαμπά. Συγκινητική ήταν και η στιγμή της παρέλασης της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαρισαίων, με τον 9χρονο Αλέξανδρο Γαλλιό να κλέβει τα βλέμματα με την περήφανη περπατησιά του…
* * *
* ΤΟ κλείσιμο της ημέρας παραδοσιακά στα τσιπουράδικα, ταβέρνες και καφέ της Λάρισας που δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, ενώ οι περισσότεροι είχαν φροντίσει να κάνουν κράτηση μέρες πριν. Για τις καφετέριες οι υποψιασμένοι φρόντισαν να πιάσουν καρέκλες πριν τη λήξη της παρέλασης. Η λιακάδα και οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν τη μέρα ακόμη καλύτερη.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass