ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2023 17:00
* ΤΑ νιάτα τους στο Πανεπιστήμιο θυμήθηκαν χθες οι υποψήφιοι στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Δεν ήταν μόνο μαζικές οι εκλογές, δεν ήταν μόνο τα «σεντόνια» ψηφοδέλτια, ήταν που οι παρατάξεις (συνδυασμοί) είχαν και τραπεζάκια έξω… * ΤΑ νιάτα τους στο Πανεπιστήμιο θυμήθηκαν χθες οι υποψήφιοι στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Δεν ήταν μόνο μαζικές οι εκλογές, δεν ήταν μόνο τα «σεντόνια» ψηφοδέλτια, ήταν που οι παρατάξεις (συνδυασμοί) είχαν και τραπεζάκια έξω…

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Αστόλιστη
* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ… Στην «άφτιαχτη κι αστόλιστη» - που θα ’λεγε και ο Παλαμάς - Λάρισα. Τα σχόλια καθόλου κολακευτικά. Ε, τι να γίνει, μετά τις πλημμύρες δεν υπήρχαν δυνατότητες…

Βέβαια, καταστροφές είχε και η πόλη του Βόλου. Μέρες μέσα στη λάσπη, μέρες χωρίς καν νερό… Κι όσοι Λαρισαίοι την επισκεφτήκαμε αυτές τις μέρες, «κλαύσαμε πικρώς»… Η πόλη του Μπέου, ένα πυροτέχνημα από μόνη της.
Γιορτινός τουρισμός
* ΠΟΙΟΙ πρωτοστατούν και φέτος στον χριστουγεννιάτικο τουρισμό εντός Ελλάδας; Διαβάζουμε:
«Μεγάλοι πρωταγωνιστές για άλλη μια χρονιά θα είναι οι περιοχές που διαθέτουν θεματικά πάρκα, Δράμα και Τρίκαλα Θεσσαλίας, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας. Θεωρείται βέβαιο ότι στις περιοχές αυτές οι διαθέσιμες κλίνες δεν επαρκούν για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που ήδη παρατηρείται.
Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας έχουν σήμερα μόλις 30-40% πληρότητα, με την ελπίδα όσο πλησιάζουν οι γιορτές να φτάσουν το πολύ 80-85% και όχι σε όλους.
Ανέκδοτο
* ΤΟ ανέκδοτο της ημέρας:
Η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου μέτρα κατά της οπαδικής βίας.
(Κάτσε να το κάνουμε ηχητικό :
- Ουυυχαχαχαχα … Χαχαχχαχαχαχα…. Χαχαχαχαχα …. (Γέλια. Τρανταχτά).
Αλλά επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για γέλια, όλος ο κόσμος αναρωτιέται (χωρίς να είναι …και βέβαιος) αν ο οπαδός που συνελήφθη χτες ως δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού θα πάει (και αν θα μείνει εννοείται) φυλακή, ή αν θα …καθαρίσει ο κάθε «Κούγιας» που θα βάλει η ομάδα προς υποστήριξή του, ισχυριζόμενος ότι τάχα μου δεν υπήρχε πρόθεση.
Η λύση
* ΠΡΟΣΕΞΤΕ πώς έχει η κατάσταση στο ποδόσφαιρό μας: Οι οπαδοί δέρνονται με την Αστυνομία και μεταξύ τους, ακόμη και μέχρι θανάτου. Οι παράγοντες βρίζονται και πυρπολούν τα πάθη, οι διαιτητές κήρυξαν αποχή επ’ αόριστο για όσα τραβάνε.
Μητσοτάκη, πάρε το μόνο σοβαρό μέτρο που μπορείς να πάρεις:
- Nova ή COSMOTE TV pass στον λαό. Να κάνει συμβόλαιο με κανένα συνδρομητικό κανάλι, να χορτάσει πραγματικό ποδόσφαιρο από του καναπέως.
Κόστος
* ΠΟΤΕ θα περάσει ο Νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών; Μετά τις ευρωεκλογές. Πότε θα γίνει η συμφωνία με την Τουρκία για τα μεγάλα θέματα. Για μετά τις ευρωεκλογές. Στην Ελλάδα κάθε πολιτική απόφαση βρίσκει μπροστά της κάποιες εκλογές. Μετά τις ευρωεκλογές κάποιοι – εννοείται - θα βλέπουν κιόλας μπροστά τους τις επόμενες εθνικές εκλογές… Και η ζωή συνεχίζεται. Αυτή η χώρα «ούτε φτιάχνεται ούτε χαλνιέται. Μοναχά θα σβαρνιέται…». Πόσο σοφά είχε προφητέψει ο Μακρυγιάννης.
Νιρβάνα
* ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Πατώνουν οι Έλληνες μαθητές τα τελευταία χρόνια στον διεθνή διαγωνισμό PISA. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει προ πολλού. Κι όμως η ακινησία συνεχίζεται. Νιρβάνα κανονική. Ναι, για την παιδεία. Από την οποία εξαρτάται τι είδους Έλληνες θα κατοικούν αυτόν τον τόπο σε λίγα χρόνια. Πιο πολύ μιλήσαμε για τα γενέθλια του …σκύλου του Κασσσελάκη, παρά για το ναυάγιο της παιδείας.
Αυτοπροστασία
* ΑΠΟΡΙΑ: Πώς γίνεται ρε παιδιά σε δύο διπλανά σούπερ μάρκετ στη Λάρισα να πωλείται τυρί για τοστ (επώνυμο) 8,50 ευρώ και ακριβώς το ίδιο τυρί στο άλλο 12,50; Ναι, κοτζάμ 4 ολάκερα ευρώ διαφορά, εν έχετε τον Θεό σας. Τα ίδια και χειρότερα με φέτες γαλοπούλα για τοστ, και ας μην αρχίσουμε να λέμε και για άλλα. Αν αυτό δεν λέγεται ωμή κερδοσκοπία πώς λέγεται;
Κάποτε υπήρχε μια Αγορανομία, μια Διεύθυνση Εμπορίου, κάποιος τους έλεγχε. Τώρα; Επισκέπτεται, λέει ο Μητσοτάκης τα σούπερ μάρκετ. Τι να σου πω Κυριάκο … Κρύος ιδρώτας τους έλουσε…
Συμπέρασμα; Ψάξτε παντού τις τιμές αδέρφια. Αυτοπροστατευθείτε και κουβεντιάστε μεταξύ σας ποιοι πουλάνε φτηνά και ποιοι ακριβά, ώστε τα νέα να κυκλοφορούν, μπας και λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Είναι ο μόνος που υπολογίζουν όλοι αυτοί οι καρχαρίες.
Λες;
* ΠΟΛΥ συχνές οι επισκέψεις του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα. Σε σημείο που τελευταία να δηλώνει πως η Λάρισα «είναι δεύτερο σπίτι μου …».
Κοίτα, Λευτέρη, έχουμε ήδη δύο ξένους βουλευτές που αμφιβάλλω αν ξέρουν πού πέφτει η …Ταχυδρομείου για παράδειγμα, μην σου μπουν τίποτε ιδέες και φορτωθούμε και …τρίτο !
Θετικές κινήσεις
* ΘΕΤΙΚΑ σχολιάζονται ήδη οι κινήσεις του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα να αναλύει το σχέδιό του πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του.
Προχθές, παρουσιάζοντας το Πρόγραμμα για τον πολιτισμό, ανέφερε τη θεσμοθέτηση Πανελλήνιου Συνεδρίου Λογοτεχνίας και βραβείου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» καθώς και διαγωνισμού φωτογραφίας «Τάκης Τλούπας».
Να, δύο απλές, όχι ακριβές και υλοποιήσιμες ιδέες που αν μη τι άλλο ενισχύουν το προφίλ της Θεσσαλίας πανελλαδικά και όχι μόνο.
Πέραν του ότι η Θεσσαλία διεκδικεί ξανά τον δικό της Παπαδιαμάντη, αλλά και τον δικό της Τλούπα, η θεσσαλική καταγωγή των οποίων τείνει σήμερα σχεδόν να… ξεχαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass