ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2024 17:21
*ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ η Λάρισα, φίλτατος ο δημιουργός της, οπότε παλιοί, γνωστοί εμιγκρέδες της αστικής κοινωνίας της, έδωσαν το παρών στην έκθεσή του, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μαζί με τον βουλευτή γιατρό, οι Βάιος Καραγιάννης, Χρίστος Κίττας, Θάνος Αγραφιώτης και Βασίλης Χριστιανός *ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ η Λάρισα, φίλτατος ο δημιουργός της, οπότε παλιοί, γνωστοί εμιγκρέδες της αστικής κοινωνίας της, έδωσαν το παρών στην έκθεσή του, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μαζί με τον βουλευτή γιατρό, οι Βάιος Καραγιάννης, Χρίστος Κίττας, Θάνος Αγραφιώτης και Βασίλης Χριστιανός

Εάλω η πόλη...
* ΕΑΛΩ η τρακτερομάνα Λάρισα υπό των αγροτών σε ένα ακόμη μπρα ντε φερ με μία ακόμη Κυβέρνηση. Τα τρακτέρ υπολογίστηκαν σε καμιά διακοσαριά, οι αγρότες πολύ περισσότεροι.
Η κατάληψη της Λάρισας έκανε εντύπωση και οι αγρότες έπαιξαν πρώτο θέμα στα δελτία. Έξυπνη κίνηση, μήνυμα εστάλη, ο Μητσοτάκης συσκέπτεται συνεχώς. Αν έκλειναν την εθνική, θα τύχαιναν γενικής αποδοκιμασίας.

Σύμμαχοι
* ΣΤΗΝ πραγματικότητα οι Θεσσαλοί αγρότες βρήκαν ...απροσδόκητους συμμάχους τους αγρότες της Γαλλίας και της Γερμανίας που τις ίδιες αυτές μέρες μπήκαν με τρακτέρ κι αυτοί στο Παρίσι και το Βερολίνο. Ίδια εικόνα. Ίδιες ταλαιπωρημένες φάτσες, ίδια τρακτέρ, ίδιος ...σανός που σκόρπιζαν παντού και οι δικοί μας και οι άλλοι. Και ίδια πάνω – κάτω προβλήματα.
Με τη διαφορά ότι οι δικοί μας είναι παλαιές ...καραβάνες στο σπορ των μπλόκων.
Πόσο μπροστά ήσασταν ορέ ...Κοκκινούλη, Ζαν Πατάκ, Νασιούλια και λοιποί;
Εμπλοκές
* Ο ΚΑΙΡΟΣ χαλάει ξανά, το κρύο ανυπόφορο τα πρωινά, το Στρατηγείο της Λάρισας φαίνεται ότι άνοιξε ...παρτίδες με τους ...Χούθι, κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε γωνιά να ζαρώσουμε μην μας έρθει κανένας πύραυλος ή κανένα ... Drone στο κεφάλι, καθώς καθόμαστε κάτω από τις ...σόμπες των καφετεριών, μέσα στο κρύο και πίνουμε καφέ. Αλλά φοβάται κρύο ο Λαρισαίος ...Εσκιμώος;
Χιονιάς νοτίων
* ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ χτες για τον επερχόμενο χιονιά. Πρώτο θέμα επικαιρότητας. Γιατί; Διότι θα χιονίσει και στην ...Αττική.
Από το «ύψος του Βόλου και νοτιότερα» κατά τη γνωστή μετεωρολογική διατύπωση. Κι άμα χιονίζει στον νότο υπάρχει θέμα. Για τον Βορρά, ποιος να ασχοληθεί. Μαθημένος ο ...Βορράς απ’ τα χιόνια δεν λένε;
Τα κορόιδα
* ΠΗΡΑΝ το λοιπόν οι Τούρκοι τα F-16 κι αμέσως το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να κάνει ρελάνς, έβγαλε στον αέρα τη γνωστή επιστολή του Μπλίνκεν πως κι εμείς θα πάρουμε F-35 που, όσο να πεις, είναι πιο τσίλικα, άρα και πάλι μάγκες είμαστε.
Και μετά βγήκε ο Ερντογάν, για να πει στους δικούς του, για επικοινωνιακούς λόγους κι αυτός ότι θα μας πετάξει στη ...θάλασσα. Επικοινωνιακά παιχνίδια για παιδιά που τα καταλαβαίνει μέχρι και η θεια μ’ η Γιώργαινα.
Η ουσία είναι ότι τα κορόιδα της δυτικής πλευράς του Αιγαίου (Έλληνες) και τα χαϊβάνια της ανατολικής (Τούρκοι), θα «ακουμπήσουν» 10 και 20 δισεκατομμυριάκια έκαστος στον Θείο απ’ το Αμέρικα, μόνο και μόνο γιατί επί ...αιώνες τώρα δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Έτσι όπως το πάμε, ούτε οι επόμενες δέκα γενιές Ελλήνων δεν θα σηκώσουν κεφάλι!
Πεσμένος
* ΑΛΗΘΕΙΑ, παρατηρήσατε πόσο πολύ έχει υποχωρήσει η δημοσιότητα που «παράγει» πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης; Δική του επιλογή προφανώς, αλλά και τα ΜΜΕ μάλλον έχουν κουραστεί να «παίζουν» έναν πολιτικό που ο κόσμος απλά ...συνήθισε, άρα δεν φέρνει νούμερα.
Σκληροί κι αμείλικτοι οι κανόνες της δημοσιότητας.
Εντός πόλεων
* ΠΟΛΛΑ τροχαία δυστυχήματα τελευταία στη χώρα, αλλά με μια ποιοτική ειδοποιό διάφορά: η μεγάλη πλειοψηφία τους γίνεται πλέον μέσα στις ...πόλεις, με την Αθήνα να έχει ασφαλώς τα πρωτεία.
Αφορούν νεαρά άτομα, με ακριβά αυτοκίνητα που συνήθως επιστρέφουν από νυχτερινή διασκέδαση.
Αντιθέτως, στις εθνικές οδούς, μετά την πολύ σοβαρή βελτίωσή τους τα τελευταία χρόνια, τα τροχαία έχουν πάρει την κατιούσα.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο, δυστυχώς...
Πού ζάμε;
* ΑΠΟ την ειδησεογραφία των ημερών μάθαμε ότι ο άτυχος Μπάμπης, από το Μεσολόγγι, που φέρεται να δολοφονήθηκε από τον κρεοπώλη φίλο του, κατείχε μαζί με άλλους μηχάνημα με κρυπτονομίσματα «μπιτ κόιν» και έπαιζε στο διαδίκτυο με διεθνείς παίχτες και έβγαζε χρήμα.
Με την ευκαιρία αυτή μάθαμε επίσης ότι γίνεται ...χαμός με τέτοια μηχανήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλη είναι η συχνότητά τους στα ...«ψηφιακά» Τρίκαλα του Παπαστεργίου, αλλά και στη Λάρισα (Καλά, εμείς πού ζάμε ορέ;).
Εν ολίγοις ένα σωρό κόσμος τζογάρει και κονομάει διαδικτυακά, κι εσύ ακόμη ψάχνεις να βρεις ποιος θα πάει να μαζέψει τα ...μήλα στην Αγιά και τα αχλάδια στον Τύρναβο! Καημένε μου...
Σύνδρομο στέρησης
* ΣΤΗ Φλόριντα των ΗΠΑ πάλι, απαγορεύτηκε δια νόμου στους δεκαεξάρηδες και κάτω να μπαίνουν και να ασχολούνται με τα «σόσιαλ μίντια».
Ωχ... Πάμε για μαζικές ...αυτοκτονίες ή μού φαίνεται;
Άσε που θα κάνουν χρυσές δουλειές ...ψυχαναλυτές, ψυχίατροι κι ένα σωρό ακόμη κόσμος.
Ό,τι να ’ναι
* ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αυτή η Κυβέρνηση διορθώνει μερικά πράγματα. Αύριο είναι Γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Κάποτε ήταν αργία. Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την μισοκατάργησε. Δίωρες εκδηλώσεις στα σχολεία, είπε. Αυτό το διατήρησε και η σημερινή Κυβέρνηση.
Παρ’ όλα αυτά συνέβαινε το παράδοξο τα σχολεία να δουλεύουν και τα φροντιστήρια να ...κάθονται λόγω αργίας. Τώρα με (ορθή) απόφαση της υφυπουργού Ζέττας Μακρή τα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά. Συμπέρασμα; Η χώρα του ό,τι να ’ναι και του ...ό,τι κάτσει.
Πεζοδρομιακά

* ΕΚΑΝΕ μια βόλτα στο κέντρο της Λάρισας ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μαμάκος για να δει από κοντά τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ. Συμβολική βόλτα προφανώς, αφού τα προβλήματα τα ξέρει, όπως και ο καθένας άλλωστε που κυκλοφορεί σ’ αυτήν την πόλη.
Αλλά όταν σ’ αυτήν την πόλη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στα πεζοδρόμια οι ...υγιείς και αρτιμελείς, τι να περιμένουν οι συμπολίτες με αναπηρία;
Τα περισσότερα πεζοδρόμια της Λάρισας γενικά είναι σε άθλια κατάσταση και μισοκατεστραμμένα.
Πρώτα – πρώτα στις συνοικίες είναι άπειρες οι αυθαιρεσίες με ράμπες που κατασκεύασε ο καθένας όπου βολευόταν για να ανεβάζει το αυτοκίνητο στην πυλωτή, διακόπτοντας τη συνέχεια του πεζοδρομίου. Δεύτερον, άπειρες είναι οι κακοτεχνίες ακόμη και σε δρόμους που φτιάχτηκαν σχετικά πρόσφατα (όρα Ασκληπιού). Και φυσικά σε άπειρες περιπτώσεις ο πεζός δεν χωρά να περάσει, αφού το στενό πεζοδρόμιο «φιλοξενεί» άλλοτε δέντρο, άλλοτε στύλο της ΔΕΗ, άλλοτε πινακίδα σήμανσης.
Ο Μαμάκος καλείται κυριολεκτικά να γίνει νέος ...Ηρακλής και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία που έχει σωρευτεί εδώ καν πάρα πολλά χρόνια. Θα τα καταφέρει; Ίδωμεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass