ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2024 17:27
*ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο «μπλόκο» των αγροτών πραγματοποίησε χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ο ιεράρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με τους συντονιστές των αγροτών αλλά και με τους αγρότες, στους οποίους συμπαραστέκεται εμπράκτως και ενισχύει τον αγώνα τους, για τα αιτήματά τους. Άλλωστε είχε ταχθεί εξαρχής στο πλευρό τους. Γ.Γ. *ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο «μπλόκο» των αγροτών πραγματοποίησε χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ο ιεράρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με τους συντονιστές των αγροτών αλλά και με τους αγρότες, στους οποίους συμπαραστέκεται εμπράκτως και ενισχύει τον αγώνα τους, για τα αιτήματά τους. Άλλωστε είχε ταχθεί εξαρχής στο πλευρό τους. Γ.Γ.

Τουρκία
* ΚΑΛΟΣ ο ήλιος χθες, ε; Με καφεδάκια και βολτίτσες. Από σήμερα όμως κομμένα αυτά.

Θα «τσουτσουριάσουμε» για τα καλά. Άκρως χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με χιόνια και ισχυρούς ανέμους.
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα Κυριακή. Και το κύμα ψύχους, λένε, έρχεται από την Τουρκία! Βρε τους άτιμους τους γείτονες, δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε.
Πλάκα – πλάκα με όλα αυτά που ακούμε για στόχους και επιθέσεις για τα F35 και τη Λάρισα, αν είναι κάτι να στείλουν από την Τουρκία, ας είναι μόνο το κρύο. Αυτό το αντέχουμε…
Κ.Γ.
Το Σαββατόβραδο
* - ΣΟΒΑΡΑ τώρα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 40 που βγαίνουν Σάββατο βράδυ;
Είχε ανοίξει η συζήτηση χθες στην παρέα των μεσηλίκων Λαρισαίων.
* * *
* - ΜΕΤΑ τα 40 όταν σε ρωτάνε τι κάνεις και απαντάς «είμαι σούπερ», εννοείς σουπερμάρκετ.
* * *
* - ΣΤΑ 20 πίστευα ότι το κόλπο για ν΄ αντέξεις στο ξενύχτι ήταν να κοιμηθείς λίγο πριν βγεις. Τώρα ξέρω ότι το κόλπο είναι να είσαι 20…
Ζ.
Με φρέντο κιόλας
* ΤΑ πράγματα ωστόσο είναι σύνθετα με τα καιρικά. Νέα πρωτιά για τη χώρα μας αποτελούν τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν την ικανότητα να κάθονται έξω από μπαρ ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες, πληροφορεί το Βατράχι. Για τους σκοπούς της έρευνας, Έλληνες τοποθετήθηκαν μέσα σε ειδικό θάλαμο προσομοίωσης που έμοιαζε με μπαρ, όπου σταδιακά οι επιστήμονες κατέβαζαν τη θερμοκρασία ώστε να δουν μέχρι ποιο σημείο άντεχαν να συνεχίζουν να πίνουν το ποτό τους.
«Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Μέχρι τους -15 βαθμούς Κελσίου συνέχιζαν να μιλάνε και να πίνουν κανονικά. Μόνο όταν πλησιάσαμε τους -25 άρχισαν να παγώνουν με το ποτό στο χέρι» λέει ένας από τους ερευνητές. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα, χιλιάδες Έλληνες συνεχίζουν να πίνουν φρέντο παρά την κακοκαιρία, δείχνοντας έτσι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις αντοχές του λαού μας απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ: Τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα διαθέτουν εννέα στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή πρόσφατο τραγικό έγκλημα που απασχολεί τη χώρα, διαπιστώθηκε ότι 9 στους 10 πολίτες γνώριζαν τα πάντα από την πρώτη στιγμή, και μάλιστα πριν ακόμα το ερευνήσουν οι επίσημες αρχές.
Όπως λένε οι ερευνητές, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας αυτοί μπορούν να βγάλουν πόρισμα μέσω ίντερνετ, χωρίς να έχουν ανάγκη τα εξειδικευμένα εργαλεία, τη μεθοδολογία και τη λεπτομερή έρευνα που συνήθως απαιτείται ή μετά την εξιχνίαση να δηλώσουν «σας τα έλεγα εγώ». «Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι ανεύθυνο να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του πάνω σε ένα τραγικό συμβάν, αλλά αποδεικνύεται ότι οι γνώσεις του μέσου χρήστη του ίντερνετ είναι πραγματικά ατελείωτες» λέει ο υπεύθυνος καθηγητής. «Σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέψω το πτυχίο μου γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η δουλειά μου δεν έχει καμιά απολύτως αξία. Οποιοσδήποτε με έναν υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ή έχει δει όλα τα επεισόδια της σειράς CSI μπορεί να την κάνει», καταλήγει.
Ζ.
Αλλιώς
* ΓΙΑ την τρέχουσα κατάσταση συζητούσαν στην παρέα των Λαρισαίων.
- Αγρότες σε ξεσηκωμό, οι φοιτητές επίσης, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προ των πυλών, η ακρίβεια εγκαταστάθηκε μονίμως… Κι όλη η δημόσια συζήτηση επικεντρωμένη τόσο καιρό στον περίφημο γάμο. Τυχαίο;
* * *
* - ΤΙ αύξηση, δεν χρειάζεται… Μια μείωση, μικρή, θέλουμε. Τι μείωση; Στις μέρες του μήνα.
Ζ.
Παρθενικά
* ΤΑ πρώτα του εγκαίνια έκανε ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος. Στην Αθήνα. Εγκαινιάζοντας την έκθεση του Ν. Παπαθεοδώρου ‘’Γλυκυτάτη μου Λάρισα’’ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το γεγονός επισήμανε ο γιατρός την ώρα που ο δήμαρχος έκοβε την κορδέλα κι εκείνος το επιβεβαίωσε με χαμόγελο…
Ζ.
Καυτές πατάτες
* ΟΧΙ μόνο τον φάκελο που διαβίβασε η ΦΙΦΑ στη Βουλή για τα ματς που διερευνώνται ως πιθανώς στημένα. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Χρ. Κέλλας διαχειρίζεται κι άλλη καυτή ποδοσφαιρική πατάτα, τη συζήτηση για τον νέο νόμο, που θα φέρει πίσω τους φιλάθλους στα γήπεδα. Σύνθετη διαδικασία, με τους μεγάλους να τσακώνονται, να έχει στη συνεδρίαση από Μπαλτάκο της ΕΠΟ μέχρι Λυσάνδρου Σουπερλίγκ κ. α., δεν θέλει πολύ να ξεφύγει η κατάσταση. Τουλάχιστον ο Λαρισαίος ξέρει από μπάλα, ως φίλαθλος…
Ζ.
Συνδυασμός
* ΤΙΣ διαμάχες των μετεωρολόγων σατίριζε ο Γ. Μητσικώστας κι αναφερόμενος στον Κλέαρχο Μαρουσάκη, που «με το μείον 6 εννοούσε την απόσταση του Ολυμπιακού από την κορυφή», ανακάτεψε και τον αντιπρόεδρο τώρα των γαύρων Αλ. Κούγια και τη διερμηνέα της ομάδας Μαρίνα Τσαλή, αν συμπέσουν μαζί οι τρεις τους, είπε, θα είναι σαν την ταινία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός». Που δεν θα συμβεί όμως, διότι ο δικηγόρος, δεν τη χρειάζεται τη διερμηνέα, είναι ο ίδιος, με προϋπηρεσία στην ΑΕΛ.
Ζ.
Αναγνώριση
* «ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ότι οι δυνάμεις μου δεν είναι αστείρευτες. Δεν είμαστε νεαρά κουνέλια πια για να πηδάμε όσο ψηλά συνηθίζαμε να πηδάμε...» Μεγάλη κουβέντα είπε ο Γερμανός προπονητής-φιλόσοφος Γιούργκεν Κλοπ, ανακοινώνοντας, στα 57 του, ότι μετά από εννιά χρόνια αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ. «Ως προπονητής βασίζω πολλά στην ενέργεια, στο πάθος, στα συναισθήματα, στις προσωπικές σχέσεις. Όλα αυτά η ομάδα στα παίρνει και στα ζητάει.
Κάποια στιγμή που θα σκεφθείς ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά και θα αναγκαστείς να πεις «α, μήπως ν’ αλλάξω στυλ;» Δεν μπορώ να αλλάξω, έτσι είμαι. Οπότε αν δεν μπορώ να το κάνω όπως πρέπει, το σταματάω και ενημερώνω τους ανθρώπους...» (Πόσο σπάνια κίνηση, αλήθεια…)
Ζ.
Με σπανακόρυζο
* ΦΑΓΑΝΟΙ και ορεξάτοι γενικώς οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πώς το τρως το τοστ;
- Μαζί με άλλα δύο.
* * *
* - ΜΟΥ στέλνει η άλλη ‘’τι σε κάνει ευτυχισμένο να στο κάνω’’.
Της γράφω ‘’ένα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες’’ και δεν της άρεσε καθόλου. Λες να ήταν βίγκαν;
* * *
* - Ο άλλος με το σπανακόρυζο, για συνοδευτικό τηγανίζει ένα αυγό και δυο λουκάνικα. Και το βράδυ επειδή είχε λαδερό το μεσημέρι παραγγέλνει σουβλάκια.
Ζ.
Τα drones
* ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ η Ελλάδα που θα πάρει τα υπερσύγχρονα F35 κι ας δώσει πάλι ένα σωρό λεφτά, απ΄ αυτά που δεν περισσεύουν, κι ας απαντά η Τουρκία παίρνοντας αυτή τα F16. Μόλις μια βδομάδα νωρίτερα όμως, ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας είχε πει: «Δεν φτάνουν τα F-35… Πρέπει να γίνει συνολική αλλαγή τοπίου και αντίληψης. Τα drones μπορούν να επιφέρουν πλήγματα σε στόχους πολλών δισεκατομμυρίων. Τα μη επανδρωμένα συστήματα είναι το μέλλον. Ζούμε μια επανάσταση και δεν γίνεται να συνεχίσουμε το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα με γραμμές που τέθηκαν πολλά χρόνια πριν. Αυτό θα σήμαινε μια απόλυτη τύφλωση…» (Άλλωστε κι οι Αμερικανοί στην αγαπημένη τους πλέον Βάση της Λάρισας, που διαρκώς την ενισχύουν, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους έχουν εγκατεστημένα.)
Ζ.
Λίγοι απέμειναν
* ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ τις φωτογραφίες από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χατζηγιάννειο με τον Ν. Παππά, οι προσφάτως αποχωρήσαντες από το κόμμα, που και για τη νέα Νέα Αριστερά τους δεν τα βλέπουν και ρόδινα τα πράγματα, βλέποντας στην αίθουσα «καμιά πενηνταριά ήταν απ’ την πόλη της Λάρισας. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της παλιάς Νομαρχιακής, των αριστερών, κούνησαν μαντίλι.» (Ένα γενικότερο σφίξιμο στον χώρο.)
Ζ.
Ξαπλόπουλοι
* ΧΑΛΑΡΟΙ μονίμως στην παρέα των Λαρισαίων, αντάλλασσαν εμπειρίες.
- Αναβάλλω πράγματα γιατί αγχώνομαι και επειδή τα αναβάλλω αγχώνομαι περισσότερο.
* * *
* - ΕΧΩ τόσο καλή φυσική κατάσταση που αν γυρίσω πάνω από 3 φορές πλευρό στον ύπνο μου, το πρωί ξυπνάω κουρασμένος.
* * *
* - ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ λίγο το μεσημέρι για να είμαι φρέσκος το βράδυ που θα κοιμηθώ και πάλι.
Ζ.
«Πακέτο»
* Η συνεργασθείσα με τη γαλάζια παράταξη στις εκλογές, Κατερίνα Κόσσυβα, ανταμείφθηκε από τον δήμαρχο καθώς την όρισε αντιπρόεδρο και άρα να βαστάει το τιμόνι στη Δημοτική Πινακοθήκη. Με τον Θαν. Μαμάκο να εξαίρει το έργο των προκατόχων τους στο Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Δίπλα στην αντιπρόεδρο πάντως, σταθερά, αυτοί οι δύο έτσι κι αλλιώς πάνε πάντοτε και παντού πακέτο, ο σύζυγός της Απ. Σουρλαντζής, που λειτουργεί ως άτυπος σύμβουλός της, αξιοποιώντας την εμπειρία του στα δημοτικά πράγματα καθώς είχε διατελέσει αντιδήμαρχος με την παράταξη Καλογιάννη. Θα της είναι χρήσιμος…
Ζ.
Ως πότε;
* Ο νέος υπουργός Προ Πο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εμφάνισε σημαντική επιτυχία με τη μαφία, άμα τω διορισμώ του, ο τα πανθ’ορά πρώην ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως να βάλει στο στόχαστρο και τη μαφία εκ Βουλγαρίας, που επιδίδεται τηλεφωνικά στους γνωστούς αισχρούς εκβιασμούς εις βάρος χιλιάδων ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας και στην ευρύτερη της Λάρισας. Τηλεφωνούν σε αμέτρητους, τους τρομοκρατούν κι όποιους πιάσουν στο δίχτυ. Τόσα χρόνια, αποτέλεσμα δεν έφερε η αστυνομία, οπότε μάλλον χρειάζεται να επιληφθούν τα ανώτερα κλιμάκια.
Ζ.
Σαν ταινία...
* ΟΠΟΤΕ ρωτάει ο νεαρός Λαρισαίος την κοπέλα του. Μετά...
- Σ’ άρεσε αγάπη μου;
- Σαν ταινία του Αγγελόπουλου ήταν, απαντάει εκείνη.
- Δηλαδή;. Εννοείς ότι είχε μεγάλη διάρκεια και πάω για Χρυσό Φοίνικα;
- Όχι, εννοώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα.
Ζ.

 

-----

DENDIAS_MANOL.jpg*ΜΕ τα υψηλά κλιμάκια ο δήμαρχος Γ. Μανώλης. Έτσι κι αλλιώς οι πάντες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν απ’ τα Τέμπη.
Ζ.

 

MAMAKOS_GATSAS.jpg

*Ο νέος κι ο παλιός, ο πασοκτζής κι ο δεξιός, οι δήμαρχοι Ν. Γάτσας και Θαν. Μαμάκος, κοινό τους στοιχείο που αμφότεροι είναι δικηγόροι.
Ζ.

 

STOP.jpg*STOP ευκρινές, να σκεφτείς από πού δεν θα πας... Ούτε σα κει, μήτε σα δώθε…
Ζ.

 

 

1.jpg

Τέτοια τάξη (από τα όργανα της τάξης) και τέτοια αλφαδιά στη διάταξή τους δεν έχουμε ξαναδεί στα μπλόκα…
Γ.Ρ.

 

PINAKAS.jpg

*ΣΥΝΘΕΣΗ του Λαρισαίου Κ. Β. στην παραλία του Πλαταμώνα, που την έβαλε στο κάδρο ο Αχ. Τρ. Πίνακας κανονικός, δίνοντας στη φύση τη δυνατότητα να ζωγραφίσει μόνη της.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass