ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2024 17:45
* ΤΩΡΑ πια που δεν είναι δήμαρχος, κινείται πιο ελεύθερα. Ο Απ. Καλογιάννης χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, διαχυτικός με τον Νίκο Παππά. Ζ. * ΤΩΡΑ πια που δεν είναι δήμαρχος, κινείται πιο ελεύθερα. Ο Απ. Καλογιάννης χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, διαχυτικός με τον Νίκο Παππά. Ζ.

Τέτοια εποχή;
* - ΜΑ τέτοιες μεσημεριανές λιακάδες...

Το απολάμβαναν χθες οι Λαρισαίοι.
- Και στα τέλη Γενάρη, ε...
- Μόνο μην το πληρωθεί το γραμμάτιο τον Ιούλιο…
Ζ.

Αφραγκίες
* ΗΤΑΝ σε φάση όπου εμβάθυναν τη συζήτηση στην παρέα των Λαρισαίων.
- Και το κρύο αντέχεται και η ζέστη αντέχεται, η αφραγκία δεν αντέχεται ούτε με ζέστη ούτε με κρύο.
***
* - ΘΥΜΑΣΑΙ τότε που λέγαμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες; Ε, εκείνες ήταν τελικά.
***
* - Α, είμαστε λέει το δεύτερο έθνος με προκαταλήψεις, στον κόσμο. Θα ήμασταν πρώτοι, αλλά μας μάτιαξαν.
Ζ.

Ποια ακρίβεια…
* ΣΑΝ να παράγινε το κακό, εκτιμούσαν οι Λαρισαίοι, με το γνωστό ακραίο, για τις χαρακτηρισθείσες υπερβολές των καταναλωτών, όπου οι τηλερεπόρτερ σχολίαζαν εκείνη που αγόρασε 4 φέτες τυρί, για τα υπεραρκετά 4 τοστ, ποια ακρίβεια… Πήρε φωτιά ο κόσμος.
- Εγώ, πάντως, 2 τοστ θέλω για να δω αν διάλεξα καλό σαλαμοτύρι από το σούπερ μάρκετ
- Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι δεν χορταίνεις μόνο με ένα τοστ…
***
* - ΠΗΡΑ 10 φέτες ζαμπόν και τυρί και με ρώτησαν αν είναι να κάνουμε τραπέζι.
- Να μάθει, δηλαδή, ο Άκης Παυλόπουλος ότι έβαλα το πρωί στο τοστ διπλή φέτα ζαμπόν και λίγη μαγιονέζα, να με βγάλει σε απευθείας σύνδεση με τίτλο «Έλληνας στη λίστα Forbes»…
***
* - ΑΜΑ κόψεις τις 4 φέτες στη μέση, φτιάχνεις 8 τοστ. Αλλά πού μυαλό…
- Επί ΠΑΣΟΚ τρώγαμε τοστ με σολομό. Για μεζέ στο Dimple.
- Λέτε να δώσει τώρα και κάνα tost pass;
Ζ.

Δεινόσαυροι
* ΤΗΝ αναμέτρηση Μπάιντεν-Τραμπ σχολίαζαν οι Λαρισαίοι.
- Κι οι δυο τους μαζί φτάνουν τα 160 χρόνια…
- Κι όταν τελειώσει η επόμενη θητεία, όποιος κι αν εκλεγεί, δεύτερη φορά θα είναι και για τους δύο, θα κοντεύουν τότε μαζί τα 170, μακάρι να ζουν οι άνθρωποι, άλλο το σε τι κατάσταση θα βρίσκονται…
- Ευτυχώς το προοδευτικό, κατά τα άλλα, Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν επιτρέπει διεκδίκηση τρίτης θητείας.
Ζ.

Μνημόσυνο
* «ΤΙ έχουμε βρε παιδιά; Μνημόσυνο;» αναρωτιόνταν πολλοί έξω από την αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Ο λόγος ήταν πως τα κομμάτια της πίτας δινόταν σε μια πλαστική συσκευασία, η οποία παρέπεμπε σε μνημόσυνο. Όταν, όμως, μόλις λυνόταν η απορία των περισσοτέρων…, φυσικά και λυνόταν και στα γέλια με τον συνειρμό. Έχουν χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ σε καλό ποσοστό. Εν αντιθέσει με τα άλλα ποσοστά. Ααα, παρεμπιπτόντως η πίτα ήταν το κάτι άλλο…
Κ.Γ.

Κόσμος
* ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ θετικά η παρουσία του κόσμου χθες στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν ικανοποιημένοι από τον αριθμό εκείνων που βρέθηκαν στο «Χατζηγιάννειο» για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Βέβαια και ο Παππάς δεν είναι τυχαίο όνομα, κοτζάμ πρώην υπουργός, είχε να πει πολλά και φυσικά δεν τσιγκουνεύτηκε.
Κ.Γ.

Πολύ κοντά τους
* - ΕΙΜΑΣΤΕ δίπλα στους αγρότες, διαβεβαίωσε ο επί της Γεωργίας υπουργός Αυγενάκης.
- Για την ακρίβεια, κολλητά και μπροστά τους, διευκρίνισε ο υπουργός Χρυσοχοΐδης, που προΐσταται των αστυνομικών δυνάμεων.
Ζ.

Διακρίσεις;
* - ΑΝΟΙΓΕΙ ιστορία αυτό, το να βαφτίζονται τα παιδιά όταν μεγαλώσουν, να αποφασίζουν τότε μόνα τους…
Την πρόταση του Αρχιεπισκόπου σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος στην παρέα.
- Κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά; Γιατί μόνο εκείνα των ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή…
***
* Ο άλλος από δίπλα πάλι, ήθελε να αστειευτεί.
- Η Εκκλησία της Ελλάδος ενημερώνει ότι οι απιστίες άνω των 60 δεν θεωρούνται αμαρτία, αλλά μικρά θαύματα.
Ζ.

Διευκρινίσεις
* ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, μετά τα χθεσινά «Πολβαλερίστικα», να δώσει διευκρινίσεις, διαψεύδοντας, η Θέκλα Παρασκευούδη, παρολίγον σύμβουλος-δεξί χέρι Κουρέτα: «…Δεν προκύπτει κανένα θέμα, απλά συνηθίζω να είμαι «δραστήρια» στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, δεν είμαι ούτε αποπεμφθείσα/παραιτηθείσα… Τίποτε από τα δύο δεν ισχύει, γιατί δεν κατείχα καμία απολύτως θέση. Άλλωστε, οι σχέσεις μας με τον Δ.Κ. είναι όπως πάντα εξαιρετικές. Επέλεξα απλά να συνεχίσω τις επαγγελματικές, κοινωνικές, πολιτικές και οικογενειακές υποχρεώσεις στην Αθήνα, όπου κατοικώ μόνιμα τα τελευταία 15 χρόνια». (Κι όπως είχε γράψει προσφάτως η ίδια, απερχόμενη εις Αθήνας: «Τις επιλογές της ζωής μου, τις τιμώ. Ούτε θέλω να καβγαδίζω ούτε να τσακώνομαι με αυτές... Είμαι, όμως, σε φάση που βαριέμαι να χαλιέμαι με αυτούς που μεταφέρουν κακή διάθεση, γκρίνια, ταραχή, τοξικότητα, ανασφάλεια, αναξιοπρέπεια, εμπάθεια… Θέλω ανθρώπους να ανοίγουν την καρδιά τους… Να χαίρονται την ευθύνη… Να σκέφτονται θετικά βρε αδελφέ… Οι «σπουδαίοι», «δήθεν τρανοί» και «άπιαστοι» είναι σαν τα μπαλόνια, αργά ή γρήγορα θα σκάσουν).
Ζ.

Τρέξε…
* ΜΠΕΡΔΕΥΑΝ τα γλωσσικά με όλα τα υπόλοιπα στην κουβέντα τους οι Λαρισαίοι.
- Τι κάνεις όλη μέρα έξω από τον οφθαλμίατρο, μου λες;
- Μήπως και μου κάτσει καμιά στραβή…
***
* - Ο γιατρός μου είπε ν’ αρχίσω να τρέχω.
- Γιατί, είδε ότι πάχυνες;
- Όχι, με είδε με τη γυναίκα του.
***
* - ΜΩΡΟ μου, από πότε έχουμε να κάνουμε σεξ;
- Εγώ ή εσύ;
***
* - Η άλλη γράφει «Μη μου στέλνετε μηνύματα είμαι παντρεμένη», λες κι εκείνοι που τα στέλνουν είναι ελεύθεροι…
Ζ.

ΙΕΚ τρέχα-γύρευε
* ΜΑΣ βγήκε η πίστη τρία χρόνια, και του παιδιού κι εμένα, για να μπει στο Πανεπιστήμιο, σημειώνει. Άγχος, ξενύχτια, φροντιστήρια, κόντρα άγχος, κόντρα φροντιστήρια, λεφτά που δεν υπήρχαν, αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να βρεθούν για τόσο όσο, για να πάει στην «ανωτάτη». Και πήγε και μπράβο του. Χίλια μπράβο του.
Κι έρχεται τώρα ο άλλος και σου λέει, ψιτ, κοροϊδάρα, εμένα ο μπαμπάς μου και η μαμά μου έχουν λεφτά και θα πάω στο ΙΕΚ τρέχα-γύρευε, άκοπα, χωρίς καμία προσπάθεια και ξέρεις τι, κοροϊδάρα; Καλύτερα θα περάσω, καλύτερες συνθήκες θα έχω, δίπλα στο σπίτι μου θα είμαι, και θα σε κοιτάω και θα γελάω, γιατί θα είμαστε ισότιμοι, πτωχάτζα, κοροϊδάρα. Κι εσύ θα σκίζεσαι στο δημόσιο, που δεν του δίνει κανείς σημασία κι εγώ θα ζω το αμερικανικό όνειρο, στο ό,τι να ‘ναι κόλετζ, που είναι ισότιμο με τη Σχολή που εσύ ξεσκίστηκες για να μπεις, γελοίε. Δεν έχω καμία ψυχραιμία επί του θέματος, ομολογεί.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Ναι, oκ, δεν έκανα αρκετά λεφτά για να το στείλω το παιδί να σπουδάσει ούτε στο Χάρβαρντ, ούτε στο ΙΕΚ τρέχα-γύρευε, που ξαφνικά θα είναι ισότιμο με το Πάντειο. Να ντρέπομαι λέτε, ε; Όχι. Να ντρέπονται αυτοί που το προμοτάρουν αυτό, λόγω ή έργω. Καμία δικαιολογία.
Οι μισοί Έλληνες, λέει, είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Φυσικά. Οι μισοί Έλληνες είναι νεοφιλελεύθεροι όταν τους βολεύει και αριστεροί όταν φυσάει νοτιάς… Ας τους να μπουν όλοι και να δούμε μέσα πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Να αξιολογηθούν τα πάντα, και σχολές και καθηγητές και φοιτητές. Να αξιολογηθούν οι ικανοί και οι «πληρώνω». Ρίξε λεφτά στην Παιδεία, κι άσε τα ΙΕΚ να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Κάνε τα Πανεπιστήμιά σου κορυφαία, τίμησε το παιδί μας που του βγήκε η πίστη, αυτό το παιδί θα σκεφτεί και τη χώρα και την κοινωνία και τα πάντα αύριο, ρε ηλίθιε… (Τι δεν έχει καταλάβει; Ότι όλη η ιστορία γίνεται για να βγάλουν λεφτά, όχι για να βάλουν).
Ζ.

Εγώ έπαιζα…
* ΕΙΧΑΝ δικαιολογίες για τα πάντα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μη με βλέπεις έτσι, εγώ έπαιζα και μπάσκετ και ποδόσφαιρο.
- Και γιατί σταμάτησες;
- Μου χάλασε το Play Station.
***
* - Η άλλη είναι 45 κιλά και πρέπει να προσέχει λέει τι τρώει, ενώ εγώ 45 είναι τα κιλά που πρέπει να χάσω.
***
* - ΤΙ πίνεις;
- Χυμό.
- Τι χυμό;
- Σταφυλιού. Τσίπουρο.
Ζ.

Ναι, ου ή αποχή;
* ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι δύο Λαρισαίοι βουλευτές εμφανίζονται συνεπείς. Ο Μ. Χαρακόπουλος κι ο Χρ. Κέλλας είχαν καταψηφίσει και το Σύμφωνο Συμβίωσης, για τα ομόφυλα ζευγάρια, που είχε φέρει το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά κι ο Μ. Βορίδης τότε, ο οποίος τώρα κάνει ένα βήμα πίσω, προς την αποχή. Ε, δεν ήταν υπουργός τότε…
Υπάρχουν, όμως, και υπουργοί που τότε είχαν προτιμήσει την αποχή, στο «σύμφωνο», ενώ τώρα με τον «γάμο» τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ, ναι. Όπως ο Βασ. Κικίλιας, ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Κ. Σκρέκας, ο Χρ. Σταϊκούρας. Υποκρισία; (Ο τελευταίος πιέζεται στη Φθιώτιδα κι από τον συμπατριώτη του Γ. Οικονόμου, που αρνείται να συνταχθεί).
***
* ΚΑΤΑ τα άλλα, πολιτική λέει… Ο Βορίδης εξαιρείται, ο Σαμαράς εξαιρέθηκε, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Διότι έχει ένα ιδιαίτερο βάρος ο υπουργός Μάκης, λέει, άγνωστο πόσο και ποιος τον ζύγισε.
- Ανάχωμα είναι βρε παιδιά, εξηγούσε ο Λαρισαίος. Εντάξει, στο τέλος της ημέρας όλοι ΝΔ θα είμαστε πάλι...
- Αλί απ’ τους φουκαράδες τους υφυπουργούς να λες…
- Κανέναν υφυπουργό δεν θα διώξει, ούτε θα του κρατήσει μούτρα ο Μητσοτάκης, το χρειάζεται το ανάχωμα προς την ακροδεξιά. Τους κουνάνε, όμως, και το σκιάχτρο, για να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες διαρροές…
***
* - ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι όσοι θέλουν να γίνουν υποχαλίφηδες στη θέση των υφυπουργών, που καιροφυλακτούν για το ποιος θα αρνηθεί, ώστε να πουν αυτοί ναι, να φανούν υπάκουοι και να πάρουν τη θέση τους…
- Και τη στάση των υπόλοιπων βουλευτών της εκλογικής τους περιφέρειας συνεκτιμούν για το ναι ή το όχι το δικό τους… (Ισχύει και για τη Λάρισα).
Ζ.

Καλύτερα
* ΕΙΧΑΝ καταλήξει στα συμπεράσματά τους στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των δημοσίων όπως ακριβώς βοήθησε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ να μειωθεί το ρεύμα.
***
* - ΕΥΤΥΧΩΣ, πάντως, που βρήκαν 500 χιλιάδες κόσμος δουλειά στο εξωτερικό και μειώθηκε η ανεργία.
Ζ.

Λάθος τόνος
* ΕΛΕΓΕ για την εμπειρία του ο νεαρός Λαρισαίος.
- Ο κύριος Παπαράς; Λέω στο τηλέφωνο.
- Παπάρας, απαντά αυτός άγρια.
- Καλά ντε, δε σ’ έβρισα κιόλας…
Ζ.

 

---------

2.jpg

*ΥΠΟ στενή παρακολούθηση έχουν τα ΜΑΤ τον διαμαρτυρόμενο αγρότη, ο οποίος δείχνει να το απολαμβάνει (μαζί με την ηλιοφάνεια). Μεγάλη η χάρη του.
Γ.Ρ.

 

XIONIA.jpg

* ΑΦΟΥ δεν κατεβαίνουν τα χιόνια, η εφημερίδα πήγε να τα βρει. Την εντόπισε ο Αχ. Τρ. στις Αγριόλευκες, εκεί στα Χάνια Πηλίου.
Ζ.

 

LAXANA.jpg

* ΩΡΑΙΑ χειμωνιάτικη βιτρίνα σε κεντρικό μανάβικο της Λάρισας. Αραιά-αραιά τα λάχανα, να αναδεικνύεται η ελκυστικότητά τους.
Ζ.

 

3.jpg

*«ΗΡΕΜΑ, ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης» ξανατραγουδά και φέτος στα μπλόκα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ρίζος Μαρούδας.

 

4.jpg

ΓΙΑ πότε βρέθηκε περικυκλωμένος από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, ούτε που το κατάλαβε.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass