ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2024 17:00
* ΟΜΙΛΗΤΗΣ στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, ήταν ο Λαρισαίος βουλευτής Χρήστος Καπετάνος, με από στήθους ομιλία και χωρίς κείμενο, όπως συνηθίζει άλλωστε. Στο τέλος της συζήτησης σχημάτισαν «πηγαδάκι» μαζί με τη στενή του φίλη, υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Θ. Λιβάνιο, τον γραμματέα της Κ.Ο., Στ. Καλαφάτη, και τους βουλευτές Τζ. Οικονόμου και Δ. Γκολιδάκη, ενώ είχαν ακούσει το θετικό αποτέλεσμα της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές. Δυνατή ομάδα και μία επιτυχία ακόμα… Λ.Κ. * ΟΜΙΛΗΤΗΣ στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, ήταν ο Λαρισαίος βουλευτής Χρήστος Καπετάνος, με από στήθους ομιλία και χωρίς κείμενο, όπως συνηθίζει άλλωστε. Στο τέλος της συζήτησης σχημάτισαν «πηγαδάκι» μαζί με τη στενή του φίλη, υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Θ. Λιβάνιο, τον γραμματέα της Κ.Ο., Στ. Καλαφάτη, και τους βουλευτές Τζ. Οικονόμου και Δ. Γκολιδάκη, ενώ είχαν ακούσει το θετικό αποτέλεσμα της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές. Δυνατή ομάδα και μία επιτυχία ακόμα… Λ.Κ.

Σε κλοιό
* Ο χειμώνας οργανώνει τον κλοιό του για τις επόμενες ημέρες, λένε οι προγνώσεις, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από μεθαύριο Κυριακή μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, έως και την Τετάρτη.

Και από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου βελτίωση λένε, θα οδηγηθούμε σε Αλκυονίδες ημέρες, με υψηλότερες θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων. Ήτοι να κάνει χειμώνα επιτέλους, διότι τι είναι οι Αλκυονίδες; Κρύο με λιακάδες χειμωνιάτικες.
Ζ.

Εμπράκτως
* Η διαπίστωση χθες στην παρέα των Λαρισαίων, που δεν είναι αγρότες, σχέση με την αγροτιά, βέβαια, έχουν όλοι στην πόλη.
- Η Θεσσαλία είδε εμπράκτως την κυβερνητική αρωγή. ΜΑΤ και δακρυγόνα.
- Εξέφρασαν, ωστόσο, και τον σεβασμό τους στον αγώνα.
- Μα γιατί δεν πάνε κι αυτοί στη Γερμανία να διαδηλώσουν…
Ζ.

Το δεύτερο
* Ο Στ. Κασσελάκης στη Λάρισα το μεθεπόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει Συνεδρίου, του βασικού στην Αθήνα. Το δεύτερο, τελικά το εν Λαρίση, από τα 13 περιφερειακά που προγραμματίζονται ανά την Επικράτεια. Παρά τον αρχικό συμβολικό σχεδιασμό περί πληγείσας Θεσσαλίας, για το πρώτο που θα γίνει μία εβδομάδα πριν, επιλέχθηκε εν τέλει η Κοζάνη. Όπου θα κάνει κι ένα κρύο…
Ζ.

Ακούστηκαν
* ΑΠΟ τον ωτακουστή, στο παρασκήνιο της εκδήλωσης της Ευαγγ. Λιακούλη.
- Τι κάνετε κύριε Δήμαρχε... Ο Μητροπολίτης έσφιγγε το χέρι του Δημ. Κουρέτα. Ωωω, λάθος... Κύριε Περιφερειάρχα...
***
* ΛΙΓΟ αργότερα κι ενώ μιλούσε ο Θαν. Μαμάκος, ο Αντ. Γκουντάρας έσκυψε χαμογελώντας προς τον Χάρη Δούκα.
- Τι λέει Δήμαρχε αυτός, μήπως να τον βάλεις υποψήφιο; (Είναι κι οι εκλογές της ΚΕΔΕ σιμά…).
***
* ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ δεν έχει βρεθεί ρυθμός ακόμη.
Μπαίνει ο Δημ. Κουρέτας στο Ωδείο, τον βλέπει η κυρία επί της υποδοχής με το δερμάτινο και τον καθοδηγεί αναλόγως.
- Εσείς πάνω, στον εξώστη...
- Ε, μάλλον δεν είμαι για πάνω…
- Γιατί, ποιος είστε;
- Ο Κουρέτας.
- Εσείς; Ααα, oκ, περάστε μπροστά.
Ακολουθούσε πίσω ακριβώς η διευθύντρια Βασ. Ζιάκα.
- Κι εσείς μπροστά, ως σύζυγος Κουρέτα… (Από σκόπελο σε ύφαλο).
Ζ.
Οχυρωμένη
* ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ οι διερχόμενοι Λαρισαίοι βλέποντας χθες το μεσημεράκι τη Λέσχη Αξιωματικών με όλα τα ρολά κατεβασμένα και Αστυνομία να φυλάει απ’ έξω.
- Συνέβη κάτι;
Μπα, απλώς υπερβάλλων ζήλος. Φοβήθηκαν μήπως εκτραπούν κάποιοι από τη διαδήλωση των νέων κατά των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Κι η Αστυνομία ανέλαβε να φυλάει το στράτευμα, που οχυρώθηκε. (Τους τρόμαξαν τα συνθήματα των παιδιών; Ουδέν άλλο συνέβη).
Ζ.

Με έμπνευση
* ΕΙΧΑΝ τις αδυναμίες τους οι Λαρισαίες. Και τις εμπνεύσεις τους.
- Η πίτσα Μαργαρίτα πιάνεται για λουλούδι, νομίζω.
***
* - ΠΗΡΑ πορτοκάλια που βοηθάνε στο ανοσοποιητικό. Θα τα τρίψω σ’ ένα κέικ που βοηθάει το νευροφυτικό.
***
* - ΕΙΠΑ να κάνω στροφή στη διατροφή, αλλά έπεσα εκεί πάνω στον μπακλαβά γωνία.
Ζ.

Μόνο δύο…
* ΜΕΤΑ τη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη, ο Στ. Κασσελάκης στη Λάρισα για τη Θεσσαλία, στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η διαδικασία, λοιπόν, προβλέπει έναρξη με χαιρετισμούς του Προέδρου, καθώς και του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα και του δημάρχου Θαν. Μαμάκου.
Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν θεματικά τραπέζια, στα οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχουν προσκληθεί περιφερειακοί αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και πανεπιστημιακοί. Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιμελητηρίων, εμπορικών, αγροτοκτηνοτροφικών και συνδικαλιστικών φορέων. Όσο για τα υπόλοιπα 11 Περιφερειακά Συνέδρια ανά την επικράτεια, θα προγραμματιστούν λένε μετά το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που θα διεξαχθεί στις 23 με 25 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα. Δεν προκάνουν, άλλαξε το πλάνο.
Ζ.

Θέκλα Βαλερί
* - ΟΙ άνθρωποι, αυτό που δείχνουν τους κάνει και ξεχωρίζουν και αυτό που κρύβουν τους κάνει και μοιάζουν.
Αυτό το ρητό του Γάλλου ποιητή Πολ Βαλερί χρησιμοποίησε ο Δημ. Κουρέτας μιλώντας για την αυτοδιοίκηση στην εκδήλωση της Ευαγγ. Λιακούλη. Και το επανέλαβε, ως καθηγητής, για να το εμπεδώσει το ακροατήριο.
Πριν περάσει ένα εικοσιτετράωρο, η αποπεμφθείσα-παραιτηθείσα πρώην σύμβουλός του Θέκλα Παρασκευούδη προχώρησε σε ανάρτηση με αποφθέγματα του προαναφερθέντος Γάλλου, συμπληρώνοντας αυτό που ανέφερε ο Περιφερειάρχης με μερικά ακόμα, όπως:
- «Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις».
- «Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι».
- «Οι μεγάλοι άνδρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι».
- «Όταν κάποιος γλείφει τα πόδια σου, πάτα τον προτού σε δαγκώσει». (Προκύπτει θέμα; Ο καθείς ό,τι καταλαβαίνει).
Ζ.

Πάππου
προς πάππου
* ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από βουλευτής ο πρώην υπουργός Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, είχε ήδη 25 χρόνια στη Βουλή, αποφασίζοντας στα 55 του να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, στη Ναυτιλία.
Και διαπιστώθηκε ότι για πρώτη φορά από το 1844 η Ελληνική Βουλή δεν θα έχει κάποιον Βαρβιτσιώτη στις τάξεις της, ούτε δύο αιώνες δεν κατάφερε να συμπληρώσει η οικογένεια, σ’ αυτό το ιδιαιτέρως ελκυστικό κατά τα φαινόμενα επάγγελμα. (Μα κι αυτός, δεν έχει ένα παιδί που να θέλει να τον διαδεχθεί;).
Ζ.

Μέσω Αυγενάκη
* ΕΠΙ υπουργού Αυγενάκη στο Αθλητισμού, ο Λαρισαίος μηχανικός Γιάννης Κουρδής ορίστηκε πρόεδρος στο ΕΑΚ Λάρισας. Τώρα, επί υπουργού Αυγενάκη στο Γεωργίας, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και στο τέλος θα φανεί πως αυτός είναι πιο στενός φίλος του Κρητικού πολιτικού κι απ’ όσο ο Χρ. Καπετάνος;
Ζ.

Με λύσεις
* ΣΕ διαρκείς εμπλοκές οι νεαρές Λαρισαίες, με τις λύσεις πρόχειρες όμως.
- Όσο πιο γρήγορα μου την πέφτει κάποιος, τόσο πιο παντρεμένος είναι.
***
* - ΑΣΕ, τον πρώην μου τον πάτησε ένα φορτηγό.
- Έστειλες λουλούδια;
- Δεν έβρισκα τη διεύθυνση του οδηγού.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ, θυμάσαι τι μου είχες πει να κάνω όταν είχα κατάθλιψη;
- Ναι, βεβαίως, να βρεις εραστή.
- Έλα τώρα να εξηγήσεις στον άντρα μου ότι κάνω θεραπεία.
Ζ.

Κι η αχρωματοψία;
* ΕΧΟΥΜΕ φτάσει στα τέλη του Γενάρη, ωστόσο μια μερίδα συμπολιτών μας δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιλέξει χρωματιστό τιμολόγιο ρεύματος, διαπιστώνει το Κουλούρι.
Πρόκειται για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αχρωματοψία, με τον Σύλλογο που τους εκπροσωπεί να εκδίδει, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση: «Ακούμε για πράσινα, μπλε και κίτρινα τιμολόγια, αλλά πράσινα, μπλε και κίτρινα τιμολόγια δεν βλέπουμε. Πώς θα επιλέξουμε εμείς τι μας συμφέρει, πώς θα κοιτάξουμε την τσέπη μας;», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση για να συνεχίσει: «Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε γίνει κίτρινοι από το ρεύμα και σομόν από την αγωνία. Καλούμε άμεσα σε αναπροσαρμογή των μέτρων, πριν να είναι αργά». (Ενώ οι ανοιχτομάτηδες βγήκαν όλοι κερδισμένοι).
Ζ.

Διά λαιμητόμου
* ΠΟΛΥ σκληρές σκηνές, άλλης εποχής, αναδεικνύονται από τοπικά δημοσιεύματα που ανασύρει ο φωτοθηκάριος Αχ. Κ.
Εφημερίδα «Αστήρ Θεσσαλίας», το 1884: Χθες την μεσημβρίαν αφίκοντο ενταύθα διά της αυτής αμαξοστοιχίας οι μέλλοντες να αποκεφαλισθώσι, τρεις κατάδικοι εν Αγυιά και εις εν Τρικάλοις, μετά των δημίων αυτών και της λαιμητόμου. Η τοιαύτη πράξις της διευθύνσεως σιδηροδρόμου ήτο λίαν σκληρά και απάνθρωπος, ηδύνατο νομίζομεν να πέμψη δι’ ιδίας αμαξοστοιχίας τους δημίους και την λαιμητόμον και ούτω όχι μόνον θα έπραττεν έργον φιλανθρωπίας διά τους ατυχείς καταδίκους, αλλά και τους λοιπούς επιβάτας θα απήλασσε της δυσαρέστου θέσεως να συνταξιδεύωσι μετά δημίων και λαιμητόμου.
***
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ακρόπολις», το 1887: Άμα ανατείλαντος του ηλίου εκαρατομήθησαν έξωθεν της Πύλης των Φαρσάλων μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού και του νεκροταφείου, οι κατάδικοι Καρνάβας και Ντούλας. Ο πρώτος ωμολόγησεν την ενοχήν του, καθώς και άλλα εγκλήματά του, ο δε δεύτερος επανειλημμένως ηρνήθη το έγκλημά του. Αμφότεροι εζήτησαν την συγχώρησιν παρά του παρισταμένου απείρου πλήθους.
Ζ.

Παίζει;
* ΝΑΙ, όπως αναμενόταν, «sold out» και στον Τύρναβο για τη Μαρία Ευθυμίου, το αδιαχώρητο στην ομιλία της εκ Λαρίσης καθηγήτριας, για την Ελληνική Ιστορία.
- Αυτή να βάλουν υποψήφια στις ευρωεκλογές να σαρώσει. Ιδίως στις περιοχές απ’ όπου έχει περάσει για ομιλίες. Και πάει παντού, σχολίαζε ο Λαρισαίος του φαν κλαμπ.
- Μα ακούγεται ότι τη θέλει η ΝΔ για υποψήφια.
Ζ.

Έφοδος
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ, για το αέριο και το ρεύμα, παρακαλώ μου ανοίγετε την πόρτα;
Ευγενικές νεανικές φωνές στα θυροτηλέφωνα των Λαρισαίων. Οι πωλητές των εταιρειών ασυγκράτητοι, μπαίνουν και στα σπίτια πλέον. Ή τουλάχιστον επιχειρούν.
- Δηλαδή, τι ακριβώς με το αέριο και το ρεύμα; Να δείτε τους μετρητές;
- Κάνουμε μια αξιολόγηση στην περιοχή σας, να δούμε ποιοι δικαιούνται μείωση στους λογαριασμούς…
Κι όποιος πρόλαβε να καταλάβει κατάλαβε, πριν περάσουν την πόρτα του να του πουλήσουν συμβόλαιο. Ξεπερασμένες οι μέθοδοι της τηλεφωνικής ενόχλησης. (Είναι πολλά τα λεφτά. Για τις εταιρείες).
Ζ.

Σε παραλλαγή
* ΗΤΑΝ δύο Λαρισαίοι και πάνε σε ένα ποντιακό εστιατόριο.
- Να πω ένα ανέκδοτο; Λέει ο ένας.
- Ναι, αλλά να μην είναι ποντιακό, γιατί θα παρεξηγηθούν οι γύρω μας.
- Καλά. Ήταν, λοιπόν, δύο Ινδιάνοι. Ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας...
Ζ.

 

------

LIAKOUL_KOURET.jpg* ΦΥΣΙΚΑ και την ακούει τη Λίτσα Λιακούλη ο Περιφερειάρχης, ξέρει, άλλωστε, πόσα της οφείλει για την εκλογή του.
Ζ.

 

EVRAIOI.jpg

* «ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εικόνα, ευχαριστούμε πολύ την Eλευθερία» έγραψε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μωυσής Μανουάχ, για το ένθετο που έφτιαξε η εφημερίδα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων.
Ζ.

 

STROFH.jpg

*ΡΩΤΗΣΕ κι αυτή πώς θα πάει στο νοσοκομείο. «Τη βλέπεις εκείνη τη στροφή; Ε, εσύ θα πας ευθεία…».
Ζ.

 

TRAKTER.jpg

*ΤΑ ’χει μετρημένα η ΕΛ.ΑΣ. τα τρακτέρ.
Για να δούμε αν ο Ρίζος καταφέρει σήμερα και τα πολλαπλασιάσει. Αν το πετύχει, τότε ο αγώνας θα ‘ναι διαφορετικός. Πιο δυναμικός…
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass