ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2024 17:15
* ΕΥΤΥΧΗΣ ο Χρ. Κέλλας καθώς έγινε δεκτή, «και με τη βούλα», η από εβδομάδος πρότασή του προς τον αναπλ. υπουργό Εθνικής Οικονομίας, για ένταξη των πλημμυροπαθών Δήμων Λάρισας, Φαρσάλων και Κιλελέρ, στις ειδικές περιοχές ενίσχυσης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Το αποφάσισε ο Ν. Παπαθανάσης κι ο Λαρισαίος βουλευτής τον ευχαριστεί θερμά, για την ικανοποίηση του αιτήματος πολλών επιχειρήσεων του νομού. Ζ. * ΕΥΤΥΧΗΣ ο Χρ. Κέλλας καθώς έγινε δεκτή, «και με τη βούλα», η από εβδομάδος πρότασή του προς τον αναπλ. υπουργό Εθνικής Οικονομίας, για ένταξη των πλημμυροπαθών Δήμων Λάρισας, Φαρσάλων και Κιλελέρ, στις ειδικές περιοχές ενίσχυσης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Το αποφάσισε ο Ν. Παπαθανάσης κι ο Λαρισαίος βουλευτής τον ευχαριστεί θερμά, για την ικανοποίηση του αιτήματος πολλών επιχειρήσεων του νομού. Ζ.

Επιτέλους...
* ΚΑΙ να που πάμε λένε για «άκρως φυσιολογικό χειμωνιάτικο καιρό τις επόμενες ημέρες στο σύνολο της επικράτειας».

Με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς και με παγωνιές το πρωί. Αύριο και μεθαύριο λέει θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι, αλλά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες. Επιτέλους, καλώς τονε κι ας άργησε...
Ζ.

Σιγή ασυρμάτου
* ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ρεπορτάζ στην ΕΡΤ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις προχθές βράδυ, παραμονή που θα έβγαιναν τα τρακτέρ. Δηλώσεις αγροτών ακόμη και από τη Γαλλία, ακούστηκε τι ζητούν οι Πολωνοί, «στους δρόμους και οι Έλληνες αγρότες» είπε η παρουσιάστρια, βγάζοντας καπάκι βίντεο με τις δηλώσεις Αυγενάκη, τα γνωστά «δεν έχουν κανέναν λόγο να διαμαρτύρονται». Και μόνο αυτές. Απίστευτο; (Δεν τους νοιάζουν διόλου οι αγρότες, πόσο μάλλον οι «ευνοημένοι Θεσσαλοί», ο κόσμος στη χώρα πρέπει να μαθαίνει άλλα.)
***
* ΣΤΟ τέλος θα κάνουν τους αγρότες να πιστέψουν πως είναι ευλογία η πλημμύρα, κάθε δύο χρόνια να τους έρχεται. Που τελευταία έρχεται δηλαδή…
Κι ενώ οι Γερμανοί έχουν φτάσει ανεμπόδιστα στην πύλη του Βραδεμβούργου στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ. Στον Πλατύκαμπο η εντολή που εφαρμόζουν οι αστυνομικοί είναι «ούτε πεζοί πάνω στην εθνική οδό, ούτε για λίγο». Το είπε άλλωστε κι ο υπουργός Γεωργίας: «Σεβασμός στις κινητοποιήσεις των αγροτών».
Ζ.

Και οι γίδες
* -ΤΑ μάθατε τα νέα, από κει ψηλά στο Λιβάδι;
Ο Λαρισαίος απόστρατος ενημέρωνε χθες την παρέα.
-Να, στο μαντρί λέει οι γίδες έμαθαν για τα καμώματα των ανθρώπων κι αποφάσισαν να κάνουν τα ίδια. Δεν τα θέλουν τα τραγιά αποφάσισαν, μπορούμε και μόνες μας, είπαν…
-Ναι, και το αποτέλεσμα;
-Το αποτέλεσμα, μάλλον δεν θα έχουμε κατσίκια για το Πάσχα...
Ζ.

Βρέχει προτάσεις
* ΚΑΙ να 25 εκατομμύρια για πλωτές αντλίες, και να 50 εκατομμύρια για τη σήραγγα προς το Αιγαίο… Αν και στους υπολογισμούς προκύπτουν θέματα. Όπως με τη σήραγγα που διατυπώθηκε ένσταση ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 200 εκ. και δεν θα κάνει 2-3 αλλά 10 χρόνια να τελειώσει. Αν ξεκινήσει. (Μήπως εμφανιστεί και στην Κάρλα ο Φαρσαλινός μοιράζοντάς τους «Red Bull», «δίνει φτεράαα…»)
***
* ΚΑΙ τώρα, η ναυτική πρόταση, η αμφίβια, με τα πλωτά έχει ρίξει τον κόσμο στα κομπιουτεράκια. Τόσα εκατομμύρια κυβικά, τόσα ανά sec, πόσα δευτερόλεπτα έχει η ώρα, η μέρα τόσα, τον χρόνο τι; Κι ο χρόνος κυλάει κι η Κάρλα κάθεται και τους κοιτάει.
***
* ΟΙ προτάσεις πέφτουν βροχή, που τι θα γίνει όταν θα βρέξει κιόλας, με την τελευταία του περιφερειάρχη να μην προέρχεται από τους επιστήμονες του think tank των καθηγητών Κουρέτα, αλλά όπως ειπώθηκε από εταιρεία που εμπορεύεται τις αντλίες και είναι και η μοναδική στη χώρα κιόλας. (Ωραία, να μην υπάρχουν και δημοπρασίες και άλλες καθυστερήσεις.)
Ζ.

Μαύρη Ελλάδα
* ΑΦΟΡΜΗ ήταν λέει ένας γάμος στην Αθήνα που διοργανώθηκε με κάθε πολυτέλεια και γέμισε με αναρτήσεις το διαδίκτυο. Ενεργοποίησε την ειδική ομάδα ελεγκτών της ΑΑΔΕ, που σκανάρει τα social media, και οι οποίοι με τη βοήθεια του ειδικού αλγορίθμου, άρχισαν να λοκάρουν έναν-έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης που ακολούθησε. Τα παινέματα έφεραν συμφορά.
***
* ΤΟΥΣ έβαλαν στη σειρά. Ο γνωστός τραγουδιστής, που εμφανίστηκε στο πάρτι του γάμου δεν διαβίβασε μέσω του myDATA τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη εμφάνιση… Ο wedding planner που ανέλαβε τον σχεδιασμό του γάμου, που αυτοπροβάλλεται ως planner εκδηλώσεων επωνύμων, δεν έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας ατομικής επιχείρησης… Η εταιρεία νυφικών δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τα ρούχα που έφτιαξε… Το Κτήμα όπου έγινε ο γάμος έχει εκδώσει ένα παραστατικό αλλά… (Έτσι κινείται το χρήμα.)
***
* ΕΙΧΕ και συνέχεια: Η ατομική επιχείρηση παρασκευής της γαμήλιας τούρτας φαίνεται να εξέδωσε ένα παραστατικό ωστόσο… Η επιχείρηση που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία... Το κομμωτήριο που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης δεν έχει φορολογικό μηχανισμό… Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τις υπηρεσίες της… Από το ανθοπωλείο έχει εκδοθεί ένα παραστατικό που ίσως σχετίζεται με τον γάμο, όμως ο ιδιοκτήτης του διατηρεί ιστοσελίδα όπου φαίνεται το εξεζητημένο ύφος των ανθοστολισμών του και η εμπλοκή του σε γάμους «πολυτελείας». Το κοσμηματοπωλείο από το οποίο αγοράστηκε το γαμήλιο δαχτυλίδι δεν διαβιβάζει στοιχεία πώλησης… (Συμπερασματικά, μετά τις ψηφιακές διασταυρώσεις, η φορολογική εικόνα όλων των συντελεστών ήταν πάνω κάτω η ίδια, επιλήψιμη.)
***
* ΚΑΙ δεν τελείωσε: Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε τη φωτογράφιση δεν χρησιμοποιεί ταμειακή… Ο «dj» του γάμου έχει κάνει διακοπή της ατομικής του επιχείρησης από το 2011… Το πρόσωπο που διακόσμησε με μπαλόνια τον χώρο της δεξίωσης λειτουργεί υπό άγνωστο φορολογικό καθεστώς… Η επιχείρηση δημοσίων σχέσεων που ανέλαβε την προβολή του γάμου δεν διαβίβασε παραστατικό προς το ζευγάρι για τις υπηρεσίες της. (Μαύρος γάμος, γάμος με μαύρα παντού. Και να ήταν μόνο αυτός ή να επρόκειτο μόνο για γάμους...)
Ζ.

Με φρούτα
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Έφαγα κάτι μπισκότα βρώμης με στέβια και σταφίδες. Άλλο να σας το λέω κι άλλο να τα πετάς.
***
* -ΕΒΑΛΑ δυο κιλά σε δυο μέρες...
-Τι έφαγες;
-Κεράσια…
-Και πού τα βρήκες τέτοια εποχή;
-Μέσα σε μια τούρτα.
***
* -ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ για τα φρούτα.
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
-Η πορτοκαλόπιτα.
Ζ.

Φτωχομάνα
* ΤΟ 2023 μας αποχαιρέτισε με 3,5% γενικό πληθωρισμό και 8,9% υψηλότερες τιμές στα είδη διατροφής. Τα στοιχεία δείχνουν, όμως, ότι από πόλη σε πόλη ή ακόμα κι από γειτονιά σε γειτονιά, η ένταση των ανατιμήσεων διαφέρει. Στις συγκρίσεις ο Γ. Π. στο «iefimerida.gr»: Εκεί που χάνεται η μπάλα είναι στις τιμές προϊόντων που μόνο ως πολυτελείας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αν, μάλιστα, προσθέσεις κανείς στην εξίσωση και τις δαπάνες για την εστίαση ή τις τιμές των ενοικίων, αντιλαμβάνεται ότι ο εσωτερικός πληθωρισμός έχει διαφορετικές ταχύτητες.
***
* ΚΑΙ να η ευνοημένη Λάρισα: Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από το crash test της Nubeo, τα ψώνια στην Αθήνα είναι 2,3% ακριβότερα από τον Βόλο, 10,8% σε σύγκριση με τη Λάρισα, 15,1% από την Πάτρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συγκρίσεις με τη συμπρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου προκύπτει ότι και τα είδη διατροφής και η έξοδος για φαγητό και τα ενοίκια είναι ακριβότερα ως πολύ ακριβότερα στην Αθήνα. (Κι οι μισθοί παιδιά, και οι μισθοί είναι διαφορετικοί στην επαρχία…)
Ζ.

Μιλάμε, κύριος...
* ΣΤΟ αγαπημένο τους θέμα «σεξ και τρίτη ηλικία», στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Τι έκαναν οι γονείς μου για να μη βαριούνται όταν δεν υπήρχε ίντερνετ και τηλεόραση; Ρώτησα και τα 9 αδέρφια μου αλλά κανείς τους δεν ήξερε.
***
* -ΑΓΑΠΗ μου χθες κάναμε σεξ και σήμερα μαγείρεψες μπάμιες;
-Αγόρι μου, ό,τι δίνεις παίρνεις.
***
* - ΤΕΛΙΚΑ ρε σεις, ο μόνος ηθοποιός που ήταν κύριος και δεν ακούστηκε ποτέ κάτι εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση ήταν ο δικός μας, ο Κώστας ο Γκουσγκούνης.
Ζ.

Είχε προείπει
* «ΣΤΙΣ 8 Δεκεμβρίου από τη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προεδρεύοντας σύσκεψης στην 110 Π.Μ., όπου προσγειώθηκε, με Δημάρχους και Κοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel». Συνεργάτες του πρώην περιφερειάρχη επιδεικνύουν σχετικό δημοσίευμα της «Ε»: «…ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τόνισε την επιθυμία των κατοίκων των παρακάρλιων περιοχών να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα το νερό, προτείνοντας «τη λύση μεταφοράς των νερών προς τον Γκουσμπασανιώτη, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη. Θα υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός αποστράγγισης των νερών, θα εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας, ενώ θα ανακατασκευαστεί και ο ίδιος ο Γκουσμπασανιώτης». Επιπλέον αναφέρθηκε και στην κατασκευή πλωτών αντλιοστασίων, που θα λειτουργήσουν ως προστασία για τα Κανάλια… Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει με την ολλανδική εταιρεία, αλλά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και δεσμεύτηκε για το επόμενο διάστημα ότι η Περιφερειακή του Αρχή θα πάει σε πρωτοφανείς συναινέσεις...» (Όπερ και εγένετο. Πρωτοφανής συναίνεση, τόσο που υιοθέτησε απολύτως την πρόταση Αγοραστού την οποία εμφάνισε προχθές ως δική του, για τις πλωτές αντλίες και τον Γκουσμπασανιώτη ως τον Πηνειό. Έτσι κι αλλιώς πάντως δεν έχει και τόση σημασία το «εγώ το είδα πρώτος», αφού εν τέλει όλοι περιμένουν τους Ολλανδούς, οι οποίοι και κατέχουν το αλάθητο.)
Ζ.

Για γαμπρός
* «ΤΟΝ ήθελα για γαμπρό γιατί είναι έξυπνο και καλό παιδί και λέω, “κοίτα, θα ήταν καλός για τη Μαρία μου”, η Μαρία μου τότε ήταν ανύπαντρη», είπε η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά μιλώντας στο «Mega». Για τον Αλέξη Τσίπρα μιλούσε. «Δεν ήξερα ότι ο άνθρωπος ήταν με την Μπέτι, που είναι μαζί από παιδιά και είναι και υπέροχο ζευγάρι. Και την Μπέτι την εκτιμώ βαθύτατα», συνέχισε. (Κι έτσι δεν προχώρησε το προξενιό της Άννας...)
Ζ.

 

------LAMPR.jpg* ΦΥΣΙΚΑ και δεν ακούει ο Γ. Λαμπρούλης, ούτε τώρα με τα μπλόκα των αγροτών θα κάτσει φρόνιμα ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Ζ.

 

FOTOGRAF.jpg

* ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν και οι ντόπιοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ για να αναδείξουν τον αγώνα των συμπατριωτών τους αγροτών. Μαζί τους στον αγώνα, επί τόπου. Στην Αθήνα έχουν άλλα ν’ ασχοληθούν…
Ζ.

 

PINAKIDES.jpg

* Ο μόνος δρόμος που αφήνει η κυβέρνηση στους αγρότες φαίνεται ότι είναι μονάχα προς τη θάλασσα. «Δεν πάτε να πνιγείτε;», το υπονοούμενο.
Ζ.

 

SYRIZA.jpg

* ΗΤΑΝ άψογοι οικοδεσπότες ο νέος συντονιστής Π. Καλογιάννης και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη φιλική βραδιά που οργάνωσαν για γνωριμία με τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ της πόλης μας, σε κεντρικό καφέ-μπαρ.
Ο σχολιασμός της επικαιρότητας και φυσικά η επικείμενη άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στη Λάρισα, μονοπώλησαν.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass