ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2024 17:16
* ΚΑΤΑ τα άλλα γραμμή όδευσης τυφλών… Να περπατάει ο άνθρωπος και να πέσει πάνω στην τζαμαρία της καφετέριας. Λογικά θα τα είδε και ο δήμαρχος Λαρισαίων στον περίπατο-αυτοψία που έκανε στο κέντρο για να διαπιστώσει πώς κινούνται τα άτομα με αναπηρίες… Ν.Π. * ΚΑΤΑ τα άλλα γραμμή όδευσης τυφλών… Να περπατάει ο άνθρωπος και να πέσει πάνω στην τζαμαρία της καφετέριας. Λογικά θα τα είδε και ο δήμαρχος Λαρισαίων στον περίπατο-αυτοψία που έκανε στο κέντρο για να διαπιστώσει πώς κινούνται τα άτομα με αναπηρίες… Ν.Π.

Τζάμπα και βερεσέ
* ΠΑΛΙ αστόχησαν οι μετεωρολόγοι, οι ευσεβείς πόθοι τους δεν ευοδώθηκαν. Πού είναι τα χιόνια; Τα έταξαν στους Αθηναίους κυρίως, και δεν είναι το συναισθηματικό που στοίχησε, είναι που άλλαξαν προγράμματα και δουλειές, το κράτος βρέθηκε σε επιφυλακή, τζάμπα και βερεσέ.

Τελικά η «Αυγή» πέρασε ξώφαλτσα την αυγή, και ξημέρωσε έτσι άλλη μια γκρίζα μέρα, συννεφιά. Προϊούσης της ώρας, όμως, ξετρύπωσε ήλιος λαμπρός πάλι. Ποιος χειμώνας…
***
* ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ και τα σχέδια για τις εξορμήσεις αθλητικών τύπων.
- Ήρθαμε στα χιόνια. Μια ώρα στο χιονοδρομικό, τέσσερις στην ταβέρνα.
Ζ.
Περιπαικτικά
* ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ακολούθησαν τα πειράγματα.
- Δεν εμφανίστηκε τελικά ο χιονιάς στην Αθήνα. Είδε έτοιμο τον κρατικό μηχανισμό και φοβήθηκε.
***
* - ΕΧΟΥΝ βγάλει ήδη ανακοίνωση για κλείσιμο σχολείων χωρίς να έχει πέσει χιόνι…
- Άσπρο είναι και το γιαούρτι που φυσάνε, έχοντας καεί στον χυλό.
***
* - ΠΟΥ πας;
- Πάω να βάλω αλυσίδες.
- Καλά θα κάνεις, για δέσιμο είσαι.
***
* ΕΙΧΕ έτοιμη και την ατάκα ο Λαρισαίος, πάει χαμένη κι αυτή.
- Αποκλειστήκαμε από τα Χιόνια.
- Εντάξει, τα Χιόνια έπαιξαν καλύτερα.
Ζ.
Υποκριτικά
* Ο υπουργός Γεωργίας πείθει και παρασύρει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ή το αντίστροφο; Τη δουλειά που του ανέθεσαν κάνει, ε, είναι λιγάκι σκληρός. Παρότι έχει προσωπικό βοηθό στην περιοχή, τον στενό του φίλο Χρ. Καπετάνο, τον Λαρισαίο βουλευτή.
***
* ΟΛΑ καλά, όλα ανθηρά με τους αγρότες, κάθε επιθυμία τους διαταγή για κείνους, τα πάντα ρολάρουν ομαλά, αλλά… Αλλά αυτοί οι αχάριστοι πάλι στους δρόμους. Είπαν, λοιπόν, ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το ΚΚΕ, παρηγορούμενοι πως ως εκ τούτου δεν συνιστούν πολιτικό κίνδυνο. Προσβάλλοντας, μεταξύ άλλων, και τους δεξιούς μπλοκατζήδες, που ή ανώριμοι οι οποίοι παρασύρονται είναι ή ανόητοι.
***
* Η πραγματικότητα, όμως, διέψευσε τον υπουργό Λευτ. Αυγενάκη, ίσως βέβαια να έδειξε ανωτερότητα κι άλλαξε γραμμή πλεύσης. Το βέβαιο είναι ότι υποκριτικά τείνει χείρα φιλίας σε αυτούς που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζε ως κομματικούς εγκάθετους, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία δήθεν καλεί σε συνεργασία.
***
* Ο βαθύς τους φόβος είναι λέει ότι οι αγρότες ευθυγραμμίζονται με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, τους Γάλλους που καταλαμβάνουν το Παρίσι, τους Γερμανούς στο Βερολίνο, τους Ισπανούς και άλλους, που επιχειρούν να ανατρέψουν τη νέα ΚΑΠ. Μπορεί, επομένως, αυτήν τη φορά η Ελληνική Κυβέρνηση να τους σαπίσει με τα ΜΑΤ αν επιχειρήσουν να καταλάβουν την Αθήνα;
Ζ.
Η Α.Ο.Ζ. των καφέ
* ΑΜΑ δεν γίνει στην αρχή της θητείας, άστα βράστα, μετά καθιερώνεται, γίνεται καθεστώς.
Οι προηγούμενοι τα είχαν αφήσει στο χαλαρό, ήταν και προεκλογική περίοδος, φυλάγονταν, έχασαν όμως.
Είναι πολύ νωπή, ωστόσο, η προεκλογική συμπεριφορά εκείνων που κέρδισαν τις εκλογές και τώρα ανέλαβαν τη Δημαρχία. Χτυπούσαν κιόλας το χέρι στο τραπέζι, λέγοντας ότι θα βάλουν μια τάξη με τα τραπεζοκαθίσματα και τους κλειστούς δρόμους στο κέντρο της πόλης.
***
* ΑΥΤΟ που συμβαίνει τώρα να εννοούσαν άραγε; Που κάθε Σάββατο τα όρια της Α.Ο.Ζ. των καφέ επεκτείνονται, κυριολεκτικά πρόκειται για Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη, με την υφαλοκρηπίδα του ενός μαγαζιού να ακουμπάει σ’ εκείνη του απέναντι, διεθνή ύδατα διέλευσης πεζών πουθενά, πόσο μάλλον οχημάτων.
***
* ΝΑ μην το βλέπουν; Μετεκλογική μυωπία; Εκεί κάθονται για τον καφέ τους και οι αντιδήμαρχοι. Ενημερώνεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ειδικά για την εστίαση; Αλλά και άλλοι συναρμόδιοι συνάδελφοί του, στους οποίους έχει ανατεθεί η ευθύνη για την κυκλοφορία και τη λειτουργία της πόλης, τι -δεν- κάνουν; (Κι είναι και χειμώνας, που να έρθει κι η άνοιξη που θα θέλουν όλοι σε τραπεζάκι έξω…).
Ζ.
Παράδοξα
* ΕΒΛΕΠΕ στιγμιότυπα στην τηλεόραση ο Λαρισαίος φίλαθλος, άνθρωπος εντελώς εκτός πολιτικής.
- Καλά οι Ουκρανοί, οι ομάδες τους συνεχίζουν, όλως παραδόξως, να παίζουν κανονικά και μπάλα και μπάσκετ στις διεθνείς διοργανώσεις, παρά τον πόλεμο, κατά τα άλλα, στη χώρα τους.
Όμως κι οι Παλαιστίνιοι, που δικιά τους ισοπεδώνεται;
Πώς γίνεται και η Εθνική Παλαιστίνης να μετέχει στο Κύπελλο ποδοσφαίρου Ασίας…
Ζ.
Καις θερμίδες
* ΕΙΧΑΝ εμβαθύνει στην υπόθεση οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Λένε πως στο σεξ καις τόσες θερμίδες σαν να έτρεξες δέκα χιλιόμετρα.
- Σιγά ρε μπαγάσα που τρέχεις εσύ τα δέκα χιλιόμετρα σε ενάμιση λεπτό.
***
* - ΕΙΣΑΙ η πιο όμορφη και χαριτωμένη γυναίκα που έχω γνωρίσει…
- Έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ, ε;
- Και έξυπνη επίσης…
***
* - ΠΕΣ μου κάτι βρόμικο, μωρό μου…
- Το μπάνιο.
Ζ.
Διεύρυνση
* ΑΝΟΙΓΕΙ η ψαλίδα… Οι CEOs και τα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων αισιοδοξούν για την πορεία της Οικονομίας, που έχει φυσικά αντανάκλαση και στα πορτοφόλια τους, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΒ «Σφυγμός του Επιχειρείν».
Όσο για τα φτωχομεσαία στρώματα, στενάζουν απ’ την ακρίβεια, ο μισθός φτάνει για 19 μέρες, λέει η έκθεση του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ. (Μα γιατί δεν γίνονται κι αυτοί μεγαλοεπιχειρηματίες…).
Ζ.
Στην ισοτιμία
* «ΜΕ τέσσερα τοστ χορταίνει η οικογένεια όλη» είπε τις προάλλες ο Άκης Παυλόπουλος. Θα μπορούσε να είναι μια βλακεία ή ένα λάθος του δημοσιογράφου του Σκάι, αν δεν αποτελούσε συνήθη πρακτική. Άλλωστε, μετά υπήρξε και το ρεπορτάζ για «τα οφέλη του κρύου».
***
* ΕΤΣΙ, τα συνδύαζαν εύκολα οι Λαρισαίοι, τα στρατιωτικά με τα κοινωνικά.
- Θ’ αγοράσουμε τα F-35 γιατί φοβόμαστε μην έρθουν οι Τούρκοι νύχτα και μας φάνε τα τοστ.
- Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσουν τα F-35, στην τρέχουσα ισοτιμία σε τοστ;
Ζ.
Τα 10 δεν…
* ΚΑΝΕΙΣ δεν τον θυμάται πια τον Γιάνν. Κόκουρα, ως δήμαρχο, καθώς κατάφερε κι έχασε, ενώ μάλιστα η ΝΔ κάλπαζε. Εκτός ίσως από κάποιους που τον θυμίζουν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Να, λοιπόν, τι σύστηνε στον νέο, στον Στ. Τσικριτσή, από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη, μετά που εκλέχθηκε δήμαρχος δηλαδή, ο νεαρός Τυρναβίτης Θ.Π., καταγράφοντας «Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή στον Τύρναβο, λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες διοικήσεις». Που δεν…
1. Να κρυφτεί.
2. Να αδιαφορεί για τις απόψεις/γνώμες/κριτικές των δημοτών.
3. Να μετακινείται αποκλειστικά με το αυτοκίνητο.
4. Να επιδιώκει τον τίτλο εξουσίας σε κάθε τοποθέτηση.
5. Να στηρίζεται στις κομματικές πλάτες.
6. Να αναδεικνύει ανεπαρκείς διοικητικά αιρετούς και μη.
7. Να κάθεται στην πρώτη σειρά στο Μαξίμ, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και η χειρότερη.
8. Να καθυστερεί επί σκοπού κατά την ώρα έναρξης εκδηλώσεων.
9. Να συμβουλεύεται εκτός ορίων Δήμου Τυρνάβου.
10. Να διαθέτει σταχτοδοχεία, άρα να επιτρέπει το κάπνισμα, στα γραφεία του Δημαρχείου. (Κάποια μοιάζουν ολίγον γριφώδη, όχι όμως και για τους παροικούντες τον Ξηριά).
Ζ.
Λίγο παντρεμένος
* ΕΙΧΑΝ καταλήξει στα συμπεράσματά τους οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Τι είναι ο γάμος; Ο μοναδικός πόλεμος που κοιμάσαι με τον εχθρό.
***
* - ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο που όλα τα παραμύθια τελείωναν την ημέρα του γάμου.
***
* - ΕΙΣΑΙ παντρεμένος;
- Εδώ όχι, στο σπίτι μου είμαι λίγο.
Ζ.
Ξανά
* ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ από την κεντρική Αντιπροσωπεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου η νέα 15μελής διοίκηση. Σ’ αυτήν αναδείχθηκε κι ένας Λαρισαίος, ο Αιμίλιος Νταγιάννης, παλιότερα πρόεδρος του τοπικού τμήματος, ο οποίος συνεχίζει, καθώς ήταν στην κεντρική και στο δεύτερο μισό της προηγούμενης θητείας, με την κεντροαριστερή παράταξη «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι».
Κι ένας Τρικαλινός, επίσης, στο 15μελές, με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Τραγάνης, ο οποίος για τα τοπικά το καθιέρωσε στο τοπικό τμήμα της Θεσσαλίας να κατεβαίνουν με χωριστή παράταξη, «Τρικαλινοί Οικονομολόγοι», και να συνεργάζονται μετά με τους γαλάζιους, ώστε να βγαίνει πρόεδρος ο Ηλίας Κοτσιμπογιώργος. (Υπάρχει ευελιξία στον χώρο…).
Ζ.
Και Λαρισαίος;
* ΑΡΧΙΣΑΝ να στήνονται τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές.
Στο ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, τον γραμματέα της Κ.Ε. και  στενότερο συνεργάτη του Ν. Ανδρουλάκη και τον νυν ευρωβουλευτή, γιο του Ανδρέα, Νίκο Παπανδρέου, μεταξύ των σημαντικών υποψηφίων συγκαταλέγεται κι ένας Λαρισαίος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών και επί σειρά ετών βουλευτής.
Από τους δημόσια γνωστούς ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές φέρονται ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, 5ος την προηγούμενη φορά στις ευρωεκλογές, πίσω από τα βαριά ονόματα του ΠΑΣΟΚ κι ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές στο Ρέθυμνο.
Ζ.
Άλλα έλεγε…
* ΕΧΕΙ και διαρροές, όμως, το ΠΑΣΟΚ. «Μη μου πείτε ότι πιστεύει κανείς ότι επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει τον αρχηγό που είναι κεντρώος και δημοκράτης και να προσεγγίσει δικούς μας ψηφοφόρους, ότι δεν ξέρουμε τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία, τι σημαίνει δεξιά παράταξη.
Ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το ξέρει και ο ελληνικός λαός. Και θυμάται…».
Αυτά έλεγε το 2018 η Εύη Χριστοφιλοπούλου, άρτι προσχωρήσασα στη ΝΔ, υμνώντας τον αρχηγό της, ενόψει ευρωεκλογών. Είναι κι αυτό το άτιμο το ίντερνετ, που θυμάται, καλύτερα ακόμη κι απ’ τον ελληνικό λαό.
Ζ.
Στη φωτιά
* ΗΤΑΝ αποφασισμένη η Λαρισαία να βρει λύση. Και σαλταρισμένη ήταν.
- Πήγα καλέ στον ψυχολόγο και μου σύστησε για να ηρεμήσω να γράφω γράμματα στους ανθρώπους που μισώ και μετά να τους βάζω φωτιά.
Ξέχασα, όμως, να τον ρωτήσω, τα γράμματα τι να τα κάνω μετά…
Ζ.
Νευράκια...
* ΜΕ νεύρα γενικώς, αλλά έπιναν και καφέ οι Λαρισαίες, εκεί και τα έλεγαν.
- Στο σπίτι με φωνάζουν «θα σου πω κάτι, αλλά μη νευριάσεις»...
***
* - ΣΗΜΕΡΑ ξυπνήσαμε κι οι τρεις παρεούλα. Εγώ, η γκρίνια μου και τα νεύρα μου.
***
* - ΕΓΩ ήρεμη γεννήθηκα, μέχρι τα δυο μου κοιμόμουν μια χαρά. Μετά κάποιος πρέπει να με εκνεύρισε πάρα πολύ άσχημα.
***
* - ΠΡΩΤΗ φορά που νευρίασα ήταν στο μαιευτήριο επειδή με ενοχλούσε το καρτελάκι στο χέρι.
Ζ.

 

----------

DENDIAS-KELLAS.jpg

* ΓΙΑ τα F-35 θα συζητούν ο Χρ. Κέλλας με τον υπουργό Άμυνας... Εκτός κι αν ο Λαρισαίος ενημερώνει τον Ν. Δένδια για τις μάρκες των τρακτέρ, του υπερόπλου που ανησυχεί την Κυβέρνηση μη χαθεί η ισορροπία.
Ζ.

 

 

OURA.jpg

* ΚΙ όμως λέει περίμενε εκεί κάνα πεντάλεπτο, πίσω από τις κούκλες, νομίζοντας ότι ήταν ουρά...
Ζ.

 

 

MAIEYTHRIO.jpg

* ΤΟ μαιευτήριο «Μητέρα» άλλαξε όνομα...
Ζ.

 

 

 

DONTI.jpg

* Ο σωστός ο φίλος δανείζει ακόμη και δόντι στον δικό του…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass