Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 5:15
* ΟΙ Λαρισαίοι πάντα δίπλα στους αγρότες, ουσιαστικά όλοι τους έχουν ρίζα αγροτική. Ζ. * ΟΙ Λαρισαίοι πάντα δίπλα στους αγρότες, ουσιαστικά όλοι τους έχουν ρίζα αγροτική. Ζ.

Κλωσσομηχανή
* ΕΝ μέσω χειμώνα, που μόνο χειμώνας δεν είναι και φέτος, θα έρθουν προβλέπεται κι οι Αλκυονίδες, να βοηθήσουν υποτίθεται την αλκυόνα να επωάσει τα αυγά της κατά πώς λέει κι ο αρχαίος μύθος.

Με εικοσάρια τις επόμενες ημέρες στις θερμοκρασίες και λιακάδες λαμπρές, τι Αλκυονίδες, σκέτη κλωσσομηχανή θα είναι η ατμόσφαιρα…
***
* ΜΕΤΑ και την τελευταία αποτυχία των μετεωρολόγων σελέμπριτι, που παρέσυραν και τα κανάλια σε ολοήμερες χιονοπτώσεις, ενώ μόνο αν ήταν παλιές ασπρόμαυρες οι οθόνες θα είχε χιόνια, κατόπιν τούτου λοιπόν, ο Λαρισαίος πληροφορεί: «Στην Φιλανδία όταν θέλουν να δουν καμιά κωμική ταινία, βάζουν να δουν ειδήσεις με τον καιρό στην Ελλάδα».
Ζ.

Κούτσα - κούτσα
* ΚΑΙ καλό μήνα, μπήκε ο Φλεβάρης, κούτσα- κούτσα, αλλά με τέτοιες λιακάδες κι 29 μέρες ο φετινός, κούκλος θα είναι.
***
* ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ εμφανίστηκε και ο μεσήλικος Λαρισαίος.
- Άλλη μια μέρα πιο κοντά στα λουτρά της Αιδηψού…
***
* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ στην παρέα των νεαρών διατύπωναν ήδη αίτημα.
- Πρέπει να επινοήσουμε μια αργία για τριήμερο μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 18 Μαρτίου. Δεν αντέχεται αυτό το κενό.
Ζ.

Τα κφόγρουνα
* ΔΥΣΚΟΛΟ να συνεννοηθεί η κυβέρνηση με τους αγρότες. Ιδίως με τους Καρδιτσιώτες, εκεί χρειάζονται διερμηνέα. Πήγε κι ο Φαρσαλινός στο μπλόκο τους εκεί και καθώς είχε μεσημεριάσει και πεινούσαν, τους άκουσε να ζητούν σουβλάκια και λουκάνικα, τι άλλο, φακές;
- Τρέμ’ν τα ποδάργια μας, δε βλεπς που κοιτιέμαστι σαν τα κφόγρουνα όλ’οι; (Αυτός βέβαια καταλάβαινε, κάποιος Αθηναίος όμως;)
Ζ.

Ή τώρα ή ποτέ
* Η αποφασιστικότητα των μπλοκατζήδων συμπυκνώνεται σε δυο κουβέντες του νεαρού αγρότη. Κι νέα γενιά είναι πλειοψηφία στα φετινά μπλόκα: «Όλη η Ελλάδα είναι μαζί μας... Αλλά και όλη η Ευρώπη φλέγεται πλέον... Ή τώρα ή ποτέ…»
Κάτω απ’ αυτή την πίεση, η κυβέρνηση δίνει και θα δώσει κι άλλα. Όχι επειδή το ήθελε, δεν θα περίμενε αλλιώς ένα εξάμηνο σχεδόν μετά την πλημμύρα, τώρα θυμήθηκαν;
Ζ.

Ατσούμπαλος
* ΟΙ Θεσσαλοί κυβερνητικοί παίρνουν αποστάσεις. Και πώς να κάνουν δηλαδή απέναντι στον γνωστό ατσούμπαλο υπουργό Γεωργίας, γνωστό κι από άλλες υποθέσεις στο παρελθόν. Ο Μ. Χαρακόπουλος διαπιστώνει ότι τα προβλήματα δημιουργούν μια εξαιρετικά εύφλεκτη ύλη στον Θεσσαλικό κάμπο, ενώ χαρακτηρίζει αστειότητες τα όσα έχουν κυκλοφορήσει περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων, προσθέτοντας ότι τέτοιες κινήσεις εξοργίζουν τους αγρότες. «Είναι κρίμα, όμως, η όλη προσπάθεια να επισκιάζεται από λάθη, αστοχίες και ατυχείς συμπεριφορές», είπε ο Λαρισαίος βουλευτής.
***
* ΣΥΝΕΒΗ και με άλλους προκατόχους του τις περασμένες δεκαετίες, που εκτινάχθηκαν από το υπουργικό κάθισμα λίγο πριν τη συντριβή, πόσο μάλλον με τον τωρινό που κάνει αεροπλανικά.
- Ο Αυγενάκης θα την πληρώσει στο τέλος, εξέφραζε τη σιγουριά του ο Λαρισαίος στην παρέα.
- Ο επιστήθιος φίλος του στη Λάρισα πάντως, ο Χρ. Καπετάνος δεν μίλησε, δεν τον υπερασπίζεται καν…
- Εκτός κι αν συμφωνεί με τους χειρισμούς του… (Είχε γραφτεί σε ανύποπτο χρόνο στην εφημερίδα, τότε που ο Φαρσαλινός επωφελούνταν τα μάλα από τη σχέση του με τον Κρητικό, πως αυτός μπορεί και να τον κάψει.)
Ζ.

Προκλήσεις
* ΕΙΧΑΝ μια γκρίνια χθες στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Πώς τα πας;
- Γυρεύοντας…
***
* - Ο άλλος κάτι λέμε και διαφωνούμε και με προκαλεί «Πας στοίχημα 50 ευρώ;». Εν τω μεταξύ το μόνο πάνω από 50 που έχει πάνω του είναι τα χρόνια του.
***
* - ΑΜΑ ζεις με το «μη» και με το «δεν», να το ξέρεις, η ζωή είναι ένα «μη-δεν».
Ζ.

Προδιαγεγραμμένο
* ΕΝΑΣ- ΕΝΑΣ οι 25 δήμοι της Θεσσαλίας εκλέγουν, μέσω των δημοτικών τους συμβουλίων, τους 100 συνολικά αντιπροσώπους στην Περιφερειακή τους Ένωση, την ΠΕΔ. Μαζί με τους 25 Θεσσαλούς δημάρχους θα συγκροτήσουν τη γενική συνέλευση, η οποία συγκαλείται την επόμενη Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να αναδείξει πρόεδρο και διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Α, και αντιπροσώπους για την Κεντρική Ένωση των Δήμων, την ΚΕΔΕ. Αυτάαα…
***
* ΔΙΟΤΙ ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν θα έχει η διαδικασία που δείχνει προδιαγεγραμμένη, σασπένς κανένα. Προέδρος θα επανεκλεγεί ο Θαν. Νασιακόπουλος, υποστηριζόμενος από τους νεοδημοκράτες αυτοδιοικητικούς. Απέναντί του θα βρεθεί και αυτή τη φορά ο Αντ. Γκουντάρας, με ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο καμπίσιος θα κερδίσει τον παραθαλάσσιο πιο εύκολα απ’ ότι την προηγούμενη.
***
* ΚΑΤΑ κανόνα, πρόεδρος της ΠΕΔ αναδεικνυόταν ο δήμαρχος της Λάρισας. Από το 2014 όμως, μη έχοντας τη Λάρισα, οι γαλάζιοι συσπειρώθηκαν υπό τον δήμαρχο Κιλελέρ και κέρδισαν στο τσακ με τη στάση Μπέου υπέρ τους να κρίνει τότε το αποτέλεσμα. Το 2019 ήταν πιο άνετη η πλειοψηφία τους.
Τώρα, ο Θαν. Νασιακόπουλος θα επιδιώξει επανεκλογή καθώς ο Θαν. Μαμάκος στρέφεται κατά τα φαινόμενα προς τη διοίκηση της ΚΕΔΕ. Έκανε λέει μια προσπάθεια στο παρασκήνιο ο δήμαρχος του Βόλου Μπέος Αχ, αχ, αχ, δεν βρήκε δροσιά όμως μεταξύ των συναδέλφων του. (Ο συσχετισμός στα 21 μέλη της διοίκησης της ΠΕΔ αναμένεται να είναι 15-6 άντε 14-7.)
Ζ.

Αδιαμφισβήτητα
* ΤΗΝ προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συγκληθεί η αντίστοιχη συνέλευση του ΦοΔΣΑ ν. Λάρισας, του φορέα που διαχειρίζεται τη χωματερή, την ανακύκλωση κ.λπ. για τα απορρίμματα των δήμων του νομού. Εκεί πρόεδρος, αδιαμφισβήτητα, θα είναι ο Θαν. Μαμάκος, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα δώσει και στην απέναντι όχθη κάποιες θέσεις του νέου συμβουλίου.
***
* ΘΑ διαδεχθεί τον Απ. Καλογιάννη, ο οποίος είχε κερδίσει στο νήμα, χάρη στην ψήφο του Δημ. Παπαδημόπουλου, ο οποίος ερχόμενος ως αντιπρόσωπος της Ελασσόνας είχε προτιμήσει τότε τους κομμουνιστάς, αποδεχόμενος το αξίωμα του αντιπροέδρου, θέση έμμισθη, και προκαλώντας την οργή των γαλάζιων. Το σωστό πάντως είναι να αναδεικνύεται πρόεδρος ΦοΔΣΑ ο δήμαρχος της Λάρισας, που διαθέτει τον ισχυρότερο υπηρεσιακό μηχανισμό στη χωματερή και κάνει και τις μεγαλύτερες επενδύσεις εκεί.
Ζ.

Μνημόσυνο
* ΣΑΡΑΝΤΑ μέρες στους δρόμους έκλεισαν οι πλημμυροπαθείς αγρότες στον Πλατύκαμπο. Σκέτο μνημόσυνο για την κατάσταση που ζούνε. Από τη μια βλέπουνε μόνο νερό και καταστροφές και από την άλλα δεν βλέπουν κανένα φως για λύσεις. Τα χρήματα που ακούνε από τα πρωθυπουργικά χείλη δεν τους φτάνουν ούτε για ζήτω και περιμένουν πώς και πώς να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ουσιαστικά.
Κ.Γ.

Κυβέρνηση
* ΣΗΜΕΡΑ πάντως αναμένεται να είναι μια ακόμα σημαντική ημέρα για τους αγρότες. Θα ετοιμάσουν πιθανότατα το επίσημο έγγραφό τους με τα αιτήματά τους για να το αποστείλουν στην κυβέρνηση. Τώρα δηλαδή που είναι ζεστά τα πράγματα και η κινητοποίηση είναι στο «πικ» της έχει άλλη αξία και σίγουρα αναμένεται να τα διαβάσουν με μεγαλύτερη προσοχή.
Κ.Γ.

Ερωτοφαγανοί
* ΟΡΕΞΑΤΟΙ γενικώς στη νεανική συντροφιά Λαρισαίων.
- Από μεγάλους έρωτες πιστεύω μόνο στα μακαρόνια με κιμά.
***
* - ΤΟ δύσκολο είναι να βρω μια γυναίκα που να μην τρώει σοκολάτες. Για να τις τρώω εγώ.
***
* - ΓΥΝΑΙΚΑ με ψωμάκια ζητά άντρα με φέτες για να κάνουν τοστ. (Που είναι και της μόδας.)
Ζ.

Και καρπούζι
* ΦΥΣΙΚΑ και δεν επρόκειτο για μεμονωμένο συμβάν, αυτό με τα τοστ, είχαν προηγηθεί κι άλλα παρόμοια. Τώρα κι ο Μέγας Μάκης Βορίδης στη γραμμή τοστιέρας των Οικονόμου-Παυλόπουλου, επιπλήττοντας όσους αγοράζουν ένα ολόκληρο καρπούζι και πετούν μετά το μισό, αντί να αγοράσουν μια φέτα, όπως προέτρεψε. Μια φλίδα είπε ακριβέστερα ο υπουργός, λες και δεν ξέρει ότι τις καρπουζόφλουδες τις τρων τα γουρούνια. Είναι και εκτός εποχής δηλαδή το καρπούζι, ποιος μπορεί να αγοράσει… (Κι όταν τον Αύγουστο έχει το καρπούζι στον κάμπο 20 λεπτά, άραγε πάλι έτσι πρέπει να ψωνίζει ο κόσμος; Και να κόβει και τη φλίδα βαθιά, να φαίνεται και λίγο άσπρο.)
Ζ.

Περιφερειακό
* ΣΤΙΣ 3 το μεσημέρι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο και επιτροπή των μπλόκων αναμένεται να δώσει το παρών για να προκύψει ένα σχετικό ψήφισμα που θα έχει ως βάση την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Άλλωστε και ο ίδιος ο Δημήτρης Κουρέτας στα περισσότερα και στα πιο βασικά συμφωνεί και τους το είπε και στην πρόσφατη διαμαρτυρία της Κεντρικής πλατείας στη Λάρισα.
Κ.Γ.

Θεσσαλονίκη
* ΒΕΒΑΙΑ ο μεγάλος τους στόχος πλέον είναι η Θεσσαλονίκη. Εκεί αναμένεται να δηλώσουν βροντερό παρών, το Σάββατο το μεσημέρι. Ο αγροτικός κόσμος αυτήν την περίοδο είναι ζεστός και ενωμένος. Ο περισσότερος κόσμος είναι στο πλευρό και πλέον η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι έτοιμη να απαντήσει ουσιαστικά. Το θέμα είναι να δώσει λύσεις που θα τους ικανοποιήσουν. Για να δούμε...
Κ.Γ.
Καιρός
* ΗΤΑΝ και άτυχη πάντως εδώ που τα λέμε η κυβέρνηση. Περίμενε αυτές τις ημέρες, όπως και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια δηλαδή, να αλλάξει λίγο ο καιρός για να αρχίσει να ασχολείται ο κόσμος με τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά τζίφος. Το αγροτικό «παίζει» αρκετά. Ο κόσμος δεν αποπροσανατολίζεται. Γνωρίζει πως χωρίς αγρότες δεν έχει… φαΐ για κανέναν.
Κ.Γ.
Συνέπεσαν
* ΤΗΝ Κυριακή στους Ναούς θα διαβάσουν το κείμενο της Ιεράς Συνόδου ή αυτό της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ; Όταν συναντιούνται τα δόγματα, που είπαν κι οι «Αρβύλες», σατιρίζοντας τον μητροπολίτη Λαρίσης ο οποίος πρόλαβε και το είχε πει: «Αναρωτιέμαι, μήπως να ψηφίσω ΚΚΕ;» (Φέρτε μου ένα καντήλι, ανάψτε ένα κερί, στον άμβωνα σκαλίστε δρεπάνι και σφυρί, βγήκε αμέσως το στιχάκι.)
Ζ.

Θα πάνε;
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ότι φτιάχνει κόμμα ο Α. Λοβέρδος, ενημερώνοντας ότι θα έχει στελέχη σε όλη τη χώρα. Και ενθυμούμενοι ποιοι τον είχαν υποστηρίξει για πρόεδρο στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ, Λαρισαίοι αναρωτιούνταν αν θα προσχωρήσουν σ’ αυτό η Μαρία Γαλλιού, ο Κ. Καραμπάτσας ή ο Λαζ. Μακρής…
Ζ.

Υπερβολές
* ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ τα κανάλια με τα χιόνια, να εδώ χιόνισε, βλέποντας κάποια πασπάλα, να εκεί θα χιονίσει κοκ. Και στην Αθήνα το έστρωσε λιγάκι, σε περιοχές με υψόμετρο όμως. Σαν να χιονίζει στη Σπηλιά, εκεί ψηλά στον Κίσσαβο δηλαδή, που καθόλου δεν ανησυχούν, το θέλουν κιόλας. Κι όλοι στον κάμπο το θέλουν εκεί, για να πάνε την Κυριακή.
Ζ.

Του αέρα
* ΕΓΡΑΨΑΝ τα σάιτ, στο κλίμα της αιφνίδιας αποχώρησης του Γ. Κλοπ απ’ τη Λίβερπουλ ότι φεύγει κι ο Μ. Αρτέτα από την Άρσεναλ. Κουβέντες του αέρα. Το αναπαρήγαγαν και στην Ελλάδα και οι σοβαρές ιστοσελίδες, οι ειδησεογραφικές, καμία διασταύρωση. Κι όταν ο Ισπανός προπονητής το διέψευσε, «δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση», τα μάζεψαν όλοι τους.
Ωστόσο, καμία εφημερίδα δεν έγραψε την «είδηση», αλλά καμία όμως. Ούτε καν κάποια από τις αθλητικές, που θα πιέζονταν από το «συμβάν»... Κι έτσι έγινε αντιληπτό ξανά τι σημαίνει εφημερίδα, χαρτί, μελάνι, εγκυρότητα…
Ζ.

Όταν γνωρίζουν…
* ΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο για να περάσει η Υπηρεσία Καθαριότητας σε 24ωρη βάση για το 2024 ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αδαμόπουλος Θάνος κατέθεσε πρόταση να προβλεφθεί και για τους ηλεκτρολόγους λειτουργία με το ίδιο καθεστώς. Δηλαδή να λειτουργεί και αυτή με βάρδιες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μιλάμε για ανταποδοτική υπηρεσία όπως και της καθαριότητας. Είναι μια τυπική διαδικασία που περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο στην αρχή του έτους. Ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος συμφώνησε και θα εξετάσει το θέμα. Μην ξεχνάμε πως και οι δύο έχουν περάσει στο παρελθόν από την ίδια θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών.
Σ.Κ.

 

TRAKTER_SHMAIA.jpg

* ΕΤΣΙ που έχουν ανακατευτεί οι αγρότες φέτος σε όλη την Ευρώπη, καλά είναι να έχει ο καθένας τη σημαία του…
Ζ.

 

 

NASIAKOP_TRIANTOP.jpg

* ΣΥΝΟΡΟ είναι ο δήμαρχος του κάμπου με τον Βολιώτη υπουργό. Κι έτσι όπως έχουν τα πράγματα με τις συνέπειες της πλημμύρας, ο Θαν. Νασιακόπουλος, τον έχει κυριολεκτικά από κοντά τον Χρ. Τριαντόπουλο.
Ζ.

 

 

 

PODHLATO.jpg

* ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ απαιτεί το ποδήλατο αλλά και οι εξελίξεις των ημερών, με το φως πάντα αναμμένο.
Ζ.

 

 

PARKING.jpg

* ΥΠΟΦΕΡΕΙ το πάρκινγκ έξω από το τσιπουράδικο…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass