ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2024 17:11
* ΤΗ σκυτάλη του αγώνα από τους Λαρισαίους αγρότες έλαβαν οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοί τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες τη δική τους μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, στο γνωστό σύνθημα «no farmers no food» πρόσθεσαν και τη λέξη «no future». Xωρίς αγρότες δεν θα υπάρχει φαγητό και μέλλον! O αγώνας καλά κρατεί. Γ.Ρ. * ΤΗ σκυτάλη του αγώνα από τους Λαρισαίους αγρότες έλαβαν οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοί τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες τη δική τους μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, στο γνωστό σύνθημα «no farmers no food» πρόσθεσαν και τη λέξη «no future». Xωρίς αγρότες δεν θα υπάρχει φαγητό και μέλλον! O αγώνας καλά κρατεί. Γ.Ρ.

Διαφωνίες
* ΔΙΙΣΤΑΜΕΝΕΣ οι απόψεις των Λαρισαίων χθες, χαρακτηριστικός ο τηλεφωνικός διάλογος σε βεράντα, που ακουγόταν αμφιπλεύρως μέσα στην ησυχία της γειτονιάς.
- Ε, δεν έχει και κρύο σήμερα βρε Ελένη…

- Τι λες καλέ Μαρία, δεν έχει κρύο σήμερα; Πας καλά;
***
* ΛΟΓΙΚΕΣ οι αντιθέσεις. Άλλος στο προσήλιο κι άλλος στο απόσκιο, αλλιώς στην ηλικία των 50 και διαφορετική η αίσθηση στα 70, πολύ πιο ζόρικο το κρύο νωρίς το πρωί, μετά ήρθε ο ήλιος, «πέταξε την κάπα απ’ τις πλάτες του τσοπάνη»… (Και κατά πως λέει κι η παροιμία «Ο Φλεβάρης αν φλεβίσει…»).
Ζ.
Ευτυχώς
* - ΕΜΕΝΑ μ’ αρέσει που έχει 29 μέρες ο Φλεβάρης, έλεγε ο νεαρός Λαρισαίος. Οι 28 βρε σεις με άγχωναν, μήπως και δεν προλάβω να κάνω αρκετές βλακείες αυτόν τον μήνα.
Ζ.
Παρασκευούλα
* ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ χθες ο Λαρισαίος ότι από νωρίς σήμερα το πρωί θα το έδινε το σύνθημα.
- Παρασκευιαστείτε ελεύθερα.
***
* Ο άλλος δίπλα του ζούσε με τις αναμνήσεις απ’ τα «ωραία χρόνια…».
- Επί ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάρα είχαμε από την Τετάρτη.
Ζ.
Με παράδοση
* «ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ των αγροτών», το πρωτοσέλιδο της «Ε» μια τριακονταετία πριν, στις 23 Σεπτεμβρίου 1995, το οποίο ανασύρει ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ. «Τα τρακτέρ πλημμύρισαν τη Λάρισα σ’ ένα μαχητικό συλλαλητήριο». Βασικό αίτημα να παρέμβει η Κυβέρνηση στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σταματήσει η κατρακύλα του βαμβακιού. «Παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας, κ. Θεόδ. Στάθη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπληρώνει ο τίτλος. Η Κεντρική πλατεία και τότε γεμάτη τρακτέρ, επικεφαλής της κινητοποίησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πατάκης. (Τώρα έφτασαν να βγάζουν τρακτέρ οι αγρότες και στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Παρίσι…).
Ζ.
Κοντά;
* ΣΤΟ μπλόκο της Βόνιτσας πήγε προχθές ο Πρωθυπουργός, σ’ αυτό το πολυπληθές, το κυκλώπειο, στην κατεξοχήν αγροτική περιοχή της χώρας.
- Κάνας αντίστοιχος Σιδερόπουλος θα τον περίμενε εκεί, προεξόφλησε ο Λαρισαίος. Έτσι κι αλλιώς το επιτελείο Μητσοτάκη ποτέ δεν κάνει κάτι στην τύχη…
- Και θα κάνει τώρα κάνα και μήνα να πλύνει το χέρι του επειδή του έκανε χειραψία ο Πρωθυπουργός, συμπλήρωσε ο άλλος από δίπλα.
***
* ΚΑΙ χθες από τις Βρυξέλλες, με άγριο σκηνικό γύρω από τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία παρόλα αυτά δεν συζήτησε το Αγροτικό, αλλά το Ουκρανικό, με πλήθος τρακτέρ, με φωτιές και πυροτεχνήματα, με οδοφράγματα και ΜΑΤ, από εκεί, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αγροτικές κινητοποιήσεις, διαβεβαίωσε πως «Είμαστε κοντά στους αγρότες», προαναγγέλλοντας ότι σήμερα θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Τώρα γιατί δεν το έκανε όλον αυτόν τον καιρό, ένα μυστήριο… Να γνωρίζει, να αποδέχεται και να μην κάνει κάτι, τι να πει κανείς… Τσεκάριζε μήπως τα αγωνιστικά αντανακλαστικά τους; Ήθελε να τους σκληραγωγήσει στο κρύο; Να μην τους αφήσει να σκουριάσουν χειμωνιάτικα στα καφενεία…
Ζ.
Πόνος στα άκρα
* ΕΚΑΝΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις οι Λαρισαίοι μεσήλικες
- Άλλοι ζουν στα άκρα, εμείς πονάμε στα άκρα.
***
* - ΚΑΚΟ δεν είναι να είσαι 60 και να νιώθεις 30, κακό είναι να νιώθεις 60 και να είσαι 30.
***
* - Ο 60χρονος μήνυσε λέει την 26χρονη σύντροφό του γιατί του έφαγε την περιουσία. Τι να του έτρωγε δηλαδή, τα νιάτα;
***
* - ΣΗΜΕΡΑ επιβεβαίωσα ότι η γυμναστική σού δίνει χρόνια. Έτρεξα το πρωί τρία χιλιόμετρα και ήδη νιώθω 75 χρονών.
Ζ.
Καθυστερήσεις
* ΕΝ αναμονή νέας σύγκρουσης Αυγενάκη-Κουρέτα, οι σχέσεις των οποίων είχαν εξομαλυνθεί μετά το σνομπάρισμα που είχε δεχθεί ο Υπουργός από τον φρεσκοεκλεγμένο Περιφερειάρχη τότε, ο οποίος του ανταπέδιδε τα ίσα σε σχέση με την άγαρμπη συμπεριφορά του τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες.
***
* ΜΟΛΙΣ προχθές, λοιπόν, ο υπουργός Γεωργίας είπε μιλώντας σε αθηναϊκό κανάλι, καθώς επιχειρούσε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών: «Τρεισήμισι μήνες πριν, δυόμισι μήνες πριν λήξει η θητεία Αγοραστού, ο υπουργός κ. Τριαντόπουλος είχε βγάλει τα χρήματα για να προχωρήσει η Περιφέρεια σε προσλήψεις, ώστε να συγκροτηθούν οι Επιτροπές και πήρε και την απόφαση αντί για τριμελείς που ήταν, να γίνουν διμελείς οι Επιτροπές, ώστε να τρέξουν γρηγορότερα… Η παρότρυνση του κ. Κουρέτα ήταν τότε «Δεν θα κάνεις τίποτε Αγοραστέ, θα περιμένεις να αναλάβω εγώ, εγώ θα το χειριστώ…». Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι προσλήψεις από την Περιφέρεια κι άρχισαν να συγκροτούνται αυτές οι Επιτροπές…».
- Καθυστέρησε η Περιφέρεια, λέτε κύριε Υπουργέ;
- Ναι, ναι…
***
* Ο Λευτ. Αυγενάκης, πάντως, δεν είχε διστάσει να τα ρίξει στον δικό τους Κ. Αγοραστό για τις πλημμύρες και μάλιστα, προεκλογικά, με τον Δημ. Κουρέτα θα κωλώσει τώρα; Ο οποίος, ωστόσο, εμφάνισε τις πρωτοβουλίες για τις προσλήψεις των 100 επιπλέον στελεχών για τις εκτιμήσεις ζημιών και τις διμελείς Επιτροπές ως δικές του πρωτοβουλίες. (Θα κλιμακωθεί η κόντρα;).
Ζ.
Σε (με τη) ρήξη
* ΤΟΝ Δεκέμβριο του 2012 ο Α. Λοβέρδος είχε ιδρύσει την πολιτική κίνηση Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, με τον πνευματώδη, αλλά ελαφρώς παρατραβηγμένο τίτλο ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Ήρθε σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ, τον διέγραψε ο πρόεδρος Ε. Βενιζέλος κι εκείνος ίδρυσε τον Απρίλιο του 2013 το κόμμα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Το οποίο δεν μακροημέρευσε, ούτε σε εκλογές μετείχε, αφού ενόψει των ευρωεκλογών του 2014 ο Ανδρ. Λοβέρδος συμμετείχε στη συγκρότηση της «Ελιάς», στο τότε εγχείρημα διεύρυνσης του βαριά λαβωμένου ΠΑΣΟΚ. Κι αμέσως μετά έγινε υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης Σαμαρά και επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
***
* ΑΓΝΩΣΤΟ αν θα προσελκύσει τώρα κάποιους από το ΠΑΣΟΚ της Λάρισας, τώρα που ιδρύει ξανά κόμμα. Τότε, στον διάττοντα αστέρα της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. στη Διοικούσα Επιτροπή της κίνησης είχε ανακοινωθεί από τον Ανδρ. Λοβέρδο η συμμετοχή της Ελπινίκης Μπακόλα, ακτινολόγου γιατρού του ΓΝΛ, ενώ ένας ακόμα Λαρισαίος βρισκόταν μεταξύ των 31 ιδρυτικών μελών της, ο οικονομολόγος Ιωάννης Μαλακός, έτσι παρατονισμένο τον είχαν ανακοινώσει από την Αθήνα τον τωρινό γραμματέα της Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ. (Μετά, ο Ανδρ. Λοβέρδος είχε περισσότερους υποστηρικτές στη Λάρισα, προερχόμενους κυρίως από τον υγειονομικό χώρο, καθώς είχε δημιουργήσει διασυνδέσεις εκεί, απ’ όταν ήταν υπουργός Υγείας, το 2010-12, επί Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου).
Ζ.
Μην ενοχλεί…
* ΕΙΧΑΝ προβλήματα, τα έλυναν, όμως, οι Λαρισαίοι. Νόμιζαν…
- Αγάπη μου, θέλω να μου το λες όταν έχεις οργασμό.
- Βρε μωρό μου, σκέφτομαι μήπως σ’ ενοχλώ στη δουλειά.
***
* - ΕΚΑΝΑ έρωτα με τη δικιά μου και την έπιασε κράμπα. Την έκανα αναγκαστική αλλαγή με τη γειτόνισσα.
***
* - ΜΩΡΟ μου πες μου κάτι να νιώσω ταύρος…
- Έχεις κάτι κέρατα, να…
***
* - ΤΣΙΓΑΡΟ κάνεις μετά το σεξ;
- Τσιγάρο κάνω, το άλλο το μεξφεξ πώς το είπες, δεν το ξέρω…
Ζ.
Διπλωματικά
* «ΤΟ ζήτημα του δημογραφικού και της οικογένειας αποτέλεσε σημείο προβληματισμού και συζήτησης, καθώς η υπογεννητικότητα λαμβάνει πλέον μεγάλες διαστάσεις, τόσο στη χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά», αναφέρει ο Χρ. Καπετάνος για τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Λαρίσης. Άργησε λιγάκι σε σύγκριση με τους άλλους δύο νεοδημοκράτες βουλευτές, ανταποκρίθηκε εν τέλει κι εκείνος στην πρόσκληση. Ωστόσο, αυτός δεν φαίνεται να ενέδωσε, δεν μπορεί να μην τέθηκε από τον Δεσπότη το θέμα του «Γάμου», τέτοιες μέρες μάλιστα, η πολύ διπλωματική ανακοίνωση του βουλευτικού γραφείου, όμως, είναι σαφής.
Ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ κινήθηκε απολύτως στη γραμμή Μητσοτάκη. «Η Πολιτεία με την Εκκλησία, είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας, οφείλουν αμφότερες να πορεύονται με βασικό κριτήριο την κοινωνική συνοχή και τη βοήθεια στο σύνολο των συμπολιτών μας», είπε. Κι όλοι κατάλαβαν. (Τελικά από τους 8 της Λάρισας, μόνο οι 2 Σαρακατσάνοι βουλευτές θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο; Ο ένας του Μητσοτάκη κι ο άλλος του Κασσελάκη…).
Ζ.
Κοσκινίζουν
* ΚΑΘΩΣ μπήκε ο μήνας που θα συμπληρωθεί χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη, η Εξεταστική της Βουλής συνεχίζει, ακάθεκτη στην αμεριμνησία της. Η συγκρότησή της ήταν πρόταση του ΚΚΕ, που υιοθέτησε η ΝΔ και βέβαια έχει μεγάλη σημασία που δεν συγκροτήθηκε Προανακριτική Επιτροπή, θα είχε μεγάλη διαφορά. Κι εκεί, στην κοινοβουλευτική αίθουσα φαίνεται να ασκείται συχνά συνδικαλισμός, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ, και μάλιστα εκ του ασφαλούς, καθώς έχουν την πλειοψηφία.
***
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να κοσκινίζουν, αφού δεν θέλουν να ζυμώσουν. Καλούν για κατάθεση εκείνους που θέλουν, αρνούνται σε άλλους, κι έτσι η υπόθεση θα λήξει ομαλά. Στο τέλος μπορεί να φανεί πως θα φταίνε όσοι ανέβηκαν στο τρένο, ιδίως εκείνοι που μετακινήθηκαν στο κυλικείο. Κι ο άσχετος σταθμάρχης βεβαίως, όχι φυσικά εκείνοι που τον έβαλαν εκεί, θέλει προσοχή κι αυτό. Η δε Τηλεδιοίκηση βεβαίως και υπήρχε, αλλά ήταν σαν να μην υπάρχει…
Ζ.
Έπεσε μέσα
* - ΓΙΑΤΙ κλαις ρε φίλε;
Ανησύχησε ο νεαρός Λαρισαίος με τον κολλητό του.
- Άσε, έκανα πλάκα στην κοπέλα μου και της είπα πως ξέρω ότι με απατάει…
- Ε, και;
- Τι και… Μου ζήτησε συγγνώμη.
Ζ.

 

------

KALOGIAN_OMADA.jpg* ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΕ η ομάδα Καλογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλοι πεντέξι είναι όλοι κι όλοι…
Ζ.

 

 

TRAKTER_MORIKONE.jpg* ΔΙΕΘΝΗΣ ο αγώνας, τα τρακτέρ Λαρίσης υπό το βλέμμα του Ένιο Μορικόνε, του οποίου οι μουσικές άνετα θα μπορούσαν να επενδύσουν εικόνες των μπλόκων.
Ζ.

 

 

STONES.jpg

* ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ πετραδάκι, ο Γ.Ο. τις έστησε όμορφες τις «The Stone Sisters»…
Ζ.

 

 

FOITHTES.jpg* ΜΕ τους φοιτητές να συνεχίζουν τον αγώνα τους για καλύτερα πτυχία, φυσικά από τα δημόσια πανεπιστήμια …

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass