ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 17:11
*Ο νεαρός -πλην όμως έμπειρος- αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος δείχνει στον δήμαρχό του τον σωστό τον δρόμο. Ζ. *Ο νεαρός -πλην όμως έμπειρος- αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος δείχνει στον δήμαρχό του τον σωστό τον δρόμο. Ζ.

Και στην Ελλάδα
* - ΦΕΡΤΕ μου έναν από τους Λοκομόντο, ζήτησε ο μουσικόφιλος Λαρισαίος, να τον βγάλω πέντε λεπτά το πρωί στο μπαλκόνι, που θέλω να δει κάτι... (Ακούς εκεί, κρύο δεν έκανε ποτέ...).
Ζ.

Έξοδος
* ΤΟ σχεδίαζε από χθες ο νεαρός Λαρισαίος, έδειχνε αποφασισμένος.
- Σαββατόβραδο απόψε, λέω να το εκμεταλλευτώ. Θα βγω να πετάξω τα σκουπίδια στον πιο μακρινό κάδο.
* * *
* Ο άλλος δίπλα ήταν μονίμως κακοδιάθετος.
- Τι, Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκευούλα μέλι, βρε... Τη Δευτέρα πάλι δουλεύουμε...
* * *
* Ο τρίτος της παρέας είχε πιο ευρύ πεδίο.
- Ακόμα δεν μπήκε ο μήνας, την έκανες τη βλακεία...
- Έχει λιγότερες μέρες βρε παιδιά και φοβήθηκα μη δεν προλάβω...
Ζ.
Σε ‘’campus’’/κάμπους
* «ΜΑΣΤΙΓΙΟ στα ‘’campus’’, καρότo στους κάμπους...», έκανε τη σύγκριση ο σχολιαστής Γ. Μπ., αναφερόμενος στην κυβερνητική τακτική απέναντι στις παράλληλα εξελισσόμενες κινητοποιήσεις. Μπροστά στους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς, που ξεσηκώθηκαν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρατάσσει αστυνομία, ξύλο, χημικά και εκβιασμούς. Προφανώς, γιατί δεν έχει καμιά εκλογική προσδοκία από τους νέους που υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση...
Αντιθέτως, στο αγροτικό, το οποίο έχει γίνει παράγοντας της πανευρωπαϊκής εξίσωσης, συμπεριφέρεται με διαλλακτικότητα στους αγρότες, με προθυμία για διάλογο και σημαντικές υποχωρήσεις, όπως άλλωστε όλη η ηγεσία της Ε.Ε. Ο λόγος; Ο φόβος της τιμωρίας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ξεχνώντας μάλλον πως κι οι αγρότες έχουν παιδιά που σπουδάζουν. (Ενώ ο κόσμος βλέπει και τις δύο αντιδιαμετρικά αντίθετες τακτικές από την ίδια κυβέρνηση).
Ζ.
Τρεις πριν...
* ΜΕ καμάρι ο υπουργός Λευτ. Αυγενάκης ανακοίνωσε το ‘’112’’ για τους αγρότες, το οποίο θα προειδοποιεί λέει τρεις μέρες πριν το φυσικό φαινόμενο. Το τι ακριβώς θα έκανε βέβαια αυτό με την πλημμύρα παραμένει απροσδιόριστο. Αν δε καταφέρουν να προβλέψουν χαλαζόπτωση τρεις μέρες πριν, τότε πάνε για Νόμπελ Μετεωρολογίας. Μένει να ανακαλυφθεί το ‘’112’’ απομάκρυνσης υπουργού, να τον ειδοποιεί τρεις ώρες πριν την αυτόματη εκτόξευση από την καρέκλα.
Ζ.
Η σκυτάλη
* Επιτελους και μια θετική απόφαση από το ΣτΕ για την ευρύτερη υπόθεση του Αχελώου, αν και το Φράγμα Μεσοχώρας μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Επιτέλους τέρμα στα μπλόκα των δικαστών, που επιτρέπουν πια την ολοκλήρωση και λειτουργία στου ταλαίπωρου Υδροηλεκτρικού. Τη θετική εξέλιξη πιστώνεται η κυβέρνηση, τα υπουργεία, μαζί και η επιτροπή των θεσσαλικών φορέων για τα νερά, αλλά και η Περιφέρεια, οι πολυετείς προσπάθειες ήταν μεθοδευμένες και απέδωσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτος το έμαθε και το ανακοίνωσε ο Κ. Αγοραστός. Λογικά, η νέα περιφερειακή αρχή θα πάρει τη σκυτάλη και θα τρέξει στην τελική ευθεία. Υπάρχει δρόμος ακόμη που πρέπει να διανυθεί και κακοτοπιές να παρακαμφθούν. Χρειάζεται δουλειά και πίστη στο έργο.
Ζ.

Αποστράγγιση
* ΠΟΥ φτάσαμε... Τώρα οι αρμόδιοι το λένε και με την κλασσική ορολογία. Ότι σχεδιάζουν την αποστράγγιση της Κάρλας. Εξήντα, εβδομήντα χρόνια πίσω δηλαδή. Άντε, με το καλό, και της Κωπαΐδας...
Ζ.
Παντρεμένοι
* ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Λαρισαίοι σε νέες περιπέτειες.
- Πάτερ, όλη την ώρα ακούω μια φωνή που μου λέει τι να κάνω, μήπως είμαι δαιμονισμένος;
- Παντρεμένος είσαι, τέκνον μου.
* * *
* - ΕΙΔΕΣ τι κάνει κάθε πρωί ο απέναντι με τη γυναίκα του; Γιατί δεν κάνεις κι εσύ το ίδιο;
- Ε, ποιος πάει απέναντι τώρα...
* * *
* - ΑΛΛΑ ζευγάρια παίζουν τον γιατρό, εμείς οι παντρεμένοι έχουμε ΕΟΠΠΥ, μας κλείνει ραντεβού 4 μήνες μετά.
* * *
* - ΜΙΑ γνωστή μου που έμεινε έγκυος, είπε στον άντρα της ότι της μύρισε τσάντα Λουί Βιτόν.
Ζ.
Θέμα τακτικής
* ΩΣ τακτικισμός Μητσοτάκη η εισαγωγή, τώρα, του νομοσχεδίου για τον ’’Γάμο’’. Όχι μόνο για να έχει ο κόσμος να ασχολείται εδώ και μήνες, αντί να μιλάει για την ακρίβεια, για τους αγρότες, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.ά. Αλλά κυρίως διότι αν ανέβει η Ακροδεξιά στις ευρωεκλογές, από την οποία εκείνος δεν κινδυνεύει στις βουλευτικές, θα ξαναμαζευτούν στη ΝΔ τότε, υπ’ αυτούς τους όρους και με την πίεση που θα ασκηθεί στην κοινή γνώμη, κατόπιν η κεντροαριστερά είναι που θα συνθλιβεί. Ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί δεν φτάνουν το 25%. Πόσο μάλλον άμα φτάσουν σε κάλπη με κυβέρνηση, με τη ΝΔ να φαίνεται πως δέχεται ακροδεξιό πρέσινγκ.
Ζ.
Με αλλαγές
* ΚΑΙ καθώς τα κόμματα άρχισαν να ετοιμάζονται ενόψει ευρωεκλογών, ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης διατύπωνε ένσταση.
- Είναι λάθος να εφησυχάζει κάποιος στηριζόμενος στο «ομάδα που
κερδίζει δεν την αλλάζεις», ούτε στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει αυτό. Αργά ή γρήγορα βλέπεις στη νικηφόρα ομάδα και στην τακτική τού χθες το Βατερλώ του σήμερα. Κάποια στιγμή συμβαίνει. Κι ο πιο χαρισματικός τριπλαδόρος την τελευταία τρίπλα την κάνει στον εαυτό του.
* * *
* ΠΡΟΣ το παρόν οι κυβερνητικοί, με αυτοπεποίθηση, περιορίζονται στα τάκλιν από τηλεοράσεως.
- 41 τακατόστ. (Άλλαξε το σλόγκαν).
Ζ.
Τελευταίο κομμάτι
* ΖΕΥΓΑΡΙΑ Λαρισαίων με όρεξη.
-Είχα δύο σοκολάτες στο ντουλάπι. Γιατί τώρα είναι μόνο μία;
-Γιατί ήταν σκοτεινά και δεν την είδα την άλλη.
* * *
* - ΤΟ δυσκολότερο σημείο σε μια σχέση, να το ξέρετε, είναι το τελευταίο κομμάτι της πίτσας.
* * *
* - ΣΗΜΕΡΑ το πρωί έχασα 800 θερμίδες.
-Έλα, πώς;
-Ξέχασα την μπουγάτσα στο λεωφορείο.
Ζ.
Εκκρεμότητα
* ΤΟ πρόσφατο ατύχημα, με το γυαλί που έπεσε από τη τζαμαρία του εγκαταλειμμένου τριώροφου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, το οποίο τραυμάτισε νεαρό Λαρισαίο, ευτυχώς ελαφρά επειδή μόνο και μόνο φορούσε την κουκούλα του μπουφάν του, ανέδειξε το πρόβλημα. Τα κτίσματα στο οικοδομικό τετράγωνο, που έχει απαλλοτριωθεί για να αναδειχθεί το αρχαίο μνημείο, είναι επικίνδυνα. Καθώς εκκρεμεί η κατεδάφισή τους από τον Δήμο, οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν κανένα λόγο να τα συντηρούν, η κατάστασή τους χειροτερεύει διαρκώς. Έχουν περάσει 9 χρόνια μ’ αυτή την εκκρεμότητα, η εξασφάλιση των κονδυλίων για την απαλλοτρίωση ήταν από τα πρώτα πράγματα που είχε πανηγυρίσει η νέα τότε δημοτική αρχή Καλογιάννη. Και δικαίως. Η κατάσταση όμως βάλτωσε, παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες ανακοινώσεις για ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πρέπει να γίνει κάτι, έτσι ή αλλιώς. Από τον Δήμο.
Ζ.
Υπέρ ή...
* ΚΙ οι δύο έκαναν την ανατροπή στις εκλογές εκλεγόμενοι δήμαρχοι, όπως σημείωσαν στη συνάντησή τους στη Λάρισα. Ο Αθηναίος Χάρης Δούκας πάντως δήλωσε «πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σαν κοινωνία. Είμαι υπέρ να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές. Ευχαρίστως θα πάντρευα στο δημαρχείο δύο άντρες ή δύο γυναίκες». Ο ίδιος βέβαια θα παντρευτεί με θρησκευτικό καθώς έτσι επιθυμεί η νεαρή σύντροφός του. (Έτσι συμβαίνει άλλωστε πάντα, οι γυναίκες αποφασίζουν).
* * *
* ΘΑ είχε ενδιαφέρον όμως το τι δηλώνει σχετικά κι ο Λαρισαίος Θαν. Μαμάκος, με την κυβέρνηση της ΝΔ κιόλας να εισηγείται το σχετικό νομοσχέδιο. Έστω να ειπωθεί το ποιος αντιδήμαρχος θα αναλάβει να τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στη Λάρισα.
Ζ.
Περίπτερο
* ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ η Λαρισαία που τηλεφώνησε στην «Ε», γιατί τόσα χρόνια δεν έχει μεριμνήσει καμία υπηρεσία για το εγκαταλειμμένο περίπτερο της οδού Έλλη Λαμπέτη στη Νέα Πολιτεία.
«Από τη φθορά του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες έχει διαλυθεί. Δεν θα έπρεπε να το απομακρύνουν; Είναι αντιαισθητικό, αλλά και επικίνδυνο. Είναι μια κατασκευή διαλυμένη, ένα περίπτερο που δεν λειτούργησε ποτέ». Ας το ελέγξουν οι αρμόδιοι.
Ν.Π.
Μικτό;
* ΕΙΧΕ το γνώθι σαυτόν ο νεαρός Λαρισαίος.
- Καλά ρε συ, πόσο βλάκας είσαι;
- Καθαρό βάρος ή μαζί με την περικεφαλαία...;
Ζ.

 

----------

 

MAMAKOS_KALESHS.jpg

*Ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος ακούει προσεκτικά τους πολίτες. Πόσο μάλλον τον δικό μας, τον έμπειρο Αλ. Καλέση.
Ζ.

 

ADIEJODO.jpg*ΕΝΤΑΞΕΙ, εκεί στο τριγωνάκι της Παπαναστασίου, μπροστά τον Άγιο Νικόλαο, η μια πλευρά του λειτουργεί μονίμως ως πάρκινγκ, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται κυκλοφοριακά, θα μπορούσε βέβαια να επεκταθεί ως χώρος πρασίνου. Τα αυθαιρέτως παρκαρισμένα αυτοκίνητα όμως αποκλείουν ακόμη και το πεζοδρόμιο. (Σάμπως δεν υπάρχει οδόστρωμα να κινούνται οι πεζοί…).
Ζ.

 

PAGKAKIA.jpg

* ΕΤΣΙ τους βόλευαν καλύτερα! Άλλαξαν τη θέση στα παγκάκια, πάνω στο Φρούριο, και τα ένωσαν, γιατί ήταν μεγάλη παρέα!
Λ.Κ.

 

GEROGAK.jpg*ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ χθες από αντιδήμαρχος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δημ. Γεωργάκης, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Είναι μαχητής πάντως το κομάντο και θα τα καταφέρει, μικρό διάλειμμα και θα επανέλθει.
Ζ.

 

KATSIKES.jpg* ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΕΣ τις έχει ο βοσκός τις κατσίκες του. Περπατούσαν χθες, πάνω στο πεζοδρόμιο της Περιφερειακής Οδού, εκεί κοντά στη ΔΕΥΑΛ, σε διάταξη, και καμία δεν ξέφυγε στον δρόμο!
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass