ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2024 17:15
*ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τα νιάτα, διαχρονικό και το ΠΑΣΟΚ -έστω κι αν «σταμάτησε» στη Φώφη *ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τα νιάτα, διαχρονικό και το ΠΑΣΟΚ -έστω κι αν «σταμάτησε» στη Φώφη

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Φουσκοδεντριές
* ΚΙ αν ο Φλεβάρης φλεβίσει…
Ωραίες μέρες και πάλι, μετά τις τελευταίες παγωνιές. Μέρες που σε κάνουν να σκέφτεσαι από τώρα άνοιξες και καλοκαίρια… Αλλά ας μην … ξανοιγόμαστε.

Στο μεταξύ τα δέντρα φουσκώνουν στον κάμπο, τα τρακτέρ μάλλον ξεφουσκώνουν, ό,τι ήταν να πάρουν τα μπλόκα το πήραν. Ο Μητσοτάκης είναι σφιχτός, δεν δίνει αν δεν υπάρχουν, (ειδικά άμα δεν έχει μπροστά του και εκλογές). Δεν είναι ο… Καραμανλής που, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, είχε (εν)δώσει 500 εκατομμύρια στους αγρότες.
Αλλά, για να είμαστε σοβαροί, το πρόβλημα των αγροτών και γενικά των επιχειρηματιών της Θεσσαλίας δεν λύνεται με κάποιες παροχές σαν κι αυτές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Χρειάζεται να γίνουν πολλά σε βάθος χρόνου, για να συνέλθουν περιοχές σαν τα παρακάρλια.

Τα παιδία
* ΤΟ πώς ακριβώς κινείται η πολιτική ζωή της χώρας φαίνεται από ένα και μόνο περιστατικό. Ο Μητσοτάκης, με όλη την άνεσή του, πήγε πρώτος στα μπλόκα και συνομίλησε για ώρα με τους αγρότες. Παιδιά, τόσα έχω, τόσα σας δίνω, τέλος. Και αφού έγινε αυτό, έσπευσαν ασθμαίνοντες αμέσως μετά να πάνε στα μπλόκα και οι Ανδρουλάκης – Κασσελάκης που ως τότε ήταν …σχεδόν εξαφανισμένοι στο συγκεκριμένο θέμα. Άσε που ο Μητσοτάκης πήγε σοβαρός και άνετος, ενώ ο Κασσελάκης για το μόνο που σχολιάστηκε ήταν πως …ανέβηκε πάνω σε ένα τρακτέρ, με τρόπο που μόνο σοβαρότητα δεν έδειχνε.
(Την προηγουμένη, ο «Στεφ», διαβάσαμε, πήγε να κουρευτεί συνοδευόμενος από έναν φωτογράφο που «έτυχε» να περνάει από κει. Παιδικότητες …Τσίπρα λέμε και κλαίμε).

Οι …αντιδημοφιλείς
* ΚΑΘΩΣ «μυρίζει καλοκαίρι», πολλά διεθνή ΜΜΕ (πρόσφατα και το Πρακτορείο Bloomberg) γράφουν ότι το 2024 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες -λέει το Πρακτορείο- «το 2024 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας» και ειδικά για τους …«δημοφιλείς» προορισμούς.
Κάθε χρόνο τα ίδια. Οι «δημοφιλείς» δέχονται καραβάνια τουριστών και βγάζουν χρήμα και μεις, οι …«αντιδημοφιλείς» στη δίαιτα. Κι αν ρωτήσεις ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας ώστε να επεκτείνει τον τουρισμό της σε όλη την επικράτειά της, θα γελάσουν και τα …τσιμέντα. Άλλωστε το υπουργείο είναι …Τουρισμού στην …κυριολεξία. Όλα για τα νησιά και την Πελοπόννησο που γειτνιάζει με την Αθήνα. Ο τζίρος μπόλικος, η χρονιά κλείνει με το ταμείο στα συν, κι όλα καλά… Οι υπόλοιποι; Ε, τι να κάνουμε… Βολευτείτε μεταξύ σας.

Ουδέν κακό
* ΟΥΔΕΝ κακό αμιγές καλού βέβαια… Κάπως έτσι, τα λαρισαϊκά παράλια παραμένουν υπέροχα τα καλοκαίρια μέσα στην ολιγοκοσμία τους. Ειδυλλιακές ακτές, παρθένες, όπου μπορείς πραγματικά να ξεκουραστείς, μέρη που δεν επιβαρύνονται από τον μαζικό τουρισμό. Λίγο το ’χεις; Σε εποχές που ένα σωρό πόλεις και περιοχές «πνίγονται» από τις ορδές των τουριστών και βάζουν μέχρι και …απαγορεύσεις στην είσοδό τους, είναι μεγάλο πλεονέκτημα που εμείς παραμένουμε σχεδόν …οικολογικές περιοχές. Αρκεί βέβαια, Δήμοι και Περιφέρεια να εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες, ειδικά σ’ ό,τι αφορά τη φροντίδα του οδικού δικτύου...

Χρόνια «νοσήματα»
* ΑΠΟ τον χτεσινό τύπο, σταχυολογούμε ειδήσεις:
-Πολλά παιδιά είναι «ξεχασμένα» σε ιδρύματα αφού οι διαδικασίες υιοθεσίας απαιτούν 7 χρόνια και βάλε.
- Πάρα πολλά ακίνητα του δημοσίου παραμένουν κλειστά για δεκαετίες και ερειπώνονται.
- Οι μισοί σχεδόν φοιτητές είναι …αιώνιοι φοιτητές.
Προβλήματα που καίνε, που δεν λύνονται όσες κυβερνήσεις κι αν πέρασαν. Αλλά, ας παρηγορηθούμε… Βρήκαμε λύση για το θέμα των ομόφυλων γάμων που οσονούπω ψηφίζονται. Πάλι καλά. Υπάρχει εν τέλει ελπίς…
Ελλάς, η χώρα των …χρονίων «νοσημάτων».

Στη …δίαιτα
* ΣΤΗ Βρετανία, αφού έδωσαν εξιτήριο στην Κέιτ και τον Κάρολο, έπιασαν τώρα τον πρωθυπουργό. Σαν καλός …ινδουιστής ο Σούνακ νηστεύει …36 ώρες κάθε εβδομάδα, πίνοντας μόνο νερό. Και όλοι λένε πόσο καλό κάνει αυτό στην υγεία, αλλά και πως η υιοθέτηση μιας τέτοιας πρακτικής ίσως αποτελούσε τη λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα.
(Έλααα, δεν θέλω αηδίες… Μην σού μπαίνουν τίποτε ιδέες Μητσοτάκη…).«

Ξύλο» στον αέρα
* ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ βομβαρδίζουν Ρώσους. Οι Ρώσοι ανταποδίδουν με πυραύλους. Οι Χούθι εκτοξεύουν πυραύλους που τους δίνουν Ιρανοί, οι Αμερικανοί ανταποδίδουν βομβαρδισμούς σε Ιράκ και Συρία, οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν …γενικώς… Σαν πολύ …ξύλο δεν πέφτει τελευταία παιδιά; Και στη μέση η Λάρισα με το Στρατηγείο σε ρόλο …τροχονόμου.
Εστίες βρωμιάς (1)
* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα πρέπει να δουν στον Δήμο Λαρισαίων τι θα γίνει με μια σειρά από εγκαταλελειμμένα περίπτερα που έχουν διακόψει οριστικά τη λειτουργία τους, κλείνουν πεζοδρόμια και έχουν μετατραπεί σε εστίες βρωμιάς για ολόκληρες γειτονιές. Τι να πρωτοδούν θα μου πεις… Για όλα υπάρχει καιρός.

Εστίες βρωμιάς (2)
* ΑΛΛΗ εστία βρωμιάς είναι επίσης τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που δεν αποσύρονται καίτοι πέρασε το προβλεπόμενο διάστημα από την ειδοποίηση των ιδιοκτητών τους. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για ορισμένα ΙΧ που είναι σχεδόν …ερείπια, αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να τα μαζέψει επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν παραδώσει πινακίδες. Και τι σημαίνει άραγε αυτό; Δεν έχουν υποχρέωση να μην ρυπαίνουν ολόκληρο δρόμο; (Μια τέτοια εξόφθαλμη περίπτωση στη διάθεση κάθε αρμοδίου).

Αύρα
* ΚΑΤΑ τ’ άλλα, με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ξαναβγήκαν στον δρόμο συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων προς επισκευή των κατεστραμμένων σε πολλά σημεία κεντρικών πεζοδρόμων. Μια θετική αύρα υπάρχει ξανά στην πόλη κι αυτό φαίνεται.

Εκλογές των …10.000
* ΑΑΑ, ναι, το καλοκαίρι έχουμε μεταξύ άλλων και ευρωεκλογές ή εκλογές του … δεκαχίλιαρου, όπως τις λένε ήδη κάποιοι λόγω των 10.000 ευρώ που είναι οι καθαρές απολαβές όσων εκλεγούν.
Οπότε ο ευρωβουλευτής Μεϊμαράκης (ή Βαγγέλας) που ήρθε στη Λάρισα το Σάββατο, έκανε και μια μικρή καμπάνια για την εκ νέου υποψηφιότητά του. Κυρίως, είδε παλιούς του φίλους.
Φυσικά η Λάρισα μπορεί να έχει τον δικό της άνθρωπο στην Ευρωβουλή, καθώς η υποψηφιότητα του Φίλιππου Σαχινίδη με το ΠΑΣΟΚ έχει κι αυτήν κλειδώσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass