ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2024 17:11
* ΜΙΑ ιστορική φυσιογνωμία του αγροτικού κινήματος, τον Γιάννη Ρίτσο από τα Τρίκαλα, αποθανάτισε ο Χρήστος Σιδερόπουλος στη σύσκεψη της Νίκαιας. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο μπλόκο της Βιοκαρπέτ και λίγο αργότερα στα Τέμπη. Αλλά και τώρα παραμένει αγωνιστής... Γ.Ρ. * ΜΙΑ ιστορική φυσιογνωμία του αγροτικού κινήματος, τον Γιάννη Ρίτσο από τα Τρίκαλα, αποθανάτισε ο Χρήστος Σιδερόπουλος στη σύσκεψη της Νίκαιας. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο μπλόκο της Βιοκαρπέτ και λίγο αργότερα στα Τέμπη. Αλλά και τώρα παραμένει αγωνιστής... Γ.Ρ.

Ανάποδα
* ΝΑ περιμένεις να χαλάσει ο καιρός από τα μέσα του Φλεβάρη και μετά; Και αν... Χειμώνας μετά τις 25; Ο Μάρτης θα είναι δηλαδή ο χειμωνιάτικος μήνας; Χμ, ίσως όπως ο Δεκέμβρης ήταν φθινοπωρινός...
***

* ΚΑΙ καθώς προβλέπεται καλός, δηλαδή ζεστός καιρός για καμιά εβδομάδα ακόμα, αν χαλάσει μετά, επανερχόμενος στα ίσα του δηλαδή, σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, τότε τι...
Διότι άμα πάει 20 ο Φλεβάρης, τι απομένει για χειμώνα; Τον Μάρτιο ο ήλιος βρίσκεται ψηλά, οι μέρες μεγαλώνουν, όσο κρύο και να κάνει, και χιόνι να ρίξει, δεν γίνεται να είναι διαρκείας, περισσότερο ως ψυχρό διάλειμμα θεωρείται τότε. Οπότε, κατά τα φαινόμενα, ο φετινός χειμώνας μπορεί να καταταχθεί ήδη στους μαλακούς, ως ελαφρύς ή και πολύ ελαφρύς.
Ζ.
Οι αντιπρόσωποι
* ΟΙ 125 της ΠΕΔ, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλίας, αντιπρόσωποι των 25 Δήμων, συγκεντρώνονται αύριο Πέμπτη, το μεσημεράκι, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, κλασικά. Και θα εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ και Εποπτικό Συμβούλιο. Ούτε αυτό το τελευταίο είναι ασήμαντο, υπάρχουν πολιτικές καριέρες που ξεκίνησαν απ’ αυτό. Μετά θα συνεδριάσει το Δ.Σ. θα αναδείξει πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας. (Τον Θαν. Νασιακόπουλο).
***
* ΣΗΜΕΡΑ, επίσης, το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Λάρισας, συνεδριάζουν οι αντιπρόσωποι των Δήμων στον ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος συγκαλεί τη Συνέλευση, εκείνος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Θα εκλεγεί, επίσης, αντιπρόεδρος, έμμισθο αξίωμα, καθώς και τα πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ζ.
Συ(ριζο)νέδριο
* ΤΗΝ Κυριακή στη Λάρισα ο Στ. Κασσελάκης, από το πρωί στη Δημοτική Πινακοθήκη για το προσυνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία και παράλληλα σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Και με τα μέλη του κόμματος φυσικά, θα τους δώσει αέρα. Και στον ίδιο ταιριάζει μια χαρά, καθώς θα κορυφώνονται τα μπλόκα στον κάμπο.
***
* ΤΟ δεύτερο προσυνέδριο αυτό της Λάρισας. Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, τελικά για το 1ο επιλέχθηκε η Κοζάνη, για τη Δυτική Μακεδονία. Την περιοχή της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία είναι γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ στενή συνεργάτιδα του προέδρου, εξ απορρήτων του Στ. Κασσελάκη η βουλευτής Πέλλας από τα Γιαννιτσά και «νύφη Λαρίσης», τον κέρδισε τον Β. Κόκκαλη. Και την πλημμύρα επίσης.
(Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 11 προσυνέδρια ανά την επικράτεια είπαν ότι θα γίνουν μετά το Συνέδριο του κόμματος).
Ζ.
Πρωινό ξύπνημα
* ΣΤΑ θέματά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Το κακό με τον φετινό Φλεβάρη είναι ότι φέτος θα έχει 29 πρωινά ξυπνήματα.
***
* - ΜΗ λύνετε τις ασκήσεις των παιδιών σας. Πρέπει να μάθουν μόνα τους ότι δεν έχετε ιδέα πώς λύνονται.
***
* - ΠΑΝΤΩΣ, τον καλύτερο ύπνο τον κάνω μετά το ξυπνητήρι.
Ζ.
Πολύ σοβαρό ή...
* - ΑΠΟ το σπίτι σου μπορεί κάποια στιγμή να λείψουν πεντακόσια ευρώ, από το ταμείο του Δήμου δεν γίνεται να υπάρξει έλλειμμα πεντακοσίων ευρώ, έτσι δουλεύει το σύστημα...
Αυτό έλεγε στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας άλλου γειτονικού Δήμου, με αφορμή το ζήτημα που αναδείχθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο της Λάρισας σε σχέση με τους προκατόχους της.
***
* ΠΟΛΛΟΙ το διάβασαν, ήταν και πρωτοσέλιδη φυσικά η βόμβα της συνέντευξης του Θαν. Μαμάκου για την τρύπα των 20 εκατομμυρίων, ωστόσο λίγοι κατάλαβαν. Είναι και δικηγόρος ο νέος Δήμαρχος, προσεκτικός στις διατυπώσεις του, ωστόσο ο ντόρος έγινε, σούσουρο μεγάλο.
- Καλά, έφαγαν είκοσι εκατομμύρια;
- Άμα έλειπαν τόσα λεφτά από τον Δήμο, θα ήταν βαρύ κακούργημα. Έπρεπε από την προηγουμένη το μεσημεράκι, που τα είπε ο Δήμαρχος, να είχε επέμβει ο Εισαγγελέας. Δεν θα έπρεπε να είναι όλοι οι υπαίτιοι ήδη μέσα; (Η συζήτηση εξελισσόταν χθες στις παρέες των Λαρισαίων. Το θέμα κυριάρχησε).
***
* ΚΑΠΟΙΟΙ το συνδύαζαν με παλιότερα συμβάντα.
- Όχι για ελλείμματα, αλλά για δημιουργική λογιστική είχε κατηγορηθεί προ εικοσαετίας ο Κ. Σημίτης, ώστε να καταφέρει να βάλει τη χώρα στο ευρώ...
- Προ δεκαετίας, ο Καλογιάννης είχε μιλήσει για ελλείμματα και εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά που του παρέδωσε ο Τζανακούλης, τρελαίνοντας τον προκάτοχό του.
***
* - ΒΡΕ, μήπως τα πράγματα είναι πολύ απλά; Μπορεί να δεχθεί ο Μαμάκος ότι του παραδόθηκε ο Δήμος με υγιή τα οικονομικά του; Τι θα νοικοκυρέψει τότε, έκφραση που χρησιμοποιούν όλοι οι διάδοχοι, παντού και πάντα...
- Αλλά κι ο Καλογιάννης, λογικό δεν είναι να θέλει να εξωραΐσει την κατάσταση που παρέδωσε;
- Λέτε να είναι απλώς ο τρόπος για να δημιουργηθεί η εικόνα «καμένης γης», η κλασική τακτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα; (Θα φανεί από την εξέλιξη τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αν υπάρχει αντίκρισμα στα λεχθέντα, θα δράσει αμέσως η Δικαιοσύνη. Όμως κι αλλιώς, κατά τα φαινόμενα, θα επιληφθεί).
Ζ.
Αναλόγως
* ΜΕΤΑ τη βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής που τελούσε υπό κατάληψη, ενέργεια που προκάλεσε γενικότερες αντιδράσεις, το πρωί κατάληψη, το απόγευμα κιόλας επέμβαση, υπήρξε παρότρυνση για σκληρότερη στάση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος ζήτησε και έφοδο της Αστυνομίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής. Ούτε λίγο ούτε πολύ να γίνει Γάζα. Εντάξει, δεν θα τους πυροβολήσουν κιόλας, δακρυγόνα και ξύλο θα ρίξουν όμως, πώς αλλιώς. Στο νοσοκομείο.
Ζ.
Περίπτερο
* ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ εδώ και χρόνια είναι το περίπτερο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιόλου και Μιχαήλ Αγγέλου, πάνω σε παρκάκι, απέναντι από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας. Οι περίοικοι διαμαρτύρονται ότι αποτελεί εστία μόλυνσης και ότι τα βράδια γίνεται στέκι παρεών που αναστατώνουν τη γειτονιά.
Τι γίνεται με εκείνον τον προγραμματισμό του Δήμου, για την αποξήλωση περιπτέρων, τα οποία δεν λειτουργούν;
Λ.Κ.
Καρναβαλιάρ
* - Ο προπονητής Καρβαλιάρ, η κατάσταση Καρναβαλιάρ... Στην παρέα των φιλάθλων διεκτραγωδούσαν την πορεία του Ολυμπιακού. Όχι τόσο τα κακά του αποτελέσματα όσο τη γενικότερη φαιδρή εικόνα της ομάδας. Με το διαρκές πηγαινέλα, το αέναο παρεδώσε προπονητών, αθλητικών διευθυντών, ποδοσφαιριστών.
- Έχει καλές μονάδες όμως...
- Ε ναι, 70 παίκτες έχει χρησιμοποιήσει πέρυσι και φέτος λέει, σε μιάμιση σεζόν. Και οι μεταγραφές συνεχίζονται...
- Σωστά, ήδη προαναγγέλλονται κι εκείνες που θα γίνουν το καλοκαίρι, όπως ακούγεται και για νέα αλλαγή προπονητή.
- Πώς τα προλαβαίνουν όμως... Διότι ταυτόχρονα συνεχίζεται κι η επιχείρηση Μαρινάκη για «κάθαρση στο ποδόσφαιρο», με ηγούμενο τον Αλ. Κούγια, ναι.
Ζ.
Ακούραστη
* ΤΑ συνήθη προβλήματα αντιμετώπιζαν οι Λαρισαίοι
- Τι διαβάζεις;
- «Κάντε σεξ σε οκτώ στάσεις».
- Εντάξει αργούν τα λεωφορεία, αλλά δεν πιστεύω και τόσο...
***
* - Ο Γιώργος μού θυμίζει εσπρέσο.
- Είναι τόσο καυτός.
- Όχι, μικρός και τελειώνει γρήγορα.
***
* - ΣΤΑΜΑΤΑ καλέ να γκρινιάζεις όλη μέρα, είναι φοβερά κουραστικό.
- Μπα... Δεν κουράζομαι καθόλου.
Ζ.
Θέμα χρόνου
* Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις πρώτες δηλώσεις του μετά την έκρηξη της βόμβας στην οδό Σταδίου, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι είναι θέμα χρόνου οι ένοχοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, μεταδίδει το Κουλούρι.
«Θα κάνουμε για ακόμα μια φορά τη δουλειά μας και αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Θα περιμένουμε, μέχρι ένας τρομοκράτης που θα έχει πάνω του στοιχεία για τη νέα αυτή οργάνωση, να κάνει λάθος και να σκάσει μια βόμβα στα χέρια του. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε συνταγή», τόνισε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για να συμπληρώσει πως: «Σε μερικούς μήνες, το πολύ χρόνια, το λάθος θα γίνει και οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να κοιμούνται ασφαλείς».
Ζ.
Φωτεινή πόλη
* ΕΔΩ και μήνες με την τοποθέτηση του φωτισμού «Led» στους δρόμους της πόλης νομίζω συντελείται κοσμογονία, διαπιστώνει ο παλιός Λαρισαίος Ε.Ρ.: Μπήκαν στην περιοχή Αγίου Αθανασίου, Αγίου Αντωνίου κ.λπ. και βγαίνει η περιοχή από τα σκοτάδια δεκαετιών. Εκπληκτικό το νέο φως. Την εξέλιξη την είχε «κοντράρει» βέβαια και ο νυν Δήμαρχος, σχετικά με την κατακύρωση της εργολαβίας, ωστόσο ήταν αντιπολίτευση τότε. Τώρα θα το συνεχίσει το έργο.
***
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, συνεχίζει, για δικαίωση του Καλογιάννη. Το πρόβλημα το είχε δει παλιά και ο Καφφές, με το σλόγκαν ότι «η Λάρισα είναι σκοτεινή πόλη», το έλεγε συχνά ο σύμβουλός του Φ. Χασιώτης.
 Είχαν ξεκινήσει τότε παρεμβάσεις φωτισμού γύρω από σχολεία, εκκλησίες, πλατείες, πάρκα, τις οποίες βέβαια συνέχισε και ο Τζανακούλης.
Η διαφορά με το τωρινό είναι στην ποιότητα του φωτός, λόγω της νέας τεχνολογίας και αυτό φαίνεται έντονα...
Ζ.

 

-------

ELEFUERIA.jpg* ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ έγινε η «Ε» στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, όπου συνεδρίαζαν οι «μπλοκατζήδες». Όλοι ήθελαν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κάμπο.
Γ.Ρ.

 

BLAXOYLHS.jpg* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, και αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιάννη Κουρδή, στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ξενοδοχείο «Met Hotel» στη Θεσσαλονίκη, είχε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης Κώστας Βλαχούλης. Στη συζήτηση με θέμα «Καλλιεργώντας το αύριο. Πολιτικές για τη γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση», ο Λαρισαίος αυτοδιοικητικός κατέθεσε και τις δικές του προτάσεις.
Γ.Ρ.

 

LADI.jpg* ΣΤΟΝ διάδρομο του σούπερ μάρκετ με τα λάδια. Κανονικό θησαυροφυλάκιο...
Ζ.

 

FYLLO.jpg* ΤΟ χαμόγελο της φύσης, λέει ο Τ.Ζ. Ένα κατακόκκινο φύλλο στα τσιμέντα. Και τι χαμόγελο...
Ζ.

 

KASSELAKHS.jpg* ΜΑΖΙ με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στα Μετέωρα, σε μια στάση από την Κοζάνη, όπου έγινε το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζευγάρι μαζί με τη σκυλίτσα τους, τη Φάρλι, πήγαν για φαγητό στο εστιατόριο «Μετεώρων Πανόραμα», με κοντομάνικα στη λιακάδα. Το προσωπικό του εστιατορίου με την ωραία θέα φωτογραφήθηκε μαζί τους.                                  

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass