ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2024 16:30
* Αίτημα σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, που παραμένει ακόμη, έναν και πλέον χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα... * Αίτημα σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, που παραμένει ακόμη, έναν και πλέον χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα...

Πολύ ψηλά
* ΜΙΚΡΟ καλοκαιράκι μέσα στην άνοιξη. Εντάξει Απρίλιος μπαίνει, αλλά και τα 30άρια δεν είναι αναμενόμενη θερμοκρασία.
Πού θα φτάσει αργότερα, είναι ένα εύλογο ερώτημα πια.
Ζ.

Πύρρειος
* ΑΝ δεν υπήρχε το ανθρώπινο λάθος, δεν θα γινόταν αυτό στα Τέμπη, συμπέρανε πάλι ο Πρωθυπουργός.
Δείχνοντας να μην αντιλαμβάνεται ότι θα γινόταν, όμως, κάποιο άλλο αργότερα, με απροστάτευτο το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα γινόταν το ανθρώπινο λάθος, ήταν θέμα χρόνου...
***
* Η Κυβέρνηση πέρασε από την πρόταση μομφής αλώβητη, λέει.
Και μάλιστα με 159 ψήφους κιόλας, έναν παραπάνω από τους βουλευτές της ΝΔ, αν κι αυτόν τον συν 1 «Σπαρτιάτη» δεν θα τον ήθελαν και τόσο. Αλώβητη μεν στη Βουλή, έχασε, ωστόσο, 2 φτερούγες Μητσοτάκη στις συμπληγάδες. Νίκη σαν του Πύρρου...
***
* ΟΣΟ για την αντιπολίτευση, φάνηκε ότι ενωμένα σε κοινό στόχο τα κεντροαριστερά κόμματα μπορούν και αμφισβητούν την κυριαρχία Μητσοτάκη, την ταρακουνάνε την Κυβέρνηση.
(Τώρα, βέβαια, θ’ αρχίσουν να τρώγονται πάλι, στη μοιρασιά των όποιων πολιτικών κερδών).
Ζ.

Αγκαλιά
* ΕΠΙΠΛΕΟΝ, με τη στάση του, ο Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε πλέον σφιχταγκαλιασμένος με τον Κ. Καραμανλή τον μικρό, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη σέντρα.
Ο οποίος, ναι μεν δηλώνει ότι δεν κρύβεται πίσω από καμιά ασυλία, δεν θέλει, όμως, και να πάει σε δικαστήριο και να κριθεί εκεί. Για ποιο πράγμα;
Γιατί παραπέμπονται σε δίκη δεκάδες στελέχη του ΟΣΕ; Τυχόν ευθύνες του προϊσταμένου τους Υπουργού δεν θα έπρεπε να διερευνηθούν επίσης;
Οι έγγραφες καταγγελίες για τον επικίνδυνο σιδηρόδρομο που είχε δεχθεί, οι παραιτήσεις υψηλόβαθμων που ανησυχούσαν, τα καμπανάκια που είχαν φτάσει με τα εξώδικα στο γραφείο του, δεν είναι θέματα που μπορεί να στοιχειοθετήσουν πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του; Μπορεί... Ας δικαστεί κι ας αθωωθεί...
Ζ.

Το συνεχίζει
* ΟΠΩΣ ο ίδιος είπε, κινείται «πάντα σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ειρηνικότητα των θεμάτων και ο νηφάλιος τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζονται, αλλιώς δημιουργούμε μεγαλύτερες πληγές από εκείνες που προσπαθούμε να κλείσουμε».
Ναι, ο Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος μέσω Βόλου, μιλώντας στο TRT, επανέλαβε το κατά Κέλλα κήρυγμά του και μετά από τρεις μέρες. Καθότι, όπως τόνισε: «Ο λόγος της Εκκλησίας δεν είναι σε καμιά περίπτωση διχαστικός...».
(Αυτό ακριβώς και εφαρμόζει).
***
* ΔΕΝ ήταν τόσο ακραίος αυτήν τη φορά ο Μητροπολίτης, ωστόσο το συνέχισε: «Δεν στοχοποιώ κανέναν άνθρωπο και τον κ. Κέλλα τον εκτιμώ και τον σέβομαι... Αν και καταγινώσκω λάθη του αναγνωρίζω ότι έχει προσφέρει και πολλά στον τόπο. Έχει το περιθώριο της μετάνοιας και να ζητήσει συγχώρεση όσο ζει. Εκείνο που πρέπει να καταδικάσω είναι η συμπεριφορά...».
***
* ΜΙΑ ζέστη μία κρύο τον πήγαινε τον Βουλευτή, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει μιλήσει σ’ αυτήν την υπόθεση. Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, οι δυο τους, του είπε λέει, του δεσπότη, «ότι θα επιλέξει την αποχή. Μετά ψήφισε υπέρ. Δεν το στιγμάτισα, δεν τον κατηγόρησα, ούτε καν τον πήρα τηλέφωνο, τι μου είπες και τι κάνεις...
Στη συνέχεια βλέπω να κρατάει μια εικόνα του Ευαγγελισμού, σε φωτογραφία που ο ίδιος ανήρτησε... Έχουμε έναν άνθρωπο που ψήφισε την κερκόπορτα για την παρένθετη μητρότητα... Άντε να καταπιώ πάλι την ανακολουθία, το γεγονός, όμως, ότι προβάλλει αυτό, προσπαθώντας να μας πει ότι είναι άνθρωπος της Εκκλησίας, ότι είναι καλός άνθρωπος, δεν μπορεί να με αφήσει εμένα σιωπηλό...».
(Κι αφού ξεκίνησε δεν σταματάει, να εμπλέκεται στην πολιτική).
***

Μεταφορά
* ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ προ ημερών το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στον Τύρναβο, αλλά ουδέποτε λειτούργησε στη νέα του θέση.
Το αποτέλεσμα ούτε λίγο ούτε πολύ γνωστό: Από γκρίνια και πολλά παράπονα μέχρι οργή και αγανάκτηση, κυρίως από τους συνταξιούχους, που μπορεί να πιστώθηκαν οι λογαριασμοί τους με τη λιγοστή σύνταξη του μήνα, αλλά πρόσβαση στα χρήματα δεν έχουν!
Χώρια τα προβλήματα στους υπόλοιπους επαγγελματίες και τους μισθωτούς του Τυρνάβου.
Μα τόσο δύσκολο είναι πια να γίνει μια δουλειά (στην προκείμενη περίπτωση η μεταφορά) σωστά; Είναι τουλάχιστον το ελάχιστο που έχουν να κάνουν οι τράπεζες για την εξυπηρέτηση των πολιτών...
Δ.Κ.

20-30-40
* ΟΡΕΞΑΤΟΙ μεν, προβληματισμένοι δε στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Δεν θα έπρεπε, να υπάρχει κάποια επιστροφή θερμίδων, για ορισμένα φαγητά που αποδεικνύονται λιγότερο γευστικά απ’ ό,τι τα περιμέναμε;
***
* - ΜΟΥ είπε ο γιατρός να πάρω ένα χάπι με άδειο στομάχι και έχω τώρα τέσσερις μέρες που προσπαθώ να τα καταφέρω.
***
* - ΣΤΑ 20 τρως και δεν παχαίνεις. Στα 30, όμως, τρως και παχαίνεις. Στα δε 40 και δεν τρως και παχαίνεις.
Ζ.

Προβλήματα
* ΜΕ περιπέτειες φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί η θητεία του Στέφανου Κασσελάκη στον ελληνικό στρατό, εκτιμούσε το «Κουλούρ», αφού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν 4 ημέρες κράτησης, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να βγει στην άδεια απολύσεώς του.
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα. Οι περισσότεροι νεοσύλλεκτοι ήταν συγκεντρωμένοι στο ΚΨΜ, παρακολουθώντας τον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro.
Ο πολιτικός ζήτησε από τους άλλους φαντάρους να αλλάξουν κανάλι, για να παρακολουθήσει τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, ώστε να έχει άποψη και να προχωρήσει σε σχολιασμό στα social media.
Αυτό έφερε την αντίδραση της σειράς του, οι τόνοι ανέβηκαν και αμέσως ξεκίνησε τσακωμός, με τον κ. Κασσελάκη να βγαίνει αναφερόμενος το πρωί και να δέχεται την καμπάνα.
(Του τη χάρισαν μάλλον και απολύθηκε κανονικά, μετά από θητεία 15 μηνών... συγγνώμη ημερών).
***
* ΑΠΟ την άλλη πλευρά τώρα, την υπεράσπιση της κατασκευής του φράκτη του Έβρου ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες ο Πύρρος Δήμας, δεχόμενος, τι άλλο, τα πυρρά της αντιπολίτευσης.
Ο πρώην αθλητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, αφού ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αφρικανική σκόνη που λέρωσε το μπαλκόνι και το αυτοκίνητό του, ζήτησε την κατασκευή ενός ακόμα πιο ψηλού φράκτη στην περιοχή της Κρήτης, ώστε να εμποδίζει κάθε τι που έρχεται διά θαλάσσης και αέρος από την ήπειρο».
Εμείς δεν πετάμε τις στάχτες και τις σκόνες μας σε άλλες χώρες, γιατί να δεχόμαστε της Αφρικής δηλαδή;», εξήγησε.
Ζ.

Εξ ιδίων τα βέλη
* ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα λειτουργίας στην Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, διαπιστώνει στο πρωτοσέλιδό της και η «Καθημερινή»: Χρειάζεται ψυχραιμία και άμεση ανασύνταξη, γιατί έχουν συσσωρευθεί οι επιπολαιότητες, τα σημάδια αλαζονείας κι έλλειψης ενσυναίσθησης, αλλά και η ασάφεια στην ανάθεση ρόλων αποστολών.
Λάθη και ακρισία δεν συγχωρούνται και κοστίζουν ακριβά. (Δεν απομένει παρά ν’ αρχίσει τις βολές και ο Σκάι).
Ζ.

Ούτε λόγος...
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι οι Λαρισαίοι που σαρκάζουν.
Όπως ο Μπ.Γ.: Δεν μας πέφτει λόγος αν ο Μαρινάκης θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση. Δική του είναι, ό,τι θέλει ας κάνει.
Ή η Γ.Δ.: Η ΝΔ έχει διώξει κι έχει πάρει πίσω τον Τρικαλινό Μιχάλη Ταμήλο περισσότερες φορές απ’ όσες ο Ολυμπιακός τον Τάκη Λεμονή.
Ζ.

Αγροτικά
* ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους, η θέση των αγροτών να απαιτούν λύσεις και όχι φιέστες στην αυριανή εκδήλωση τιμής στο μνημείο του Κιλελέρ, αλλά τι εννοούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων όταν δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν το μνημείο και την εκδήλωση θα αναλάβει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα;
Όταν η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι θεσμοθετημένη με διοργανωτές τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Κιλελέρ, και οι αγρότες δηλώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι θα αναλάβει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, κοινώς μυρίζει «μπαρούτι».
Εδώ δεν έδωσε λύσεις (επιθυμητές για τους αγρότες) ο Πρωθυπουργός, η Περιφέρεια και ο Δήμος, που δεν έχουν και την αρμοδιότητα, θα δώσουν;
Δ.Κ.

Με ποιον όμως...
* ΣΕ εμπλοκές και αδιέξοδα οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μαρία, έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πώς να στο πω...
- Τα έχουμε ξαναπεί βρε Γιώργο... Στον γάμο, τα προβλήματα του ενός είναι του άλλου...
- Ωραία... Αφήσαμε έγκυο τη γραμματέα μου.
***
* - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ πολύ για σένα. Έχεις σχέση;
- Ναι, σήμερα το πρωί. Ευτυχώς γιατί είχα τρεις μέρες να πάω...
***
* - ΠΩΣ είναι η σεξουαλική σου ζωή, καλέ;
- Νομίζω καλά, 14 φορές την εβδομάδα.
- Μπράβο... Τι σπουδαίο άντρα που έχεις. Πώς αντέχει;
- Μα δεν του το λέω, χαζή είσαι;
Ζ.

Υποψήφιοι
για υποψήφιοι
* ΣΤΙΣ 9 Ιουνίου οι ευρωεκλογές, όμως οι Συριζαίοι θα πάνε άλλη μια φορά στις κάλπες, στις 14 Απριλίου, σε εσωκομματικές εκλογές, από τις οποίες θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος.
Ήδη ανακοινώθηκαν 151 ονόματα, εκείνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, καμιά 300αριά υπολόγιζαν αρχικά ότι θα είναι, από τους οποίους θα προκριθούν λέγεται 35 και άλλους 5 θα προσθέσει ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης, ώστε να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ των υποψηφίων για υποψηφιότητα, στις προκριματικές, είναι η Δώρα Αυγέρη, η αντικατασταθείσα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η πρώην Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, που ξεκίνησε το κίνημα Metoo, ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο πρώην συνεργάτης του Κ. Καραμανλή Ευάγγ. Αντώναρος, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Φαραντούρης, Παν. Κουρουμπλής κ.ά.
***
* ΟΙ υποψήφιοι για υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν κατά Περιφέρειες. Η εγκύκλιος για τη διαδικασία των εσωκομματικών δεν υπάρχει ακόμη, αλλά λογικά θα προβλέπει κάποια ποσόστωση ανά περιοχή και δυνατότητα σταυροδοσίας στη Θεσσαλία για τους Θεσσαλούς, συν κάποιους σταυρούς για υποψηφίους άλλων περιοχών, τα συνήθη συριζαϊκά περίπλοκα.
Από τη Θεσσαλία, λοιπόν, εκδήλωσαν ενδιαφέρον δύο πρώην βουλευτίνες, η Λαρισαία Άννα Βαγενά και η Τρικαλινή φιλόλογος Παναγιώτα Δριτσέλη.
Επίσης, η νεαρή Καρδιτσιώτισσα βιολόγος Αντιγόνη Μιξαφέντη, παθιασμένη λέει με τα περιβαλλοντικά θέματα, ο Βολιώτης δικηγόρος Β. Τζιώρας κι ο μηχανικός Γ. Τουρναβίτης απ’ τους Σοφάδες. Κι από τη Λάρισα ο νεαρός γεωπόνος Θοδ. Σπανοθύμιος, όχι και τόσο γνωστός, είχε βάλει και για τη Νομαρχιακή, αλλά δεν εκλέχθηκε, μα και η Φαρσαλινή δικηγόρος Χριστίνα Χλαπανίδα, που θεωρείται του περιβάλλοντος του βουλευτή Β. Κόκκαλη.
(Να δούμε και πόσοι θα προβλέπεται να προκριθούν από τους 8 Θεσσαλούς ενδιαφερθέντες).
***
* ΕΤΣΙ κι αλλιώς νέα ονόματα στον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη. Τζιώρας, Σπανοθύμιος, Χλαπανίδα, αλλά και Κολωνιάρης, ο μηχανικός που είχε βάλει για συντονιστής στη νέα Νομαρχιακή, όντας της ομάδας Χρ. Αθανασιάδη, με τον οποίο είναι συγγενείς, έχασε, όμως, από τον Παν. Καλογιάννη με 15-8.
(Όσοι και να φεύγουν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντα ευδοκιμούν οι εσωκομματικές αντιπαλότητες).
Ζ.

Κλάδεμα
* ΚΑΛΥΤΕΡΗ η πρόληψη από τη θεραπεία υποστηρίζουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, που ξεχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για το κλάδεμα των δέντρων.
Και δεν είναι διαδικασία μόνο για τα δέντρα και την ανάπτυξή τους, αλλά για την απελευθέρωση των καλωδίων της ΔΕΗ, όπως στη Σωκράτους.
Τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας εξυπηρετούν, καθώς σε ξαφνικές ανεμοθύελλες και δυνατές νεροποντές τα μπλεγμένα κλαδιά στα καλώδια είναι η συνήθης αιτία στις καταστροφές του δικτύου και τις διακοπές ρεύματος.
Τα καλά να λέγονται...

Δεν γλιτώνει
* Ο Χάρος, λέει, συνάντησε τον Λαρισαίο στον δρόμο και τον ενημέρωσε.
- Η γυναίκα σου βρήκε τα κρυφά σου μηνύματα στο κινητό.
Κι ύστερα τον ρώτησε.
- Θα πας απ’ το σπίτι ή να σε πάρω κατευθείαν από δω;
Ζ.

 

------

PAIDIKOS-GONNOI1.jpg* ΤΟ ‘πε και το ‘κανε ο Δήμαρχος για τον νέο Παιδικό Σταθμό Γόννων, άρα δικαιούται να καμαρώνει με τους συνεργάτες του.

 

TIMOTHEOS.jpg* ΧΘΕΣ, ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος ορκίστηκε θεολόγος στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό του, μοιράστηκε τη χαρά του, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Ιγνάτιος, συλλειτουργός του στον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος του είπε: «Αγαπητέ μου αδελφέ, σ’ ευχαριστώ για όλα όσα μου έχεις προσφέρει και να θυμάσαι πάντοτε πως ο Θεός ανταμείβει τους άξιους λειτουργούς Του». Και θυμίζει, επιπλέον, ότι ο π. Τιμόθεος «θυσίασε πριν κάποια χρόνια μερικά από τα ακαδημαϊκά όνειρά του, ώστε να διακονήσει με αυταπάρνηση τον Γέροντά μας, την ώρα που εκείνος υπέφερε στο κρεβάτι του πόνου», εννοώντας τον τότε Μητροπολίτη Ιγνάτιο. «Ήλθε η ώρα να δικαιωθούν οι κόποι και οι θυσίες του», συμπληρώνει. «Ήλθε η ώρα να χαμογελάσει κι αυτός με τη σειρά του. Και τώρα ανοίγεται μπροστά του ένας λαμπρός ορίζοντας, ώστε να συνεχίσει, εκτός από το βίωμα, να σπουδάζει την επιστήμη που αγάπησε».
Ζ.

 

PORTA.jpg

* MIA απ’ αυτές τις παλιές πόρτες τις συρταρωτές εντόπισε ο Τ.Ζ., που άνοιγαν μόνο στις γιορτές.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass