ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2024 17:11
Πολλοί οι Καραμανλικοί που παραβρέθηκαν στο Ζάππειο.  Εξ αριστερών ο πρώην βουλευτής Τρικάλων και πατέρας του σημερινού υπουργού Θόδωρος Σκρέκας, Τρικαλινός πρώην υφυπουργός οικονομικών Νίκος Λέγκας, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο Γιάννης Βαληνάκης. Γ.Ρ. Πολλοί οι Καραμανλικοί που παραβρέθηκαν στο Ζάππειο. Εξ αριστερών ο πρώην βουλευτής Τρικάλων και πατέρας του σημερινού υπουργού Θόδωρος Σκρέκας, Τρικαλινός πρώην υφυπουργός οικονομικών Νίκος Λέγκας, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο Γιάννης Βαληνάκης. Γ.Ρ.

Σαν πολύ…
* ΑΡΧΕΣ Απριλίου με 25 και 30 βαθμούς, μονίμως, στα λαρισινά μεσημέρια; Σαν πολύ δεν είναι; Άλλαξε μήπως το γεωγραφικό πλάτος, μετακινήθηκε η πόλη νοτιότερα; Διαφοροποιήθηκε άραγε το Ημερολόγιο; Και να σκεφτεί κανείς ότι με το Παλιό είναι τώρα μέσα Μαρτίου σχεδόν. Πού βαδίζουμε…
Πλώρη
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα είναι ο Φαρσαλινός αγρότης Σωκράτης Αλειφτήρας. Υπήρχε συνάντηση την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, μεταξύ των δύο πλευρών και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε θετικά στην πρότασή της.
Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς κόμματος και αμέσως μετά ξεκινάει επίσημα επισκέψεις και περιοδείες.
Γ.Γ.
Ο μπάρμπα Γιάννης
*ΠΑΕΙ είναι οριστικό, το άγαλμα ολοκληρώνεται και το καλοκαίρι θα τοποθετηθεί στην Ανατολή Αγιάς, στην πλατεία, η προτομή του Γιάννη Φλώρου, άξιου τέκνου της Σελήτσιανης. Θα είναι το καλύτερο τριετές μνημόσυνο για τον γιατρό και πολιτικό, που διετέλεσε βουλευτής Λάρισας, από τους πρώτους 12 του ΠΑΣΟΚ το 1974, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, αργότερα υπουργός και εν τέλει και εκλεγμένος νομάρχης, με τεράστια προσφορά στον τόπο μα και στους ανθρώπους του. Ο οποίος τώρα αποδεικνύεται «προφήτης στον τόπο του».
***
* Η ιδέα ήταν του συντοπίτη του, εφημέριου πια στο χωριό, π. Ρίζου Κομήτσα, την οποία υιοθέτησε αναφανδόν ο πρόεδρος Στέλιος Τσιανίκας, ο παλιός βιβλιοπώλης κι φίλος του μπάρμπα Γιάννη, που ήταν και της φιλαναγνωσίας, ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανταποκρίθηκε, είχε βρει αμέσως και έστειλε το σχετικό κονδύλι κι ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας ανέλαβε μετά χαράς και τον προσήκοντα σεβασμό τα υπόλοιπα.
Ασυνήθιστο
* ΣΠΑΝΙΑ η στάση του Σωτήρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να μη ξαναβάλει για πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, ο Φαρσαλινός επιχειρηματίας παραμερίζει για χάρη της ανανέωσης, παρότι δεν τον πήραν δα και τα χρόνια, ωστόσο δεν θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο κι αυτό δεν είναι συνηθισμένο, να παραχωρεί κάποιος τη θέση του μετά από 2 θητείες σε αξίωμα. Βέβαια η δεύτερη θητεία του εξελίχθηκε σε «αρμένικη βίζιτα», όχι με δική του ευθύνη, σε όλη τη χώρα με κυβερνητικές αποφάσεις, αναβλήθηκαν ξανά και ξανά οι εκλογές στα Επιμελητήρια κι έτσι αντί 2 ή 3 χρόνια βάσταξε κοντά 7.
***
* ΑΠΟ την αρχή του 2011 διετέλεσε πρόεδρος ο Σωτ. Γιαννακόπουλος, μέχρι το 2013, και μετά από ένα τριετές διάλειμμα με Δημ. Αδάμ ξανά από το 2018 σερί, εκεί θα τον βρει και το 2025, για τον προσεχή Δεκέμβριο είναι προγραμματισμένες οι επιμελητηριακές εκλογές, εφόσον δεν προκύψει πάλι κάποιος σοβαρός λόγος αναβολής. Εν τω μεταξύ ο άνθρωπος έχει στη διοίκηση του Επιμελητηρίου από το 1997, μαζί τότε με τον αείμνηστο Δημ. Γκουντόπουλο.
***
* ΤΩΡΑ την ηγεσία της παράταξής τους αναλαμβάνει ο Νίκος Ντάγκας, του Τουρισμού και των παραλίων αλλά όχι μόνο αυτών, με εμπειρία στη διοίκηση και του Επιμελητηρίου και του Δήμου Αγιάς. Κι εφόσον εκλεγεί θα συντονιστεί άνετα και με την «εξωστρέφεια» που ευαγγελίζεται για την περιοχή ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος.
Με όρεξη
* ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ στην επαφή με το άλλο φύλο εντόπιζαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πώς ζητάνε συγγνώμη οι γυναίκες;
- Συγγνώμη αλλά εσύ φταις.
***
* - ΕΧΩ όρεξη σήμερα μωρό μου…
- Να παραγγείλω σουβλάκια;
- Δεν κατάλαβες…
- Πίτσα;
- Πλησιάζεις.
***
* - ΠΑΩ ν’ αλλάξω το μωρό…
- Α μπράβο. Ένα πιο ήσυχο να πάρεις.
Προσπαθούν
* ΟΛΟΙ το ξέρουν πια πως διοικητής νοσοκομείου είναι μια πολύ καλή δουλειά. Γι’ αυτό και ήταν δεκάδες λέει εκείνοι που υπέβαλλαν αίτηση για διοικητές των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, υπέστησαν και τη βάσανο των εξετάσεων που προβλέπονται πλέον και οι οποίες διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο κι ήταν λέει δύσκολες. «Μα να ταλαιπωρούν άξιους και έμπειρους ανθρώπους;», συμπαραστεκόταν Λαρισαία νεοδημοκράτισσα. Και πολύ σωστά, τόση εμπειρία απέκτησαν διοριζόμενοι προ πενταετίας από τη ΝΑ του Μητσοτάκη ή και παλιότερα από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ανάμεσά τους λοιπόν οι δύο απερχόμενοι διοικητές, που επιδιώκουν ανανέωση της θητείας τους, ο Γρ. Βλαχάκης του ΓΝΛ κι ο Δημ. Κατσικονούρης του Πανεπιστημιακού, μαζί και οι υποδιοικητές του, ο Λαρισαίος Γ. Καραβάνας, υποδιοικητής Νοσοκομείου Λαμίας επίσης και άλλοι, πολλοί και διάφοροι, οι οποίοι αναζήτησαν βοήθειες από το κόμμα, στα κεντρικά όμως, μπάρμπα στην Κορώνη.
***
* ΑΛΛΙΩΣ πώς, ωραία εξετάσεις, εντάξει αξιοκρατικά, αλλά μετά είναι κι αυτή η συνέντευξη στην Επιτροπή που όρισε ο υπουργός, η βαθμολογία της οποίας θα είναι καθοριστική. Κι επιπλέον, στο τέλος, οι τρεις πρώτοι για κάθε θέση θα σταλούν στον υπουργό Άδωνη ο οποίος και θα επιλέξει, με τη συμβουλή των συναδέλφων του που θα ενδιαφερθούν, εννοείται. (Ανάμεσα στους υποψηφίους κι ένας, τουλάχιστον, Λαρισαίος πασοκτζής, ναι… Κι αν του κάτσει;)
Ο χιουμορίστας
* ΒΓΗΚΕ αργά το βράδυ στο μπαλκόνι του σπιτιού του, σε γειτονιά της Λάρισας ο κ. Μ. Και είδε μια γειτόνισσα απέναντι να πλένει το αυτοκίνητό της με το λάστιχο.
-Μπράβο κυρία μου, τη συνεχάρη. Μπράβο που αξιοποιείτε το νυχτερινό τιμολόγιο νερού…
- Α, υπάρχει νυχτερινό τιμολόγιο και στο νερό;
- Δεν το ξέρατε; Γιατί να μην υπάρχει…
- Αχ κι εγώ που δουλεύω όλη μέρα έπλενα το αυτοκίνητο τα Σαββατοκύριακα. Τώρα με βολεύει καλύτερα έτσι…
- Και φθηνότερα… Μετά τις 11 το βράδυ. (Το μόνο που τον σώζει, όταν εκείνη καταλάβει, θα είναι που το είχε διαπράξει ανήμερα Πρωταπριλιά.)
Παίζεται
* ΚΙ όπως λένε ερευνητές εκλογολόγοι, σε περίπτωση έξωσης των «Σπαρτιατών» από τη Βουλή, που προβάλλει πλέον ως πολύ πιθανό, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι τη βουλευτική έδρα της Λάρισας θα την πάρει η ΝΔ κι άρα ότι θα μπει στη Βουλή ως α’ επιλαχούσα η Ρ. Καραλαριώτου. Είναι το επικρατέστερο σενάριο, αλλά όχι εντελώς σίγουρο. Παίζουν κι άλλες περιφέρειες για τους γαλάζιους, παίζουν κι άλλα κόμματα για τη Λάρισα, θα είναι σύνθετο το θέμα, η μπίλια θα γυρίσει και μπορεί να κάτσει αλλού. Ενδεχομένως να πάει στη Βουλή ο Γιαν. Καρυπίδης με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και η Χριστίνα Κοντογιάννη με το κόμμα Βελόπουλου. Μέχρι και προσφυγές μπορεί να προκύψουν μεταξύ υποψηφίων διαφορετικών κομμάτων, θα πάρει καιρό η υπόθεση.
Συναλλαγές
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ σε κάποιες συναλλαγές εντόπιζαν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Έχει εγγύηση το αλεξίπτωτο;
- Βεβαίως, άμα δεν ανοίξει το επιστρέφετε…
***
* - ΘΑ ήθελα τεχνητά δάκρυα.
- Ορίστε, 11 ευρώ κάνει.
- Άστο καλύτερα, θα καθαρίσω κρεμμύδια.
***
* - ΘΕΛΩ να επιστρέψω ένα χαλασμένο μπούμερανγκ.
- Ωραία, φέρτε το.
- Πού να το βρω…
Τι να γλιτώσει…
* ΤΟ διάβαζαν προχθές οι Λαρισαίοι στην εφημερίδα και ανατρίχιαζαν. Ήταν η υποχρεωτική δημοσίευση δικηγορικού εγγράφου με περίληψη δικαστική απόφαση εναντίον οφειλέτη, ο οποίος εμφανιζόταν να χρωστάει στην τράπεζα το τρομερό ποσό των 22.000 ευρώ. Και διάβαζαν διαδικασία «ανάστα η Υφήλιος», ήταν από πίσω κάποια από τις εταιρείες γνωστές ως «Funds».
Από την περίληψη του εγγράφου ο άνθρωπος χρωστούσε τα χρήματα από το 2019 στην «Aspisbank», η οποία έγινε μετά «T-Bank», που πήγε στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», το οποίο απορρόφησε η «Eurobank», οι τράπεζες αλλάζουν το χρέος όμως πάντα μένει, τι κι αν φαλιρίσει κάποια, εκεί βρίσκεται πάντα τρόπος…
***
* ΚΙ ύστερα ήρθαν τα «Funds». Διότι τον Λαρισαίο οφειλέτη τον κυνηγάει τώρα ανελέητα, ζητώντας και τους νόμιμους τόκους και τα δικαστικά έξοδα, πλέον θα έχει εκτοξευτεί το χρέος του, το οποίο διεκδικεί η εταιρεία «doValueGreece», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, για λογαριασμό της Μεξικανικής εταιρίας ειδικού σκοπού λέει «MexicoFinanceDac», που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, βρε πού έφτασε η χάρη του, η οποία εταιρεία είναι γράφει «καθολική διάδοχος του συνόλου των δικαιωμάτων του αποσχισθέντος κλάδου της διασπασθείσας τραπεζικής εταιρείας…» Τι τύχη να έχει πια ο άνθρωπος, με ποιον να συζητήσει, να συνεννοηθεί για να πληρώσει με κάποια διευκόλυνση ή συμβιβασμό. (Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση διαφημίζει εντατικά τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός που λάνσαρε, για να σώσουν οι Έλληνες τις περιουσίες τους. Βουλευτές και άλλους παράγοντες δεν έχει στη Λάρισα;)
Στα Λαρσινά
* ΝΕΑ επιπλέον λήμματα στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.
- Τουλούζη η πόλη της Γαλλίας και στη Λάρισα η απάντηση στην ερώτηση γιατί κλαίει το παιδί.
***
* - ΤΣΕΛΣΙ η αγγλική ομάδα μα και η απάντηση όταν ρωτάει ο Λαρισαίος πώς τα πήγε το παιδί με τις ασκήσεις των Μαθηματικών.
***
* - ΒΡΙΣΗΙΔΑ είναι πριγκίπισσα της Τροίας κι αυτό που λέει η Λαρισαία στον δικό της που αρνείται ότι ήταν για καφέ με άλλη.
Η μετάφραση
* ΓΙΑ το φίλτρο της μετάφρασης που αλλοιώνει πάντοτε το έργο του ξένου συγγραφέα μιλούσε στην παρέα ο Λαρισαίος, φίλος της ανάγνωσης. Είχε επικαλεστεί το παράδειγμα με την ‘’Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμ. Ροΐδη, που αν μεταφραστεί στα ελληνικά στην καθομιλουμένη, από την απλή καθαρεύουσα στην οποία γράφτηκε, πάλι από ελληνικά, παύει να είναι έργο τέχνης, δεν αποτελεί πια υψηλή λογοτεχνία.
Κι ύστερα χρησιμοποίησε τη ρήση αρχαίου Κινέζου συγγραφέα: Η μετάφραση αποτελεί πάντοτε προδοσία. Στην καλύτερη περίπτωση είναι η ανάποδη όψη ενός κεντήματος, όλες οι κλωστές βρίσκονται εκεί όχι όμως και η λεπτότητα των χρωμάτων ή του σχεδίου…
Πολλά νεύρα
* - ΠΟΥ χάθηκες εσύ;
Ο Λαρισαίος τηλεφωνούσε μετά από μέρες σε φίλο του.
- Μου είπαν να περπατάω όταν έχω νεύρα.
- Και πού βρίσκεσαι;
- Τώρα; Κοντεύω στη Σόφια.
Δεν ήξεραν
* ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ βουλευτές των Σπαρτιατών ότι εξαπάτησαν τους εκλογείς διότι από πίσω τους κρυβόταν ο Κασιδιάρης. Αμάν τι έκπληξη(!), γιατί οι οπαδοί τους νόμιζαν ότι κρυφός αρχηγός τους ήταν ο Λεωνίδας!
Προσδόκιμο
* ΑΥΞΗΘΗΚΕ λένε το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα κατά 12 χρόνια. Αρκεί βέβαια να μην μπαίνεις σε τρένο, να μην πλησιάζεις σε αστυνομικό τμήμα και να μην πηγαίνεις σε εκτός έδρας αγώνες της ομάδας σου.

 

--------

ND2.jpgΘεσσαλικό και αθλητικό χρώμα, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αφού παραβρέθηκαν σε αυτό ο Τρικαλινός γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Λαρισαίος γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Λεπενιώτης και ο Καρδιτσώτης Κώστας Πάσχος, επιστήθιος φίλος του Κ. Αγοραστού.
Γ.Ρ.

 

 

 

ND3.jpg«Χαιρετισμούς στην αγαπημένη μου Λάρισα ... Πολύ σύντομα θα βρεθώ στα μέρη σας. Διαβάζω καθημερινά τη μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα της χώρας μας την «Ελευθερία»», δήλωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, η υποψηφιότητα του οποίου για τις ευρωεκλογές αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.
Γ.Ρ.

 

 

MAMAK.jpg* Ο μέγας Ντίνος Κατσουρίδης έχει να διδάξει και φωτογραφία και σκηνοθεσία τόσο στον αντιδήμαρχο Θ. Ρετσιάνη όσο και στον δήμαρχο Θαν. Μαμάκο. Ιδίως από τις ταινίες του με τον Θανάση Βέγγο, θέλει τρέξιμο στη Δημαρχία.

 

 

SKOKAS.jpg

* ΚΟΜΜΑ της εργατικής τάξης το ΚΚΕ, μπροστά-μπροστά για τον Δημ. Κουτσούμπα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαν. Σκόκας.

 

 

TRAKTER.jpg*ΒΓΗΚΑΝ τα τρακτέρ στο Κιλελέρ, μπλόκο προστασίας της αγροτιάς απ’ τους «επί τόπου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass