ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2024 18:00
* ΜΠΟΡΕΙ να μετρούν δεκαετίες προσφοράς, ωστόσο παραμένουν…νέοι  για να εκτελέσουν το καθήκον τους. Εσο έτοιμοι * ΜΠΟΡΕΙ να μετρούν δεκαετίες προσφοράς, ωστόσο παραμένουν…νέοι για να εκτελέσουν το καθήκον τους. Εσο έτοιμοι

Το ...μήνυμα
* ΚΑΙΡΟΣ τυπικά ανοιξιάτικος, δροσερός τα πρωινά, ζεστός στα όρια του ...μπάνιου τα μεσημέρια - αν η Λάρισα είχε ...θάλασσα είναι πολλοί αυτοί που θα βουτούσαν.
Πολιτική ατμόσφαιρα βαριά μετά τα χάλια της Αστυνομίας, ενώ οι νέες έρευνες στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα, και οι ...νέες ανασκαφές των μπάζων ενισχύουν την εικόνα ότι κάτι δεν έγινε καλά στις έρευνες. Αβελτηρία ή σκοπιμότητα; Ο λαός, πάντα καχύποπτος, πιστεύει το δεύτερο. Και η κατάσταση δεν μαζεύεται εύκολα. Το κατάλαβε ο Μητσοτάκης, χαζός δεν είναι, και στο συνέδριο της ΝΔ δήλωσε ...προκαταβολικά πως ...«έλαβε το μήνυμα» (πριν το πει μετεκλογικά). Οπότε, ψηφίστε ΝΔ γιατί η σταθερότητα θα πάει περίπατο. Άλλο ένα δίλημμα λοιπόν. Στο βάθος, κύμα πολιτικής αστάθειας διαφαίνεται και πάλι.

 

Νεοδημοκρατικά
* ΜΑΛΛΟΝ δεν απασχόλησε κανέναν ιδιαίτερα το Συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα. Μάλλον έγινε για να γίνει. Στο περιθώριο - που λένε - του Συνεδρίου, οι περισσότεροι ομολογούσαν ότι το κλίμα έχει βαρύνει για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια αυτή δεν βρίσκει διέξοδο. Ο Ανδρουλάκης «λίγος», ο Κασσελάκης για την ώρα ...ασυνάρτητος, ο Βελόπουλος, όσο κι αν τσιμπάει ψηφαλάκια, δεν έχει ειδικό βάρος.
Κατ’ ανάγκην ...Μητσοτάκης λοιπόν. Μέχρι να ...φύγει. Για κάποιον παράξενο λόγο, όποιο γνωστό νεοδημοκράτη κι αν ρωτήσεις στη Λάρισα δηλώνει πεπεισμένος πως το μυαλό του πρωθυπουργού είναι στη ...διεθνή καριέρα είτε στην Ε.Ε. είτε στο ΝΑΤΟ...

Διαδοχές
* ΣΤΗ συνέχεια των πιο πάνω είναι περίπου βέβαιοι ότι οι πιθανοί διάδοχοί του είναι δύο. Πρώτος, ο «σεσημασμένος» Δένδιας, που όλο και κάνει δηλώσεις για τα μεγάλα εθνικά θέματα σα να θέλει να αποκτήσει βάρος και κύρος και το έχει ρίξει στις διεθνείς επαφές. Πίσω του θα στοιχηθούν οι «καραμανλικοί», οι ...«πούροι» δεξιοί δηλαδή, κι όχι οι κεντρώοι.
Δεύτερος, ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης που θεωρείται εκλεκτός της ...«οικογένειας» Μητσοτάκη και συνεχιστής της κεντροδεξιάς στροφής.
Βέβαια, όταν οι οπαδοί κάνουν σχέδια ο Μητσοτάκης απλώς γελάει...
Γιοκ
* Ο ΟΠΟΙΟΣ Χατζηδάκης -παρεμπιπτόντως μιλούσε στη Βουλή όπου και ανακοίνωσε πως, επειδή δεν πιάσαμε τον στόχo της ανάπτυξης, παροχές και έκτακτα επιδόματα ...«γιοκ» για φέτος. Δεν βγαίνουν τα δημοσιονομικά. Υπεύθυνη στάση, δεν λέω, αλλά ...πήγαινε να τα πεις όλα αυτά στον συνταξιούχο που τον είχες μάθει να μοιράζεις πού και πού κανένα πλεόνασμα. Και ο συνταξιούχος - που δεν έχει προσδόκιμα ...«μαύρα» έσοδα δεν έχει ...έλεος. Σε περιμένει στη γωνία.

Νωρίς
* ΠΡΟΦΑΝΩΣ από απόψεως πυροπροστασίας δεν έχουμε κάνει και σπουδαία πράγματα. Ούτε στη Θεσσαλία, ούτε πουθενά αλλού στη χώρα.
Οι πυρκαγιές όμως δεν ...περιμένουν. Οι πρώτες ξέσπασαν ήδη στα Πιέρια και στην Ιεράπετρα.
Αλήθεια, πού βρισκόμαστε παίδες; Πάλι θα τρέχουμε ασθμαίνοντες;

Υπερβολές
* ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ο υπουργός Άδωνις τα Νοσοκομεία της Λάρισας και στα πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού ...άδειασαν τα πάντα. Δεν επιτρεπόταν καν να προσεγγίσει αυτοκίνητο. Ούτε σε στρατόπεδο που περίμενε επιθεώρηση από ...στρατηγό τέτοιο πράγμα. Και ο -διαμαρτυρόμενος- φρεσκοεγχειρισμένος καρδιοπαθής συμπολίτης που υποχρεώθηκε να περπατήσει; Και τρέχα γύρευε πόσοι άλλοι με ...ορθοπεδικά, ας πούμε προβλήματα. Νομίζουμε ότι ήταν υπερβολή που ούτε ο υπουργός θα ήθελε να έχει γίνει.

Παράγοντες
* ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, πράμα... Η ΑΕΛ με τόσο κόσμο δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία. Η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου ομάδες λαοφιλείς κι αυτές, επίσης παραπαίουν. Τρίκαλα, Καρδίτσα, όλη η Θεσσαλία στα Τάρταρα.
Και ο μόνος που διαπρέπει είναι ο ΝΠΣ Βόλος του Μπέου (και μόνο αφού από φιλάθλους ...δεν).
Ο Μπέος λοιπόν πάει από νίκη σε νίκη και πέτυχε να σώσει και φέτος την παρτίδα της παραμονής στην Α’ Εθνική.
Συμπέρασμα; Καλός ο κόσμος αλλά άμα δεν έχεις παράγοντες στα κόλπα, στα «μέσα και τα έξω» , δεν κάνεις προκοπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δίχως πρόσβαση
* O ΚΑΙΡΟΣ έφτιαξε, ο κόσμος επισκέπτεται τα παράλια της Λάρισας, αλλά τα Τέμπη εξακολουθούν εδώ και μήνες να μένουν κλειστά; Για άλλο έναν χειμώνα...
Ως πότε παλικάρια θα τρέχουμε στον κόμβο Πυργετού και θα γυροφέρνουμε μέχρι να μπούμε στον δρόμο του Ομολίου;
Για να μην θυμίσουμε ξανά το περιβόητο ζήτημα της κατασκευής εξόδου από την ΠΑΘΕ στα παράλια, αμέσως μετά την έξοδο του μεγάλου τούνελ. Γιατί ατόνησε άραγε η διεκδίκηση του;

Ζητείται...
* ΚΙ όμως συμβαίνει κι αυτό. Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας - όπως και των περισσότερων τουριστικών περιοχών υποθέτουμε- κρούουν από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, ενόψει καλοκαιριού, δεν βρίσκουν ...προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους.
Ο πρόεδρός τους μάλιστα, μιλώντας σε τοπικό κανάλι έλεγε πως αν και δίνουν μισθό καμαριέρας έως και 1.500 ευρώ, δεν υπάρχει πια ...προσφορά εργασίας.
Και η κριτική προς την Κυβέρνηση πως η πολιτική παροχής επιδομάτων ανεργίας σε νέα άτομα είναι ό,τι πιο λάθος για την πορεία της οικονομίας.

Καρέ της Λάρισας
* ΔΥΟ τελικά οι Λαρισαίοι οι οποίοι θα μετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε χθες, κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας τους 34 υποψήφιους για την Ευρωβουλή.
Η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Φίλιππου Σαχανίδη ήταν γνωστή, αλλά αυτή που μάλλον εξέπληξε – καθώς δεν είχε κάτι ακουστεί μέχρι σήμερα - ήταν η υποψηφιότητα του καρδιοχειρουργού, Νίκ. Τσιλιμίγκα.
Σημειωτέον πως ήδη έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρώην Α/ΓΕΑ, Γ. Μπλιούμη με τη ΝΔ και ( η υποψηφιότητα για υποψήφια) της ηθοποιού Άννας Βαγενά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε αν και στις ευρωεκλογές επιβεβαιωθεί ο κανόνας ...της Ελασσόνας.
Β.Κ.

Εκλογοδικείο (1)
* ΑΠΟ την απόφαση του Εκλογοδικείου και μόνο θα εξαρτηθεί ο τρόπος που θα καλυφθούν οι 11 έδρες του κόμματος των «Σπαρτιατών», εφόσον τελικά εκπέσουν του αξιώματος. Για την ακρίβεια να πούμε πως ο βουλευτής Κων. Φλώρος, το βράδυ των εκλογών εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας των Σπαρτιατών και την «επομένη» το πρωί ...ανεξαρτητοποιήθηκε.
Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση στη Λάρισα, με εξαίρεση την προπερασμένη Κυριακή όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων και εκεί ...αυτοσυστήθηκε, καθώς κανείς δεν τον αναγνώρισε...
Β.Κ.

Εκλογοδικείο (2)
* ΑΝ λοιπόν αποφασιστεί πως ο τρόπος που θα καλυφθούν οι έδρες θα είναι με το μεγαλύτερο αδιάθετο, τότε στον νομό Λάρισας η ΝΔ ...έρχεται τρίτη. Αφού με το 12,5% της εκλογικής έδρας στον νομό Λάρισας, η ΝΔ έχοντας λάβει ποσοστό 39,35% εξέλεξε τρεις βουλευτές και διαθέτει υπόλοιπο 1,85%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν βουλευτή και με ποσοστό 17,53% στον νομό διαθέτει υπόλοιπο 5,03%. Η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου δεν εξέλεξε βουλευτή και με ποσοστό 3,88% διαθέτει υπόλοιπο 3,88%. Επειδή όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ) έκαναν χρήση του υπολοίπου, τότε το κόμμα με το μεγαλύτερο υπόλοιπο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα σε αυτή την περίπτωση βουλευτής εκλέγεται ο Ελασσονίτης Γιάννης Καρυπίδης. Ο οποίος μπορεί να μην έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, αλλά δεν μετακινήθηκε στη Νέα Αριστερά, οπότε παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως ποιο κόμμα πρώτο και από ποια εκλογική περιφέρεια θα ξεκινήσει να παίρνει έδρες ή σε ποιες περιφέρειες τα κόμματα έχουν τα μεγαλύτερα υπόλοιπα; Γι’ αυτό ας περιμένουμε καλύτερα την απόφαση του Εκλογοδικείου...
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass