ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2024 17:00
* TON Χρήστο Πάνο, πρόεδρο στο Καστρί, σύστησε στον Αδ. Γεωργιάδη ο Χρ. Κέλλας, φίλος και με τους δύο. Ο πρόεδρος, ζήτησε για τους κατοίκους στα πλημμυρόπληκτα παρακάρλια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για έναν χρόνο. Ο υπουργός τον άκουσε κι ο διοικητής του ΓΝΛ, Γρ. Βλαχάκης, έδειξε να συμφωνεί. * TON Χρήστο Πάνο, πρόεδρο στο Καστρί, σύστησε στον Αδ. Γεωργιάδη ο Χρ. Κέλλας, φίλος και με τους δύο. Ο πρόεδρος, ζήτησε για τους κατοίκους στα πλημμυρόπληκτα παρακάρλια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για έναν χρόνο. Ο υπουργός τον άκουσε κι ο διοικητής του ΓΝΛ, Γρ. Βλαχάκης, έδειξε να συμφωνεί.

Χαλάει πάλι
* ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα με τον καιρό το Σαββατοκύριακο, λέει.

Δύσκολα, διότι αντί για βροχές που περίμεναν με προ ημερών προβλέψεις, θα συνεχίσει στο πολύ καλοκαιρινό του μοτίβο. Χαλάει πάλι ο καιρός κι οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και παρατεινόμενη ανομβρία, η οποία εξελίσσεται πιο ζόρικη κι από χιονιά.

Να η ατζέντα…
* - ΤΙ νεολαία είν’ αυτή, να τραβάς τα μαλλιά σου...
Έβλεπε τις ειδήσεις στην κρατική ΕΡΤ χθες το μεσημέρι ο Λαρισαίος.
- Είναι να πας να πέσεις στον γκρεμό, τι κοινωνία φτιάξαμε…
Βλέποντας πρώτη είδηση τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ εις βάρος μαθητών. Είδηση σπονδυλωτή, 16 ολόκληρα λεπτά τη χρονομέτρησε.
- Μ’ έπιασε απελπισία…
* * *
* ΕΙΔΗΣΗ με ρεπορτάζ ημέρας για ένα σωρό επεισόδια ανά την επικράτεια, στην Αθήνα, μα και σε χωριά. Από πλακώματα μαθητών έξω από σχολεία, μάλλον για κορίτσια, μέχρι και ληστείες με νεαρούς δράστες, εμ τι, συνταξιούχοι δεν θα ήταν… Με δηλώσεις υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού, με ανάλυση του εντελώς ρεαλιστικού διαφημιστικού σποτ της καμπάνιας, άλλη βία εκεί.
- Απελπισία, σας λέω…
* * *
* ΜΕ αποκορύφωμα εκτενές ρεπορτάζ από επεισόδια μαθητών σε κερκίδα, στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησαν είπαν σε συλλήψεις από την αστυνομία. Κι όπως αποκαλύφθηκε, όταν μιλούσαν παιδιά που βρίσκονταν εκεί, τρία πρωτάκια μάλωσαν μ’ έναν της β’ Γυμνασίου εκεί που έπαιζαν μπάλα, με φωνές και κάτι ψιλοσπρωξίματα, δεν χτύπησε κανείς ξεκαθάρισαν οι συμμαθητές. Χώρεσε όμως στην πρώτη είδηση της ΕΡΤ. Είναι κι αυτή η αλλαγή ατζέντας που πρέπει να υποστηριχθεί.
- Απελπισία…
* * *
* ΚΑΠΟΥ εκεί κούμπωσε και η ανακοίνωση της Αστυνομίας για «141 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας σε μια μέρα μέσα». Προφανώς και δεν θα είχαν περιπολικά να στείλουν, το φεγγάρι να έφταιγε; Κι όλοι μαζί…
- Α ρε Κυριακή, μια χαρά σκεπάστηκε η ανεπάρκεια του συστήματος που οδήγησε στη δολοφονία σου…
Και φυσικά καπάκι, ακολουθούσε η είδηση για το πόσο καλά τα πάει η οικονομία. Και πανωσήκωμα οι δηλώσεις Μητσοτάκης για απαιτούμενη πολιτική σταθερότητα στις ευρωεκλογές.
- Καλά, διαφημιστής έφτιαξε το δελτίο ειδήσεων;
- Το γελάς; (Βέβαια, παρομοίως κινήθηκαν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, αναλόγως πλημμύρισε και το ίντερνετ. Κι είναι δυο μήνες ακόμη ως την κάλπη.)

Κακό μαντάτο
* Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες της Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «ο ΠΑΟΚ αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα». Γεγονός. Κι οι φίλαθλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν σ’ όλη τη χώρα. Όχι οι παοκτσήδες, αυτοί ανησύχησαν, όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι των ομάδων του τέως ΠΟΚ, το θεώρησαν θετική εξέλιξη για κείνους, προμήνυμα.

Με οργάνωση
* - ΤΟ ΚΤΕΛ στο δρομολόγιο της Αθήνας πάει τρένο…
- Κι είναι τώρα έπαινος αυτό; Τούτη την εποχή…
Ο Λαρισαίος όμως, με ιδία πείρα, συνέχιζε ακάθεκτος.
- Απίστευτη ακρίβεια δρομολογίων, σας λέω. Αναχώρηση και άφιξη στην οριζόμενη ώρα, μιλάμε στο λεπτό. Και αίσθηση ασφάλειας στο ταξίδι, με απολύτως ομαλή οδήγηση, με σύγχρονα λεωφορεία, ξεκούραστη υπόθεση…
Κι είχε να προσθέσει κι άλλα.
- Με ευγένεια το προσωπικό, εξυπηρετικοί, με καθαριότητα και με wifi στο λεωφορείο να περνάει η ώρα στο ίντερνετ. Και στοιχίζει και φθηνότερα το εισιτήριο για 2 άτομα απ’ ότι αν ταξίδευαν με ΙΧ…(Βαστάει γερό τιμόνι ο πρόεδρος Β. Μανδηλάς.)

Συμπεράσματα
* ΜΕΤΑ από αναλυτική συζήτηση οι νεαρές Λαρισαίες είχαν αποφανθεί.
- Για ό,τι τραβάτε παιδιά, δεν σας φταίνε οι γκόμενες οι πρώην κι οι επόμενες, αλλά οι ταυτόχρονες.
* * *
* - ΤΟ μυστικό για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο, αν με ρωτάτε, είναι να μένετε σε διαφορετικά σπίτια.
* * *
* - ΣΥΜΦΩΝΑ με μελέτη, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο γιατί έχουν πιο σύνθετο εγκέφαλο. Επιτέλους δικαίωση. Δεν είμαι τεμπέλα, σύνθετη είμαι.

Πανηγυρικό
* «ΠΟΛΛΑ και διάφορα μπορεί κανείς να συμπεράνει από το 15ο Συνέδριο της ΝΔ, εκτός από ένα: ότι ήταν ένα κανονικό Συνέδριο», αποφαίνεται το «matrix24.gr»: Σε απλά ελληνικά, ήταν μία τριήμερη διαδικασία στο Ζάππειο, εν είδει μίας μακράς προεκλογικής φιέστας, οι εργασίες της οποίας άνοιξαν και έκλεισαν με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, ούτε εκλεγμένους συνέδρους είχαμε, ούτε εκλογή νέων οργάνων, ούτε κάποια πολιτική απόφαση, ούτε κάτι άλλο. Με άλλα λόγια, συνέδριο δεν το λες, γιατί τότε θα είχαμε και τζαρτζαρίσματα και εκπλήξεις -δεν είναι, άλλωστε, και όλα ρόδινα εσωκομματικά… (Πανηγυρικό ήταν το συνέδριο για τα 50 χρόνια. Πανηγυρικό και πανηγύρι όμως είναι πολύ κοντά.)

Δεν γλιτώνεις
* ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ έχει προκαλέσει ένα απίστευτο περιστατικό σε χωριό της Θεσσαλίας, όπου ηλικιωμένος χρεώθηκε με ΕΝΦΙΑ για τον χώρο έξω από το σπίτι του όπου περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενημερώνει το Βατράχι: Όπως λέει ο γιος του ηλικιωμένου, όταν μπήκε στην πλατφόρμα προκειμένου να δει τον φόρο που έπρεπε να καταβάλλει ο πατέρας του, διαπίστωσε ότι ήταν αυξημένος σε σχέση με προηγούμενα έτη. Αμέσως έσπευσε στη ΔΟΥ της περιοχής, όπου οι αρμόδιοι του δήλωσαν ότι ο αυξημένος φόρος οφείλεται στο γεγονός ότι ο πατέρας του περνούσε πολλές ώρες έξω από το σπίτι του στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα τα συστήματα του ΥΠΟΙΚ να το καταλογίσουν ως ακίνητο. (Που ήταν δηλαδή ο άνθρωπος, το παραδέχεται.)
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ: Ένας Έλληνας ο οποίος αγνοούνταν εδώ και χρόνια μετά από ναυάγιο στον Ειρηνικό Ωκεανό εντοπίστηκε σήμερα από εισπρακτική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο άνδρας, που είχε χαθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και είχε κηρυχθεί επίσημα νεκρός, από τα σωστικά συνεργεία μετά από πολύμηνη έρευνα, εντοπίστηκε από την εισπρακτική εταιρεία «Βαμπιρίδης και Σια Ο.Ε.» η οποία τον αναζητούσε για οφειλή του από ένα δάνειο που είχε πάρει το 2012.
* * *
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια να βρει τον Έλληνα οφειλέτη, και αφού επικοινώνησε με όλη του την οικογένεια μέχρι 15ου βαθμού συγγενείας, με τους συνεργάτες του, τους φίλους του και το κατοικίδιό του, επέκτεινε την έρευνά της σε άλλα σημεία του πλανήτη, μέχρι που ειδικά εκπαιδευμένοι ερευνητές της τον εντόπισαν στο μακρινό νησί Tokeratomou της Μικρονησίας. Πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως ο άνδρας αρχικά φάνηκε να μη θέλει να επιστρέψει, αγκαλιάζοντας έναν φοίνικα και ουρλιάζοντας «Σας είπα δεν έχω να σας δώσω αυτό το μήνα…».

Περί καφέ
* ΚΑΦΕ συζήτηση, όχι ότι δεν υπάρχουν και σε άλλα χρώματα, στην κουμουνδουριανή παρέα.
- Οι μισοί Έλληνες έχουν ανοίξει καφέ, για να σερβίρουν καφέ στους άλλους μισούς. (Στη Λάρισα να δεις...)
* * *
* - ΜΟΝΙΜΗ απορία οπότε τυχαίνει και βγαίνω κέντρο εργάσιμη μέρα και ώρα. Αυτοί οι άνθρωποι που βολτάρουν, πίνουν καφέδες, μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά, δε δουλεύουν;
* * *
* -ΕΝΑΝ καπουτσίνο μέτριο.
-Πόσο μέτριο;
-Ξέρω γω, καν‘τον γύρω στο 1,70.

Ποιος πουλάει;
* ΕΜΠΕΙΡΟΣ και με επιχειρηματολογία ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, προφητεύει για τα αποτελέσματα των φετινών Ευρωεκλογών: Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα κυμανθεί στο 33%-35%. Στα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30%, ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση προσθετικά θα πάρουν 20%.
* * *
* ΕΙΔΙΚΑ για το ΠΑΣΟΚ ήταν γλαφυρά σκληρός. Ειδικά για τον πρόεδρό του και το «στήσιμό» του στις δημόσιες εμφανίσεις: Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνήθως εμφανίζεται «μουτρωμένος», σε αντίθεση με τον «χαμογελαστό» και αεράτο Στέφανο Κασσελάκη, που φαίνεται να «γράφει» καλύτερα στην επικοινωνία. «Ο ένας χαμογελάει, ο άλλος είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει έναν στενό κύκλο γύρω του, που του λένε πόσο καλός είσαι». (Αυτό το πολιτικό μάρκετινγκ…)

Φίδια
* ΔΙΑΒΑΣΕ το δημοσίευμα στην εφημερίδα, στις διεθνείς ειδήσεις, για μια νέα επιστημονική μελέτη σχετικά την ένταξη του κρέατος πύθωνα στις βιώσιμες τροφές και το ‘πιασε αμέσως ο Λαρισαίος Ν. Ζ.
Να και μια άλλη πρόταση για το πρόβλημα της Θεσσαλίας. Αγρότες ή κτηνοτρόφοι ή μήπως κάπως αλλιώς θα λέγονται; Να εκτρέφουν πύθωνες. Δεν χρειάζονται λέει πολύ νερό, μπορούν να ζουν καιρό χωρίς φαγητό και γενικώς έχουν μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. (Α, επιπλέον, το κρέας τους είναι θρεπτικό και νόστιμο.)

Πρόθυμος
* ΜΠΑΙΝΕΙ ο άλλος στο μπαρ, διηγείται ο Ν. Γ. και παραγγέλνει μια μπύρα. Του την ακουμπάει ο μπάρμαν στον πάγκο, ο πελάτης όμως βρίσκει έναν γνωστό του και πιάνει την κουβέντα λίγο πιο πέρα. Ξαφνικά, βλέπει μια μαϊμού να κατουράει μέσα στο ποτήρι του.
- Εεε, φωνάζει στον μπάρμαν, ποιανού είναι αυτή η μαϊμού; Κατούρησε μέσα στο ποτήρι με την μπύρα μου…
- Α, δεν είναι δική μου, είναι του πιανίστα.
Σηκώνεται λοιπόν κι εκείνος και πάει αγριεμένος στον πιανίστα.
- Η μαϊμού σου, κατουράει την μπύρα μου, το ξέρεις;
- Όχι φίλε μου…Αλλά αν μου σφυρίξεις λιγάκι τον ρυθμό θα στο παίξω.

Στη Νέα Σμύρνη
* ΔΕΝ έχουν τέλος τα βάσανα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Σκισμένα βρήκαν τα λάστιχά τους δύο κάτοικοι χθες το πρωί επί της οδού Φιλιατρών. Ο αναγνώστης που τηλεφώνησε στην «Ε» εξέφρασε την αγανάκτησή του καθώς τα περιστατικά βανδαλισμών είναι συχνά και η αστυνόμευση ελλιπής. Κάτι πρέπει να γίνει πάντως. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι οι περιουσίες τους είναι ασφαλείς.
Ν.Π.

Αποχώρηση
* ΤΗΝ αποχώρησή του από τη ΝΔ ανακοινώνει ο Λαρισαίος εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής ΑμεΑ Βασίλης Καραμπίλιας, ο οποίος ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Αγοραστού στις εκλογές του Οκτωβρίου. Όπως δηλώνει στην «Ε», με την κίνηση αυτή εκφράζει την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία του για την πολιτική που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα σε θέματα ΑμεΑ, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν (κλήρωση) για τον διορισμό προσωπικού βοηθού σε άτομα με αναπηρία που χρειάζονταν συνοδό φροντιστή (ο ίδιος ατύχησε στην κλήρωση), όπως επίσης και πολλές άλλες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των ΑμεΑ οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Γ.Ρ.

 

-----

LAKOYBA.jpg* ΚΟΝΤΕΥΕΙ να κλείσει διετία η λακκούβα (φωτ.) στην οδό Μανδηλαρά, λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Παπαναστασίου, δημιουργώντας προβλήματα (αν-) ισορροπίας στα διερχόμενα αυτοκίνητα και, κυρίως, σε δίκυκλα και ποδήλατα. Διαμαρτύρονται – και δικαιολογημένα – κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, ευελπιστώντας ότι θα δεηθεί ο Δήμος Λαρισαίων να στείλει ένα συνεργείο για την αναγκαία επιδιόρθωση, για το «μπάλωμα» με λίγα λόγια.

 

THL.jpg* ΕΤΣΙ μπορούσες να μπλοκάρεις κάποιον τότε παλιά, πολύ παλιά...
Ζ.

 

 

XARAKOP-KOURET.jpg* Ο ένας στο δεξί ο άλλος στ’ αριστερό, αλλά γενικότερα Χαρακόπουλος-Κουρέτας βρίσκουν κοινό βηματισμό.

 

KILELER.jpg* ΜΠΡΟΣΤΑ στον σύγχρονο αγρότη προβάλλει ο παραδοσιακός ξωμάχος, ο αγώνας όμως συνεχίζεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass