ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 17:11
* ΣΤΟ πάρκο των Χρωμάτων χθες ο Θανάσης Μαμάκος, συμβολική η παρουσία του δίπλα στους εθελοντές μαθητές και μαθήτριες που έσπευσαν να καθαρίσουν το πάρκο από τα σκουπίδια. Με τον δήμαρχο να ακούει -όχι πως δεν το γνώριζε βέβαια- παράπονα για τα αποτελέσματα της... βόλτας των σκυλιών, που αρνούνται να φροντίσουν τα αφεντικά τους με τα φιλοζωικά αισθήματα... * ΣΤΟ πάρκο των Χρωμάτων χθες ο Θανάσης Μαμάκος, συμβολική η παρουσία του δίπλα στους εθελοντές μαθητές και μαθήτριες που έσπευσαν να καθαρίσουν το πάρκο από τα σκουπίδια. Με τον δήμαρχο να ακούει -όχι πως δεν το γνώριζε βέβαια- παράπονα για τα αποτελέσματα της... βόλτας των σκυλιών, που αρνούνται να φροντίσουν τα αφεντικά τους με τα φιλοζωικά αισθήματα...

Ας βρέξει...
* ΜΕ το πρόωρο καλοκαιράκι να συνεχίζεται, προς τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας λέει, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, η αφρικανική σκόνη θα κάνει την επανεμφάνισή της στη χώρα. Προβλέπεται δε να σημειωθούν και λασποβροχές. Ας βρέξει κι ας είναι κι έτσι...

***
* ΕΙΧΕ τις αντιρρήσεις του ο Λαρισαίος, είχε και μια ατυχία.
- Μύρισε άνοιξη ο ένας, μύρισε καλοκαίρι η άλλη, βγαίνω κι εγώ να μυρίσω κι η διπλανή έβραζε κουνουπίδι.
Κλασικά
* ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, διά ζώσης, αλλά και ηλεκτρονικά η ψηφοφορία, και το «Κουλούρι» εντόπισε σοβαρό πρόβλημα. Καθότι η πρώην πλατφόρμα μελών του ΣΥΡΙΖΑ, το iSYRIZA, ανακοίνωσε μόλις σήμερα την αποχώρησή της από το κόμμα, αφήνοντας αιχμές κατά της νέας ηγεσίας.
«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το σάιτ και συνεχίζει: «Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία του δεν με έχει κάνει ακόμη headless με ξεπερνάει. Θα περίμενε κανείς πως τα νέα μυαλά από την Αμερική σε δύο σπριντ θα είχανε βρει όλα μου τα προβλήματα και θα τα είχανε λύσει, αλλά φαίνεται πως έχουμε μπλέξει με δημόσιο. Jenkins ζητάω από το 2019». Σχεδόν έξι μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές, η διαδικτυακή πλατφόρμα των μελών άλλαξε από μόνη της τις εγγραφές DNS, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές της ιστοσελίδας πλέον να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Όποιος πλέον πληκτρολογήσει isyriza.gr στο web browser του θα μεταφερθεί σε μια λευκή σελίδα που αναφέρει λακωνικά: «Θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς». (Κλασικός λόγος για τον συγκεκριμένο χώρο).
Κι άλλος;
* ΣΤΗΝ Κουμουνδούρου αναμένουν με ενδιαφέρον με ποια πέντε πρόσωπα θα συμπληρώσει τη λίστα ο Κασσελάκης, οι 35 θα αναδειχθούν από τις εσωκομματικές εκλογές, συν δύο οι νυν ευρωβουλευτές. Όλοι περιμένουν τουλάχιστον μία έκπληξη, είναι ο χρησμός του «Κάλχα». Τις τελευταίες ημέρες και μετά την «επιστράτευση» τηλεαστέρων, όπως ο Δημήτρης Παπανώτας και ο Δημήτρης Πανόπουλος, κάποιοι λένε ότι η πραγματική έκπληξη θα είναι ο Γιώργος Λιάγκας.
***
* ΚΑΘΟΤΙ ο εκ των αρχόντων των πρωινάδικων έχει ασχοληθεί με το «φαινόμενο Κασσελάκη» και με τον ίδιο τον Κασσελάκη όσο λίγοι. Οι δυο τους φαίνεται ότι έχουν βρει έναν κώδικα επικοινωνίας και κει που συγκρούονται, εκεί τα βρίσκουν κιόλας. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε οποιαδήποτε εκπομπή στον ΑΝΤ1 ο Κασσελάκης και να μην αναζητήσει τον Λιάγκα, για να σας δώσω ένα δείγμα της σχέσης που έχουν αναπτύξει. Βέβαια, αν το πάει έτσι ο Κασσελάκης, δεν ξέρω αν θα καταφέρει να φτιάξει κόμμα, αλλά την ελληνική «ελαφριά» τηλεόραση θα την έχει αποδεκατίσει. (Η υποψηφιότητα του Γ. Αυτιά με τη ΝΔ δεν ήταν παράξενο, γιατί να είναι του Γ. Λιάγκα; Ο οποίος ήταν κιόλας, προ δεκαπενταετίας, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ, παραλίγο θα εκλεγόταν κιόλας, α’ επιλαχών τελικά).
«Φωτογραφίσεις»
* «ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα πρωινάδικα», στις ευρωεκλογές; Επιπροσθέτως, λοιπόν, κι ένας ευφυής χρησμός, διαρροή με στυλ από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου λέει ετοιμάζουν να σηκώσουν silver alert για ορισμένους υπουργούς, για τους περισσότερους ακριβέστερα, οι οποίοι κρύβονται από τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιόφωνα και «δεν βάζουν πλάτη». Εύκολη η αντιστοίχιση για τους «φωτογραφιζόμενους»:
- Ο ένας κρατάει Άμυνα.
- Η μια κάνει Τουρισμό.
- Ο άλλος αγναντεύει τη Θάλασσα.
- Ο έτερος, λες και κάνει Οικονομία δυνάμεων.
- Η άλλη θέλει να νιώθει Ασφαλής.
- Ο άλλος λέει, δεν πουλάω Προστασία σε κανέναν.
- Ο επόμενος, μόνο όταν σκάει θέμα του ζητά Άσυλο στα πρωινά παράθυρα. (Συμπέρασμα; Ο Μητσοτάκης στον ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές δεν θα ανακατέψει απλώς την τράπουλα, αλλά θα πρέπει να πάρει καινούρια).
Απουσία
* ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Ειδικού Σχολείου, ένα σχολείο που χρειάζεται την υποστήριξη όλων.
Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρούσα, με τον δήμαρχο και όλους τους αντιδημάρχους εκεί. Απών ο περιφερειάρχης, δικαιολογημένος όμως, αφού έπρεπε να βρίσκεται στο Φόρουμ των Δελφών, παρούσα, όμως, ως όφειλε, η Μ. Γαλλιού. Κι οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες; Θα ήταν απασχολημένοι μάλλον με πολύ σοβαρές δουλειές ή δεν έχουν βρει ακόμη ρυθμό... Ειδικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού δεν θα έπρεπε να είναι απών.
Αγχωμένοι
* ΜΙΑ μελαγχολία, μια ένταση, στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Να δεις που και για «το σήμερα» «παλιές καλές εποχές» θα λέμε κάποτε.
***
* - ΘΑ σου πω κάτι, αλλά δε θέλω να αγχωθείς.
- Σ’ ευχαριστώ, αγχώθηκα ήδη...
***
* - Ο γείτονάς μου έχει σαλτάρει τελείως. Κάθεται και μιλάει στη γάτα του. Το είπα στον σκύλο μου και έχουμε πεθάνει στα γέλια.
***
* - ΟΤΑΝ ήμουν νέος, ήμουν φτωχός. Με τα χρόνια και με σκληρή δουλειά, έπαψα να είμαι νέος.
...και τα σκυλιά
δεμένα
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ως ντοκουμέντο, η διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎ ΤΜΉΜΑΤΟΣ Ματαράγκας Καρδίτσας, ήταν Δεκέμβρης του 1907. Κι ο Λαρισαίος απόστρατος Σ.Μ. επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν παρόμοια κείμενα στα αρχεία των Αστυνομικών Σταθμών, τα είχαν δει όσοι είχαν διατελέσει αστυνομικοί σταθμάρχες πριν το ‘80: «Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης: Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.
Προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι. Αν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είνε γαηδουριά.
***
* ΜΟΥ αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του Χαντζόπουλου μπίκε στο καλαμπόκι του Βάιου και εκείνος εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με την αξάλη στο ένα καπούλι. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δεν είναι ο όνος αλά ο Βάϊος. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχει μιαλό αλά κολοκθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο ή παρόμιο πράγμα.
***
* ΣΕ κάθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στα σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα διά χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.
Πίγα στο μαγαζή για καφέ και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγορεύετε νά κατράτε έξω στον τίχο του μαγαζιού. Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετέ τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.
***
* ΝΑ με σιγχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την Τρίτη του Δημοτικού Σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον εις τιν Λάρισσαν για να μάθο περισσότερα γράματα. Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος.
Προσεγγίζοντας
* ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ στην προσέγγιση για τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Κοπελιά με θυμάσαι;
- Δεν συγκρατώ νούμερα.
***
* - ΚΟΠΕΛΙΑ, μου χαρίζεις το όνομά σου;
- Και μένα πώς θα με λένε μετά...
***
* - ΕΜΕΝΑ με λένε Γιώργο, εσένα;
- Εμένα πάλι όχι.
***
* - ΕΙΣΑΙ πιο όμορφη χωρίς τα γυαλιά σου.
- Κι εσύ είσαι πιο όμορφος χωρίς τα γυαλιά μου.
Έως ανύπαρκτη
* ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ εξωστρέφεια, που λέει κι ο δήμαρχος; Τουλάχιστον.
Από χθες κιόλας.
Εντυπωσιακά μικρή, ασήμαντη η συμμετοχή της Θεσσαλίας στο τουριστικό προϊόν της χώρας. Κι αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν το Πήλιο και τα Μετέωρα, τότε η συνδρομή, άρα και οι απολαβές της Λάρισας, θα πρέπει να κινούνται στα όρια της ανυπαρξίας.
***
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περσινή χρονιά, τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό κατανέμονται μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας ως εξής: Ν. Αιγαίο 27%, Κρήτη 26%, Αττική 19%, Ιόνια Νησιά 10% κ.ο.κ., με τη Θεσσαλία να συγκαταλέγεται σ’ εκείνες με συνεισφορά μόλις 1%, μαζί με Δυτική και Στερεά Ελλάδα.
Αντιστοίχως σε λεφτά, η άμεση τουριστική δαπάνη είναι για τη Θεσσαλία μόλις 360 εκατομμύρια, ενώ για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7,5 δισ. και 5,5 δισ. για την Αττική, 3 δισ. για τα Ιόνια νησιά κ.ο.κ. (Κι όλα αυτά για τη Θεσσαλία ολόκληρη, εύκολα φαντάζεται κάποιος τη θέση της Λάρισας).
Ό,τι του είπε
* ΔΙΑ της υπερβολής απάντησε ο Λαρισαίος μαθητής στη μόνιμη απαίτηση της μάνας του να την ακούει και να είναι ακριβής.
- Πήγαινε πάρε 1 γάλα κι αν έχει αυγά, πάρε 10.
Πήγε ο πιτσιρικάς και γύρισε με τα ψώνια.
- Τι είναι αυτά;
- Δέκα γάλατα.
- Και γιατί πήρες 10 γάλατα;
- Γιατί είχε αυγά. Έτσι δεν μου είπες;

 

Η τελική διαφορά
* ΜΟΛΙΣ 27 ψηφοδέλτια έκριναν την εκλογή του Στ. Τσικριτσή στον δημαρχιακό θώκο του Τυρνάβου, καθώς στο ύψος αυτό οριστικοποιήθηκε η διαφορά του με τον Σάμερ Αμάρι, όπως ο ίδιος πληροφορεί με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Το δικαστήριο ακύρωσε 6 ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δέχθηκε ένα υπέρ του συνδυασμού του, οριστικοποιώντας τη διαφορά από τα 34 στα 27 ψηφοδέλτια, δικαιώνοντας εν μέρει, όπως υποστηρίζει, την απόφασή του συνδυασμού του να προσφύγει στο εκλογοδικείο.
***
* ΑΥΤΑ για την ιστορία, γιατί ο Σάμερ μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου έσπευσε να ευχηθεί καλή θητεία στη Δημοτική Αρχή και να διαβεβαιώσει ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξής του θα βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των δημοτών του Δήμου Τυρνάβου, με παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό ή ολιγωρίες, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τυρνάβου είναι μεγάλες.

 

------------------------------------------------

DEH.jpg* ΣΤΗΝ εποχή των πελαργών, ο παλιός Λαρισαίος ΔΕΗτζής, ο Γ.Κ., συνεισφέρει με μια σπάνια φωτογραφία νεογέννητου εναερίτη. Τα παιχνίδια του φακού και του μυαλού.

 

 

ALOGO.jpg* ΕΝΟΣ μόνον ίππου, με κατανάλωση, λέει, μια μπάλα άχυρο στα 100 χιλιόμετρα.

 

 

 

PASOK.jpg* ΣΤΗΝ τελική ευθεία για το Πάσχα, έτοιμοι στα μαγαζιά για τα χρειώδη. Είναι και κοντά οι ευρωεκλογές, πολιτικοποιείται το κλίμα. «Γύρνα να κάνουμε Ανάσταση», λαμπάδα για κάργα πασοκτζήδες.

 

 

MPALA.jpg

* ΕΙΧΕ εξελιχθεί τόσο βαρετά το ματς για την ομάδα του, που ο άλλος το έριξε στην ενημέρωση. Κάποια στιγμή θα έλυνε και το σταυρόλεξο της εφημερίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass