ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Άμεση ενίσχυση 1000 ευρώ σε πληγείσες οικογένειες

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 2:03

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Άμεση ενίσχυση με το ποσό των 1000 ευρώ σε όσους έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή τα νοικοκυριά τους από τη θεομηνία που έπληξε τα Φάρσαλα στις 21 Μαΐου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων που συνήλθε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 31 Μαΐου θα γίνει επανεκτίμηση των ζημιών γιατί η καταγραφή συνεχίζεται και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Στη συζήτηση που έγινε παρουσία πολλών δημοτών που υπέστησαν ζημιές, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος μεταξύ άλλων, αφού έκανε μια αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη θεομηνία, ανέφερε ότι "ο Ενιπέας ποταμός ξεχείλισε σε 20 σημεία και το ρέμα Αϊκλής σε 4 σημεία, ενώ προβλήματα δημιούργησε και το Χαϊνταρόρεμα στη δυτική πλευρά της πόλης. Υπάρχει μεγάλη καταστροφή στους αγροτικούς δρόμους μέχρι το Καστράκι Ναρθακίου, σε κάποια χωριά η άσφαλτος έχει καταστραφεί, ενώ 10-11 σπίτια έχουν ολική καταστροφή και εκτιμάται ότι πάνω από 100 έπαθαν ζημιές. Πολλά χωράφια πλημμύρισαν ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Ενιπέα. Πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, αίτημα που απευθύνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ άμεσα η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει κάποια έργα που θα θωρακίσουν την πόλη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Κλιμάκια του δήμου συνεχίζουν να καταγράφουν ζημιές και περιμένουμε από την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία να ενεργήσουν άμεσα για τις αποζημιώσεις.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική για τη βοήθειά της, το Α.Τ. Φαρσάλων και τους δημοτικούς υπαλλήλους που έδωσαν τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τους πληγέντες, αλλά και τους απλούς πολίτες που ήταν κοντά στα γεγονότα". Ακόμη, ο δήμαρχος Φαρσάλων ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή πλημμυροπαθής.

Για γρήγορες εκτιμήσεις ζημιών, αντικειμενικές αποζημιώσεις, αλλά και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την άμεση στήριξη των πληγέντων μίλησαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Χρήστος Καπετάνος, Μαρία Ίφου και Κώστας Τασόκας και ο ανεξάρτητος Γ. Αρσενόπουλος.

Κατόπιν δόθηκε ο λόγος σε πολίτες που παρευρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση, οι περισσότεροι των οποίων είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές στα σπίτια και τα χωράφια τους και ακολούθησε συζήτηση.

Επίσης, διαβάστηκε επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου και Άννας Βαγενά, καθώς και του ΚΚΕ που δήλωναν τη συμπαράσταση προς τους πληγέντες και ζητούν την άμεση ενίσχυσή τους από το κράτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass