Με τα κυβερνητικά μέτρα η αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα σβήνει

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2016 23:14

Την αγωνία της για το μέλλον των 300.000 οικογενειών στην αμπελοκαλλιέργεια με τους 6-8 χιλ. άμβυκες που κρατούν ζωντανό αυτόν τον πρωτογενή τομέα, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αμβυκούχων Αμπελουργών, με επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που υπογράφει ο κ. Μιλτ. Στεργιούλης «η επιβολή φόρου 0,20 λεπτά στο κρασί θίγει ολόκληρο τον αμπελοοινικό κόσμο περισσότερο δε τη μεσαία κατηγορία του κλάδου ένα ποσοστό 80% που δεν θα μπορεί να πωλήσει χωρίς επαγγελματικές παραμέτρους, τις οποίες δεν αντέχει, για να αναπληρώσει τα καλλιεργητικά έξοδα και να έχει ένα εισόδημα, πρέπει να αποσυρθεί. Ακόμη οι δηλώσεις του υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (στις 11.7.2016) ότι προτίθεται στον περιορισμό της παραγωγής του τσίπουρου-τσικουδιάς στα 120 κιλά για ιδία χρήση και τα υπόλοιπα να φορολογηθούν στο 50% του προβλεπομένου, θα οδηγήσουν την αμπελοκαλλιέργεια στην εγκατάλειψη, γιατί τα προτεινόμενα δεν τα αντέχει ο παραγωγικός κλάδος, επίσης ούτε ο επαγγελματικός έχει αποθήκες: α) να δεχθεί τον τεράστιο όγκο της σταφυλικής παραγωγής που σήμερα διαχειρίζεται ο ίδιος ο παραγωγός και β) οι τιμές στο οινοποιείο θα είναι δραματικά χαμηλότερες του κόστους καλλιέργειας. Με αυτά τα μέτρα, και με κάθε βεβαιότητα, η αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα σβήνει, ενώ η παρανομία στο αλκοόλ θα γιγαντωθεί».

Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελουργών έχουν υποβληθεί στα υπ. Οικονομικών και Γεωργικής Ανάπτυξης (στις 24.6.2016) και όπως αναφέρεται στην επιστολή «επί των προτάσεων δεχόμαστε κάθε συζήτηση για τη διατήρηση αυτού του πρωτογενούς τομέα. Καλείστε από τη θέση σας να μην αφήσετε να προκύψει τέτοια τεράστια καταστροφή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass