ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΔΙOΔΩΡΑ»

Το πρώτο ελληνικό βιολογικό μηλόξυδο made in... Όλυμπος

* Με πολύ κόπο αλλά και κόστος, τα μη εμφανίσιμα μήλα βρίσκουν τον δρόμο τους για τα ράφια των καταστημάτων, τις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων και τα ελληνικά σπίτια

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2016 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Αυγ 2016 10:54

Η Δήμητρα Λιόλιου προέρχεται από μια αγροτική οικογένεια από ένα χωριό της ορεινής Ελασσόνας, τη Δολίχη στον νομό Λάρισας.

Τα πρώτα κτήματα με μήλα τα κληρονόμησε από τον πατέρα της το 1995 και τα επόμενα χρόνια με προσεκτικά βήματα έβαλε και νέες ποικιλίες και άλλα περιβόλια. Αρχικά ασχολούνταν με τη συμβατική μηλοκαλλιέργεια. Στην αρχή, για να έχει παραγωγή, αναγκάστηκε να ρίχνει αρκετά λιπάσματα, σε σημείο που άρχισε να καλλιεργεί χωριστά για την οικογένειά της φρούτα και κηπευτικά. Το 1996 έμαθε για τη βιολογική γεωργία κι άρχισε να ενημερώνεται τακτικά, ενώ παρακολούθησε και αρκετά σεμινάρια. Το στάδιο της εκμάθησης κράτησε 3 χρόνια και μόλις παρήγαγε την πρώτη βιολογική σοδειά, πήγε τα μήλα της σε μια εταιρία στη Θεσσαλονίκη.

«Ήμουν διστακτική καθώς τα μήλα μου δεν ήταν εμφανίσιμα και πίστευα ότι θα μου τα απορρίψουν. Προς μεγάλη μου ικανοποίηση όμως εκτιμήθηκαν καλά και πουλήθηκαν πολύ γρήγορα. Έτσι συνέχισα με ενθουσιασμό αυτό που είχα ξεκινήσει δειλά-δειλά. Στόχος μου να προωθήσω στην αγορά τα άριστα ποιοτικώς μήλα. Τα μη εμφανίσιμα, που απέφευγε η αγορά και ο καταναλωτής, σκέφτηκα να τα κάνω μηλόξυδο, καθώς ένα τέτοιο προϊόν δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά. Σήμερα μπορώ να πω με περηφάνια ότι είμαι η πρώτη Ελληνίδα παραγωγός βιολογικού μηλόξυδου» λέει η Θεοδώρα Λιόλιου και με περηφάνια συνεχίζει: Την πρώτη παραγωγή μηλόξυδου την έβγαλα το 2004 με πολλές δυσκολίες γιατί δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία, ενώ το κόστος και ο κόπος ήταν μεγάλος. Μεγάλη όμως ήταν και η ικανοποίησή μου, όταν κράτησα στα χέρια μου το πρώτο μπουκάλι ξυδιού.

Το αγάπησα αυτό το προϊόν πολύ και επέμενα. Ταξίδεψα εκεί που έπρεπε, βρήκα τα κατάλληλα μηχανήματα για τη δουλειά μου, έκανα το δικό μου εργαστήριο και σήμερα το μηλόξυδο Ολύμπου είναι σε όλα τα ελληνικά βιολογικά καταστήματα, σε πολλά ντελικατέσεν και στην Κύπρο. Το προϊόν μας πρώτα πρέπει να αρέσει σε εμάς και μετά βγαίνει στην παραγωγή. Ό,τι δεν μας αρέσει δεν το προχωρούμε. Τα προϊόντα μας εκτός από τα καταστήματα είναι και στις βιολογικές λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το μηλόξυδο Ολύμπου παράγεται με τη διαδικασία φυσικής ζύμωσης από βιολογικά μήλα επιλεγμένων ποικιλιών. Είναι φιλτραρισμένο και οχι παστεριωμένο. Ο καθαρισμός του ξυδιού γίνεται με φυσική καθίζηση και δεν χρησιμοποιούνται φυσικά μέσα διαύγασης. Για αυτό και η δημιουργία ιζήματος είναι φυσική και αναμενόμενη κατά την παραμονή του στο μπουκάλι. Οι ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου στη διατροφή, την ομορφιά και την υγεία είναι πολλές. Καταρχήν μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνει την κακή χοληστερόλη και επιδρά θετικά στις δερματικές παθήσεις. Ο τρόπος κατανάλωσής του είναι δική σας επιλογή. Μπορείτε να αραιώσετε μερικές σταγόνες του μέσα σε νερό και να το πιείτε ή ακόμη και να φτιάξετε ειδικές λοσιόν για την επιδερμίδα σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, για αυτό και μην αμελείτε να το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας (π.χ. σαλάτες, όσπρια, κρεατικά).

ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

Ο ενθουσιασμός της κ. Λιόλιου στην πορεία έφερε κι άλλα βιολογικά προϊόντα, όπως φυσικούς χυμούς, οι οποίοι δεν περιέχουν ζάχαρη- νερό ή συντηρητικά. Το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με την κ. Λιόλιου «είναι ότι οι χυμοί πρώτα δοκιμάζονται από μας και να είστε σίγουροι... είμαστε πολύ αυστηροί κριτές".

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass