ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΗΠΑ - ΚΙΝΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΑΝΑΔΑ - ΚΟΡΕΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ

Το ελληνικό κρασί «πετάει» σε 6 αγορές - στόχους

* Χρηματοδοτείται η προβολή του με 5 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2016 13:07

«Η θέση του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές έχει αναβαθμιστεί σημαντικά», επισήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Γιάννης Βογιατζής κι έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου, όπως ανέφερε, τα ελληνικά κρασιά εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις λίστες των εστιατορίων, διατίθενται σε γνωστές κάβες και περιλαμβάνονται στα προϊόντα που επενδύουν μεγάλες αμερικανικές εισαγωγικές εταιρίες.

Ανάλογη τάση παρατηρείται και στον Καναδά.

Ο κ. Βογιατζής με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece κ. Χρήστο Στάικο ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης του ελληνικού κρασιού σε τρίτες χώρες θα έχουν έναν προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δράσεις της Enterprise Greece ξεκινούν το Νοέμβριο με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Vinexpo στην Ιαπωνία (14-15.11.2016). Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε ένα wine bar 50 ελληνικές ετικέτες και θα οργανωθούν δύο θεματικά master class με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Επίσης, στην Ιαπωνία και στην Κορέα θα γίνουν στοχευμένες δράσεις και δυναμικές ενέργειες για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού.

Στην αγορά της Κίνας, της Αμερικής και του Καναδά το πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις δράσεις και τις ενέργειες του προγράμματος της ΕΔΟΑΟ. Ελληνική συμμετοχή θα υπάρξει και στη Διεθνή Έκθεση Prowein και τις παράλληλες ενέργειες που θα διοργανωθούν στη Γερμανία πριν και μετά την έκθεση για την υποστήριξη των Ελλήνων οινοποιών.

ΤΟ 2016

Φέτος, με χρηματοδοτική υποστήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της κοινοτικής χρηματοδότησης για τις δράσεις προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών ο οργανισμός Enterprise Greece υλοποίησε πρόγραμμα, αξίας 1.3 εκατ. ευρώ, σε πέντε αγορές- στόχους: ΗΠΑ και Καναδάς, Ελβετία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία. Πολλές από τις δράσεις λειτούργησαν υποστηρικτικά και συμπληρωματικά στο πρόγραμμα της ΕΔΟΑΟ.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώθηκαν ενημερωτικές/ εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση των κρασιών σε επαγγελματίες και δημοσιογράφους του οινικού χώρου στην Ιαπωνία και Κορέα, επισκέψεις δημοσιογράφων από τις συγκεκριμένες χώρες στην Ελλάδα για γνωριμία με τον ελληνικό αμπελώνα, διαφημιστικές εκστρατείες και καταχωρήσεις σε εξειδικευμένα έντυπα κρασιού.

Αξιοσημείωτη είναι και η οργάνωση wine bar με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα στις παρακάτω Διεθνείς εκθέσεις: Vinexpo στο Χονγκ- Κόνγκ, Interwine στην Καντόνα, Seoul Wines and Spirits expο και Summer Fancy Food στη Νέα Υόρκη. Τα αποτελέσματα των δράσεων ήταν ιδιαίτερα θετικά καθώς αυξήθηκε το ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί από τις συγκεκριμένες χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass