ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αντιμετωπίζονται προβλήματα στη Λυγαριά

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 15:10

Σε πάρα πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κατοίκων της Λυγαριάς, χθες το πρωί στο Δημαρχείο Τυρνάβου με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας και δημαρχεύοντα (ο δήμαρχος απουσίαζε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ) κ. Χρήστο Τσιόπα. Θέμα της σύσκεψης τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις αγροτικές περιοχές και στον οικισμό από το μεγάλο μπουρίνι και τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι κάτοικοι της Λυγαρίας ευχαρίστησαν τον Δήμο Τυρνάβου για τις μέχρι τώρα εργασίες αποκατάστασης στις ζημιές που υπέστη η περιοχή και ειδικότερα οι καλλιεργητικές εκτάσεις. Χθες με την επίσκεψή τους οι κάτοικοι της Λυγαριάς κατέθεσαν υπόμνημα με μια σειρά αιτημάτων η υλοποίηση των οποίων θα απαλύνει περισσότερο και θα δώσει λύσεις οριστικές σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Στο υπόμνημα προς τον Δήμο Τυρνάβου οι κάτοικοι της Λυγαριάς ζητούν αναφέροντας:

-Κρίνεται αναγκαία η αποπεράτωση της κεντρικής αύλακος στο ίδιο πλάτος. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συντελεστεί επανάληψη των πρόσφατων καταστρεπτικών συμβάντων στις καλλιέργειες. Επίσης κρίνεται απαραίτητος ο περιοδικός καθαρισμός της αύλακος και η απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.

-Προς αποφυγή νέας πλημμύρας κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή φράγματος στο ύψος των υπαρχόντων φραγμάτων.

-Είναι επιτακτική ανάγκη η εκκαθάριση των χωραφιών μας από τα διάφορα υλικά( πέτρες, ξύλα κ.α.) που βρίσκονται εντός τους, καθώς η καλλιέργειά τους καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη. Οι συνέπειες της μεγάλης καταστροφής βαρύνουν εμάς που δεν φέρουμε τεχνικά μέσα για να την αντιμετωπίσουμε και χωρίς να φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτό. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η προαναφερθείσα κατάσταση (διάθεση τεχνικών μέσων από τον Δήμο).

-Να γίνει εκκαθάριση και διάνοιξη των αγροτικών δρόμων, καθ’ ότι είναι δύσβατη και επικίνδυνη η διέλευση των μηχανημάτων μας.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση στην «Ε» ο δημαρχεύων κ. Χρήστος Τσιόπας σημείωσε ότι, με βάση τα αιτήματα των κατοίκων της Λυγαριάς ο Δήμος Τυρνάβου θα συνεχίσει τις προσπάθειές του ώστε το αγροτικό οδικό δίκτυο να κρατηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ γενικότερα θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις με όσα μέσα διαθέτει ο Δήμος Τεχνικά και άλλα ώστε σύντομα η περιοχή να επανέλθει στην πριν την καταστροφική θεομηνία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Κατσικαβέλας.

Η αντιπροσωπεία των κατοίκων της Λυγαριάς αναμένεται τη Δευτέρα με τα ίδια αιτήματα να επισκεφθεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass