ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Η Καρυάτιδα στηρίζει τα καρύδια του Ολύμπου!

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2017 15:24

Με έναν συνδυασμό της αρχαίας ελληνικής μυθιστορίας και του πρωτογενούς τομέα στη γεωργία, δύο αδέρφια από την Ελασσόνα, ο Βάιος και ο Αντώνης Λιάνος πραγματοποίησαν το δικό τους "μπρα ντε φερ" στις πωλήσεις καρυδιών, κερδίζοντας το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα και πλέον ετοιμάζουν το μεγάλο άνοιγμα και στο εξωτερικό.

Η φετινή συγκομιδή εξαντλήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα σε 5 ημέρες για τα δύο αδέρφια, τα οποία σε ανύποπτο χρόνο προχώρησαν και στην κατοχύρωση της ονομασίας "Καρυάτις Ολύμπου".

Ο καρυδοπαραγωγός Βάιος Λιάνος, ο "Βενιαμίν" της οικογένειας, αξιοποιώντας τα κτήματα που είχε στην κατοχή του, κατάφερε στα 24 του χρόνια να καλλιεργεί και να παράγει τα Καρύδια Ολύμπου, στη Μαγούλα Ελασσόνας, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Ταξιάρχη και πατώντας επάνω στον παραδοσιακό τρόπο συγκομιδής του ακρόδρυου καρπού. Όπως τονίζει ο Βάιος «για εμάς ήταν ένα στοίχημα να βγάλουμε μια ποιότητα καρυδιού που θα συνδύαζε τη γεύση, την ποσότητα και την ιστορία του τόπου μας και της επαρχίας μας, που φημίζεται για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει. Για να γίνει αυτό απαιτείται πολύωρη εργασία στα δένδρα μας, κάθε ημέρα, ανεξαρτήτως εποχής και το κυριότερο; Το παραδοσιακό μάζεμα που γίνεται η διαλογή, ώστε ό,τι φτάνει στο τραπέζι του πελάτη να είναι ποιοτικό και να έχει τη δική του μοναδική αξία. Τα χώματα στα χωράφια μας, στη σκιά του Ολύμπου διακατέχονται από όλα εκείνα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που περιέχονται στη φύση και στο περιβάλλον μας, που δίνουν την δυνατότητα να έχουμε καρύδια, αμύγδαλα, αμπέλια, ρόδια, πατάτες και πάρα πολλά ακόμη αγροτικά προϊόντα, στην καλύτερη ποιότητα".

Ο αδερφός του και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Αντώνης Λιάνος, ανέλαβε έναν ρόλο που συνδύαζε τη διαφήμιση και την προώθηση των καρυδιών Ολύμπου μέσα από μια πρωτότυπη διαδικασία, συνδυάζοντας την αρχαία ελληνική μυθολογία του Ολύμπου με την αγροτική παραγωγή της οικογένειάς του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν, επισημαίνοντας: "Για εμάς το πιο σημαντικό ήταν να βρούμε σημείο επαφής με την ιστορία του τόπου μας. Τα καρύδια ήταν ο αγαπημένος καρπός του Δία. Οι Καρυάτιδες ήταν κόρες που πρόσφεραν με τα κάνιστρα στο κεφάλι τους λουλούδια... μα και καρύδια! Εκεί ήταν η ένωση των δύο διαφορετικών στοιχείων. Μια ιστορία που χρονολογείται 250.000 χρόνια προ Χριστού, την ενώσαμε με το σήμερα εν έτει 2016. Ο Δίας αποφάσισε να αρπάξει την "Καρυάτις Ολύμπου", δηλαδή την 6η εξορισμένη Καρυάτιδα Κόρη που βρίσκεται στο British Museum του Λονδίνου και να τη μεταφέρει στο Πάνθεον, ώστε να του προσφέρει τα μοναδικά καρύδια Ολύμπου, που τόσο πολύ του αρέσουν... Θέλαμε να στείλουμε και ένα μήνυμα εθνικό που αφορά τον Ελληνισμό και την αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας με την επιστροφή της Καρυάτιδας στη χώρα μας. Αυτού του είδους η προώθηση του brand name που λέγεται "Όλυμπος και Αρχαία Ελλάδα" στα σύγχρονα χρόνια, ήταν ο στόχος και το όνειρό μας, ώστε να δώσουμε μια πανανθρώπινη αξία, στον βασιλιά των ξηρών καρπών, που είναι τα καρύδια".

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass