ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Αλλαγή διοίκησης στον «Γαία Φρούιτ» Δένδρων

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2017 15:20

Μέσα σε ενωτική, οικογενειακή και συναδελφική ατμόσφαιρα χθες Κυριακή στο καφενείο του χωριού πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του δυναμικού συνεταιρισμού των Δένδρων στον Δήμο Τυρνάβου «Γαία Φρούιτ».

Ένας συνεταιρισμός με πάνω από 32 μέλη και με μια δυναμική η οποία στηρίζει την τοπική αγροτική κοινωνία. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2013 και ήδη πρωτοπορεί στην καλλιέργεια και προώθηση των προϊόντων του από μια έκταση σε δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες περίπου 5.000 στρεμμάτων, με αχλάδια, ροδάκινα και βερίκοκα, επιτραπέζια και βιομηχανικά. Οι κύριες καλλιέργειες ξεπερνούν ετησίως κατά μέσο όρο τα 2.000.000 κιλά αλλά υπάρχουν όμως και απώλειες τα τελευταία χρόνια λόγω του παγετού.

Μιλώντας χθες στην «ΕτΔ» ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Χρήστος Δ. Τασιούλας και εκφράζοντας το σύνολο των μελών του συνεταιρισμού τόνισε ότι τα τελευταία τέσσερα σχεδόν χρόνια νέοι στην ηλικία άνθρωποι αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Δημιουργήσαμε έναν υγιή συνεταιρισμό και όλοι μαζί σαν μια γροθιά κόντρα στην οικονομική κρίση που μαστίζει πλέον χρόνια τη χώρα μας δεν το βάλαμε κάτω. Αντίθετα δημιουργούμε προϊόντα ΑΑΑ ποιότητας και για τον λόγο αυτό γίνονται ανάρπαστα τόσο στην εγχώρια αγορά και κυρίως στην Αθήνα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ρωσία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία».

Και ο κ. Τασιούλας κατέληξε: «Πρέπει εμείς οι νέοι Έλληνες αγρότες να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Να προχωράμε σε νέες καλλιέργειες που ζητά η αγορά και να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος από τον Θεό και τη μητέρα γη, και τα προϊόντα μας είναι τα πλέον ποιοτικά, γευστικά σε όλη τη γη». Σε ότι αφορά στα προβλήματα των αγροτών ο κ. Τασιούλας κατέληξε: «Τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος πονά. Οι δυσβάσταχτοι φόροι, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής πλήττουν τον Έλληνα αγρότη – παραγωγό. Όσο όμως και να δεχόμαστε πιέσεις ο καταναλωτής πρέπει να είναι για ένα βέβαιος: δεν πρόκειται να ρίξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας τα οποία ήταν, είναι και παραμένουν εξαιρετικά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το φλουρί κέρδισε ο κ. Χρήστος Γκανάτσιος που αντιστοιχούσε σε μια εικόνα του Αγίου Αθανασίου πολιούχου και προστάτη των Δένδρων.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, με την παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου κ. Ελένης Αξιόγλου, για τη νέα διοίκηση εξελέγησαν οι : Μπαντραλέξης Θεοφάνης, Κωνσταντάς Δημήτριος, Γενιτσεφτσής Χρήστος, Τασιούλας Δ. Χρήστος και Κουτούκας Αστέριος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι : Καζαντζή Ελισάβετ, Μπουκουβάλα Κατερίνα και Γενιτσεφτσής Αναστάσιος.

Εκπρόσωπος στην Ένωση εξελέγη ο κ. Χρήστος Δ. Τασιούλας.

Η κατανομή αξιωμάτων θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass