ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Πολλά τα οφέλη για τους παραγωγούς στα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2017 9:49

Για την συμβολαιακή γεωργία και τη χρηματοδότηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης, στο 3ο Συνέδριο του Economist για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα που έγινε στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη «η παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα αποτελεί για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα διαθέτει έναν ανεκτίμητο εθνικό πλούτο ο οποίος αποτυπώνεται στη βιοποικιλότητα, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Για τη δημιουργία ενός καινούργιου, βιώσιμου, αναπτυξιακού μοντέλου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί δράσεις που αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας μου εδώ, θα επικεντρωθώ στα οφέλη της συμβολαιακής γεωργίας και της εισαγωγής καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα. Η συμβολαιακή γεωργία αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό την παραγωγή αγροτικών προϊόντων εξασφαλισμένης ποιότητας και ποσότητας από τον παραγωγό και την πώληση σε μία προκαθορισμένη τιμή. Στην συμβολαιακή γεωργία μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένοι παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών για τις οποίες πρόσφατα δημοσιεύθηκαν οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία και λειτουργία τους».
Εν συνεχεία ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στα οφέλη για τους παραγωγούς στα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας, τα οποία είναι: Η εξασφάλιση εγγυημένου εισοδήματος και ο χρόνος πληρωμής του. Η προσφορά πιστώσεων για την αγορά των απαραίτητων γεωργικών εφοδίων. Η δυνατότητα μακροχρόνιου σχεδιασμού της πρωτογενούς παραγωγής.
Και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέληξε: «Για μία βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας απαιτείται η ενσωμάτωση καινοτομιών και η χρήση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή είναι: Η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, η αύξηση της απόδοσης της παραγωγής χρησιμοποιώντας λιγότερα, η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και η ορθολογική και αποτελεσματικότερη χρήση των φυτοφαρμάκων. Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιλαμβάνονται μέτρα και δράσεις τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα στους έλληνες παραγωγούς να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass