ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Αύξηση 10% στα αρδευτικά τέλη

* Εγκρίθηκε ο απολογισμός Λαδόπουλου, οι στόχοι της νέας διοίκησης

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 22:20

Νέα εποχή και επίσημα για τον ΤΟΕΒ Πηνειού, καθώς η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων αφενός ενέκρινε τον απολογισμό του 2016, ο οποίος λόγω αλλαγής σκυτάλης στη διοίκηση είχε αναδρομικό χαρακτήρα, με αναφορές στη 12ετή θητεία του απερχόμενου προέδρου Γιώργου Λαδόπουλου, αφετέρου άναψε το πράσινο φως στον προϋπολογισμό της διοίκησης Μιλτ. Αραμπατζή.

Καταρχήν ψηφίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός –ισολογισμός του οικονομικού έτους 2016 που παρουσίασε στο Σώμα ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Λαδόπουλος, ενώ ο προϋπολογισμός της νέας διοίκησης για το 2017 εγκρίθηκε με 58 ψήφους υπέρ, έναντι 5 ψήφων κατά.

Ακόμη αποφασίστηκε αύξηση τελών 10% στο δίκτυο των γεωτρήσεων (πομόνες) για όλες τις αρδευόμενες καλλιέργειες, δηλαδή από 59 ευρώ/στρ. σε 65 ευρώ/στρ. και στο βαμβάκι από 50 ευρώ σε 55 ευρώ/στρ. Όσον αφορά στο επιφανειακό δίκτυο (κανάλια), το τέλος παραμένει ίδιο, δηλαδή 12,5 ευρώ/στρ. Ισχύουν και φέτος οι εκπτώσεις για όποιον πληρώσει εγκαίρως, ήτοι 15% μέχρι 15 Ιουλίου, 10% μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και 5% μέχρι 15 Νοεμβρίου. Επίσης ενημερώθηκε το Σώμα για την πολιτική που θα ακολουθηθεί, αυτή των διαταγών πληρωμής εις χείρας τρίτων για χρέη άνω των 2 ετών. Ακόμη αποφασίστηκε όσοι οφειλέτες δεν κάνουν διακανονισμό και δεν αποπληρώσουν τις οφειλές τους, να βεβαιωθούν τα χρέη τους στο δημόσιο ταμείο. Το ταμείο παρουσιάζει διαχρονικά όφελος 1 εκατ. ευρώ πραγματικά απαιτούμενο.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Υπερήφανος για όσα πέτυχε στα 12 χρόνια της θητείας του στην προεδρία του Οργανισμού δήλωσε ο Γιώργος Λαδόπουλος, ο οποίος στον απολογισμό του στη γενική συνέλευση υποστήριξε τα εξής: «Η πολιτική μας από το 2004 μέχρι σήμερα στηρίχθηκε στη συνοχή, την ομοιογένεια και τη συνεργασία. Βαθιά μας πίστη η ανανέωση. Εγώ όταν μπήκα στο Δ.Σ. ήμουν 42 ετών και αντικατέστησα έναν 67χρόνο και τώρα τη θέση μου πήρε ένας 35χρόνος. Το 90% των αντιπροσώπων μας είναι κάτω από 50 ετών. Κάθε μέρα ήταν για μας μία ξεχωριστή μέρα. Ανάλογα με τις ανάγκες σε νερό, σχεδιάζαμε την πολιτική μας. Για να τα καταφέρουμε, εμφυτεύσαμε σε αρδευτές και κοινωνία το αίσθημα της εμπιστοσύνης, μέσα από κοινωνικές συμμαχίες, οι οποίες στηρίχθηκαν σε μπέσα και λόγο. Μπέσα στους αγρότες, λόγος με επιχειρήματα, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία στους πολιτικούς. Για μας άρδευση σημαίνει παραγωγή, εισόδημα, βιωσιμότητα της υπαίθρου. Παραλάβαμε έναν ΤΟΕΒ που κάποια χωριά πότιζαν μία φορά στη δεκαετία και παραδίνουμε έναν Οργανισμό που εξασφάλισε όλα τα χρόνια (με εξαίρεση την πιο άνυδρη χρονιά- 2007 της τελευταίας 50ετίας) νερό σε όλα τα μέλη μας.

*Κατασκευάσαμε ταμιευτήρες σε Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Νάματα, Ομορφοχώρι, Γλαύκη, Καστρί, κλειστό δίκτυο γεωτρήσεων, μήκους 28 χλμ σε όλη την ακτίνα δράσης μας, το φράγμα της Γυρτώνης, το αντλιοστάσιο του Πηνειού στην Κάρλα, 11 θυροφράγματα, καθαρίσαμε τις κεντρικές διώρυγες, δρομολογήσαμε αντιπλημμυρικά έργα σε Σωτήριο, Αχίλλειο. Σε όλα αυτά είχαμε αρωγό την Περιφέρεια και άξιο συμπαραστάτη τον Κώστα Αγοραστό.

*Οικονομικά ο Οργανισμός έχει απαιτήσεις ύψους 1.940.000 ευρώ, από τα οποία απαιτητά το 2016 τα 570.000 ευρώ, οι υποχρεώσεις μας το 2016 είναι όλες καλυμμένες, ενώ τρέχει η ρύθμιση των 36 δόσεων στη ΔΕΗ.

*Μεταφέραμε σταδιακά τον χρόνο των εκλογών από καλοκαίρι, χειμώνα (από Ιούλιο, Σεπτέμβριο το 2008, Οκτώβριο το 2012, Νοέμβριο το 2016), ώστε οι κάλπες να μην στήνονται την περίοδο των αρδεύσεων και ο κάθε αντιπρόσωπος να είναι όμηρος της διοίκησης. Μειώσαμε τις ημιαργίες-αποζημιώσεις των μελών της διοίκησης από 40.000 ευρώ σε 15.000 ευρώ. Διευρύναμε γεωγραφικά τη σύνθεση του Δ.Σ., καθώς η κάθε περιοχή έχει πλέον αντιπρόσωπο και εκπρόσωπο στη διοίκηση. Τα παρακάρλια αρχικά και η Μελία στη συνέχεια, αφού με έναν αντιπρόσωπο, μετέχει στο Δ.Σ.".

Εν κατακλείδι, ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να γίνουν στο μέλλον: «Πρέπει να μελετηθούν, σχεδιαστούν τα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΠΑΑ, προς συντήρηση-επισκευή όπως είναι ο αγωγός-ταμιευτήρας του Πλατυκάμπου και ο ταμιευτήρας του Ομορφοχωρίου. Να εκσυγχρονισθούν οι γεωτρήσεις μέσω τηλεμετρίας, με υδρομετρητές και η πληρωμή τους να γίνεται μέσω pos, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παροχής νερού με συνδεδεμένο σε on line σύστημα, ανά πάσα στιγμή ελεγχόμενο. Εφαρμογή του προγράμματος net metering, ώστε να εκμεταλλευθούμε τον ήλιο για ενεργειακούς λόγους. Και τέλος να καθαρισθούν σωστά τα χαντάκια».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass