ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Πέντε νέα μεταπτυχιακά στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

*Οι φοιτητές θα κάνουν έρευνα σε θεματικά πεδία όπως η Μεσογειακή Διατροφή σαν εξαγωγικό εργαλείο, η σύνδεση εξαγωγών με τουριστικές υπηρεσίες, ο σχεδιασμός νέων προϊόντων για συγκεκριμένες αγορές στόχους

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2017 22:10

Πέντε νέα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα - Master of Science (M.Sc.) θα προσφέρει σταδιακά η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, μέρος της ευρύτερης οικογένειας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα λειτουργήσουν τα δύο πρώτα προγράμματα, διετούς διάρκειας, με αντικείμενο σπουδών την τεχνολογία τροφίμων και τη δημιουργία νέων προϊόντων (New Food Product and Business Development) καθώς και την προώθηση και το marketing στο πεδίο του αγροδιατροφικού τομέα (Marketing for the Agro - Food Sector).

Θα ακολουθήσουν: Sustainable Agro - environmental Systems Management, Plant Seed & Propagation Material Production Management και      Livestock Science & Production Management.

«Οι σπουδαστές της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εφαρμοσμένη έρευνα σε πεδία μοναδικά για τον Ελληνικό χώρο που καθιστούν το Perrotis College σημαντικό και πρωτοπόρο κέντρο μάθησης και έρευνας», εξήγησε ο υπεύθυνος της Σχολής Δρ Αθανάσιος Τσαυτάρης και πρόσθεσε: «Επίσης, θα έχουν πρόσβαση σε μια ολιστική προσέγγιση μάθησης μέσα από επιλεγμένα μαθήματα, κοινά κατά το πρώτο ακαδημαϊκό εξάμηνο, και στη συνέχεια θα εμβαθύνουν με την επιλογή της ειδικότητάς τους. Η ολιστική εκπαίδευση θα καλύψει σχεδόν όλους τους τομείς της γεωπονίας».

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του M.Sc. in Marketing for the Agro-Food Sector, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι οι απόφοιτοι του θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που τους επιτρέπουν να ακολουθήσουν διαφορετικές καριέρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: αγοραστής φρέσκων και τυποποιημένων τροφίμων, διευθυντής εξαγωγών και μάρκετινγκ, διευθυντής συσκευασίας και Logistics κλπ. «Επίσης, μπορούν να ενεργοποιηθούν ως επιχειρηματίες, ανεξάρτητοι σύμβουλοι και εκπαιδευτές στον αγροδιατροφικό τομέα. Αν και η έμφαση του προγράμματος βρίσκεται στον αγροδιατροφικό τομέα, περιλαμβάνει αρκετές οριζόντιες δεξιότητες που επιτρέπουν τους απόφοιτους να ενεργοποιηθούν και σε άλλους τομείς. Κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πρωτογενή έρευνα στο θεματικό πεδίο της επιλογής τους. Τέτοια πεδία αποτελούν η Μεσογειακή Διατροφή σαν εξαγωγικό εργαλείο, η σύνδεση εξαγωγών με τουριστικές υπηρεσίες, αναγνώριση και εμπορική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων γηγενών ειδών και φυλών, σχεδιασμός νέων προϊόντων για συγκεκριμένες αγορές στόχους κλπ.», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του M.Sc. in New Food Product & Business Development, Δρ. Τρύφων Αδαμίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι σπουδαστές να αποκτούν γνώση σε βάθος σε συγκεκριμένα είδη τροφίμων. «Κατά την διάρκεια του τρίτου εξαμήνου, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα, αφού οι ίδιοι συλλάβουν την ιδέα, να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτοποριακό τρόφιμο και να μελετήσουν ολιστικά τους κυριότερους παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία του. Κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου οι σπουδαστές θα κάνουν έρευνα για την μεταπτυχιακή διατριβή τους. Ενδεικτικά τομείς έρευνας που ήδη εστιάζει το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είναι: Μικροβιολογία Πρόβλεψης, δημιουργία και αξιολόγηση βιο-αποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας, επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των τροφίμων με τη χρήση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών, σταθερότητα σύνθετων συστημάτων τροφίμων όπως γαλακτώματα και αφροί, σταθερότητα και διατροφική αξία ελαιόλαδου, κλπ.», ανέφερε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass