ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΡΔΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με ρυθμούς …χελώνας ο αγροτικός εξηλεκτρισμός

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 12:00

Για μία ακόμη φορά χρειάστηκε να περάσουν το κατώφλι της ΔΕΗ στη Λάρισα, αντιπροσωπεία αρδευτών του νομού, προκειμένου να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού».

Αν και έχουν καταβάλει το σχετικό αντίτιμο–εισφορά οι 90 περίπου αρδευτές του νομού δεν έχουν εξυπηρετηθεί ακόμη, ενώ σε λίγες μέρες θα μπούμε στην κανονική αρδευτική περίοδο, με το ενεργειακό κόστος να εκτινάσσει συνολικά το κόστος παραγωγής στα ύψη. Και αυτή τη φορά οι αγρότες έφυγαν άπραγοι, καθώς η Διεύθυνση της ΔΕΗ δεν ήταν σε θέση να δεσμευθεί για τον χρόνο υλοποίησης του προγράμματος. Αντίθετα επικαλέστηκε έλλειψη υλικών (μετασχηματιστών), προβλήματα στη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών προκήρυξης προμήθειας υλικών, ενώ εκφράστηκε και ο φόβος, όταν ξεκινήσουν οι αλωνισμοί να ξεσπάσουν οι γνωστές φωτιές και να καούν και οι εναπομείνασες κολόνες στα χωράφια, με κίνδυνο πρόκλησης ολικού μπλακ άουτ σε πολλά χωριά. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, οι υπηρεσιακοί παράγοντες πιέζουν κι αυτοί με τη σειρά τους τα κεντρικά, αλλά φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Οι αρδευτές έχουν απογοητευθεί και κουραστεί από τις συνεχείς δεσμεύσεις των αρμοδίων και καταγγέλλουν στην «Ε» τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίστανται καιρό τώρα.

Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass