Ο ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΓΑ ΒΑΣ. ΕΞΑΡΧΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Μικρή παράταση για τις δηλώσεις ζημιάς

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 9:50

Τους λόγους και τη σκοπιμότητα για τους οποίους δινόταν, εκ μέρους της διοίκησης του ΕΛΓΑ, εύλογη μικρή παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς σε παγετόπληκτους αγρότες, εξηγεί με δήλωσή του στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος.

Με αφορμή τις πρόσφατες αντιδράσεις αγροτών της επαρχίας Αγιάς για την διαδικασία αποζημίωσής τους από τον παγετό, που έπληξε πρόσφατα τις καλλιέργειες τους, ο κ. Έξαρχος υπενθυμίζει τη διαδικασία που ακολουθούνταν επί προεδρίας του στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο παράγοντα «είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών, παρουσιάζονται φαινόμενα παγετού και την Άνοιξη. Είναι επίσης γνωστό ότι οι συνέπειες του φαινομένου μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνουν ορατές μετά την παρέλευση του δεκαπενθημέρου από την αναγγελία ζημιάς που προβλέπεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ για την υποβολή δηλώσεων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τοπικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, αφού κάνουν αμέσως τις προβλεπόμενες επιτόπιες επισημάνσεις, σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους φορείς των αγροτών και τους αγρότες, θα πρέπει να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχουν επιπτώσεις στην παραγωγή, μετά την παρέλευση του δεκαπενθημέρου, εισηγούνται στην Κεντρική Υπηρεσία και στο Διοικητικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης για παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων.

Στο πλαίσιο καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του Οργανισμού και των αγροτών τα τελευταία χρόνια, από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ είχαμε δώσει οδηγίες, ώστε στην περίπτωση που υπήρχαν αμφιβολίες για τις επιπτώσεις του παγετού, λόγω της μικρής διάρκειας του φαινομένου, να γίνεται αναγγελία ζημιάς, να υποβάλλονται δηλώσεις και εάν στη συνέχεια διαπιστώναμε ότι δεν υπήρχαν ζημιές, να μπορούν οι αγρότες να αποσύρουν τις δηλώσεις και να τους επιστρέφονται και τα τέλη εκτίμησης. Εάν όμως, όπως και έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις, διαπιστώνονταν ζημιές μετά την παρέλευση του δεκαπενθημέρου από την αναγγελία της ζημιάς, ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση του Υποκαταστήματος και της Διεύθυνσης Ασφάλισης της Κεντρικής Υπηρεσίας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δινόταν εύλογη μικρή παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass