ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

Διοικητική αναταραχή στον Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:55
Η ισχνή πλειοψηφία, ίσως αποδειχτεί και εύθραυστη για τον Χρ. Σιδερόπουλο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών. Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ίσως είναι καθοριστική εξελίξεων Η ισχνή πλειοψηφία, ίσως αποδειχτεί και εύθραυστη για τον Χρ. Σιδερόπουλο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών. Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ίσως είναι καθοριστική εξελίξεων

Κρίσιμο αναμένεται να είναι το σημερινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, καθώς θα δοκιμαστεί η συνοχή της διοίκησης Σιδερόπουλου, η οποία ως γνωστόν κατέχει οριακή πλειοψηφία με 5 συμβούλους έναντι 4. Και αυτό γιατί σε πρόσφατη συνέλευση της διοίκησης του Συνεταιρισμού ο Λευτέρης Μαντζώνης από την ομάδα Σιδερόπουλου, με αφορμή καταγγελίες εις βάρος του προέδρου για «κακοδιαχείριση», υποστήριξε ότι «εάν αυτές ισχύουν, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί».

Παραίτηση που θα αλλάξει τους συσχετισμούς, αφού ο α΄επιλαχών Γιώργος Καραΐσκος (από τη Φαλάνη) ανήκει στην ομάδα της αντιπολίτευσης, η οποία με την παραπάνω εξέλιξη θα αποκτήσει το πάνω χέρι. Κι όλα αυτά λίγο μετά από τις τελευταίες εκλογές του συνεταιρισμού, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αφορμή για να ξεσπάσει αυτή η διοικητική κρίση στο εσωτερικό της Οργάνωσης αποτέλεσε καταρχήν η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ο Χρ. Σιδερόπουλος κατηγορεί τον «διαχειριστή» της πύλης του ΟΣΔΕ στον συνεταιρισμό ότι «σύστησε μια δική του εταιρία που πιστοποιήθηκε σαν «πύλη» και ανταγωνιζόταν τον ίδιο τον συνεταιρισμό. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ πέρυσι, ο συνεταιρισμός έκανε πάνω από 11.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ, φέτος (μέχρι σήμερα) δεν ξεπέρασαν τις 500», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ο «διαχειριστής» οικειοποιήθηκε το έργο του συνεταιρισμού».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φώτης Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Χρήστο Σιδερόπουλο για αναλήψεις ποσών που έκανε, ως έξοδα μετακίνησης για κάποιες θεσμικές του επισκέψεις σε Αθήνα και Θεσ\νίκη. Κίνηση που ερμηνεύτηκε ως διαζύγιο από την ομάδα Σιδερόπουλου. Βλέποντας το διαφαινόμενο ρήγμα στη διοίκηση, ο νεαρός Λευτέρης Μαντζώνης δήλωσε «απογοητευμένος από τα τεκταινόμενα» και αποχώρησε από τη συνεδρίαση φωνάζοντας «εγώ παραιτούμαι». Κίνηση που άνοιξε την όρεξη της αντιπολίτευσης, καθώς ανοίγουν οι δρόμοι για την ανατροπή Σιδερόπουλου από την προεδρία.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον Λ. Μαντζώνη, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν υπέβαλε την παραίτησή του επίσημα και θα περιμένει τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να αποδείξουν οι καταγγέλλοντες τα «της κακοδιαχείρισης των οικονομικών από τον κ. Σιδερόπουλο». Σε περίπτωση που δεν πεισθεί, ο ίδιος θα παραμείνει στη διοίκηση.

Αν δεν παραιτηθεί ο Λ. Μαντζώνης, τότε η μειοψηφία χάνει τη δυνατότητα υποβολής πρότασης μομφής κατά του Χρ. Σιδερόπουλου, καθώς αυτή η κίνηση απαιτεί 6 συμβούλους.

Εκτός του κ. Μαντζώνη, σε πρόσωπο κλειδί για το μέλλον του Συνεταιρισμού αναδεικνύεται και ο Φ. Παπαδόπουλος. Αν επιμείνει στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Σιδερόπουλου, τότε δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί το παρακάτω παράδοξο σενάριο. Πρόεδρος να παραμείνει ο Χρ. Σιδερόπουλος, αλλά να μην ελέγχει τη διοίκηση. Εξέλιξη καθόλου αισιόδοξη για την πορεία του Συνεταιρισμού.

Πάντως αν ο τελευταίος βγει «αλώβητος και καθαρός» από την επιχείρηση ανατροπής του, τότε το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να απαιτήσει από τον διαχειριστή ένα μεγάλο μέρος των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ να περάσουν στην πύλη του Α.Σ. και για την επόμενη χρονιά να καταγγελθεί η σύμβασή του, να γίνει νέος διαγωνισμός και να ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass