ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Προσφυγές στη δικαιοσύνη για τον εξηλεκτρισμό

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2017 22:11

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στον κάμπο της Θεσσαλίας από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εταιρίας συμφερόντων Καλογρίτσα που έχει αναλάβει και εκτελεί έργα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, καθώς το πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού δεν προχωρά, ενώ η Επιχείρηση δεν διαθέτει υλικά και αδυνατεί να αντικαταστήσει κλεμμένους μετασχηματιστές σε αρδευτικά έργα ή να επιδιορθώσει βλάβες σε πομώνες κι άλλα αρδευτικά δίκτυα.

Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Τοξότης» που ανήκει στον Όμιλο Καλογρίτσα και εκτελούσαν τις σχετικές με τα αρδευτικά έργα εργολαβίες απεργούν, διότι είναι απλήρωτοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος παραγωγής, αφού τη νύφη ουσιαστικά πληρώνουν οι ίδιοι οι αγρότες. Το πρόγραμμα λιμνάζει αδικαιολόγητα στον νομό Λάρισας, καθώς πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής υλοποίησης του έργου, αν και έχουν πληρώσει τη συμμετοχή που τους αντιστοιχεί. Η εξέλιξη αυτή εκτινάσσει το κόστος παραγωγής και προκαλεί σοβαρές αρρυθμίες στη διαδικασία καλλιέργειας, αφού δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, σε μια περίοδο την οποία ο καύσωνας δημιουργεί αυξημένες ανάγκες νερού. Από την άλλη η απεργία των εργαζομένων στην «Τοξότης» αυξάνει τον προβληματισμό των παραγωγών, διότι εάν ξεσπάσουν φωτιές σε χωράφια και καούν κολόνες της ΔΕΗ και μετασχηματιστές, η μη έγκαιρη αντικατάστασή τους θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στις καλλιέργειές τους.
Αντιπροσωπεία των δικαιούχων του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού», αλλά και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την αδυναμία των βουλευτών της περιοχής και των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αν και είχαν ενημερωθεί για το ζήτημα εγκαίρως (από την άνοιξη) εν τούτοις μέχρι στιγμής οι επαφές τους και οι όποιες κινήσεις έχουν πέσει στο κενό. Το περασμένο Σάββατο αντιπροσωπεία αγροτών επισκέφθηκε τον υφυπουργό Βασ. Κόκκαλη, ο οποίος πιέζει όσο μπορεί για την επίλυση του προβλήματος και τον ενημέρωσε για την κωλυσιεργία που επιδεικνύεται από τους αρμοδίους, ενώ από τον τηλεφωνικό μαραθώνιο που ακολούθησε προέκυψε ότι ίσως οι εργασίες ξεκινήσουν αρχές Αυγούστου. Οι αγρότες πάντως αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, αφού η υπομονή των παραγωγών έχει εξαντληθεί και η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί είναι μεγάλη.


Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass