ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κέντρο Μελισσοκομίας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2017 16:04

Υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, η απόφαση με την οποία καθορίζεται το ακριβές περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της δράσης 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017 – 2018.

Μεταξύ των Κέντρων Μελισσοκομίας (Κ.Μ.), τα οποία καλύπτουν χωροταξικά όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και φιλοξενούνται από Αγροτικούς – Μελισσοκομικούς Φορείς, συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Λάρισας, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από 1η Αυγούστου.

Τα Κ.Μ. είναι αυτόνομες μονάδες διοικητικής επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης του κλάδου της μελισσοκομίας και οι απασχολούμενοι στα Κ.Μ. συνεργάζονται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Συλλογικούς και Συνεταιριστικούς Φορείς των μελισσοκόμων καθώς επίσης και με μεμονωμένους μελισσοκόμους, για παροχή συμβουλών και πρακτικής και τεχνικής υποστήριξης και αρωγής, όπου χρειάζεται.

Στη Θεσσαλία η γεωγραφική και χωροταξική κατανομή των Κ.Μ. προβλέπει μέχρι 31 Ιουλίου τη λειτουργία του Κέντρου στον Βόλο για τις περιοχές Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λαρίσης, Τρικάλων και από 1η Αυγούστου δημιουργείται ανάλογο Κέντρο στη Λάρισα με περιοχή ευθύνης τον νομό Λάρισας. Μέχρι 31 Ιουλίου το γραφείο της ΟΜΣΕ συνεργάζεται με τους Μελισσοκομικούς Συλλόγους της χώρας για ενημέρωσή τους στις δράσεις του προγράμματος και την παροχή συμβουλών και πρακτικής/ τεχνικής υποστήριξης όπου απαιτείτο και από 1/8/2017 το γραφείο της ΟΜΣΕ μετονομάζεται Κ.Μ. Λάρισας και η ζώνη ευθύνης του περιλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Ακόμη στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017 – 2018, υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, η υπ’ αριθ. 938/81027/26-07-2017 απόφαση με την οποία καθορίζεται το ακριβές περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής των δράσεων 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass