ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

Δηλώσεις ζημίας για τα ροδάκινα

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2017 22:18

Να προβούν άμεσα σε δηλώσεις ζημίας για τις συγκομισθείσες ποικιλίες με δική τους ευθύνη στις υφιστάμενες αναγγελίες που λήγουν στις 31 Ιουλίου προτρέπουν τα μέλη τους οι οργανώσεις ροδακινοπαραγωγών. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου σύσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ υπό την προεδρία του Φάνη Κουρεμπέ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των καλλιεργητών, βουλευτών της Πέλλας και της Ημαθίας καθώς και ανώτατων στελεχών της Περιφέρειας.


Να σημειωθεί ότι ζημιές έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες συμπύρηνου ροδακίνου του νομού Λάρισας, κυρίως στον άξονα Γιάννουλη-Τύρναβος, λόγω αρχικά του εγκαύματος από τον καύσωνα του Ιουνίου και των ισχυρών βροχών του Ιουλίου. Στις πρώιμες ποικιλίες οι μυκητολογικές ασθένειες φαίνεται να μείωσαν την παραγωγή κατά 30%, αφού αρκετά ροδάκινα βρέθηκαν στο έδαφος, πριν προλάβουν οι παραγωγοί να τα συγκομίσουν.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Χρήστος Γιαννακάκης -που εκπροσώπησε την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας- παρουσίασε γνωμοδότηση – τεκμηρίωση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας που αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα ροδάκινα οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση με άμεσες ζημιές την προσυλλεκτική καρπόπτωση και τη συρρίκνωση του φλοιού των καρπών, ζημιές που καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές από την πλευρά του ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει άμεσα σε σύσταση επιστημονικής ομάδας για τη διερεύνηση των αιτιών.Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass