ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2017 15:20
Ο τουρισμός είναι χαρά, δεν έχει ένα χρώμα… είναι πολύχρωμος και τις 365 ημέρες Ο τουρισμός είναι χαρά, δεν έχει ένα χρώμα… είναι πολύχρωμος και τις 365 ημέρες

«Η Θεσσαλία είναι ένας ευλογημένος και κρυμμένος θησαυρός που δεν τον έχουν ανακαλύψει στο 100%. Σκοπός μας η ανάδειξη της περιοχής μέσα από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων που την περιβάλλουν. Αυτοί είμαστε, μια παρέα νέων ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους».

Αυτά επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας, Ελένη Νικολαϊδου, μια Ένωση, με έδρα τη Λίμνη Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας και η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα προ ημερών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια θα πει η ίδια. Η οργάνωση του δικτύου-ομάδας, συνεχίζει, υπήρξε ένα δύσκολο έργο καθώς έπρεπε να «παντρέψουμε» τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Σήμερα όμως αισιοδοξούμε, τονίζει, για να προσθέσει πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα αν και ακόμα εκκρεμεί η ολοκλήρωση του δικτύου διότι χρειάζεται να ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις στους υπόλοιπους νομούς.

Πιστεύουμε, αναφέρει η κ. Νικολαϊδου, στη δύναμη, στην ενέργεια και στην αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και γι’ αυτό το δίκτυό μας θέλουμε να αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από «εργάτες γης». Γι' αυτό και αναδεικνύουμε, διευκρινίζει, τα προϊόντα μικρών παραγωγών στο παντοπωλείο ενός από τα μέλη μας. Σκοποί και στόχοι του δικτύου είναι, σύμφωνα με την ίδια, να φέρει κοντά ομάδες επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους με σκοπό τη σύμπραξη επαγγελματικής συνεργασίας, να δημιουργήσει ένα εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν με τα μέλη του δικτύου καθώς και με εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και να οργανώσει μικρές ομάδες συνεργασίας ανά νομό. Από τους πρώτους εμπορικούς στόχους του δικτύου είναι να οργανώσει και να φτιάξει ένα τουριστικό προϊόν με σκοπό την προώθησή του στο εξωτερικό.

Τέλος, η κ. Νικολαϊδου, επισημαίνει ότι η Ένωση παρέστη στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που πραγματοποιήθηκε στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ κάνει γνωστό ότι το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού θα πραγματοποιηθεί στον νομό Καρδίτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass