ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ζεστό χρήμα στον αγροτικό- επιχειρηματικό τομέα

* Ταλαιπωρία κτηνοτρόφων με τους επιλέξιμους βοσκότοπους

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2017 22:17

Κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους να υποβάλουν άμεσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να πληρωθούν 30.883.000 ευρώ απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στα προγράμματα για την ενέργεια και τα σχέδια βελτίωσης.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του χρόνου πληρώνονται 50 επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία. Ο Κώστας Αγοραστός κάλεσε τους επενδυτές που δεν το έχουν κάνει να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που πρέπει προκειμένου να πληρωθούν άμεσα. Το σύνολο που θα καταβληθεί φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ. Όσοι έχουν λαμβάνειν μέχρι 300.000 ευρώ θα πληρωθούν όλο το ποσό.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ

Επιπλέον ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των επιλέξιμων βοσκότοπων, καθώς τέλος του χρόνου εκπνέει η προθεσμία και πολλοί κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την απέραντη γραφειοκρατία με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι. Την ίδια ανησυχία εκφράζει και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Αναλυτικότερα η αρχική προθεσμία για να δηλώσει κάποιος τον βοσκότοπό του (για τη χρήση του 2016) για να μπορέσει να πληρωθεί τις επιδοτήσεις, ήταν η 30ή Ιουνίου. Επειδή τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν πολλά και αρκετοί κτηνοτρόφοι διέθεταν βοσκότοπους σε 4-5 δήμους δόθηκε παράταση μέχρι τέλος του 2017. Η οικονομική υποχρέωση του κτηνοτρόφου ήταν να καταβάλει 40 λεπτά\στρ. Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων ζήτησε από το ΥΠΑΑΤ οι επιλέξιμοι βοσκότοποι να δηλωθούν με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να υπάρξει η αποπληρωμή τους με παρακράτηση των επιδοτήσεων. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά πριν από τρεις βδομάδες περίπου το Υπουργείο ζήτησε εντός του χρόνου (δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες) να συγκεντρωθούν και να υποβληθούν τα δικαιολογητικά και για το 2017, προκαλώντας αναστάτωση και αγανάκτηση στον κτηνοτροφικό κόσμο της Θεσσαλίας. Ήδη άρχισαν οι πρώτες πιέσεις για νέα παράταση κι ας μην ξεχνάμε ότι η συναλλαγή των κτηνοτρόφων γίνεται με τους δήμους, το προσωπικό των οποίων, ιδίως στους ορεινούς είναι ελάχιστο.

Γ.Ρ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass