Ισχυροποιείται η συνεργασία αγροτών - Κέντρου Βάμβακος

* Επιτυχημένη ημερίδα για το μέλλον του προϊόντος

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 18:15

Μία πολυπληθής ως προς τη συμμετοχή και ουσιαστική ως προς τους ομιλητές - όλοι τους άριστοι γνώστες της πραγματικότητας του βαμβακιού στην Ελλάδα - ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πριν μερικές ημέρες στην Αλεξανδρούπολη.

Διοργανώτρια ήταν η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος με την ουσιαστική συμβολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος που εδρεύει στην Καρδίτσα και χορηγούς μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η μέχρι στιγμής δράση της ΔΟΒ, τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και του προγράμματος της ταξινόμησης 1% του παραγόμενου προϊόντος.

Επίσης, έγινε αναφορά για την εφαρμογή της Υ.Α. σχετικά με τις ξένες ύλες στο σύσπορο βαμβάκι, σε προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της βαμβακοκαλλιέργειας, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τις τιμές της αγοράς του βαμβακιού, τις εξελίξεις για τις ορθές μεθόδους συλλογής του προϊόντος, για τα κριτήρια της ποιότητας βάμβακος και την αξία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Η συμμετοχή νέων αγροτών, κυρίως στις εργασίες, επιβεβαίωσε την πραγματική βούληση και της Θράκης να στηρίξει τη βαμβακοκαλλιέργεια αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό με τη μείωση του κόστους παραγωγής, την παντελή εξάλειψη των μηχανών συλλογής «στρίπερ» και την επιλογή ποικιλιών που θα δημιουργήσουν ταυτότητα στο προϊόν.

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass