ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Γιατί είναι αναγκαία η στήριξη της φέτας

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2018 15:20

Την προστασία της Φέτας ΠΟΠ καθώς και του ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος από το οποίο παράγεται η φέτα ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του πρώτου διευρυμένου συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας για το 2018, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, με την ενεργό συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου και των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας καθώς και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Χριστίνα Σαμόλαδου, τόνισε πως η φέτα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των ελληνικών προϊόντων και είναι μεγίστης σημασίας τόσο εθνικής όσο και τοπικής, καθώς η περιοχή της Ελασσόνας αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας είναι μια καθαρά αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, με τη φέτα καθώς και την παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος να λαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο στην οικονομία της περιοχής. Η ανάγκη λοιπόν για άμεση στήριξη της Φέτας ΠΟΠ που πλήττεται ανεπανόρθωτα από τη συμφωνία CETA κρίνεται επιτακτική. Επισήμανε επίσης την αναγκαιότητα όχι μόνο της προστασίας της ταυτότητας του προϊόντος αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων του εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος καθώς και των ελέγχων που αφορούν στην ανασυσκευασία εισαγόμενου λευκού τυριού στην Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί να πωλείται στην αγορά λευκό τυρί ως Φέτα. Φέτα ΠΟΠ ονομάζεται το τυρί το οποίο παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα.

Εκτός από το θέμα της φέτας συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα του κανονισμού της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της πορείας των χειμερινών εκπτώσεων, της επικαιροποίησης των θέσεων της Ομοσπονδίας περί εμπορικών θεμάτων και των ρυθμίσεων των ασφαλιστικών εισφορών που δυστυχώς δενφαίνεται να αποδίδουν.

Στη συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος παράθεσε γεύμα στην ταβέρνα «Αρχονταρίκι» στην Ελασσόνα προς τους καλεσμένους του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass