ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Η ΥΠΠΟ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Μουσείο αγροτικού κινήματος δίπλα στο μνημείο

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2018 21:04

Τη δέσμευση πιστώσεων ύψους 70.000 ευρώ, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η μελέτη για την κατασκευή Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος, ανακοίνωσε χθες από το Κιλελέρ η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η κ. Κονιόρδου βρέθηκε χθες στον χώρο του μνημείου της εξέγερσης των αγροτών όπου, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά και Νίκ. Παπαδόπουλου, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αλλά και του δημάρχου Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλου, αναφέρθηκε στο ξεχασμένο έργο του Μουσείου στο Κιλελέρ η ανέγερση του οποίου εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες, λόγο για τον οποίο άλλωστε χρειάζεται σήμερα, η επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης.

Η κ. Κονιόρδου σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι "αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργηθεί το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ. Ένα Μουσείο που θα θυμίζει την εξέγερση - ορόσημο του αγροτικού κινήματος. Να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό χώρο που θα συνδέσει τον πολιτισμό, την αγροτική παραγωγή, τις εναλλακτικές μορφές της αγροτικής παραγωγής, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Κέντρο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δέσμευσε 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης για να γίνει μια νέα αρχή στον χώρο που παραχωρεί ο δήμος" κατέληξε η υπουργός σημειώνοντας παράλληλα τη συνεισφορά των βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Βαγενά και Νίκ. Παπαδόπουλου.

Η κ. Βαγενά σε δήλωσή της σημείωσε ότι "επιτέλους δεσμεύθηκαν τα χρήματα από το Υπουργείο για τη μελέτη και μετά από δεκαετίες το ευχάριστο είναι πως ανακοινώνουμε τη μελέτη που αποτελεί το πρώτο βήμα".

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλος σημείωσε την απόφαση του Δήμου με την οποία παραχωρείται χώρος για την ανέγερση του Μουσείου (σ.σ. έκτασης 9 στρεμμάτων δίπλα από το μνημείο) αλλά και για την κάλυψη αναγκών σε ύδρευση και ρεύμα. Για να ευχαριστήσει την υπουργό για τη δέσμευση πιστώσεων προκειμένου να επικαιροποιηθεί η μελέτη "κάτι που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους 5 μήνες" όπως είπε.

"Το Μουσείο είναι σημαντικό" πρόσθεσε ο δήμαρχος "αλλά το πρόβλημα είναι ποιος θα το λειτουργήσει" για να διευκρινίσει ότι "το κτίριο έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και ως Κέντρο όπως είπε η υπουργός και όχι μόνο ως εκθεσιακός χώρος". Να σημειωθεί, όπως διευκρίνισε ο κ. Νασιακόπουλος, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του Μουσείου, σύμφωνα με την αρχική μελέτη, ανερχόταν στα 3 εκατ. ευρώ.

Με τον βουλευτή Νίκ. Παπαδόπουλο να σημειώνει πως "αυτό το Μουσείο δεν γίνεται για να πιάσουν δουλειά οι ΣΥΡΙΖΑίοι αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος" προσθέτοντας ότι "εκφράζει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης των αγροτών".

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου και Αννυ Ψάρρα – Περίφανου, ο αντιδήμαρχος Ιωάν. Μπακαλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Βάιος Μπισβίκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ Απ. Κοντογιάννης καθώς και ο σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ Αντ. Κοκότσικας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass